Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate New Horizons

Stargate New Horizons

Mám pokračovat?

Ano
9
100%
Ne
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 9

Příspěvek 10.1.2010 21:33:34
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zajímal by mě váš názor na tuhle moji povídku. Zatím mám jen část úvodu, takovej prolog. Dobré rady samozřejmě vítány. Jinak prosím omluvte gramatiku, moc češtině nevěnuju i když je to občas škoda. Chtěl bych vědět jestli má cenu pokračovat dál. Sice toho je málo, ale obrázek se o tom udělat snad dá. Dosavadní příběh je pouze jako události předcházející hlavnímu ději po událostech seriálů a filmů.

Po updatu jsem se rozhodl prozatím odstranit prolog pro přepracování. A konečně jsem dopsal dost na publikaci. Navíc se mi povedlo udělat nášivku lodě. Rozhovor mezi postavami je vyznačen pro přehlednost "". Snad je text přehledný a srozumitelný (a bez hrubek).

Obrázek

12. Květen 2020 Oblast 51 Nevada Groom Lake

Rutinní ráno v oblasti 51 naruší neočekávaná a v místním prostředí naprosto nezvyklá věc  a to aktivace Asgardského transportního paprsku.  John Sheppard se protáhl a rozhlédl se. Léta ve válce s Lucianskou Aliancí ho moc nezměnily , ale čas si vybral svou daň jak bylo patrné na několika šedinách.

"Marksi tohle není přesné místo kam jste mě měl přenést"

"Promiňte generále zdá se, že máme poněkud rozhozené senzory od nedávného průzkumu binárního pulsaru nedaleko Orionis IV" Omlouval se Marks.

"Pro tentokrát nevadí, ale pro příště si dávejte pozor nerad bych skončil někde ve zdi. A abych nezapomněl přeneste mi sem ten balíček"

"Dobře generále" Před Sheppardem se materializoval svazek 6 piv v plechovce

"Ok Marksi  balíček dorazil jak měl dokonce jste to trefil i na lavičku. Vyřiďte mé díky Generálu Carterové za pohostinnost na její lodi jednou jí to splatím. Sheppard končím"

Sheppard vypnul vysílačku a zamířil k automatu na kávu dále chodbou. "Hmm hnusný jako všude jinde, nevím co jsem si od toho sliboval. Alespoň mě probudilo"

Chodba byla celkem normální šedá země šedý zdi. Klasickej armádní styl už by se taky mohli naučit přidat třeba koberec. "Já ho teda na lodi rozhodně chci" Pomyslel Sheppard. Zamířil dolů po schodech o dvě patra níž kde se nacházely výzkumné laboratoře. Když konečně  našel tu pravou s jmenovkou Dr. McKay.  Vyštrachal z kapsy kapesník a zakryl plechovky tak, aby nebylo poznat co to je. McKay seděl na židli u stolu a vrtal se v nějakém udělátoru otočený zády k dveřím.

"Nazdar Rodney" Řekl Sheppard a plácnul ho po rameni.
To neměl dělat protože jak se McKay leknul sjel mu šroubovák a zkratoval celý obvod a důsledkem toho bylo úměrné množství jisker a neúměrné množství kouře.

"Sakra už sem to skoro měl ty jeden .... ááá to seš ty Johne tebe jsem tu nečekal, rád tě vidím"

"To já tebe taky. Promiň, že jsem tě tak vyrušil nečekal jsem, že tě to tak lekne, dřív by se ti to nestalo nějak si tu změknul."

"Možná máš pravdu, ale těžko říct."

"Tak co nezajdeme někam ven zavzpomínat na starý časy?" V tom nadzvedl kapesník nad plechovkami.

"Můžem. Ten blbej automat dodělám potom."
Počasí bylo celkem dobré. Tak dobré jak jen to jde v nevadské poušti.

"Rodney co je tohle?" Zeptal se Sheppard, když před sebou uviděl rozkládací židle slunečníky a stolek na místě s velice dobrým výhledem na runway.

"Jen taková malá zašívárna když se dole nudím." Odpověděl Rodney.

"Tak tohle dělaj vědci když se zrovna nuděj. a nemaj nic v čem by se vrtali" S úsměvem odpověděl Sheppard.
Posadili se a John nabídnul Rodneymu plechovku.

"Tak jak ses měl celou tu dobu? Slyšel jsem, že ses oženil s Jennifer."  Vyzvídal Sheppard.

"Jo to máš dobrý informace proč se ptáš zrovna na tohle?"

"No mám pro tebe menší pracovní příležitost."

"Vážně? A copak to je? Celkem sem si tu začínal zvykat. Znáš to písek v botech uších a očích co víc si přát"

"No možná se ta novinka k tobě ještě nedostala Rodney, ale zanedlouho mi budou předávat novou loď a potřeboval bych někoho zkušeného, komu se dá věřit na místo inženýra. Zdá se mi, že když to byls ty kdo vynalezl polovinu novinek co budou instalovány tak bys byl ideální volbou"

"Já ti nevím Johne problémem je, že musím myslet i na Jenifer."

"No měl by sis s ní promluvit myslím, že má pro tebe nějaké novinky co potřebuje probrat."

"Tos neudělal." Zděšeně vyhrknul McKay.

"A co máš na mysli? "

"Tys neukecal Jennifer, aby se přidala k posádce? ! "

"No když to řekneš takhle tak to zní děsivě, ale jo já ji ukecal a doufám, že ukecám i tebe. "

"No ještě si to promyslím. To, že za mnou nešels první od tebe nebylo dvakrát pěkný. "

"Promiň, že tě znám. Věděl jsem, že bys odmítl jen kvůli Jennifer."

"No jak jsem řek rozmyslím se. Zatím chci vědět jak ses měl ty. Slyšel jsem, že se Sam jste si celkem blízcí."

"Když teď o tom mluvíš tak jo celkem jo. Myslím, že to začalo když jsme přiletěli s Atlantis na Zem. Jo málem bych zapomněl Rodney tady je ta hudba co jsi chtěl. 2000 Skladeb z nejlepší Kewlonské Hudby. Sehnal mi to chlápek jménem Jonas Quin. Celkem zajímavej člověk trošku mi tě připoměl."
Takto se rozhovor ubíral ještě několik několik dalších hodin než se Sheppard musel ohlásit na velitelství flotily.

O několik hodin později San Francisko.

Rodney přišel domů celkem zmožený. Cestou se ještě stavil v klubu na pár drinků s Carsonem, kterého potkal u transportního terminálu .
"Rodney seš to ty?" Ozval se hlas Jenifer směrem od schodů do patra.

"Jasně, že jsem to já kdo jinej může přijít v  tuhle dobu a takhle zmatlanej." Zamumlal McKay. a pověsil bundu na věšák poněkud divným způsobem, který připomínal jeho pád.
Jenifer scházela ze schodů když uviděla Rodneyho zrovna obijmajíciho věšák.

"Rodney tys zase potkal Carsona, že mám pravdu?"

"No on vlastně potkal mě když jsem odcházel....Jáááu kdo sem dal to štokrle?"

"Ty. Včera když si stěžovals, že si nemůžeš zavázat boty."

"Jo vlastně úplně mi to vypadlo po všech těch novinkách co mě dneska potkaly. Myslím, že by jsme si měli promluvit o jistém generálovi a jeho nabídce."

"Nechceš to nechat na ráno? už je celkem pozdě a já ještě musím dopsat zprávu na velitelství a navíc je zítra víkend."

"Dobrá jdu si lehnout mohla by jsi mi prosím donést k posteli ten tvůj driák proti kocovině? Mám pocit, že ho ráno budu potřebovat, ale nějak nejsem ve stavu si ho najít v té velké lékárničceééé." Sotva McKay tu větu dokončil překulil se a spadl ze štokrle, když si sundával levou botu.

Tohle Jenifer pobavilo natolik, že málem sama zakopla o práh do kuchyně.  Zatím co Jenifer hledala v lékárničce McKay se nějak zázračně vyškrábal po schodech do pokoje.

"Rodney tady je ten prášek co chtěls" Odpovědí jí bylo jen "Chrrrr!!!!  Chrr." Tak šla dopsat svou zprávu a později se připojila k Rodneymu.

Následující den velitelství flotily

Ve velké místnosti, která připomínala přednáškoví sál pro výcvik pilotů se Sheppard dohadoval s brigádním generálem Griffinem a admirálem Stevensonem o jeho misi na Kewloně.

"Pane Shepparde měl jste za úkol zajistit přísně tajnou zprávu a nálezech artefaktů na Kewloně a pokud se nepletu tak i ty artefakty přivézt a zničit veškeré důkazy jejich existence." Konstatoval Stevenson.

"Věc se má tak admirále. Artefakty jsou v úschově jedné osoby mě blízké, kterou bych nerad jmenoval. A co se týče důkazů jejich existence taky ty jsou zničeny." Odpověděl Sheppard nevinným tónem.

"Shepparde sice to dělám nerad, ale spokojím se s tímto stavem událostí pokud se ty artefakty nikdy neobjeví. Tohle si zapamatujte a velmi dobře. Pokud by tohle udělal kdokoli jiný okamžitě by byl propuštěn a postaven před soud jenže jste osoba veřejně důležitá tak vás pustím z háčku. Nemyslete si, že pokud tohle provedete ještě jednou tak to nechám jen tak a to už vás ani vaše oblíbenost a ani vaše válečné zásluhy nezachrání." Rozčíleně a hořce prohlásil admirál.

"Pokud je to vše tak bych už šel admirále." Drze řekl sheppard a nakročil k odchodu.

"Ano můžete jít , ale očekávám hlášení na stole během 24 hodin. Ať už tam bude co chce."
S tím se sheppard otočil a odešel.
Naposledy upravil Lukec dne 11.7.2010 21:38:41, celkově upraveno 4
Obrázek

Příspěvek 10.1.2010 22:10:48
Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No vypadá to zajímavě, jen jsem trochu nepochopil, jestli tohle byl úvod přecházející povídce, nebo obsahové shrnutí toho, o čem povídka bude. Gramatiku neřeším, to ať ti ohodnotí někdo jinej :smile:
Každopádně pokračuj, jsem hodně zvědavej co se z toho vyvine :)

Příspěvek 10.1.2010 22:38:07
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Ehm... nevím, co na to říct, bylo to jen takové předdějové shrnutí, jinak to nazvat asi nejde... :roll:

A vytknul bych ti asi jen to, že za těch 8 let (mezi roky 2009 a 2017) bych neřek, že by Carterovou ani jedou nepovýšili, protože pokud je mi známo (alespoň podle amerických a britských ozbrojených sil) plukovník a kapitán, je jedna a tatáž hodnost (jen jedna je u armády či letectva a druhá je u námořnictva, ale jsou si rovné, takže je blbost, aby byl někdo povýšen na tuto hodnost z hodnosti plukovníka) a to samé se mi nezdá u Shepparda, u kterého je to dokonce 21 let bez povýšení a to není prostě možné, pokud by tě za 21 let nepovýšili o více než jeden stupeň tak by si buď mazal čistit WC někde v oblasti 51 nebo by tě už dávno vyrazili a to je holá skutečnost (bohužel, tohle budeš muset předělat, protože za 21 let by to byl alespoň jedno až dvou hvězdičkový admirál či plukovník)... :wink:

Jinak s tím názvem tý lodi "Masaryk" si mně docela rozezsmál :D, když si uvědomim, že jedna ze 7 lodí, které dokázala Země postavit během tvrdé války s Luciánskou aliancí (a během takovejch válek jako byly třeba ty dvě světový se na obranu a válku vydávalo mnohdy přes 50% hrubýho domácího produktu všech zemí, který se jich účastnili, takže je blbost, že by ve tvrdý válce postavili jen tři nebo čtyři nový, ale konec konců, je to tvoje povídka, žj... :roll:), je loď buď česká, nebo aspoň s českým názvem (což by sice bylo možný, ale nechápu jakej stát by si nechal navrhnout název od jiný země), což mi připadá asi stejně pravděpodobný, promiň, ale tohle mě prostě dostalo... :lol:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 10.1.2010 22:46:09
Palin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já na fakta moc nejsem, takže se i těším na pokračování. Mohlo by to být zajímavé.
Ten Masaryk... proč ne ? Třeba Češi našli jeden z mnoha pokladů, o kterých tu máme pověsti, a stavíme si vlastní loď :D
[img][./images/thumbs/baalaquetesh_1259529067.jpg]http://img36.imageshack.us/img36/5647/baalaquetesh.jpg[/img]
Baal & Qetesh are true gods.

Příspěvek 10.1.2010 23:56:37
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

S těma hodnostma. Měnil se systém hodností. Letectvo skončilo a vše podléhalo nové alianční struktuře. Takže zapomenout rozložení hodností jak je teď. Je blbí mít ve velení lodi plukovníky nebo generály. Tohle jen úvod navážu misema Héfaista, který už budou jako normální povídky. Jo s Masarykem kdo říká, že to byla čistě česká loď on byl taky v Americe pokud se nepletu což by tu loď dělalo společným projektem. Pár detailů z války asi ještě budu muset dodat, aby věci seděly.
Obrázek

Příspěvek 11.1.2010 00:22:44
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Lukec Jako úvod k povídce je to to pěkný a těším se, co z toho bude dál.

Kdy máš v plánu další díl???
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 11.1.2010 06:42:51
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Zatím ještě nevím jak bude čas. Mezitím ještě rozšířím úvod.
Obrázek

Příspěvek 11.1.2010 11:48:06
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Lukec To co si napsal, je spíš, jak už bylo řečeno, přehled událostí, které předcházeli samotné povídce. :wink: :wink:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 11.1.2010 15:27:57
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No pokud se používá nová struktura, tak to stejně neřeší to, co jsem všechno říkal o Sheppovi a Carterové, že by museli být aspoň o dvě až tři hodnosti vyšší a pokud podplukovník a plukovník jsou o dvě až tři hodnosti nižší než kapitán, tak to vážně nevim jaký hodnosti to používáš, ale pokud sis to vymyslel takhle, tak ti to ale konec konců brát nemůžu, tj... :roll:

A upřímě s tebou souhlasím, že je lepší, aby lodím veleli admirálové a kapitáni místo plukovníků a generálů (jak tomu bylo snad jen v SG), ale pamatuj na to, že ve většině námořních ozbrojenejch složek se hodnost plukovníka rovná hodnosti kapitána, takže tě prostě nemůžou povýšit z jedný hodnosti na tu samou, jedině, že by ti ji změnili... :wink:

A ohledně toho Masaryka si nemyslím, že by pro amíky byl až tak výraznej, aby po něm pojmenovali loď, to opravdu jen, jak tady někdo řekl, kdyby našli češi nějakej ten poklad... :lol:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 31.3.2010 13:36:11
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to trochu rozmyslel a udělal menší upoutávku nebo jak to nejlíp nazvat. Tady to je. Snad to alespoň trochu ujde. Taky bylo potřeba příslušně upravit prolog.
http://www.youtube.com/watch?v=zAHIoxOCb3Y
Obrázek

Příspěvek 31.3.2010 18:27:58
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Lukec: Pěkný video, ale už by to chtělo nějaký díl povídky a nej jen ten přehled událostí, který máš na začátku tématu :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 31.3.2010 19:01:04
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Snažím se zatím je to rozpracovaný navíc mě čeká matura tak až asi po ní něco dodělám.
Obrázek

Příspěvek 31.3.2010 23:25:29
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Si počkám ako sa to vyvrbí.
:pirat: Ak to bude mať zaujímavý dej (a nebude to :jako: stupidita :jako: ), máš o jedného čitateľa viac. :pst:
:) :bye:

Příspěvek 31.3.2010 23:31:29
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Souhlasím s Pukem. To, jak si zatím udělal ten přehled mě dost zaujalo a jsem opravdu velmi zvědav, co z toho bude :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 04.4.2010 12:07:07
bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

uvidíme co s toho vyleze ale určitě opkračuj :!:
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Zpět na Mrtvé povídky