Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Atlantis Meteora

Stargate Atlantis Meteora

Příspěvek 08.1.2010 22:53:41
Promethea Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Moja prvá poviedka STARGATE ATLANTIS METEORA

Tento príbeh sa odohráva na Atlantis, asi mesiac po časti Be all my sins remember´d (4x11, tu sa odohrala veľká bitka Cestovateľov, Wraithov a Pozemšťanov proti Replikátorom), len s malým rozdielom, že Teyla nie je tehotná a Athosiani neboli unesení. Toto je alternatívne pokračovanie SGA.
Je to príbeh o asi 12 ročnej dievčine, ktorú objavia na jednej z obyčajných planét. Avšak to dievča až také obyčajné nebude...

Part 1: Objav
Part 2: Diagnóza
Part 3: Operácia
Part 4: Laboratórium
Part 5: Na život a na smrť
Part 6: Vyhladenie
Part 7: Úpravy
Part 8: Na začiatky a konce - Part 1
Part 8: Na začiatky a konce - Part 2
Part 8: Na začiatky a konce - Part 3
Part 8: Na začiatky a konce - Part 4
Part 8: Na začiatky a konce - Part 5
Part 8: Na začiatky a konce - Part 6
Part 8: Na začiatky a konce - Part 7
Part 8: Na začiatky a konce - Part 8
Part 8: Na začiatky a konce - Part 9
Part 8: Na začiatky a konce - Part 10 - Štokholmský syndróm
Part 8: Na začiatky a konce - Part 11

Trailer k poviedke

http://www.youtube.com/watch?v=ThvIOIuq7lo

http://www.ulozto.sk/7631741/meteora-avi

Made by Misenko v Sony Vegas 4.0 - Ďakujem
Použitá pesnička je X-ray dog - Blaze of glory, uvažovala som o Akkadian empire a Guardians at the gate, ale to všetci poznajú z trailera na Avatara, Rising empire je tiež dosť známe, o Epicone ani nehovorím a Requiem for a dream tiež. Potom som chcela použiť Still Have a Soul, to však už bolo v SGU.

DOC
http://www.uloz.to/7266686/sgampovodne-doc

PDF
http://www.uloz.to/7266689/sgampovodne-pdf

Ďakujem jakopovi za poviedku vo formáte PDF a Widličke za korekciu.

Takže, mienim sem napísať všetko ohľadom poviedky, začnem.

Teraz mi došlo, že za posledný rok som absolútne nemala čas na nič, takže to začínam doháňať a vôbec neviem, kde začať.

Poviedka v číslach
Word hovorí, že poviedka má 373 764 znakov. Keď si k tomu prirátam koľko krát som stlačila backspace, koľko strán som prepisovala a koľko strán som vymazala, tak mi to vychádza na takých 973 762 stlačení kláves. Chúďatko klávesnica...

Poviedka má asi 150 čistých strán, jednu stanu mám napísanú za priemerne 6 hodín, to je 900 hodín čistej práce, deleno 24 hodín = 37,5 dní čistej práce strávených len písaním poviedky.

Poviedku som písala asi rok (aj týždeň), neviem presne, denne som nad ňou rozmýšľala počas cesty do a zo školy, na prechádzach so psom, na písomkách :D , pred spaním, pri zobúdzaní. Denne som nad rozmýšľaním strávila minimálne trištvrte hodiny = 45 min = 0,75 hodiny x 365 dní = 300 hodín = 12,5 dní.

Rozmýšľanie + písanie = 300 + 900 hodín = 1200 hodín = 12,5 + 37,5 dňa = 50 čistých dní strávených rozmýšľaním a písaním poviedky.

Počas písania poviedky 2 krát vypadol prúd, 6 krát padol Word a z toho 5 krát počas písania part 8.
(Dúfam, že som to všetko správne zrátala a že tam nie sú žiadne chyby.)
Naposledy upravil Promethea dne 26.7.2012 22:07:38, celkově upraveno 31

Příspěvek 08.1.2010 23:02:58
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak zkus něco napsat, a kdyžtak mi pošli ty Zelenkovi hlášky. Nejsem přeborník na češtinu, ale výrazy jako : do prdele , nebo : Já toho arogantního idiota zabiju...

Tak to myslím zvládnu ;-)
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 09.1.2010 12:09:15
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Este by som potrebovala vediet, ako sa vola ta mala zbran co ju na boku nosi McKay a Sheppard.

Příspěvek 09.1.2010 12:42:36

Odpovědět s citací

Myslíš 9mm Beretu nebo Wraithský stunner?
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 09.1.2010 13:12:52
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Sheppard nosí Colt 1911 a Mckay klasickou berretu 9mm

http://cs.wikipedia.org/wiki/Beretta_92SB

http://cs.wikipedia.org/wiki/Colt_1911
Obrázek

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak, tu je prvý diel mojej poviedky. Ospravedlňujem sa za prípadné chyby.

Tento príbeh sa odohráva na Atlantis, asi mesiac po časti Be all my sins remember´d (4x11, tu sa odohrala veľká bitka Cestovateľov, Wraithov a Pozemšťanov proti Replikátorom). Toto je alternatívne pokračovanie SGA.
Bude to o asi 12 ročnej dievčine, ktorú objavia na jednej z obyčajných planét. Avšak to dievča až také obyčajné nebude.

Na Atlantis je krásny slnečný deň. Sheppard spí vo svojej posteli. Zrazu sa ozve z vysielačky, ktorá je odložená na nočnom stolíku, hlas Rodneyho McKaya.
„ Hej Sheppard, počuješ ma?“
John sa pomrvil v posteli.
„ Sheppard, chcel si aby som ťa zobudil o 9:00?“
„Hmm,“ povedal John sám pre seba a opäť sa pomrvil.
„Počuješ ma? Vstávaj!“ zvýšil hlas Rodney „ Ach,... no ja len že je už 9:05.
John okamžite vyletel z postele a dal si vysielačku do ucha. „ Povedal som, aby si ma zobudil o deviatej, presne!“ nahučal na neho.
„ No tak prepáč, ale niektorí ľudia majú na starosti dôležitejšie veci, ako ťa budiť.“, ozval sa arogantne McKay. „.....mimochodom dobré ráno.“
„Bré ráno. Ďakujem za milé zobudenie.“, ironicky zasa John.
„ Ozaj a nezabudni, dnes o 9:30 sa máme zísť v zasadačke a prebrať našu prieskumnú misiu na M3X-837.
„Uh huh. Končím“

O 3 minúty neskôr

John vychádza zo svojej izby. Ako vždy, má na sebe čiernu košeľu s dlhým rukávom, čierne nohavice, vojenské topánky, strapaté vlasy, na pravej ruke čierne potítko a na ľavej hodinky. Cestou rozmýšľa, že si vlastne ani nepamätá, kedy bol naposledy na Atlantis upršaný deň. Počasie je tu zvláštne. Podišiel k transportéru a stlačil jednu z červených bodiek na obrazovke. Dvere transportéru sa uzavreli a zažiarili. John vyšiel z transportéru a bežal do jedálne. Dvere do jedálne sa sami otvorili a on zadýchaný vošiel.
„Meškáte,“ oznámil kuchár.
„Prepáčte, ale budík sa omeškal.“ A už si dával na tácku dva rožky, jablko a nejakú nátierku v nádobke.

O 10 minút neskôr, v zasadacej miestnosti

„...aby sa spustil okamžite. Keby sa tak zapol pred pol rokom , nemali by sme poškodenú hlavnú vežu a doktorka Elizabeth Weirová by skoro neumrela a nemuseli by sme jej v tele aktivovať nanity a ….“
„Dobre, ale mesto je obrovské a zapnúť štít naraz? Nie je to prehnané Rodney?“ prerušila ho Carterová.
„No, bude to chcieť trochu práce, ale nie je to nič, čo by som nezvládol,“ pousmial sa McKay.
Vtom prišiel John.
„Meškáš,“ povedala kľudne Teyla.
„No to ti trvalo.“ ozval sa skoro hodne s Teylou Ronon.
„Prepáčte, nemeškal by som, keby ma Rodney zobudil načas,“ vrhol na Rodneyho vražedný pohľad.
„Keby si mal budík, nič také by sa nestalo!“ opätoval pohľad Rodney.
„No tak, páni môžeme prejsť k obsahu porady?“ ozvala sa Carterová. „Hádať sa môžete aj inokedy.“
„Prepáčte“ ozvali sa zborovo Rodney a John.
Následne sa posadili.
„Takže, naša najbližšia misia sa bude konať na planéte menom M3X-837.“ začal Rodney. „Podľa sondy je planéta vhodná pre život, brána sa nachádza na povrchu, v lese, je tu voda, kyslík atď. Nejaké otázky? Nie? Fajn.“
„Takže o hodinu idete na misiu,“ zavelila Carterová, vstala a odišla.

O hodinu neskôr, v miestnosti s bránou

„Máš už darčeky?“ nadviazal hovor John.
„No, vlastne ani nie. Idem na Zem po Vianociach tak kúpim niečo vo výpredajoch.“ prehodil Rodney. „A čo ty?“
„Ja nemám koho obdarovať. Možno dám niečo Teyle a Rononovi, ale neviem čo a pýtať sa mi príde blbé.“
„Ha, to ja viem presne čo,“ posmešne povedal McKay, „Jean dám nejakú šatku, Madison nejakú hračku a mám vybavené.“
„A Kalebovi?“
„Ehm, na toho som akosi zabudol,“ odpovedal zmätene Rodney.
V tom prišla Teyla s Rononom.
„Už sme všetci Sheppard,“ zahlásila.
„Môžete začať,“ kývol hlavou John k Chuckovi.
„Áno pane,“ odpovedal a začal zadávať.

Na planéte M3X-837

Tým vyšiel z horizontu udalostí a začal sa rozhliadať. Ako sonda povedala, brána sa nachádzala v lese.
„Ehm, tak sa rozdelíme. Ja pôjdem na sever, McKay na juh, Teyla na východ a Ronon na západ. Keby ste objavili niečo zaujímavé, hláste sa. O hodinu máme zraz pri bráne,“ povedal John.
„Prečo by sme sa mali rozdeliť?“ spýtal sa McKay. „Čo ak niekoho z nás napadne nejaké zviera?“
„Na to máš P90, berettu, stuner a vysielačku“ unudene odpovedal mrnčiacemu McKayovi John.
„A čo ak to nebude stačiť?“
„No tak ťa to proste zožerie,“ odpovedal Ronon.
„Ďakujem Ronon. O hodinu pri bráne,“ zavelil John a vydal sa svojim smerom na sever od brány.
Ostatní členovia týmu sa tiež vydali svojim smerom. John aktivoval svoj detektor známok života, no nič okrem ich štyroch nezaznamenal.

O asi 50 minút na planéte.

„Už ťa to zožralo?“ ozval sa Ronon z McKayovej vysielačky.
„Ešte nie.“
„Škoda. Za chvíľu by sme už mali byť pri bráne, tak už poď späť, ak si sa ešte neotočil.“
„Uh huh. Končím.“ s týmito slovami sa McKay otočil a šiel k bráne.
Zrazu začul niečo šuchnúť za stromom. Bleskovo sa otočil sa povedal s obrovským strachom v hlase:
„Hej ktosi, ak tam si,tak sa ukáž, ja ti neublížim ak ty samozrejme neublížiš mne.“
„Psst.“ ozvalo sa za ním. McKay sa okamžite otočil a uvidel mladé dievča vysoké 190 cm, oblečené v hnedom tričku s dlhými rukávmi, dlhých nohaviciach, s lukom v ruke, šípmi na chrbte, dlhým mečom na boku, akné na tvári. Vlasy mala dlhé, tmavohnedé, zviazané dvoma dredmi do “konského chvostu“. Nebolo moc pekné. Stálo asi 3 metre od neho. Stálo rovno, ani sa nepohlo, z McKaya neodtrhlo oči. McKay, stále smrteľne vystrašený si nahmatal na boku nohy berettu a začal si ju nenápadne uvoľňovať. Lenže mu to nejak nešlo, tak sa k nej otočil a začal s ním trhať. Dievča využilo jeho nepozornosti a priblížilo sa k nemu na pol metra. McKay zistiac, že zbraň asi neuvoľní, sa otočil späť smerom k nej. Na jeho prekvapenie bola kúsok od neho a začala zdvíhať svoju pravú ruku k jeho čelu, keď McKay začal oponovať:
„Pamätáš? Mali sme dohodu. Ja neublížim tebe a ty neublížiš mne. Ja som ti neublížil, tak teraz by.....“ no nedopovedal, pretože svoju ruku umiestnila asi 5 cm od jeho čela a pohýbala ukazovákom do strán. McKay začal mrmlať nezrozumiteľné veci, akoby bol nadrogovaný. Ona sa zhlboka nadýchla a zavrela oči, pričom s rukou ani nepohla.

Patas, DAVE!:dakujem, myslela som McKayovu berettu
Patas: Zelenka by mal vystupit az vo strvrtej casti, tak ti to potom poslem

Inak, ocakavam kritiku
Naposledy upravil Promethea dne 02.7.2011 13:38:18, celkově upraveno 5

Příspěvek 09.1.2010 15:54:59

Odpovědět s citací

No tak vypadá to zajímavě, akorát mi nesedí ten popis. Jestli je to 12tiletá holka a má 190 cm. Pokud to je člověk tak by asi neměla takovou výšku.

Příspěvek 09.1.2010 16:15:31
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Avšak to dievča až také obyčajné nebude.

To hovori za vsetko.
Este jeden spoiler. Od tejto informacie sa bude vyvijat dej celej poviedky, tak bacha :pst: :
Toto je spoiler!!!:
Dievča bude mať ATA aj wraithský gén.

Příspěvek 09.1.2010 17:05:43
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Vypadá to zajímavě. A pokud jde o chyby, tak těch si nevšimnu, protože spisovnou slovenštinu neznám :D .

Uvidí se, co z toho bude :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 10.1.2010 17:21:32
mikuliska Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

zatím to vypadá dobře, musím souhlasit s jakopem chyby ti vytýkat nebudu z naprosto očividného důvodu :D odstavce odděluješ, takže už mně opravdu na kritiku nenapadá nic :D
I´m proud to be member of Sheppofilclub
Nejméně se bojí smrti ti,jejichž život má největší cenu.

MOJE POVÍDKA - Stargate: Pulverization zde
TEASER: „Mně už ty Vaše tajnosti nebaví! Každý normální člověk už by to řekl!“
„Já nejsem člověk, jasný!“

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Na planéte M3X-837
... Ako sonda povedala, brána sa nachádzala v lese. -Skús zmeniť na: "sonda ukázala". Ináč :)

Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hmmm.... zatiaľ je skoro na posúdenie, ale je to sľubný začiatok :)
Mimochodom, ak chceš, ja by som sa podujala na korekciu :) Gramatika, možno pozmeniť pár slov :) Ako budeš chcieť ;)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

O 10 minút neskôr pri bráne na M3X-837

„Kde ten McKay trčí..“ nedočkavo zavrčal John. „McKay, ozvi sa! Kde toľko trčíš? . . . . . McKay! . . . . McKay, odpovedz!“ zakričal John do vysielačky.
„Možno ho nakoniec naozaj zožrala nejaká príšera,“ povedal Ronon.
„Mne sa to nejako nezdá. Za mnou.“ zavelil John a vydal sa smerom na sever, zbytok týmu za ním.

O 10 minút neskôr

John sa stále pozeral na detektor známok života. Vtom povedal:
„Mám ho. Ale pri ňom je ešte jedna známka života.“
„Vidí ju?“ ozvala sa Teyla
„Ak nie je slepý, tak áno. Ale nehýbe sa. Ani jeden. Ideme.“

Dievča, ktoré má ešte stále ruku pri McKayovom čele, otvorí oči sa pozrie sa smerom k jedným zo stromov. Zo zeme zdvihne kameň a hodí ho do koruny, koruna zašuští a za stromom sa opäť niečo pohne. Odtrhne ruku McKayovi od čela, ten stále mrmle a zrúti sa na zem, vytiahne si šíp, natiahne luk a zamieri na kmeň jedného stromu. Zrazu jej Ronon zozadu priloží svoju zbraň ku spánku a povie:
„Okamžite to zlož.“
Ona začne pomaly skladať luk na zem, Ronon odloží zbraň zo spánku, ale stále ju má na muške. Spoza stromu začne vyliezať Teyla a John, mieriac na ňu tiež, ona si pri tom siahne do vrecka na nohaviciach a niečo začne vyťahovať. Bleskovo sa otočí k Rononovi, ten však neváha a okamžite jej svojou zbraňou nastavenou na omráčenie uštedrí dávku presne do hlavy. Dievča sa zrúti na zem neďaleko McKaya a z ľavej ruky jej vypadne athosianský zapaľovač. Teyla a John dobehnú k nim, pričom sa John spýta:
„Ronon, bolo to nutné?“
Teyla podíde k McKayovi, ktorý neustále niečo brble a začne ho budiť, no nič nepomáha. Neskôr si všimne zapaľovač, zdvihne ho, prezrie a dá do vesty.

O 20 minút neskôr

Dievča otvorilo oči.
„Vtáčatko sa preberá.“ poznamenal John a namieril na ňu svoju zbraň, Ronon tiež. Rýchlo sa posadila. Teyla stále čupela pri McKayovi, budila ho, no nezaberali ani facky.
„Čo si mu urobila?“ opýtala sa Teyla. „A odkiaľ máš toto?“ vytiahla z vesty zapaľovač.
„Chcete ho zobudiť?“ spýtala sa neznáma, zdvihla svoju pravú ruku a nahla sa nad neho.
„Stoj.“ povedal John.
„Ja mu neublížim.“
„Očividne si už stihla“
„Napravím to.“ opäť sa nahla nad neho, natiahla ruku nad jeho čelo a pohýbala ukazovákom do strán. McKay prestal brblať a s pomocou Teyly sa posadil.
„Čo si mi spravila?“ s desom v hlase sa McKay sa dožadoval odpovede.
„Spoznala som ťa.“
„Čo?“
„Nazrela som do tvojho mozgu. Ste z inej planéty. Veľmi vzdialenej. Ktorá nepozná kto sú to Wraithi. Bojujete proti nim. Ste veľmi vyspelí...“
„Si Antik?“ prerušila ju Teyla.
„Čo?“
„An-tik.“ zopakoval John.
„Nie, som z inej planéty ktorá bola vyhladená Wraithmi. Bohužiaľ vám nerozumiem dobre. Mali sme iný jazyk.“
„Koľko vás prežilo?“ prerušila ju Teyla so súcitom v hlase.
„Asi iba ja. Otec bol vtedy so mnou na love, učil ma loviť. V tom prišli Wraithi. Otec ma schoval do jaskyne. On sa chcel skryť inam, no nestihol to. Vysali ho pred mojimi očami. Videla som to spoza roku jaskyne. Bolo to desivé. Potom som odišla na inú planétu, lovila som, občas som na nich stretla milých ľudí, ktorí ma naučili nejaké adresy brán a prichýlili ma na noc. Niektorí chceli aby som u nich zostala žiť, ale ja som nechcela.
„Ako dlho?“ spýtala sa Teyla.
„Asi pol roka“ odpovedala neznáma.

O 15 minút neskôr pri bráne

Brána je otvorená, John žiada o povolenie priviesť neznámu na Atlantis.
„Ste si istí?“ spýtala sa Carterová cez vysielačku. „Ublížila McKayovi.“
„No, ale dala ho do poriadku. Tiež by chcel zistiť, či je Antik, i keď to poprela a odkiaľ berie tie svoje schopnosti a asi milión ďalších vecí, veď ho poznáte.“
„A už je v poriadku? Čo mu vlastne spravila?“ spýtala sa so strachom v hlase Carterová.
„McKay je v poho, ona tvrdí, že mu len nazrela do mysle. A videla toho dosť. Že sme z inej galaxie, že tam nie sú Wraithi . . .“
„Nemôže nám ublížiť?“
„Necháme ju v nejakej izbe alebo vo väzení, dáme k nej ozbrojenú stráž, bude bez možnosti pohybovať sa po Atlantis voľne . . .“
„Tak dobre, privezte ju,“ rozhodla Carterová.

Na Atlantis, ten istý čas

„Stráže!“ zavelila Carterová mužom pri bráne. Vojaci namierili svoje zbrane na bránu. O malý okamih vyšlo z brány dievča, za ním Ronon, ktorý na ňu neustále mieril, Teyla, McKay a Sheppard.
„Major Lorne, chcem okamžite dvoch vojakov so stunnermi a P90-kami do priestoru brány,“ oznámila Carterová do vysielačky, keď schádzala zo schodov.
„Áno madam,“ ozval sa Lorne, „už sú na ceste.“
„Doktorka Kellerová,“ ohlásila Carterová opäť do vysielačky.
„Áno madam?
„Za chvíľu vám príde na ošetrovňu pacientka. Spravte kompletnú prehliadku a testy na všetko čo môžete. A tiež nech niekto prezrie McKaya.“
„Rozumiem.“
Carterová zišla zo schodov a podišla k neznámej.
„Ahoj. Ja som plukovník Samantha Carterová, veliteľ tejto expedície. Vítam ťa na Atlantis.“
„Viem, ďakujem.“
K bráne dorazili dvaja ozbrojení vojaci.
„Dávajte na ňu pozor. Zaveďte ju na ošetrovňu, nechajte doktorku Kellerovú ju prehliadnuť, potom ju odveďte do väzenia a o hodinu do zasadačky.“ zavelila Carterová vojakom.
„Áno madam.“ zhodne odpovedali vojaci.
„Plukovník Carterová, väzenie nie je potrebné. Ja vám neublížim, ak vy neublížite mne.“ povedala neznáma s chladným, kľudným a hlbokým hlasom.
„To si cením,“ povedala Carterová s jemným úsmevom na perách, „ale vo väzení budeš len kým ti nenachystáme izbu. A so zbraňami sa tu nemôžeš pohybovať.“ Posunkom zavolala jedného z vojakov ostrahy pri bráne.
„On ti ich zoberie a uloží.“ Neznáma chvíľu rozmýšľala, potom si z chrbta zložila šípy, z boku odpásala meč a s lukom ich podala vojakovi.
„Opatrne prosím.“ Vojak šípy vytiahol z noše, pozrel sa na dno, šípy vrátil späť, prehliadol si luk, meč a niekam odišiel. Neznáma ho očami sledovala, dokým nezmizol za rohom.
„McKay, Teyla, Ronon, Sheppard, chcem aby ste o hodinu prišli do zasadačky a podali hlásenie.“ oznámila Carterová. „Môžete ísť.“
„Prosím, za mnou.“ povedal jeden z vojakov ostrahy neznámej a ukázal smer.
„Iste.“ povedala neznáma. Pridal sa k nim aj McKay.

O malý okamih neskôr ošetrovňa, Atlantis

„Doktorka Kellerová, tu je váš pacient.“ Oznámil jeden z vojakov.
„Áno, ďakujem. Môžete ísť.“
„Nie. Máme rozkaz od plukovníka Carterovej že ju nemáme spustiť z očí.“
„Aha, no tak dobre . . . . Ahoj, ja som doktorka Jennifer Kellerová.“ usmiala sa na neznámu. „Bolí ťa niečo? Máš nejaké zranenia?
„Bolia ma členky. . . Tiež sa mi ťažko dýcha. . . V poslednom čase ma bolí brucho. . . Nevidím ostro. . .“ Jennifer bola prekvapená z množstva problémov u takej mladej ženy.
„Dobre, tak si sadni sem na posteľ a vyzuj si topánky. Potom si ľahni. Ehm, páni, nemohli by ste odstúpiť prosím?“ požiadala Jennifer vojakov. Vojaci odstúpili o asi 2 metre.
„Ďakujem.“ Neznáma si medzitým vyzula topánky. Mal dosť čisté nohy na to, že len tak pobiehala po lesoch. Jennifer si k nej čupla, chytila do ruky chodidlo a začala do neho zatláčať prsty. Na neznámej bolo vidieť, že veľmi trpí.
„Bolí to?“
„Trochu.“
„ A toto?“ prešla na druhú nohu.
„Tiež.“
„Tak to budeme musieť zröntgenovať. Môžem ti vyhrnúť tričko? Chcem sa ti pozrieť na brucho.“
„Áno.“
Jennifer jej pomaly začala vyhŕňať tričko. Pokrčila jej nohy. Položila svoju pravú dlaň na brucho a ľavou rukou na ňu zatlačila, pričom neustále sledovala reakcie neznámej. Ruky premiestnila o kúsok ďalej a opäť to opakovala. Keď sa jej dotkla na jednom mieste, neznáma zaťala zuby. Jennifer zatlačenie zopakovala.
„Bolí?“
„Iba trochu.“
„No, zatiaľ ti to ide.“ pochválila Jennifer neznámu s úsmevom.
„Môžeš sa posadiť.“
Neznáma si zhrnula tričko a posadila sa. Jennifer si zobrala zo stolíka baterku a drevenú paličku.
„Otvor ústa a vyplaz jazyk.“
„Nerozumiem.“
„Á, otvor ústa a vyplaz jazyk.“ pomaly zopakovala Jennifer. Neznáma očividne ani teraz neporozumela.
„Sprav toto.“ povedala Jennifer, otvorila ústa a vyplazila jazyk. Neznáma pochopila, otvorila ústa a vyplazila jazyk. Jennifer zobrala paličku, zasvietila si baterkou, paličkou zatlačila jazyk, pozrela sa dovnútra. Neznámu naplo.
„Prepáč.“ ospravedlnila sa Jennifer, nahmatala jej krčné uzliny a zatlačila.
„Teraz nežmurkaj.“ Jennifer odložila drevenú paličku a zasvietila jej do oka, do druhého a nakoniec svetlo vypla.
„Teraz ťa preskenujem. Ľahni si.“
„Čo chceš vedieť?“ zaskočila ju otázkou neznáma. Jenifer sa na ňu prekvapene pozrela.
„Čo?“
„Niečo chceš vedieť.“
„Ehm, ja.......ja som chcela vedieť, či si ..... či si bola.......niekedy...... s mužom....“
„Za účelom plodenia detí?“ zaskočila Jenifer.
„Ehm, no áno.“
„Nie. Ešte nie.“

O 10 minút neskôr, Carterovej kancelária

Jennifer prichádza ku Carterovej do kancelárie. Carterová niečo píše do notebooku.
„Dobrý deň.“
„Dobrý deň. Posaďte sa. Chceli ste so mnou hovoriť?“ Carterová zavrela notebook.
„Áno. Týka sa to tej malej z tej planéty.“
„Áno? Je s ňou niečo vážne?“
„No, neviem či sa to tak dá nazvať. V prvom rade si asi pred pol rokom zlomila obidva členky a tie sa jej zle zahojili, pretože stále chodila. Neviem, ako mohla vydržať takú bolesť. Budem jej to musieť operovať. Členky má momentálne podvrtnuté, nemá totiž vhodnú obuv. Tiež má neskutočnú výšku, vzhľadom na to, že je žena a tiež na jej vek.“
„Áno, všimla som si, keď som sa na ňu pozerala, musela som sa dívať dohora.“ poznamenala Carterová.
„Má 12 rokov a asi 3 mesiace, výšku 191 cm a váhu 86 kg, čo je neskutočné. Teda váhu a výšku má v dobrom pomere, i keď by jej nezaškodilo pár kíl naviac, len ten pomer vek k výške.... Tiež som som u nej zistila dosť silnú astmu, treba jej jedny dioptrie do diaľky. Má ATA gén. . .“
„To je to zlé?“
„Nie. Má aj wraithský gén. Obidva sú dosť silné. Normálne, keď má jeden z rodičov ATA gén a ten druhý wraithský, dieťa zdedí len jeden.
„A zistili ste niečo ohľadom jej schopností? Tvrdí, že nazrela McKayovi do mysle, tiež ho znehybnila pohybom jedného prsta a vedela aj to, že sme z inej galaxie a že Atlantis je naša základňa, že sme nedávno porazili Replikátorov a mnoho iného.“
„No, viete, sken ukázal, že to nie je človek ako ho poznáme, tým myslím Homo sapiens sapiens, ale ona je ... no, neviem, ako by som vám to vysvetlila... ona je proste nový druh. Vyspelejší. Už to nie je Homo sapiens sapiens, ale o generáciu vyspelejší človek. Má väčšie mozgové centrum pre vnímanie okolia, aj tá jej výška súvisí s tým, že je nový druh. Dokonca na prežitie potrebuje o 30% menej potravy ako normálny človek druhu Homo sapiens sapiens. A tie jej schopnosti – nie som schopná zistiť kde je ich pôvod, ale s tým, že je vyspelejšia, to nesúvisí. Dokonca mi prečítala aj myšlienky, i keď neviem, či si len nevšimla, že som nervózna.“
„To je úžasné. . . Ste si istá, že nie je Antik?“
„Nie, Antici boli Homo sapiens sapiens. Teda pokiaľ vieme. Ale je tu ešte jedna vec. Ona... ona je tehotná. Je v piatom týždni“
„Čože? Nie je na to mladá?“
„Deti už v podstate môže mať. Až na to, že ako sama povedala: „Nikdy ešte nebola s mužom za účelom plodenia detí“. Na bruchu však mala zopár vpichov. Niekto to embryo vytvoril umelo a vpichol jej ho, aby ho vynosila. Sken ukázal, že to „dieťa“ bude Wraith. Ale nebude sa musieť kŕmiť na ľuďoch aby prežil a bude mať ATA gén...“

Korekciu urobila Widlička, za co jej dakujem. :thumbsup:
Ocakavam kritiku.
Naposledy upravil Promethea dne 02.7.2011 13:29:23, celkově upraveno 3

Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže ja som ti už hlavnú kritiku napísala :) Takže teraz sa tu nebudem nejak obšírne vyjadrovať :D Dej poviedky sa mi páči, aj sa mi bude páčiť :D Takže len tak ďalej ;)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mne sa to zdá celkom dobré. :yes: Uvidíme neskôr.
Takže :write: ďalej.

Další

Zpět na Mrtvé povídky