Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Hvězdná brána: Galaxie Regeli

Hvězdná brána: Galaxie Regeli

cixot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Já sem přemýšlel a kdo mě zná, ten ví že s tímhle nemám moc velký zkušenosti takže jsem to zvládnul za hoďku a plus minus nějaký ty minuty.

Ten příběh navazuje na konec třetí řady Atlantis a s lidmi které neznáte z SG se tam setkáte málokdy ale objeví se tam. Nepočítám lidi který nejsou ze Země. Přeji příjemné počtení.

1. Mckay možná na vždy ztracen

Na velitelství Hvězdné brány...
„Generále Landry, tady jste, vás přesně hledám.“ volal dr.Daniel Jackson na generála z konce chodby a rychle za ním běžel. „Ano, co si přejete dr.Jacksone?“
„Tohle musíte vidět generále. Ostatní už na vás čekají v laboratoři č.1.“ řekl Daniel a spěchal zpět do laboratoře. „Á, už je tady. Sam, ukaž tady generálovi co jsme objevili na té tabulce kterou jste našli na Atlantidě.“řekl Mitchel a spěhal k Sam jak nejrychleji mohl. „Generále, vypadá to že jsme našli adresu brány s 8 symboly. Je na této tabulce,“ řekla a ukazala mu červenorudou tabulku o velikosti papíru A4.„a podle Danielova překladu se tam nachází nějaká vyrobní linka která vyrábí ZPM.“ doplnila. „Dobrá, předpokládám že se hlásíte na tu misi plukovníku“ řekl generál a už, už se chystal to schválit když najednou... „Ne, pane. Podle našich informací míři 12 wraitských hive shipů i s doprovodem k Zemi. Pravděpodobně došlo k velkému úniku informací pomocí špiona na Atlantidě. Ale je tu někdo kdo po této misi touží víc než kdokoliv jiný. Rodney Mckay.“ Carterová domluvila a pomocí gesta napověděla generálovi že Mckay je na základně. „No dobře, nevíte náhodou jestli si už vybral lidi kteří s ním půjdou?“ zeptal se generál a šel i s SG-1 do zadávací místnosti. Tam už čekal Mckay se svým týmem a hned jak Mckay zahlédl generála vykřikl: „Tým doktora Mckaye připraven na misi do Galaxie Regeli, pane!“. Galaxie Regeli, hmm, asi jméno pomyslel si generál. „Waltře, začněte zadávat souřadnice do té Galaxie Regeli, a vy doktore Mckayi se přesuňte se svým týmem do místnosti s bránou.“ generál si odkašlal a pozoroval jak se brána roztáčí. „První symbol zadán,“ řekl Walter. Tak bránu pozoroval až dokud Walter nepřešel k sedmému symbolu. „Sedmý symbol zadán, pane,“ zaslechl. „Osmý symbol...START.“ dořekl Walter a brána se aktivovala. Generál dal týmu doktora Mckaye zelenou a ten prošel bránou. Brána se zavřela, a až pak si generál i všichni ostatní uvědomili, že první věc kterou měli udělat předtím než Mckayův tým prošel bránou, je vyslat M.A.L.P..

TO BE CONTINUE...
Naposledy upravil cixot dne 20.7.2009 18:45:12, celkově upraveno 1
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždy najde blbec, který neví, že to nejde a udělá to!

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak na začátek dost pochybuju, že by v SGC byli tak tupí a neposlali nejdřív sondu. A to jako tam má Landry tak malou autoritu, že mu nikdo neřekne, že se k Zemi blíží Přízraky a klidně bez jeho souhlasu a vědomí si zformují tým, který se má vydat do jiné galaxie?
Příběh samotný mi nepříjde nijak zajímavý, o gramatické stránce nemluvě.

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ehm, podruhé během velmi krátké cvíle napíšu obdobnou recenzi - pokud to mělo být parodické (což nepředpokládám) tak by to bylo nic moc. Pokud je to mylšeno vážně (což předpokládám) tak je to velký podprůměr. Nějaké důvody napsal Vanguard a s těmi se plně ztotožňuji
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

cixot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vždyť sem říkal ze mi to moc nejde. V životě sem napsal asi pět půlstránkových příběhu. A teď dělám tohle a je to těžší než napsat šípkovou růženku a sedm vlkodlaků to mi věřte. :D

Tak tady je pokračování

„Páni, no to je naprosto neuvěřitelný! Tohleto je jediný přístroj v této místnosti a podle Jacksnova překladu to má vyrábět ZPM. Stačí jen nafotit to, najít nějaké ZPM a kontaktovat Atlantidu nebo Zemi. Pak se dozvíme, jak máme pokračovat.“ žasl Mckay nad tím co viděl. „Podle mě stačí ne nějaké ZPM najít ale nějaké ZPM vyrobit!“ zaslech Mckay Zelenku a malou skupinku dalších čechů kteří se mu za jeho zády pochechtávali.
„Co je tu k smíchu? To je přece jasné, ale co když tu antici nějaké ZPM nechali?“ podotkl Mckay naštvaný tím že se mu nějaká skupinka českých vědců pochechtává.
Dva švýcaři stejně jako skoro všichni ostatní žasli nad technologií kterou viděli, ale jeden z nich stisknul nějaké tlačítko. Když to Mckay uviděl, zařval na něj, že to je nebezpečné. Ale asi za dvě vteřiny se jeho výraz v obličeji změnil. Přímo před ním se totiž objevilo něco, co je pro takového vědce asi největší poklad ve vesmíru. 4 ZPM. „Ty vole! Tak to....tohleto jsem vážně nečekal. Mckay měl pravdu, antici nám tu něco nechali.“ žasl teď i Zelenka.

„Plukovníku Carterová, tady jste,“ řekl gen. Landry „co to bylo s těmi wraitskými loděmi?“
„Blíží se k Zemi, pane.“ odpověděla Carterová. „Nebyl jsem o tom informován“
„Walter vám dal tu zprávu na stůl, pane. Sama jsem ho viděla“ řekla Landrymu Carterová a ukazala mu tu zprávu. V gen.pracovně zazvonil telefon. Landry ho zvedl chvíli poslouchal, položil ho a zamířil na ošetřovnu.
„Doktorko?“
„Pamatujete si na ty testy které jsme vám dělali po tom zajetí wraity v Pegasu? Mimochodem gratuluji vám. Dostat se ze zajetí wraitů je velmi obtížné, sama jsem byla v jejich zajetí.....“ nedořekla protože jí generál přerušil. „Tak k věci doktorko!“
„V mozku máte nějaký wraitský nádor a roste opravdu rychle. Dopuručuji začít s operací, a to co nejdříve.“ přišla doktorka k věci.
„Cože? Mám tam nějakej mimozemskej nádor? Proč by to wraiti dělali? Každopádně čím dřív to bude pryč, tím líp. Tak teda začněte. A buďte opatrní, nechci přijít i o kus mozku jasný?“ rozhodl generál, a doktoři ho začali připravovat na operaci.

„Aktivace z venčí, zapínám štít.“ ozval se major Fisher.
„Atlantido, tady Mckay, slyšíte mě?“ ozval se z vysílačky Mckay.
„Ano Rodney, a jak rádi. Z velitelství nám řekli že Landry zapoměl vyslat M.A.L.P. protože má nějaký wraitský nádor, aby ste se něčemu nedivili. A u nás máme rozkaz takový, že pokud se ozvete máte nám říct co jste našli.“ oznámil Rodnymu Fisher aby splnil rozkaz.
„Našli jsme 4 ZPM a tu výrobní linku na ZPM,“ odpověděl Mckay.
„Dobrá. Tak tedy jedno ZPM pošlete na Zemi, a sem pošlete Zelenku, ZPM, a budeme potřebovat i tebe Rodny. Expedici Regeli povede dr.Lee. Vypínám štít, můžete projít. Fisher konec.“

TO BE CONTINUE...

POZMĚNĚNO !!!
Naposledy upravil cixot dne 21.7.2009 15:54:37, celkově upraveno 2
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždy najde blbec, který neví, že to nejde a udělá to!

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

:D :D tak tohle je vážně takové tragikomické.... omlouvám se, já se u toho směju, i když to asi k smíchu být nemá, ale při pomyšlení, že má jít na operaci a do telefonu: No tak teda začněte (a to je jen jeden z mnoha - takových hlodů tam je asi 6...a to jen v tomto díle). :D :D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

cixot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak napr.
V gen.pracovně zazvonil telefon. Landry ho zvedl chvíli poslouchal, položil ho a zamířil na ošetřovnu.

co jeste si tam nepochopil? precti si to poradne.

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jemu spíš šlo o to, že Landry řek to "tak teda začněte". Většina lidí by z toho byla pořádně vyvedená z míry, že mají v hlavě nádor (ještě k tomu mimozemského původu :!: ) a ty jsi to tam napsal, jako kdyby to nic nebylo a Landryho to vůbec netrápilo!!
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Přesně - Landry to řek jako kdyby měli operovat nějakýho mimozemšťana na kterým mu nezáleží, nebo jak bych to měl říct, prostě někoho jiného......

Mé Povídky ZDE

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Předem upozorňuji, že nechci znít moc krutě (klidně si mé reakce nevšímej)!
Ale můj názor podle mě dokonale vyjeví to, že mě totálně dostali ty 4 ZPM a ještě k tomu výrobna ZPM... :lol:
Navíc nemluvě o dříve zmiňovaných faktech je ještě absolutní kravina, že by nevyslali MALP, jen kvůli tomu, že si na to velitel nevzpoměl, tohle je základní protokol při vysílání týmů bránou... :wink:

Jestli ti mám dát radu, počkej s psaním a nejdřív se trochu zdokonal ve faktech i psaní samotným... 8)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

:rflmao: :rflmao: :rflmao: :scared: :scared: :scared: :heat: :heat: :heat:

Nemám slov, vážně by neškodilo na tom trochu zapracovat. Alespoň napsat, kde se co odehrává, aby se v "tom" čtenář lépe orientoval :wink:

Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Námět vypadá zajímavě ale je to nedomyšlený, hlavně MALP a ty 4 ZPM, jsou tam chyby ale kdyby se to pořádně předělalo tak by z toho vylezlo určitě něco pěknýho.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Asi tak....hlavne "Walter vám dal na stul zprávu, ze se k nám blízí 12 Hiveships..." :rflmao: :rflmao:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To taky. Ale jak řikal Rodney ZPM nerostou zrovna jako houby po dešti-trochu upravený protože už si nepamatuju co přesně řikal
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Zpět na Mrtvé povídky