Stargate: Anscension vypráví o pozemském projektu Archy, ve kterém je Země ve velkých problémech. Wraithové nad planetou (stejně by k tomu jednou došlo) atd. A proto byly vytvořeny 2 lodě své třídy, Fanascefull a Anscension, jako mateřské lodě země.
ve Wordu:
Kód: Vybrat vše
http://www.edisk.cz/stahni/87738/1x01_-_When_dreams_becomes_true.docx_40.97KB.htmlStargate: Anscension
1x01 – When dreams becomes true (když se sny stávají skutečností)
Námět: Vahisht.cZ
Scénář: Vahisht.cZ
Sepsal: Vahisht.cZ
Děkuji za přečtení Stargate : Anscension
NĚKDE NAD OCEÁNEM…
Každý člověk má nějaký sen, nějaké tužby, něco čeho chce dosáhnout. Ať už to je malý sen dítěte se podívat do vesmíru, nebo zájem tajných agentur uchovat tajemství, vždycky něco člověka táhne dál svůj úkol splnit. Ale co když jeho sen uškodí ostatním? Co ho potom táhne dál? O tom se můžeme jenom dohadovat. Dohadovat, zatímco se ve vesmíru, někde, možná ne moc daleko odsud prohánějí Goauldové, Oriové a jiní nepřátelé, jejichž tužba je dostat náš svět jako trofej svého vítězství. A náš sen je v tuto dobu tuto hrozbu zažehnat. A tak jsme podstoupili riskantní krok. Vynaložili jsme obrovské náklady a mnoho času na zkonstruování naší naděje. 2 lodí prvních ve své třídě, velikosti a síle. První 2 anticko-asgardsko-pozemské mateřské lodě .
Nad mořem letí jeden jumper. Letí stále rovně ve své výšce přibližně 20 metrů nad hladinou. Chvíli si ještě pokračuje a pak prudce vyletí nahoru. Jeho štíty chvíli bojují s náporem atmosféry, dokud se loď neocitne ve vzduchoprázdnu.
Jumper směřuje k nevítanému objektu přímo nad zemí. Je to Wraithská Hive Ship. Po chvíli se k Jumperu připojí desítky dalších Jumperů.
V naší snaze jsme vytvořili Fanascefull a Anscension. Lodě, které dokážou zlepšit naše loďstvo po bojové stránce. Naše Archa spásy.
Nad moře, asi 30 metrů nad hladinou letí další objekt. Je to Wraithský křižník pronásledovaný rojem Jumperů. Jumpery zaberou svojí formaci a za chvíli prolétávají skrz křižník spousty žlutých světel – Dronů. Křižník chvíli vypadá, jako by mu roj nevadil, ale za chvíli se přetrhne v půlce a bokem dopadne do oceánu.
Jumpery udržují svůj směr. V moři které zabírá celí obzor se vyskytne pevnina – velký ostrov. Ostrov má na každém konci oválnou díru do země s betonovými zdmi. Jumpery přistávají na prázdné ploše ve vnitru ostrova.
Na přistávací rampě Jumperů se kromě techniků pohybují dvě důležité osoby, Plukovník Brian Peterson a Podplukovník George Rosenfield.
Peterson: Teď se to tu Wraithy jenom hemží. Zpravodajci dělají kus práce, aby projekt Archy a Hvězdné Brány zůstal utajený.
Rosenfield: Vojáci taky. Kdyby se Wraithové dostali až sem, zpravodajci by byli k ničemu.
Peterson: Myslíš?
Oba vejdou do dveří od místnosti se spoustou obrazovek.
Peterson: Zbyl nějaký kontakt, vojáku?
Voják: Ne pane! Hive Ship byla zničena stejně jako většina křižníků. Poslední byl sestřelen F-302-ami asi 20 km směrem na Japonsko.
Rosenfield: (zašeptá si pro sebe) Shanghai Cola právě vyhrála soutěž o nejpůsobivější upoutání zákazníků…
Peterson: Dobře vojáku.
Peterson následován Rosenfieldem sestupují po schodech dolů do nitra ostrova.
Rosenfield: Takže, kolik že jsi říkal, že máme času?
Peterson: Dva týdny, potom Anscension odletí a bude jedno, koho si beru sebou.
Rosenfield: I když máme řadový Personál vybraný, vybrat vůdce jednotlivých složek za takovou bude docela námaha.
Peterson: Jo, a to teprve začínáme.
Oba dojdou do prázdné místnosti připomínající důstojnický klub s oknem, za kterým je voda.
Peterson: Takže, máme kandidáty. Teď už si jen vybrat.
Rosenfield: Jo… to chvilku potrvá…
FLASHBACK – ILLINOIS, CHICAGO
Brian Peterson stojí před dveřmi malého dřevěného domku na okraji Chicaga. Zvoní, po chvilce mu otevře další známá postava – George Rosenfield.
Peterson: Ahoj…
Rosenfield: No nazdar! Co ty tady děláš?
Peterson: Nemohli bychom to probrat uvnitř?
Rosenfield: Samozřejmě, pojď dál brácho.
Peterson vejde do domu. Pokračuje do útulného obývacího pokoje.
Rosenfield: Můžu ti něco nabídnout? Čaj nemám, ten jsem dopil dneska ráno, ale mam tu kávu.
Peterson: Jakou?
Rosenfield: Jelikož nemam mléko tak černou.
Peterson: Rozpustnou?
Rosenfield: Všechny se rozpouštějí…
Peterson: Tak tu.
Rosenfield začne pobíhat sem a tam v kuchyni. Peterson se mezitím usadí v pohovce.
Rosenfield: Kolik chceš lžiček cuk… ty vlastně bez… a co tě vůbec přivádí?
Peterson: No, jako bývalý velitel BC-304 bys měl vědět o Projektu Archy.
Rosenfield: Jo, myslíš ty kutily v Pacifiku? Něco jsem o tom zaslechl, ale nevím přímo, o čem to je. Do háje, proč ta voda neteče?
Peterson: Ty kutilové tam stavějí dvě největší Anticko-Asgardsko-Pozemské lodě v dějinách lidské technologické a vědecké historie jen tak mimochodem…
Rosenfield pomalu odejde z kuchyně a vejde do obývacího pokoje.
Rosenfield: Velké? Jak velké?
Peterson: Velké, normální BC-304 se klidně vejdou do jejího bočního hangáru. To je také důvod proč je tam doopravdy má jako podporu. Budou sloužit jako zčásti bojové a zčásti servisní lodě pro celou pozemskou a spřátelenou flotilu.
Rosenfield: To je… velká ambice. Velký projekt.
Peterson: jsou dvě, Fanascefull a Anscension. A já jsem velitelem Anscensionu
.
Rosenfield: Ty náš šikulko. Kdy odlétáte?
Peterson: Za několik týdnů. A já si musím vybrat do té doby velitele jednotlivých sekcí posádky a ti si potom vyberou posádku.
Rosenfield: Hm, slušný, přišel ses rozloučit?
Peterson: Právě, jsem tu proto, abych se loučit nemusel. Chci tě jako velitele vojenských jednotek na Anscensionu.
Rosenfield upustí hrnek s kafem.
Rosenfield: Já? To je nějaký nevtipný vtip?
Peterson vstane z pohovky.
Peterson: Georgi, my dva jsme spolu sloužili už nějaký ten pátek spolu na 304kách. Vím, že ty máš neuvěřitelné zkušenosti s bojovou taktikou. Zvlášť v této oblasti, tedy válečné vesmírné lodě. Nedovedu si na tuto práci představit kohokoliv jiného. Proto žádám tebe.
Rosenfield: To je od tebe hezký, ale já si rád užívám pevnou zemi pod nohama.
Peterson: Georgi, tohle je největší projekt lidstva. Nedovedu si představit, že by ses ho nechtěl zúčastnit.
Rosenfield chvíli přechází po pokoji, potom se zarazí a podívá se na Petersona
Rosenfield: Pomůžeš mi s balením?
PETERSONOVA KANCELÁŘ, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
Rosenfield s Petersonem sedí na pohovkách a procházejí papíry.
Peterson: Jako první potřebujeme velitele technického personálu.
Rosenfield: tady někoho vidím: Poručík Abigail Johnsonová.
Peterson: Hm, šla by, akorát byla před několika dny zatčena vojenskou policií za pašování munice ze skladů.
Rosenfield: Na lodi by neměla kam to pašovat. Kdyby se s tím pokusila utéct, narazil by na vzduchoprázdno.
Peterson kývne.
Peterson: Kapitán John Wolford, to zní jako nějaký pirát. Má dobrou kvalifikaci. Co to je tady?: V 10-ti letech si vyrobil vlastní … zesilovač?
Rosenfield: Jo, to je taková krabička na zlepšení kvality zvuku.
Peterson: V 10-ti?
Rosenfield: Proč ne?
Peterson: Já bych ho vzal.
Rosenfield: OK, to by byli technici. Co tu je dál? Velitel pozemních a výsadkových jednotek. Prostě pěšáci.
Peterson: Major Jack Pierce, bývalí boxer? Mariňák?
Rosenfield: NE! Vojáky, kteří by se mu nelíbili bychom vytahovali z krabiček od sirek.
Peterson: Podplukovník Jack Madison. Zkušenosti ze spousty válek. Zkušenosti má.
Rosenfield: Nos nahoře taky, tady se píše že jednou zmlátil vojáka stejně šarže protože jejich rozkazy byli protichůdné.
Peterson: Napotřetí Jack, Podplukovník Jack Godman. Ne moc výrazný,
Rosenfield: Ten by byl ideální. Podle jeho složky s ním dosud nebyli problémy.
Peterson: Dosud, ale bude i na lodi v těžkých situacích?
Rosenfield: Mám za to, že ano, vidíš ty jeho výcviky? A to čím prošel. Bral bych ho.
Peterson: Budu ti věřit. Pěšáci… škrtám.
Rosenfield: Velitel leteckých jednotek – Puddle Jumpery? Jo, už vím, ty antické polo-stíhačky.
Peterson: To je ono. Tady na základně jich je plno. V poslední bitvě s Wraithy nás ubránily. A tady máme ideálního kandidáta. Major Airo Ecols.
Rosenfield: Zvláštní jméno. Co je zač.
Peterson: To on sejmul ten křižník blízko ostrova. Píše se tu, že je to skvělý pilot, a dokáže vytvořit dobrou strategii. Vycvičený jako pilot a sniper. Ovšem, jak zvládne pozici velitele těhle jednotek, o to se docela bojím.
Rosenfield: Nebude velet něčemu extra. Budou to jen ty Jumpery. Berem.
Peterson: Berem. Takže, Puddle Jumpery; škrtám. Nevezmeme si to do jídelny ke kávě?
Rosenfield: Dobře, jen tak pro zajímavost, co je další bod?
Peterson: Velitel leteckých jednotek – F-302, prostě stíhačky.
HANGÁR PUDDLE JUMPERŮ, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
V Puddle Jumperu sedí mladý muž. Je to Major Airo Ecols. Prohlíží si DHD mezi sedadly na kterém leží bílý, zabalený papír. Do Jumperu vchází další postava, Kapitán John Wolford s podobným papírem v ruce.
Wolford: Když jde o supertajný vládní projekt, pošta chodí docela rychle, že jo.
Ecols: To mi povídej, právě jsem byl povýšený do funkce velitele všech letek.
Wolford: Já zas do velitele všech blbů s hasákem…
Ecols: Moc si nefandíš…
Wolford: Ne. Já jsem John Silver, jednoduše John.
Ecols: Já jsem Airo Ecols, jednoduše Airo.
Oba si podají ruce.
Wolford: No, když už se z nás stali nenáviděnější velitelé na základně, nedáme si kafe.
Ecols: S rumem?
Wolford: Můžeš létat s alkoholem v krvi?
Ecols: Po cestě jsem ještě v životě nepotkal policajty měřící rychlost a promile alkoholu.
Wolford: Tak jdeme…
JÍDELNA, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
Peterson s Rosenfieldem si sednou ke stolu. Peterson dojde k pultu a dává do dvou hrnků kafe. Rosenfield si mezitím pročítá seznam vhodných kandidátů. Peterson dojde s kávou ke stolu.
Rosenfield: Major Charles Wilson. Školený pilot. Velitel modré letky střežící základnu.
Peterson: Záznam?
Rosenfield: Nic tu není. Je čistý jako bílý list papíru.
Peterson: Nu dobře. Co tu je dál?
Do jídelny vstoupí Ecols spolu se Wolfordem. Oba si sednou bez kafe někam ke stolu.
Ecols: Nepřineseš kávu?
Wolford: Proč já?
Ecols: A proč já?
Wolford: Ty si chtěl rum.
Ecols: Ty si mě pozval.
Rosenfield si všimne dvou osob sedících kousek od nich. Na ramenu vidí jejich specializaci a na hrudníku jména.
Rosenfield: Briane, byl to doopravdy dobrý nápad brát ty dva s sebou?
Peterson: Oni vyrostou. Hele, vy, nejmenujete se náhodou Ecols?
Ecols se podívá na muže vyšší šarže. Pokývne.
Ecols: Ano pane.
Peterson: Nebyl jste takhle náhodou přijat před chvílí jako velitel letek Puddle Jumperů?
Ecols: Náhodou ano pane.
Rosenfield: On taky?
Ecols se otočí na Wolforda
Ecols: Ty taky?
Wolford: Ano pane.
Všichni si vzájemně podají ruce pro seznámení.
O TÝDEN POZDĚJI
ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
6 DNÍ DO STARTU
Uběhl týden a posádka Anscensionu konečně byla kompletní. Lodě vyplavaly na hladinu a teď sloužili jako lodě. Do lodí se nyní nakládali zásoby a všechny potřebné lodě. Sklady praskaly ve švech kvůli tomu, co měli naložené. Skladů byli spousty, ale každý měl v sobě něco podle své kategorie. Byli tu nejrůznější mimozemská vybavení, tuny jídla, tuny výbušnin, zbraní a munice. Technologie pro všechno možné.
Hangáry pro vzdušné jednotky byli mezi velkými bočními hangáry a trupem lodi. Sem se nakládali F-302ky a Puddle Jumpery.
Veškerému personálu byly přidělovány pokoje, aby se mohli usadit. Probíhalo stěhování a vybavování ve velkém. Chvíli trvalo, než se tu lidé dokázali zabydlet.
V hangáru pro vzdušné jednotky se konal sraz pilotů Puddle Jumperů. Do kruhu lidí, kteří seděli na Jumperech, vchází Airo Ecols.
Ecols: Nazdar lidi. Nevím, jestli mě znáte, ale každopádně budeme mít dost času na to se seznámit. Já jsem Airo Ecols, váš velitel.
Airo si sedl na jeden z Jumperů, piloti ho pozdravili.
Ecols: Takže, Jumpery budou asi nejvíce využívaná obranná linie mezi Anscensionem a vším co se bude chtít dostat dovnitř.
Kruh pilotů se zasměje.
Pilot1: Rutina…
Ecols: Teď už nic nebude rutina. Buď budeme létat jako zásobovací letky, což je tak trochu rutina, nebo budeme bojovat se vším možným. Jumpery jsou rychlejší, silnější, obratnější a pojmou více lidí než F-302ky.
Pilot2: Takže boj nechají na nás?
Ecols: Ne tak docela, Anscension samotná je dost těžce vyzbrojená. Jsou tu na zkoušku úplně nové zbraně, čerstvě vyvinuté. Měli by si poradit skoro se vším. Proto nepřítel nebude chodit jen tak hned proti nám, musíme se připravit na vše.
Airo se podívá na všechny piloty.
Ecols: A jelikož se musíme připravit, musíme se roztřídit práci a volací znaky. Plukovník Peterson nám dal označení Delta. Takže, já a můj Jumper jsme Delta 1 velitel rudé letky. Steve Hawkins?
Hawkins: Zde!
Ecols: Budete Delta 2, velitel žluté letky….
NAD LODĚNICÍ ANSCENSIONU, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
2 DNY DO STARTU
Přípravy již dávno skončili, poslední detaily byly dolazeny. Nyní nastalo už jenom to ticho, kde se čekalo na osudovou chvíli.
Brian Peterson spolu s Georgem Rosenfieldem seděli na místě, odkud byl nádherný výhled na Anscension, u kterého již byla vypuštěná voda. Postupně přišli velitelé všech složek, Charles Wilson, velitel F-302ek, Airo Ecols, velitel Puddle Jumperů, John Wolford, vrchní technik a Jack Godman, velitel pěších a výsadkových jednotek. Všichni pozdraví vyšší důstojníky.
Peterson: Posaďte se pánové.
Godman: Zavolal jste nás, pane?
Peterson: Popravdě, ano. Tahleta věc, tam dole, bude na dlouhou dobu náš domov. A proto bych jí rád pokřtil, ať naše Archa dopluje jak nejdále budeme schopni s ní cestovat.
Peterson vytáhne lahev šampaňského a otevře jí, zatímco Rosenfield rozdá všem skleničky. Postupně každý dostane skleničku do poloviny plnou.
Peterson: Na zdraví!
Rosenfield: Ať naše archa šťastně dopluje.
Ecols: Na náš nový domov!
Godman: Na náš nový domov se stále měnící se adresou!
Wolford: Na životní příležitost!
Wilson: Na nás a na posádku!
Všichni si vzájemně přiťuknou a začnou pít, zatímco Peterson hodí lahev dolů na Anscension.
Peterson: Prosím, řekněte mi že jsem nikoho netrefil.
MŮSTEK, ANSCENSION, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
2 HODINY DO STARTU
Peterson: Všechno připraveno?
Voják: Ano pane. Čeká se už jen na pokyn.
Peterson si sedne do svého velitelského křesla na můstku. Můstek je doopravdy jiný než u 304ek. Nejenom že má o patro víc, ale v jeho zadní části je vylepšený holografický taktický stůl a 5 sedadel pro velitele jednotlivých složek.
Ecols: Za chvíli to tu bude. V životě jsem v tomhle nestartoval.
Rosenfield: Je to jiné než u 304ek, a to jsem s nimi startoval aspoň miliónkrát.
Godman: V životě mi takhle nebylo, a tohle tu teď zažívá celá loď.
VELITELSKÉ CENTRUM, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
PŮL HODINY DO STARTU
V centru, ve kterém se řídí start Archy, je teď mimořádně rušno. Doprostřed se postaví muž v uniformě.
Velitel: Tak jo lidičky, půlhodina do startu. Spojení v pořádku?
Spojař: Ano pane!
Velitel: Nádrž?
Technický: Ano pane!
Velitel: Motory?
Technický2: V pořádku pane.
Velitel: Žádná loď v dosahu?
Technický3: Ne pane!
Velitel: Za chvíli budeme startovat. Dejte Fanascefullu a Anscensionu pokyn k vyplavání na hladinu!
Technický4: Ano pane!
Do centra vejde několik vojáků a za nimi dvě známé osoby, Brig. Gen. Jack O’Neill a Gen. Hank Landry.
Voják: Pozor!
Všichni lidé se postaví ze židlí do přísného pozoru.
O’Neill: (zašklebí se) Pohov.
Landry: Jak jsme na tom se startem?
Velitel: Jsme připraveni, čekáme na vypršení časového limitu a na vypuštění Archy.
Landry: už to přichází. Kolik zbývá času?
Velitel: 9 minut pane.
O’Neill dojde k vysílačce.
O’Neill: Fanascefull a Anscension, tady Brigádní Generál Jack O’Neill. Budeme vás tady dole pečlivě sledovat. Přeji hodně štěstí při vašich cestách. Nechť vás provází bůh, štěstí a dostatek munice.
Na můstku Anscensionu zavládne smích. Peterson se smíchem odpoví do vysílačky.
Peterson: Děkujeme, pane. Dávejte pozor na ty tady dole, ať se tu nestane nějaký převrat, zatímco tu nebudeme.
O’Neill: Určitě, spolehněte se.
O’Neill se postaví doprostřed místnosti a bezmyšlenkovitě se dívá někam do nebe. Po chvíli odpoví
O’Neill: Dejte rozkaz k přípravám na start.
Velitel: Rozkaz! Seržante, je to na vás.
Seržant: Ano pane.
Seržant pověřen úkolem se postaví doprostřed místnosti.
Seržant: Jsou už lodě na hladině?
Technický3: Ano pane.
Seržant: Dejte pokyn k vzlétnutí do výšky 100 metrů.
Jeden z technických důstojníků předá vzkaz do rádia. U obou lodí začnou žluté hořet všechny motory, jak dva hlavní na koncích lodi, tak i ty na zadní části hangárů. Zvuk lodí je všude slyšet. Lodě začínají pomalu stoupat. Z jejích spodních pater začnou padat vodopády lodí. Lodě stoupají pomalu. Na určené výšce 100 metrů se zastaví.
Technický5: Jsou tam, pane.
Pilotka Anscensionu, Veronica Blacková, určitě nervózní z toho co dělá, drží pevně oba kniply před její konzolí.
Ecols: Je to tady.
Seržant: K druhému kroku, ať se otočí k modrému bodu.
Po seržantově pokynu a předání zprávy se Anscension otočil o 90° doleva a Fanascefull o 90° doprava. Takto obě směřovali jedním směrem.
Technický: Žádné technické problémy, lodě jsou stabilní.
Seržant: Pošlete je k modrému bodu.
Technický: Ano pane.
Blacková: Máme další pokyn, směřovat k modrému bodu a u něho se zastavit.
Peterson: Proveďte.
Ecols: Nezapneme si pásy hoši.
Rosenfield: Navedou nás do modrého bodu, tam se zastavíme, a jakmile všechny kontrolní zpravodajská stanoviště nahlásí čistý sektor, začneme nabírat rychlost. U žlutého bodu musíme už být nad určitým rychlostním limitem a u červeného začneme stoupat.
Ecols: Takže ta pravá sranda teprve začne.
Obě lodě začnou pomalu nabírat nepříliš vysokou rychlost. S tou pokračují dále.
Blacková: Jsme na cestě do modrého bodu. Žádné technické problémy.
Jakmile se ostrov ztratí z dohledu, obě lodě zastaví.
Blacková: Modrý bod dosažen, pane.
Peterson: Základno, tady Anscension, modrý bod dosažen a čekáme na rozkazy.
Spojař: Lodě hlásí hladký dolet do modrého bodu a čekají na další rozkazy.
Seržant: Hlásí všechna stanoviště klid?
Spojař: Ano pane.
Seržant zakloní hlavu dozadu a nadechne se.
Seržant: Archo, všechna stanoviště hlásí klid. Přejeme šťastnou cestu.
Blacková: Pane, máme povolení.
Peterson: Do toho. Vyneste náš do oblak.
Blacková: Ano pane.
Blacková stiskne několik tlačítek a páček. Pak začne mluvit do vysílačky.
Blacková: Strojovno, máme rozkaz, začneme.
Technik: (vysílačka) tady dole jsme připraveni. Máte plnou kontrolu.
Blacková: Děkuji, strojovno. Zvyšuji rychlost, startovací sekvence zapnuta, stabilizátory na maximum.
Venku okolo lodí se teprve začnou ozývat motory. Jejich nastartování zní podobně jako u vrtulníků. Anscension začne rychle akcelerovat, Fanascefull začne akcelerovat chvíli potom.
Blacková: Zapínám Posilňovač Akcelerace.
Anscension teprve teď vyrazí kupředu. Chvíli letí a nabírá na rychlosti.
Blacková: Žlutý bod dosažen, minimální rychlost splňujeme. Sice jen-tak-tak, ale splňujeme.
Ecols: Je to tu.
Loď je stále rychlejší a vzdálenost mezi loďmi se začíná prohlubovat.
Blacková: Červený bod! Zapínám Akcelerátor hlavního motoru!
Hlavní motory lodi se teprve teď doopravdy rozzáří. Loď začne nabírat na výšce.
Blacková: jsme ve výšce 11 000 stop. Rychlost splňujeme.
Anscension se působením atmosféry změní v ohnivou kouli.
Blacková: Jsme skoro tam!
Ohnivý obal Anscensionu začne slábnout, dokud nezmizí úplně. Loď začne brzdit.
Blacková: Jsme ve vesmíru. Můžete se odpoutat vy tam vzadu.
Pětice lidí si rozepne pásy a pomalu vyjde směrem k přednímu oknu. Jakmile tam dojdou, všimnou si spoust lodí kolem nich. Jsou to jak X-303 tak i BC-304.
Ecols: Je to nádhera, být tu znovu.
Wolford: I s uvítacím výborem.
Peterson: Fanascefull by teď měla startovat. Zatím u nás může zakotvit naše podpora.
Každé z těchto lodí byly do bočního hangáru přiděleny dvě BC-304 (každá do jednoho) jako podpora a věc k vymýšlení lepší taktiky. K Anscensionu byli přiděleny Splinter a Chimera. Každá vplouvala na své místo, Splinter do levého a Chimera do pravého.
Peterson: Řekněte jejich velitelům, že já a mí velitelé složek budeme čekat v zasedačce dvě.
ZASEDACÍ MÍSTNOST 2, ANSCENSION, NA ORBITU ZEMĚ
Zasedací místnosti vypadali všechny stejně. Místnost ve stylu všech místností na takové lodi a stůl a židle podobné těm v SGC. Všichni velitelé na Anscensionu a sám Peterson už zde čekali. Na obrazovce se promítali plány Anscensionu.
Ecols: Říkalo velitelství něco o jejich výbavě?
Peterson si otevřel tlustou složku, která před ním leží.
Peterson: Nic moc, jenom plány, výpisy všeho možného, a detailní seznam výzbroje.
Godman: A proč s nimi potřebujeme mluvit?
Peterson: Chci se s nimi seznámit. Navíc, bylo by dobré, kdyby nám o jejich lodích řekli osobně.
Do sálu konečně vstupují dva plukovníci. Jeden se představí jako plukovník Rieman a druhý jako plukovník DeVinne.
Rieman: Omlouváme se, že jdeme pozdě. Vzal jsem si s sebou Horna a Bakera.
Peterson: Nádhera. A tady jsou moji podřízení: Ten vlevo je Šmudla, pak je Broukal, Nešika, Chytrák, TenCoDoVšehoKecá a TenCoDoVšehoNekecá.
Všichni špatně pojmenovaní velitelé se na Petersona podívali. Rieman s DeVinnem se na něj trochu zašklebili.
Peterson: Hodnost, příjmení a pak začneme mluvit civilizovaně.
Rieman: Toto je seržant Baker a toto je poručík Horn.
Peterson: Tak, toto je podplukovník Rosenfield, velitel vojenských jednotek, toto je major Ecols, velitel leteckých jednotek – Puddle Jumperů, toto je major Wilson, velitel leteckých jednotek – F-302, pak tu je podplukovník Jack Godman, velitel pěších a výsadkových jednotek, a kapitán Wolford, vrchní technik. A ta třešnička na dortu, plukovník Peterson, já, velitel lodi.
Oba velitelé BC-304 se trochu zašklebili ve smyslu: trochu nízká hodnost na něco tak důležitého. Ovšem i přesto si všichni vzájemně potřásli rukama.
Peterson: Posaďte se.
Oba velitelé a jejich doprovody se posadí do pohodlných židlí.
Peterson: Tak, chci vědět, čeho jsou vaše lodi schopné.
Rieman: S dovolením pane, rád bych začal.
Po Petersonově kývnutí se dá Rieman do řeči.
Rieman: Splinter je asi z těchto dvou lodí lépe vyzbrojená. Má nejnovější Asgardské technologie, čili to nové Asgardské jádro, energetické zbraně a takové věci.
Peterson: Což z vás činí bojovou loď. A vy, DeVinne.
DeVinne: Chimera není tak dobře vyzbrojena, ale zato má více railgunů, vhodná na obranu.
Godman: Jedna z obranných linií Anscensionu?
Peterson: Správně, to bude vaše využití, pokud vám to nevadí.
DeVinne: Já s tím problém nemám, tato loď proto byla sestrojena.
Ecols: Kolik Jumperů se vejde do hangárů 304ky?
Rieman: No, počítejme s tím, že je umístíme do toho prázdného hangárů. Okolo dvaceti.
Ecols: Prázdného?
Rieman: Jeden z hangárů by mněl být vždy prázdný, hlavně ze strategických důvodů. Buď pro tyto účely, nebo kvůli důvodu technického problému v tom primárním.
Ecols: Taktika, nádhera.
Petersonova vysílačka se probudí k životu.
Vysílačka: Plukovníku, tady Blacková. Přišli rozkazy z velitelství.
Peterson odpoví do vysílačky.
Peterson: Hned jsem tam. Vy tady počkáte na mě a zatím se nějak… zabavte.
Po těchto slovech Peterson vstane a vydá se k transportéru na můstek. Transportéry hodně připomínají transportéry na Atlantisu, akorát mají jiné dveře.
MŮSTEK, ANSCENSION, NA ORBITU ZEMĚ
Peterson: Jsem tu Blacková, co nám Země vzkazuje?
Blacková: Rozkaz zní čekat. Zítra nám přijde první úkol, do té doby máme provést kontrolu lodi, tedy diagnostiky průchodu energie a takové.
Peterson: Zajdu to vyřídit do strojovny. Už jste vyřešila střídání vás a druhého pilota?
Blacková: Ano pane. Chcete říct, jak jsme se dohodli?
Peterson: Ani ne, hlavně když to bude fungovat.
Peterson odejde od stolu pilota a vydává se opět k transportéru.
STROJOVNA, ANSCENSION, NA ORBITU ZEMĚ
Peterson: Zdravím. Jak se tu daří?
Technik: Dobrý den pane. Já jsem zástupce vrchního technika. Od startu nebyli žádné problémy, pokud se chcete zeptat na tohle.
Peterson: To je dobře, ale přesto chce Země úplnou diagnostiku lodi. Máte na to 24 hodin.
Technik: No, bude to docela fuška, potřebovali bychom vrchního technika tady, zatím se o vše postarám.
Peterson: Dobře, já mu to jdu… doháje, já je tam asi nechal moc dlouho o samotě.
Ecols: Doopravdy?
Rieman: Asi tak.
Ecols: Koho to napadlo?
Rieman: To se zeptejte toho, kdo vymyslel BC-304.
Ecols: Asgardů?
Rieman: Ty nevymysleli design.
Ecols: Antiků?
DeVinne: Ty nemají s 304kami nic společného.
Ecols: Hůř? Pozemšťanů?
Rieman: Fuj, té odporné, čtyřnohé rasy? No fuj!
Do místnosti vejde Peterson
Peterson: Radši té odporné, čtyřnohé rasy než Riemana.
Osazenstvo zasedačky se zasměje.
Peterson: Den zůstaneme tady, technici něco udělají a my se mezitím zabydlíme.
Osazenstvo zasedačky pomalu vstane a vydá se k východu.
Peterson: Wolforde, vy jste technik.
Wolford: Vrchní technik.
Peterson: Tady nejsme v senátu, můžete urychlit diagnostiku. Strojovna vás potřebuje.
Wolford: No jo, nechť žije malá místnost se všemi konzolemi pro všechno na lodi. Hip hip, hurá!
Wolford se vydá do strojovny.
Peterson: A to je to teprve první den. Teda první hodina.
JÍDELNA, ANSCENSION, NA ORBITU ZEMĚ
8:00 POZEMSKÉHO ČASU
Peterson se vidličkou přehrabuje ve snídani. Ecols si k němu přisedne.
Ecols: Zííív , dobré ráno plukovníku.
Peterson: Dobré Ecolsi. Máte nějaké dobré zprávy?
Ecols: Zavedli jsme síť.
Peterson: K čemu to?
Ecols: Můžeme hrát Counter-Strike nebo jiné závodní hry. Pak uděláme turnaje a vítěz dostane bonbón.
Peterson: No super, co je to Counter-Strike?
Ecols: Ále, taková, hra. Už se vám hlásil Wolford?
Peterson: Ne, co našel?
Ecols: Kromě papírků od hašlerek v CD mechanice svého notebooku zjistil že loď je po všech stránkách v pořádku. Čeká na souhlas výsledky poslat dolu do centra.
Peterson: Na to se nemusí ptát.
Ecols: Tohle neříkejte, pak to samé může udělat s autodestrukcí.
Peterson: Je toho schopný?
Ecols: Kdo ví.
Ke stolu přisedne Rosenfield.
Rosenfield: Plukovníku, majore.
Peterson: Rosenfielde.
Ecols: Podplukovníku.
Rosenfield: Co probíráte.
Peterson: Teď už nic.
Rosenfield: Máte ponětí, kam nás pošlou?
Ecols s Petersonem jenom nesouhlasně zavrtí hlavou.
Ecols: Můžou nás poslat prakticky kamkoliv. Na Wraithy, na Goa’uldy, na Ori, na Vysokou.
Rosenfield: Domu?
Peterson: Neříkej, že tě to chytá?
Rosenfield: Nechytá, jen… tak.
Ecols vstane.
Ecols: Asi vyrazím… někam. Pane, pane.
Peterson sleduje ze židle Ecolse, dokud neodejde.
Peterson: Já už asi taky vyrazím. Du říct Wolfordovi, ať pošle výsledky testů do centrály. Zdar!
Rosenfield: Nazdar! Co to je za věc tady na tom talíři?
Peterson: Jídlo.
Rosenfield: Čerstvé… až živé.
Peterson: Wolforde, vzbuďte se!
Wolford: Co? Kdo? Kdy? Kde? Jak? Proč?
Peterson: Jaký, který, čí jste zapomněl. Jak jsou na tom data?
Wolford: Ne, znova už neeeee.
Peterson: Co se vám stalo proboha?
Wolford: Jelikož si támhleti chytráci zabrali všechny konzole, já musel běhat po lodi a obíhat všechny rozbočky. A jelikož kvůli diagnostice průtoku energie nebyli zapojené transportéry, obešel jsem si celou loď nejméně dvakrát. 304ka by mi nevadila, ale celý Anscension.
Peterson: Odešlete už ty data ať máme pokoj.
Wolford pomalu vtane ze stolu, na kterém ležel a začal něco cvakat na notebook.
Wolford: Můžem.
Peterson: Centrálo na zemi, tady Anscension. Máme kompletní diagnostiku. Jsme připraveni vám ji poslat.
Centrála: (vysílačka) To rádi slyšíme plukovníku. Jsme připraveni pro přenos.
Peterson: Rozumím. Pošlete to Wolforde.
Wolford stiskl klávesu ENTER.
Centrála:(vysílačka) data jsou u nás, všechno prověříme. Do té doby máte klid. Centrála konec.
Peterson: Wolforde, slyšel jste? Máte volno, jděte spát. A mimochodem, příště jim nařiďte, ať vás tam pustí.
Wolford, lehce kulhající směrem ke dveřím se usměje.
Wolford: Určitě pane. Dobrou noc.
Peterson: Ráno.
Wolford: Prostě nashle pane.
Wolford odkulhá ze dveří. Peterson jen očkem přejede přes konzole a vydá se tím samým směrem.
MŮSTEK, ANSCENSION, ORBIT ZEMĚ
Všichni velitelé i sám velitel Anscensionu seděli na svých sedadlech. Byla tu trochu nuda. Čekalo se už jen na příkazy z velitelství.
Vysílačka: Anscension, tady velitelství.
Peterson: Velitelství, tady Anscension. Posloucháme.
Vysílačka: Anscension, máme pro vás zadání. Na palubě máte spoustu surovin, potřebujeme s Jaffy dohodnout nějaké obchodní věci, chtějí něco od nás a my něco od nich. Souhlasili jsme, a tak tím chceme pověřit vás. Poletíte přímo. Souřadnice jsme poslali.
Peterson: Rozumíme, Anscension konec. Blacková, máte souřadnice?
Blacková: No, zatím… už jo.
Peterson: Tak, směle do toho, spusťte hyperpohon.
Před Anscensionem se objevilo zelené HP okno a Anscension do něj vstoupila. Loď se objevila v nekonečném tunelu tvořeném z rozmanitých světlomodrých vlnek.
Ecols: věřili byste tomu, že jsem v hyperprostoru nikdy nebyl? V Jumperech jejich generátor není.
Rosenfield: Tak vítej v nekonečném tunelu.
Taktický důstojník, který má konzoli po pravici velitele lodi, zde je to Tyler Brown, začal něco klikat na počítači.
Brown: ehm, pane? Letíme kolem planety, ale naše antény něco zachytávají.
Peterson: Definujte „Něco“.
Brown: Signál o pomoc.
Rosenfield: Takhle brzo? Vždyť by si toho 304ky už dávno všimly.
Peterson: 304ky nemají takové antény jako my. Blacková, vystupte z hyperprostoru!
Blacková: Ano pane!
V prázdném vesmíru, vedle planety s oranžovou barvou, se objeví HP okno a z něho vystoupí Anscension.
Brown: Signál jde tam odtud.
Peterson vstane z křesla a jde k přednímu oknu a tam se zastaví.
Peterson: Co to je?
Hned k němu přijde zbytek velitelů.
Wolford přejde k jedné z větší obrazovek na levé stěně můstku.
Wolford: Browne, přepojte scan do téhle obrazovky.
Brown: Hned pane.
Černá obrazovka ožila a ukázala planetu a nějaký objekt u ní. Wolford stiskl několik tlačítek a tím zazoomoval.
Wolford: Stanice? Proč jsme si jí dříve nevšimli?
Peterson a ostatní přejdou k obrazovce.
Peterson: Skvělá otázka. Je na té planetě brána?
Godman: To odtud nezjistíme. Doporučuji se podívat dovnitř.
Peterson: Proč?
Godman: Zjistíme více a vojáci se něco naučí v akci.
Peterson se podívá na Rosenfielda a pak kývne na Godmana.
Peterson: Dobře, sestavte tým velký na to, aby se vešel do dvou Jumperů. Ecolsi, vy vyberete, kdo poletí.
Ecols: Já jako Delta 1 a ještě Delta 2.
Peterson: za půl hodiny ať jste připravení v hangáru pro Puddle Jumpery.
HANGÁR PUDDLE JUMPERŮ, ANSCENSION, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols nastoupí do Jumperu, sedne si do předního levého sedadla a chytne se dvou kniplů. Godman si sedne vedle něho.
Ecols: Jste tam všichni?
Godman: Jsou.
Ecols zavře tlačítkem zadní dveře Jumperu.
Ecols: Delto 2, jak jste na tom?
Delta2: Mám tu všechny.
Ecols: OK, vyrazíme.
Dveře hangáru se otevřou a dva Jumpery odletí. Proletí před oknem můstku a pak dále pokračují na stanici.
NEZNÁMÁ STANICE, HANGÁR, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols: tady to vypadá jako hangár. Tady přistaneme.
Oba Jumpery přistanou do místnosti zalité tmou. Dveře se otevřou a vojáci se spuštěnými baterkami na zbraních vystoupí. Ecols si rozsvítí na své P90 baterku a vyjde z Jumperu.
Godman: A ty jdeš kam?
Ecols: S váma.
Godman: To říká kdo?
Ecols: Já. Delta 2 tu zůstává. Navíc, kdyby jste tu měli problém s Antickou technologií, pilot Jumperu se vám bude hodit.
Godman: Od toho máme tamhle Wolforda.
Godman ukáže na Wolforda s baterkou v ruce.
Ecols: Právě…
Godman: Tak pojď.
Celá velká skupina začne pomalu postupovat chodbou. Jdou stylem: když jeden postoupí, druhý ho kryje.
Ecols: (zašeptá) vypadá to tu opuštěně.
Skupina dále pokračuje, dokud nenarazí na zamčené dveře. Dveře mají vedle sebe zvláštní rýhovaté tlačítko. Vedení se ujme Wolford.
Wolford: Takovou technologie ještě neznám.
Wolford to zkusí zmáčknout, ale nic se nestane.
Wolford: Nějaký hlavolam. Nebo možná jen…
Wolford pohne jedním závitem a spojí tím další dva. Dveře se otevřou.
Wolford: … páčka na přemoštění. Rafinované. Většinu známých ras můžeme vyloučit, tohle jsem v životě neviděl.
VELÍCÍ MÍSTNOST, NEZNÁMÁ STANICE, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols: Co je tohle?
Airo se rozhlédne po místnosti osvícené baterkami vojáků. Je to velká místnost do kruhu. Schody po obvodu vedou doprostřed, kde jsou nějaké konzole.
Godman: Velín. Ukazuje něco detektor známek života.
Airo se podívá na detektor.
Ecols: Nic, jenom tu konzoli uprostřed… hej, on už je u ní Wolford.
Wolford: Je to nějaký druh datového zařízení. Pracuji na zjištění obsahu.
Godman: Buď se umí přenášet nebo je nesvětelně rychlej.
MŮSTEK, ANSCENSION, ORBIT NEZNÁMÉPLANETY
Peterson: cožeto?
Ecols: (vysílačka) Nějaký druh ovládací konzole pro celou stanici. Wolford už něco zjistil.
Peterson: Definujte.
Ecols: (vysílačka) Stanice je opuštěná, elektřina tu ještě je, ale kvůli té neznámé technologii nevíme jak jí obnovit.
Godman: (vysílačka) Podle základních rysů této technologie můžete vyloučit většinu známých ras co známe. Vlastně všechny, tato stanice pravděpodobně patřila jiné civilizaci, než známe.
Ecols: (vysílačka) Stanice je už ale pěknou dobu mrtvá. Jediná zaplá věc je zdroj toho nouzového signálu, ale byl pěkně slabý. Ta rasa měla pěkné vysílačky. Ale tahle stanice je mrtvá už toky. Desítky let…stovky let…tisíce let, asi tak. Patří do kategorie: mladší jak vesmír a starší jak antikové. Nějaký typ rasy co si spřádal sítě někde na pozadí.
Peterson: Něco úplně nového?
Godman: (vysílačka) Asi tak.
Wolford: Lidi, něco jsem našel. Našel jsem všechna ta data. Začínám je stahovat do počítače.
Ecols: Pane, Wolford už začíná sbírat data uložená na stanici. V klídku na Anscensionu si je můžeme potom probrat.
Wolford si nasadí vysílačku.
Wolford: Myslím, že SGC z toho bude nadšená. Zvlášť tamten… Jackson. Asi to změní velkou část historie… i když. Tahle rasa byla vyspělá, ale nevýrazná. Možná se také povznesla… nebo vymřela… nebo utekla, každopádně vycházíme z toho, že…
Wolforda přerušila zapínající se světla ve velíně.
Ecols: Šikulka.
Wolford: No, víš Airo, já jen stahoval data. Přístup proudu do sítě jsem nedal. To jsem nebyl já.
Velín už byl plně funkční.
Ecols: Pane, máme tu vážný problém!
Peterson: Má to něco společného s tím, že se celá stanice rozsvěcí?
Peterson se dívá skrz přední okno na stanici, na které se rozsvěcí světla a z oken vychází světlo.
Peterson: Co se stalo?
Wolford: (vysílačka) Nevím, ale jen-tak by se to nestalo. Má to něco společného s naším příchodem!
Nad kruhovou konzolí ve velíně se objevil obrovský muž. Byl to holograf. Wolford ucukl, jak se lekl. Vojáci na něj zamířili svými zbraněmi.
Holograf: vy, co jste přišli, z dalekého nekonečného vesmíru! Nechť se stane tato stanice tím, co symbolizuje náš odchod do lepšího světa. Za bariéru osud náš se skrývá! Však hrozný nepřítel, jenž nás sledoval, náš symbol ovládá. Nastávají temné časy!
Holograf zmizí.
Ecols: Jak to že to mluvilo naším jazykem?
Wolford se podíval na detektor známek života.
Wolford: Ehm, Airo? Co znamenají ty desítky teček v kruhu okolo nás.
Ecols: To jsou vojáci a my.
Wolford: Ne, ty nemyslím. Myslím ty,co se tu teď objevují.
Airo přiběhne k Wolfordovi a sebere mu detektor. Podívá se na něj a oddálí pohled. Okolo nich se objevují desítky, možná stovky teček.
Wolford: Blíží se to! Je to ve zdích!
Místností se začne ozývat známí, strojový zvuk.
Voják: REPLIKÁTOŘI!
Všechny osoby ve velíně se dají do útěku. Všichni jakoby naprosto přesně věděli, odkud přišli a kam mají utíkat.
Strojový, replikátorský zvuk byl stále hlasitější, ale žádný replikátor nebyl vidět.
Godman: Dělejte! Rychle do Jumperů. Ecolsi! Nečum tu tak a padej do Jumperu! Já je zatím zdržím!
Godman se přikrčil a svou P90 mířil na zeď. Ve zdi se objevila malá, potom stále rostoucí díra, ze které vycházeli kovový brouci. Zvuk Replikátorů začal přehlušovat zvuk střelby z P90. Z bruků za chvíli létali jen kostičky, které se ale postupně dávali dohromady a pokračovali jako-by-nic.
Godman: Sakra… nová verze…
Godman se dal do útěku do Jumperů, kde už všichni seděli.
Ecols: Jsme tu všichni?
Godman: Jo! Dělej, musíme odtud vypadnout!
Ecols: Delto 2, odpalte ty dveře, já se postarám o chodbu!
Airův Jumper začal střílet drony do chodby na replikátory. Chodba nevydržela a působením dekomprese z dírek do vesmíru se smrskla. Oba Jumpery vylétají ven směrem k Anscensionu.
Ecols: Sakra… to bylo těsný. Ancension, tady Delta 1. Měli jsme kontakt s replikátory. Žádné ztráty na naší straně. Žádáme o povolení na přistání.
Peterson: Ne hned Delto.
Ecols: Anscension?
Peterson: nejdřív budete proskenování, jestli nemáte někde replikátory. Poslední věc co potřebujeme je mít je na palubě.
ZASEDACÍ MÍSTNOST Č. 1, ANSCENSION, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols: Bariéra?
Godman: No jo vlastně, říkalo to něco o bariéře.
Ecols: A taky o temné budoucnosti a takové věci.
Peterson: Fantasmagorické žvásty.
Ecols: Ten velín nebyl žvást, byl opravdový.
Peterson: Uvidíme, co budeme schopni dělat. Pokud je stanice doopravdy zamořena replikátory, asi jí budeme muset zničit.
Do místnosti přiběhne Wolford.
Wolford: Ale ne hned!
Peterson: Kapitáne? Co jste zjistil?
Wolford: Že mám dobrou a špatnou zprávu. Ta dobrá je, že vím, jak k tomu došlo. A mám plány stanice.
Peterson: Nádhera!
Ecols: Ještě ne… co je ta špatná?
Wolford: No… musíme se tam vrátit.
Stargate Anscension se na vás těší v dalším díle s názvem: 1x02 – When dreams becomes true, part 2
1x01 – When dreams becomes true (když se sny stávají skutečností)
Námět: Vahisht.cZ
Scénář: Vahisht.cZ
Sepsal: Vahisht.cZ
Děkuji za přečtení Stargate : Anscension
NĚKDE NAD OCEÁNEM…
Každý člověk má nějaký sen, nějaké tužby, něco čeho chce dosáhnout. Ať už to je malý sen dítěte se podívat do vesmíru, nebo zájem tajných agentur uchovat tajemství, vždycky něco člověka táhne dál svůj úkol splnit. Ale co když jeho sen uškodí ostatním? Co ho potom táhne dál? O tom se můžeme jenom dohadovat. Dohadovat, zatímco se ve vesmíru, někde, možná ne moc daleko odsud prohánějí Goauldové, Oriové a jiní nepřátelé, jejichž tužba je dostat náš svět jako trofej svého vítězství. A náš sen je v tuto dobu tuto hrozbu zažehnat. A tak jsme podstoupili riskantní krok. Vynaložili jsme obrovské náklady a mnoho času na zkonstruování naší naděje. 2 lodí prvních ve své třídě, velikosti a síle. První 2 anticko-asgardsko-pozemské mateřské lodě .
Nad mořem letí jeden jumper. Letí stále rovně ve své výšce přibližně 20 metrů nad hladinou. Chvíli si ještě pokračuje a pak prudce vyletí nahoru. Jeho štíty chvíli bojují s náporem atmosféry, dokud se loď neocitne ve vzduchoprázdnu.
Jumper směřuje k nevítanému objektu přímo nad zemí. Je to Wraithská Hive Ship. Po chvíli se k Jumperu připojí desítky dalších Jumperů.
V naší snaze jsme vytvořili Fanascefull a Anscension. Lodě, které dokážou zlepšit naše loďstvo po bojové stránce. Naše Archa spásy.
Nad moře, asi 30 metrů nad hladinou letí další objekt. Je to Wraithský křižník pronásledovaný rojem Jumperů. Jumpery zaberou svojí formaci a za chvíli prolétávají skrz křižník spousty žlutých světel – Dronů. Křižník chvíli vypadá, jako by mu roj nevadil, ale za chvíli se přetrhne v půlce a bokem dopadne do oceánu.
Jumpery udržují svůj směr. V moři které zabírá celí obzor se vyskytne pevnina – velký ostrov. Ostrov má na každém konci oválnou díru do země s betonovými zdmi. Jumpery přistávají na prázdné ploše ve vnitru ostrova.
Na přistávací rampě Jumperů se kromě techniků pohybují dvě důležité osoby, Plukovník Brian Peterson a Podplukovník George Rosenfield.
Peterson: Teď se to tu Wraithy jenom hemží. Zpravodajci dělají kus práce, aby projekt Archy a Hvězdné Brány zůstal utajený.
Rosenfield: Vojáci taky. Kdyby se Wraithové dostali až sem, zpravodajci by byli k ničemu.
Peterson: Myslíš?
Oba vejdou do dveří od místnosti se spoustou obrazovek.
Peterson: Zbyl nějaký kontakt, vojáku?
Voják: Ne pane! Hive Ship byla zničena stejně jako většina křižníků. Poslední byl sestřelen F-302-ami asi 20 km směrem na Japonsko.
Rosenfield: (zašeptá si pro sebe) Shanghai Cola právě vyhrála soutěž o nejpůsobivější upoutání zákazníků…
Peterson: Dobře vojáku.
Peterson následován Rosenfieldem sestupují po schodech dolů do nitra ostrova.
Rosenfield: Takže, kolik že jsi říkal, že máme času?
Peterson: Dva týdny, potom Anscension odletí a bude jedno, koho si beru sebou.
Rosenfield: I když máme řadový Personál vybraný, vybrat vůdce jednotlivých složek za takovou bude docela námaha.
Peterson: Jo, a to teprve začínáme.
Oba dojdou do prázdné místnosti připomínající důstojnický klub s oknem, za kterým je voda.
Peterson: Takže, máme kandidáty. Teď už si jen vybrat.
Rosenfield: Jo… to chvilku potrvá…
FLASHBACK – ILLINOIS, CHICAGO
Brian Peterson stojí před dveřmi malého dřevěného domku na okraji Chicaga. Zvoní, po chvilce mu otevře další známá postava – George Rosenfield.
Peterson: Ahoj…
Rosenfield: No nazdar! Co ty tady děláš?
Peterson: Nemohli bychom to probrat uvnitř?
Rosenfield: Samozřejmě, pojď dál brácho.
Peterson vejde do domu. Pokračuje do útulného obývacího pokoje.
Rosenfield: Můžu ti něco nabídnout? Čaj nemám, ten jsem dopil dneska ráno, ale mam tu kávu.
Peterson: Jakou?
Rosenfield: Jelikož nemam mléko tak černou.
Peterson: Rozpustnou?
Rosenfield: Všechny se rozpouštějí…
Peterson: Tak tu.
Rosenfield začne pobíhat sem a tam v kuchyni. Peterson se mezitím usadí v pohovce.
Rosenfield: Kolik chceš lžiček cuk… ty vlastně bez… a co tě vůbec přivádí?
Peterson: No, jako bývalý velitel BC-304 bys měl vědět o Projektu Archy.
Rosenfield: Jo, myslíš ty kutily v Pacifiku? Něco jsem o tom zaslechl, ale nevím přímo, o čem to je. Do háje, proč ta voda neteče?
Peterson: Ty kutilové tam stavějí dvě největší Anticko-Asgardsko-Pozemské lodě v dějinách lidské technologické a vědecké historie jen tak mimochodem…
Rosenfield pomalu odejde z kuchyně a vejde do obývacího pokoje.
Rosenfield: Velké? Jak velké?
Peterson: Velké, normální BC-304 se klidně vejdou do jejího bočního hangáru. To je také důvod proč je tam doopravdy má jako podporu. Budou sloužit jako zčásti bojové a zčásti servisní lodě pro celou pozemskou a spřátelenou flotilu.
Rosenfield: To je… velká ambice. Velký projekt.
Peterson: jsou dvě, Fanascefull a Anscension. A já jsem velitelem Anscensionu
.
Rosenfield: Ty náš šikulko. Kdy odlétáte?
Peterson: Za několik týdnů. A já si musím vybrat do té doby velitele jednotlivých sekcí posádky a ti si potom vyberou posádku.
Rosenfield: Hm, slušný, přišel ses rozloučit?
Peterson: Právě, jsem tu proto, abych se loučit nemusel. Chci tě jako velitele vojenských jednotek na Anscensionu.
Rosenfield upustí hrnek s kafem.
Rosenfield: Já? To je nějaký nevtipný vtip?
Peterson vstane z pohovky.
Peterson: Georgi, my dva jsme spolu sloužili už nějaký ten pátek spolu na 304kách. Vím, že ty máš neuvěřitelné zkušenosti s bojovou taktikou. Zvlášť v této oblasti, tedy válečné vesmírné lodě. Nedovedu si na tuto práci představit kohokoliv jiného. Proto žádám tebe.
Rosenfield: To je od tebe hezký, ale já si rád užívám pevnou zemi pod nohama.
Peterson: Georgi, tohle je největší projekt lidstva. Nedovedu si představit, že by ses ho nechtěl zúčastnit.
Rosenfield chvíli přechází po pokoji, potom se zarazí a podívá se na Petersona
Rosenfield: Pomůžeš mi s balením?
PETERSONOVA KANCELÁŘ, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
Rosenfield s Petersonem sedí na pohovkách a procházejí papíry.
Peterson: Jako první potřebujeme velitele technického personálu.
Rosenfield: tady někoho vidím: Poručík Abigail Johnsonová.
Peterson: Hm, šla by, akorát byla před několika dny zatčena vojenskou policií za pašování munice ze skladů.
Rosenfield: Na lodi by neměla kam to pašovat. Kdyby se s tím pokusila utéct, narazil by na vzduchoprázdno.
Peterson kývne.
Peterson: Kapitán John Wolford, to zní jako nějaký pirát. Má dobrou kvalifikaci. Co to je tady?: V 10-ti letech si vyrobil vlastní … zesilovač?
Rosenfield: Jo, to je taková krabička na zlepšení kvality zvuku.
Peterson: V 10-ti?
Rosenfield: Proč ne?
Peterson: Já bych ho vzal.
Rosenfield: OK, to by byli technici. Co tu je dál? Velitel pozemních a výsadkových jednotek. Prostě pěšáci.
Peterson: Major Jack Pierce, bývalí boxer? Mariňák?
Rosenfield: NE! Vojáky, kteří by se mu nelíbili bychom vytahovali z krabiček od sirek.
Peterson: Podplukovník Jack Madison. Zkušenosti ze spousty válek. Zkušenosti má.
Rosenfield: Nos nahoře taky, tady se píše že jednou zmlátil vojáka stejně šarže protože jejich rozkazy byli protichůdné.
Peterson: Napotřetí Jack, Podplukovník Jack Godman. Ne moc výrazný,
Rosenfield: Ten by byl ideální. Podle jeho složky s ním dosud nebyli problémy.
Peterson: Dosud, ale bude i na lodi v těžkých situacích?
Rosenfield: Mám za to, že ano, vidíš ty jeho výcviky? A to čím prošel. Bral bych ho.
Peterson: Budu ti věřit. Pěšáci… škrtám.
Rosenfield: Velitel leteckých jednotek – Puddle Jumpery? Jo, už vím, ty antické polo-stíhačky.
Peterson: To je ono. Tady na základně jich je plno. V poslední bitvě s Wraithy nás ubránily. A tady máme ideálního kandidáta. Major Airo Ecols.
Rosenfield: Zvláštní jméno. Co je zač.
Peterson: To on sejmul ten křižník blízko ostrova. Píše se tu, že je to skvělý pilot, a dokáže vytvořit dobrou strategii. Vycvičený jako pilot a sniper. Ovšem, jak zvládne pozici velitele těhle jednotek, o to se docela bojím.
Rosenfield: Nebude velet něčemu extra. Budou to jen ty Jumpery. Berem.
Peterson: Berem. Takže, Puddle Jumpery; škrtám. Nevezmeme si to do jídelny ke kávě?
Rosenfield: Dobře, jen tak pro zajímavost, co je další bod?
Peterson: Velitel leteckých jednotek – F-302, prostě stíhačky.
HANGÁR PUDDLE JUMPERŮ, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
V Puddle Jumperu sedí mladý muž. Je to Major Airo Ecols. Prohlíží si DHD mezi sedadly na kterém leží bílý, zabalený papír. Do Jumperu vchází další postava, Kapitán John Wolford s podobným papírem v ruce.
Wolford: Když jde o supertajný vládní projekt, pošta chodí docela rychle, že jo.
Ecols: To mi povídej, právě jsem byl povýšený do funkce velitele všech letek.
Wolford: Já zas do velitele všech blbů s hasákem…
Ecols: Moc si nefandíš…
Wolford: Ne. Já jsem John Silver, jednoduše John.
Ecols: Já jsem Airo Ecols, jednoduše Airo.
Oba si podají ruce.
Wolford: No, když už se z nás stali nenáviděnější velitelé na základně, nedáme si kafe.
Ecols: S rumem?
Wolford: Můžeš létat s alkoholem v krvi?
Ecols: Po cestě jsem ještě v životě nepotkal policajty měřící rychlost a promile alkoholu.
Wolford: Tak jdeme…
JÍDELNA, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
Peterson s Rosenfieldem si sednou ke stolu. Peterson dojde k pultu a dává do dvou hrnků kafe. Rosenfield si mezitím pročítá seznam vhodných kandidátů. Peterson dojde s kávou ke stolu.
Rosenfield: Major Charles Wilson. Školený pilot. Velitel modré letky střežící základnu.
Peterson: Záznam?
Rosenfield: Nic tu není. Je čistý jako bílý list papíru.
Peterson: Nu dobře. Co tu je dál?
Do jídelny vstoupí Ecols spolu se Wolfordem. Oba si sednou bez kafe někam ke stolu.
Ecols: Nepřineseš kávu?
Wolford: Proč já?
Ecols: A proč já?
Wolford: Ty si chtěl rum.
Ecols: Ty si mě pozval.
Rosenfield si všimne dvou osob sedících kousek od nich. Na ramenu vidí jejich specializaci a na hrudníku jména.
Rosenfield: Briane, byl to doopravdy dobrý nápad brát ty dva s sebou?
Peterson: Oni vyrostou. Hele, vy, nejmenujete se náhodou Ecols?
Ecols se podívá na muže vyšší šarže. Pokývne.
Ecols: Ano pane.
Peterson: Nebyl jste takhle náhodou přijat před chvílí jako velitel letek Puddle Jumperů?
Ecols: Náhodou ano pane.
Rosenfield: On taky?
Ecols se otočí na Wolforda
Ecols: Ty taky?
Wolford: Ano pane.
Všichni si vzájemně podají ruce pro seznámení.
O TÝDEN POZDĚJI
ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
6 DNÍ DO STARTU
Uběhl týden a posádka Anscensionu konečně byla kompletní. Lodě vyplavaly na hladinu a teď sloužili jako lodě. Do lodí se nyní nakládali zásoby a všechny potřebné lodě. Sklady praskaly ve švech kvůli tomu, co měli naložené. Skladů byli spousty, ale každý měl v sobě něco podle své kategorie. Byli tu nejrůznější mimozemská vybavení, tuny jídla, tuny výbušnin, zbraní a munice. Technologie pro všechno možné.
Hangáry pro vzdušné jednotky byli mezi velkými bočními hangáry a trupem lodi. Sem se nakládali F-302ky a Puddle Jumpery.
Veškerému personálu byly přidělovány pokoje, aby se mohli usadit. Probíhalo stěhování a vybavování ve velkém. Chvíli trvalo, než se tu lidé dokázali zabydlet.
V hangáru pro vzdušné jednotky se konal sraz pilotů Puddle Jumperů. Do kruhu lidí, kteří seděli na Jumperech, vchází Airo Ecols.
Ecols: Nazdar lidi. Nevím, jestli mě znáte, ale každopádně budeme mít dost času na to se seznámit. Já jsem Airo Ecols, váš velitel.
Airo si sedl na jeden z Jumperů, piloti ho pozdravili.
Ecols: Takže, Jumpery budou asi nejvíce využívaná obranná linie mezi Anscensionem a vším co se bude chtít dostat dovnitř.
Kruh pilotů se zasměje.
Pilot1: Rutina…
Ecols: Teď už nic nebude rutina. Buď budeme létat jako zásobovací letky, což je tak trochu rutina, nebo budeme bojovat se vším možným. Jumpery jsou rychlejší, silnější, obratnější a pojmou více lidí než F-302ky.
Pilot2: Takže boj nechají na nás?
Ecols: Ne tak docela, Anscension samotná je dost těžce vyzbrojená. Jsou tu na zkoušku úplně nové zbraně, čerstvě vyvinuté. Měli by si poradit skoro se vším. Proto nepřítel nebude chodit jen tak hned proti nám, musíme se připravit na vše.
Airo se podívá na všechny piloty.
Ecols: A jelikož se musíme připravit, musíme se roztřídit práci a volací znaky. Plukovník Peterson nám dal označení Delta. Takže, já a můj Jumper jsme Delta 1 velitel rudé letky. Steve Hawkins?
Hawkins: Zde!
Ecols: Budete Delta 2, velitel žluté letky….
NAD LODĚNICÍ ANSCENSIONU, ZÁKLADNA PROJEKTU ARCHY, NĚKDE V PACIFIKU
2 DNY DO STARTU
Přípravy již dávno skončili, poslední detaily byly dolazeny. Nyní nastalo už jenom to ticho, kde se čekalo na osudovou chvíli.
Brian Peterson spolu s Georgem Rosenfieldem seděli na místě, odkud byl nádherný výhled na Anscension, u kterého již byla vypuštěná voda. Postupně přišli velitelé všech složek, Charles Wilson, velitel F-302ek, Airo Ecols, velitel Puddle Jumperů, John Wolford, vrchní technik a Jack Godman, velitel pěších a výsadkových jednotek. Všichni pozdraví vyšší důstojníky.
Peterson: Posaďte se pánové.
Godman: Zavolal jste nás, pane?
Peterson: Popravdě, ano. Tahleta věc, tam dole, bude na dlouhou dobu náš domov. A proto bych jí rád pokřtil, ať naše Archa dopluje jak nejdále budeme schopni s ní cestovat.
Peterson vytáhne lahev šampaňského a otevře jí, zatímco Rosenfield rozdá všem skleničky. Postupně každý dostane skleničku do poloviny plnou.
Peterson: Na zdraví!
Rosenfield: Ať naše archa šťastně dopluje.
Ecols: Na náš nový domov!
Godman: Na náš nový domov se stále měnící se adresou!
Wolford: Na životní příležitost!
Wilson: Na nás a na posádku!
Všichni si vzájemně přiťuknou a začnou pít, zatímco Peterson hodí lahev dolů na Anscension.
Peterson: Prosím, řekněte mi že jsem nikoho netrefil.
2 HODINY DO STARTU
Peterson: Všechno připraveno?
Voják: Ano pane. Čeká se už jen na pokyn.
Peterson si sedne do svého velitelského křesla na můstku. Můstek je doopravdy jiný než u 304ek. Nejenom že má o patro víc, ale v jeho zadní části je vylepšený holografický taktický stůl a 5 sedadel pro velitele jednotlivých složek.
Ecols: Za chvíli to tu bude. V životě jsem v tomhle nestartoval.
Rosenfield: Je to jiné než u 304ek, a to jsem s nimi startoval aspoň miliónkrát.
Godman: V životě mi takhle nebylo, a tohle tu teď zažívá celá loď.
PŮL HODINY DO STARTU
V centru, ve kterém se řídí start Archy, je teď mimořádně rušno. Doprostřed se postaví muž v uniformě.
Velitel: Tak jo lidičky, půlhodina do startu. Spojení v pořádku?
Spojař: Ano pane!
Velitel: Nádrž?
Technický: Ano pane!
Velitel: Motory?
Technický2: V pořádku pane.
Velitel: Žádná loď v dosahu?
Technický3: Ne pane!
Velitel: Za chvíli budeme startovat. Dejte Fanascefullu a Anscensionu pokyn k vyplavání na hladinu!
Technický4: Ano pane!
Do centra vejde několik vojáků a za nimi dvě známé osoby, Brig. Gen. Jack O’Neill a Gen. Hank Landry.
Voják: Pozor!
Všichni lidé se postaví ze židlí do přísného pozoru.
O’Neill: (zašklebí se) Pohov.
Landry: Jak jsme na tom se startem?
Velitel: Jsme připraveni, čekáme na vypršení časového limitu a na vypuštění Archy.
Landry: už to přichází. Kolik zbývá času?
Velitel: 9 minut pane.
O’Neill dojde k vysílačce.
O’Neill: Fanascefull a Anscension, tady Brigádní Generál Jack O’Neill. Budeme vás tady dole pečlivě sledovat. Přeji hodně štěstí při vašich cestách. Nechť vás provází bůh, štěstí a dostatek munice.
Na můstku Anscensionu zavládne smích. Peterson se smíchem odpoví do vysílačky.
Peterson: Děkujeme, pane. Dávejte pozor na ty tady dole, ať se tu nestane nějaký převrat, zatímco tu nebudeme.
O’Neill: Určitě, spolehněte se.
O’Neill se postaví doprostřed místnosti a bezmyšlenkovitě se dívá někam do nebe. Po chvíli odpoví
O’Neill: Dejte rozkaz k přípravám na start.
Velitel: Rozkaz! Seržante, je to na vás.
Seržant: Ano pane.
Seržant pověřen úkolem se postaví doprostřed místnosti.
Seržant: Jsou už lodě na hladině?
Technický3: Ano pane.
Seržant: Dejte pokyn k vzlétnutí do výšky 100 metrů.
Jeden z technických důstojníků předá vzkaz do rádia. U obou lodí začnou žluté hořet všechny motory, jak dva hlavní na koncích lodi, tak i ty na zadní části hangárů. Zvuk lodí je všude slyšet. Lodě začínají pomalu stoupat. Z jejích spodních pater začnou padat vodopády lodí. Lodě stoupají pomalu. Na určené výšce 100 metrů se zastaví.
Technický5: Jsou tam, pane.
Pilotka Anscensionu, Veronica Blacková, určitě nervózní z toho co dělá, drží pevně oba kniply před její konzolí.
Ecols: Je to tady.
Seržant: K druhému kroku, ať se otočí k modrému bodu.
Po seržantově pokynu a předání zprávy se Anscension otočil o 90° doleva a Fanascefull o 90° doprava. Takto obě směřovali jedním směrem.
Technický: Žádné technické problémy, lodě jsou stabilní.
Seržant: Pošlete je k modrému bodu.
Technický: Ano pane.
Blacková: Máme další pokyn, směřovat k modrému bodu a u něho se zastavit.
Peterson: Proveďte.
Ecols: Nezapneme si pásy hoši.
Rosenfield: Navedou nás do modrého bodu, tam se zastavíme, a jakmile všechny kontrolní zpravodajská stanoviště nahlásí čistý sektor, začneme nabírat rychlost. U žlutého bodu musíme už být nad určitým rychlostním limitem a u červeného začneme stoupat.
Ecols: Takže ta pravá sranda teprve začne.
Obě lodě začnou pomalu nabírat nepříliš vysokou rychlost. S tou pokračují dále.
Blacková: Jsme na cestě do modrého bodu. Žádné technické problémy.
Jakmile se ostrov ztratí z dohledu, obě lodě zastaví.
Blacková: Modrý bod dosažen, pane.
Peterson: Základno, tady Anscension, modrý bod dosažen a čekáme na rozkazy.
Spojař: Lodě hlásí hladký dolet do modrého bodu a čekají na další rozkazy.
Seržant: Hlásí všechna stanoviště klid?
Spojař: Ano pane.
Seržant zakloní hlavu dozadu a nadechne se.
Seržant: Archo, všechna stanoviště hlásí klid. Přejeme šťastnou cestu.
Blacková: Pane, máme povolení.
Peterson: Do toho. Vyneste náš do oblak.
Blacková stiskne několik tlačítek a páček. Pak začne mluvit do vysílačky.
Blacková: Strojovno, máme rozkaz, začneme.
Technik: (vysílačka) tady dole jsme připraveni. Máte plnou kontrolu.
Blacková: Děkuji, strojovno. Zvyšuji rychlost, startovací sekvence zapnuta, stabilizátory na maximum.
Venku okolo lodí se teprve začnou ozývat motory. Jejich nastartování zní podobně jako u vrtulníků. Anscension začne rychle akcelerovat, Fanascefull začne akcelerovat chvíli potom.
Blacková: Zapínám Posilňovač Akcelerace.
Anscension teprve teď vyrazí kupředu. Chvíli letí a nabírá na rychlosti.
Blacková: Žlutý bod dosažen, minimální rychlost splňujeme. Sice jen-tak-tak, ale splňujeme.
Ecols: Je to tu.
Loď je stále rychlejší a vzdálenost mezi loďmi se začíná prohlubovat.
Blacková: Červený bod! Zapínám Akcelerátor hlavního motoru!
Hlavní motory lodi se teprve teď doopravdy rozzáří. Loď začne nabírat na výšce.
Blacková: jsme ve výšce 11 000 stop. Rychlost splňujeme.
Anscension se působením atmosféry změní v ohnivou kouli.
Blacková: Jsme skoro tam!
Ohnivý obal Anscensionu začne slábnout, dokud nezmizí úplně. Loď začne brzdit.
Blacková: Jsme ve vesmíru. Můžete se odpoutat vy tam vzadu.
Pětice lidí si rozepne pásy a pomalu vyjde směrem k přednímu oknu. Jakmile tam dojdou, všimnou si spoust lodí kolem nich. Jsou to jak X-303 tak i BC-304.
Ecols: Je to nádhera, být tu znovu.
Wolford: I s uvítacím výborem.
Peterson: Fanascefull by teď měla startovat. Zatím u nás může zakotvit naše podpora.
Každé z těchto lodí byly do bočního hangáru přiděleny dvě BC-304 (každá do jednoho) jako podpora a věc k vymýšlení lepší taktiky. K Anscensionu byli přiděleny Splinter a Chimera. Každá vplouvala na své místo, Splinter do levého a Chimera do pravého.
Peterson: Řekněte jejich velitelům, že já a mí velitelé složek budeme čekat v zasedačce dvě.
Zasedací místnosti vypadali všechny stejně. Místnost ve stylu všech místností na takové lodi a stůl a židle podobné těm v SGC. Všichni velitelé na Anscensionu a sám Peterson už zde čekali. Na obrazovce se promítali plány Anscensionu.
Ecols: Říkalo velitelství něco o jejich výbavě?
Peterson si otevřel tlustou složku, která před ním leží.
Peterson: Nic moc, jenom plány, výpisy všeho možného, a detailní seznam výzbroje.
Godman: A proč s nimi potřebujeme mluvit?
Peterson: Chci se s nimi seznámit. Navíc, bylo by dobré, kdyby nám o jejich lodích řekli osobně.
Do sálu konečně vstupují dva plukovníci. Jeden se představí jako plukovník Rieman a druhý jako plukovník DeVinne.
Rieman: Omlouváme se, že jdeme pozdě. Vzal jsem si s sebou Horna a Bakera.
Peterson: Nádhera. A tady jsou moji podřízení: Ten vlevo je Šmudla, pak je Broukal, Nešika, Chytrák, TenCoDoVšehoKecá a TenCoDoVšehoNekecá.
Všichni špatně pojmenovaní velitelé se na Petersona podívali. Rieman s DeVinnem se na něj trochu zašklebili.
Peterson: Hodnost, příjmení a pak začneme mluvit civilizovaně.
Rieman: Toto je seržant Baker a toto je poručík Horn.
Peterson: Tak, toto je podplukovník Rosenfield, velitel vojenských jednotek, toto je major Ecols, velitel leteckých jednotek – Puddle Jumperů, toto je major Wilson, velitel leteckých jednotek – F-302, pak tu je podplukovník Jack Godman, velitel pěších a výsadkových jednotek, a kapitán Wolford, vrchní technik. A ta třešnička na dortu, plukovník Peterson, já, velitel lodi.
Oba velitelé BC-304 se trochu zašklebili ve smyslu: trochu nízká hodnost na něco tak důležitého. Ovšem i přesto si všichni vzájemně potřásli rukama.
Peterson: Posaďte se.
Oba velitelé a jejich doprovody se posadí do pohodlných židlí.
Peterson: Tak, chci vědět, čeho jsou vaše lodi schopné.
Rieman: S dovolením pane, rád bych začal.
Po Petersonově kývnutí se dá Rieman do řeči.
Rieman: Splinter je asi z těchto dvou lodí lépe vyzbrojená. Má nejnovější Asgardské technologie, čili to nové Asgardské jádro, energetické zbraně a takové věci.
Peterson: Což z vás činí bojovou loď. A vy, DeVinne.
DeVinne: Chimera není tak dobře vyzbrojena, ale zato má více railgunů, vhodná na obranu.
Godman: Jedna z obranných linií Anscensionu?
Peterson: Správně, to bude vaše využití, pokud vám to nevadí.
DeVinne: Já s tím problém nemám, tato loď proto byla sestrojena.
Ecols: Kolik Jumperů se vejde do hangárů 304ky?
Rieman: No, počítejme s tím, že je umístíme do toho prázdného hangárů. Okolo dvaceti.
Ecols: Prázdného?
Rieman: Jeden z hangárů by mněl být vždy prázdný, hlavně ze strategických důvodů. Buď pro tyto účely, nebo kvůli důvodu technického problému v tom primárním.
Ecols: Taktika, nádhera.
Petersonova vysílačka se probudí k životu.
Vysílačka: Plukovníku, tady Blacková. Přišli rozkazy z velitelství.
Peterson odpoví do vysílačky.
Peterson: Hned jsem tam. Vy tady počkáte na mě a zatím se nějak… zabavte.
Po těchto slovech Peterson vstane a vydá se k transportéru na můstek. Transportéry hodně připomínají transportéry na Atlantisu, akorát mají jiné dveře.
MŮSTEK, ANSCENSION, NA ORBITU ZEMĚ
Peterson: Jsem tu Blacková, co nám Země vzkazuje?
Blacková: Rozkaz zní čekat. Zítra nám přijde první úkol, do té doby máme provést kontrolu lodi, tedy diagnostiky průchodu energie a takové.
Peterson: Zajdu to vyřídit do strojovny. Už jste vyřešila střídání vás a druhého pilota?
Blacková: Ano pane. Chcete říct, jak jsme se dohodli?
Peterson: Ani ne, hlavně když to bude fungovat.
Peterson odejde od stolu pilota a vydává se opět k transportéru.
Peterson: Zdravím. Jak se tu daří?
Technik: Dobrý den pane. Já jsem zástupce vrchního technika. Od startu nebyli žádné problémy, pokud se chcete zeptat na tohle.
Peterson: To je dobře, ale přesto chce Země úplnou diagnostiku lodi. Máte na to 24 hodin.
Technik: No, bude to docela fuška, potřebovali bychom vrchního technika tady, zatím se o vše postarám.
Peterson: Dobře, já mu to jdu… doháje, já je tam asi nechal moc dlouho o samotě.
Ecols: Doopravdy?
Rieman: Asi tak.
Ecols: Koho to napadlo?
Rieman: To se zeptejte toho, kdo vymyslel BC-304.
Ecols: Asgardů?
Rieman: Ty nevymysleli design.
Ecols: Antiků?
DeVinne: Ty nemají s 304kami nic společného.
Ecols: Hůř? Pozemšťanů?
Rieman: Fuj, té odporné, čtyřnohé rasy? No fuj!
Do místnosti vejde Peterson
Peterson: Radši té odporné, čtyřnohé rasy než Riemana.
Osazenstvo zasedačky se zasměje.
Peterson: Den zůstaneme tady, technici něco udělají a my se mezitím zabydlíme.
Osazenstvo zasedačky pomalu vstane a vydá se k východu.
Peterson: Wolforde, vy jste technik.
Wolford: Vrchní technik.
Peterson: Tady nejsme v senátu, můžete urychlit diagnostiku. Strojovna vás potřebuje.
Wolford: No jo, nechť žije malá místnost se všemi konzolemi pro všechno na lodi. Hip hip, hurá!
Wolford se vydá do strojovny.
Peterson: A to je to teprve první den. Teda první hodina.
JÍDELNA, ANSCENSION, NA ORBITU ZEMĚ
8:00 POZEMSKÉHO ČASU
Peterson se vidličkou přehrabuje ve snídani. Ecols si k němu přisedne.
Ecols: Zííív , dobré ráno plukovníku.
Peterson: Dobré Ecolsi. Máte nějaké dobré zprávy?
Ecols: Zavedli jsme síť.
Peterson: K čemu to?
Ecols: Můžeme hrát Counter-Strike nebo jiné závodní hry. Pak uděláme turnaje a vítěz dostane bonbón.
Peterson: No super, co je to Counter-Strike?
Ecols: Ále, taková, hra. Už se vám hlásil Wolford?
Peterson: Ne, co našel?
Ecols: Kromě papírků od hašlerek v CD mechanice svého notebooku zjistil že loď je po všech stránkách v pořádku. Čeká na souhlas výsledky poslat dolu do centra.
Peterson: Na to se nemusí ptát.
Ecols: Tohle neříkejte, pak to samé může udělat s autodestrukcí.
Peterson: Je toho schopný?
Ecols: Kdo ví.
Ke stolu přisedne Rosenfield.
Rosenfield: Plukovníku, majore.
Peterson: Rosenfielde.
Ecols: Podplukovníku.
Rosenfield: Co probíráte.
Peterson: Teď už nic.
Rosenfield: Máte ponětí, kam nás pošlou?
Ecols s Petersonem jenom nesouhlasně zavrtí hlavou.
Ecols: Můžou nás poslat prakticky kamkoliv. Na Wraithy, na Goa’uldy, na Ori, na Vysokou.
Rosenfield: Domu?
Peterson: Neříkej, že tě to chytá?
Rosenfield: Nechytá, jen… tak.
Ecols vstane.
Ecols: Asi vyrazím… někam. Pane, pane.
Peterson sleduje ze židle Ecolse, dokud neodejde.
Peterson: Já už asi taky vyrazím. Du říct Wolfordovi, ať pošle výsledky testů do centrály. Zdar!
Rosenfield: Nazdar! Co to je za věc tady na tom talíři?
Peterson: Jídlo.
Rosenfield: Čerstvé… až živé.
Peterson: Wolforde, vzbuďte se!
Wolford: Co? Kdo? Kdy? Kde? Jak? Proč?
Peterson: Jaký, který, čí jste zapomněl. Jak jsou na tom data?
Wolford: Ne, znova už neeeee.
Peterson: Co se vám stalo proboha?
Wolford: Jelikož si támhleti chytráci zabrali všechny konzole, já musel běhat po lodi a obíhat všechny rozbočky. A jelikož kvůli diagnostice průtoku energie nebyli zapojené transportéry, obešel jsem si celou loď nejméně dvakrát. 304ka by mi nevadila, ale celý Anscension.
Peterson: Odešlete už ty data ať máme pokoj.
Wolford pomalu vtane ze stolu, na kterém ležel a začal něco cvakat na notebook.
Wolford: Můžem.
Peterson: Centrálo na zemi, tady Anscension. Máme kompletní diagnostiku. Jsme připraveni vám ji poslat.
Centrála: (vysílačka) To rádi slyšíme plukovníku. Jsme připraveni pro přenos.
Peterson: Rozumím. Pošlete to Wolforde.
Wolford stiskl klávesu ENTER.
Centrála:(vysílačka) data jsou u nás, všechno prověříme. Do té doby máte klid. Centrála konec.
Peterson: Wolforde, slyšel jste? Máte volno, jděte spát. A mimochodem, příště jim nařiďte, ať vás tam pustí.
Wolford, lehce kulhající směrem ke dveřím se usměje.
Wolford: Určitě pane. Dobrou noc.
Peterson: Ráno.
Wolford: Prostě nashle pane.
Wolford odkulhá ze dveří. Peterson jen očkem přejede přes konzole a vydá se tím samým směrem.
MŮSTEK, ANSCENSION, ORBIT ZEMĚ
Všichni velitelé i sám velitel Anscensionu seděli na svých sedadlech. Byla tu trochu nuda. Čekalo se už jen na příkazy z velitelství.
Vysílačka: Anscension, tady velitelství.
Peterson: Velitelství, tady Anscension. Posloucháme.
Vysílačka: Anscension, máme pro vás zadání. Na palubě máte spoustu surovin, potřebujeme s Jaffy dohodnout nějaké obchodní věci, chtějí něco od nás a my něco od nich. Souhlasili jsme, a tak tím chceme pověřit vás. Poletíte přímo. Souřadnice jsme poslali.
Peterson: Rozumíme, Anscension konec. Blacková, máte souřadnice?
Blacková: No, zatím… už jo.
Peterson: Tak, směle do toho, spusťte hyperpohon.
Před Anscensionem se objevilo zelené HP okno a Anscension do něj vstoupila. Loď se objevila v nekonečném tunelu tvořeném z rozmanitých světlomodrých vlnek.
Ecols: věřili byste tomu, že jsem v hyperprostoru nikdy nebyl? V Jumperech jejich generátor není.
Rosenfield: Tak vítej v nekonečném tunelu.
Taktický důstojník, který má konzoli po pravici velitele lodi, zde je to Tyler Brown, začal něco klikat na počítači.
Brown: ehm, pane? Letíme kolem planety, ale naše antény něco zachytávají.
Peterson: Definujte „Něco“.
Brown: Signál o pomoc.
Rosenfield: Takhle brzo? Vždyť by si toho 304ky už dávno všimly.
Peterson: 304ky nemají takové antény jako my. Blacková, vystupte z hyperprostoru!
Blacková: Ano pane!
V prázdném vesmíru, vedle planety s oranžovou barvou, se objeví HP okno a z něho vystoupí Anscension.
Brown: Signál jde tam odtud.
Peterson vstane z křesla a jde k přednímu oknu a tam se zastaví.
Peterson: Co to je?
Hned k němu přijde zbytek velitelů.
Wolford přejde k jedné z větší obrazovek na levé stěně můstku.
Wolford: Browne, přepojte scan do téhle obrazovky.
Brown: Hned pane.
Černá obrazovka ožila a ukázala planetu a nějaký objekt u ní. Wolford stiskl několik tlačítek a tím zazoomoval.
Wolford: Stanice? Proč jsme si jí dříve nevšimli?
Peterson a ostatní přejdou k obrazovce.
Peterson: Skvělá otázka. Je na té planetě brána?
Godman: To odtud nezjistíme. Doporučuji se podívat dovnitř.
Peterson: Proč?
Godman: Zjistíme více a vojáci se něco naučí v akci.
Peterson se podívá na Rosenfielda a pak kývne na Godmana.
Peterson: Dobře, sestavte tým velký na to, aby se vešel do dvou Jumperů. Ecolsi, vy vyberete, kdo poletí.
Ecols: Já jako Delta 1 a ještě Delta 2.
Peterson: za půl hodiny ať jste připravení v hangáru pro Puddle Jumpery.
HANGÁR PUDDLE JUMPERŮ, ANSCENSION, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols nastoupí do Jumperu, sedne si do předního levého sedadla a chytne se dvou kniplů. Godman si sedne vedle něho.
Ecols: Jste tam všichni?
Godman: Jsou.
Ecols zavře tlačítkem zadní dveře Jumperu.
Ecols: Delto 2, jak jste na tom?
Delta2: Mám tu všechny.
Ecols: OK, vyrazíme.
Dveře hangáru se otevřou a dva Jumpery odletí. Proletí před oknem můstku a pak dále pokračují na stanici.
NEZNÁMÁ STANICE, HANGÁR, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols: tady to vypadá jako hangár. Tady přistaneme.
Oba Jumpery přistanou do místnosti zalité tmou. Dveře se otevřou a vojáci se spuštěnými baterkami na zbraních vystoupí. Ecols si rozsvítí na své P90 baterku a vyjde z Jumperu.
Godman: A ty jdeš kam?
Ecols: S váma.
Godman: To říká kdo?
Ecols: Já. Delta 2 tu zůstává. Navíc, kdyby jste tu měli problém s Antickou technologií, pilot Jumperu se vám bude hodit.
Godman: Od toho máme tamhle Wolforda.
Godman ukáže na Wolforda s baterkou v ruce.
Ecols: Právě…
Godman: Tak pojď.
Celá velká skupina začne pomalu postupovat chodbou. Jdou stylem: když jeden postoupí, druhý ho kryje.
Ecols: (zašeptá) vypadá to tu opuštěně.
Skupina dále pokračuje, dokud nenarazí na zamčené dveře. Dveře mají vedle sebe zvláštní rýhovaté tlačítko. Vedení se ujme Wolford.
Wolford: Takovou technologie ještě neznám.
Wolford to zkusí zmáčknout, ale nic se nestane.
Wolford: Nějaký hlavolam. Nebo možná jen…
Wolford pohne jedním závitem a spojí tím další dva. Dveře se otevřou.
Wolford: … páčka na přemoštění. Rafinované. Většinu známých ras můžeme vyloučit, tohle jsem v životě neviděl.
Ecols: Co je tohle?
Airo se rozhlédne po místnosti osvícené baterkami vojáků. Je to velká místnost do kruhu. Schody po obvodu vedou doprostřed, kde jsou nějaké konzole.
Godman: Velín. Ukazuje něco detektor známek života.
Airo se podívá na detektor.
Ecols: Nic, jenom tu konzoli uprostřed… hej, on už je u ní Wolford.
Wolford: Je to nějaký druh datového zařízení. Pracuji na zjištění obsahu.
Godman: Buď se umí přenášet nebo je nesvětelně rychlej.
Peterson: cožeto?
Ecols: (vysílačka) Nějaký druh ovládací konzole pro celou stanici. Wolford už něco zjistil.
Peterson: Definujte.
Ecols: (vysílačka) Stanice je opuštěná, elektřina tu ještě je, ale kvůli té neznámé technologii nevíme jak jí obnovit.
Godman: (vysílačka) Podle základních rysů této technologie můžete vyloučit většinu známých ras co známe. Vlastně všechny, tato stanice pravděpodobně patřila jiné civilizaci, než známe.
Ecols: (vysílačka) Stanice je už ale pěknou dobu mrtvá. Jediná zaplá věc je zdroj toho nouzového signálu, ale byl pěkně slabý. Ta rasa měla pěkné vysílačky. Ale tahle stanice je mrtvá už toky. Desítky let…stovky let…tisíce let, asi tak. Patří do kategorie: mladší jak vesmír a starší jak antikové. Nějaký typ rasy co si spřádal sítě někde na pozadí.
Peterson: Něco úplně nového?
Godman: (vysílačka) Asi tak.
Wolford: Lidi, něco jsem našel. Našel jsem všechna ta data. Začínám je stahovat do počítače.
Ecols: Pane, Wolford už začíná sbírat data uložená na stanici. V klídku na Anscensionu si je můžeme potom probrat.
Wolford si nasadí vysílačku.
Wolford: Myslím, že SGC z toho bude nadšená. Zvlášť tamten… Jackson. Asi to změní velkou část historie… i když. Tahle rasa byla vyspělá, ale nevýrazná. Možná se také povznesla… nebo vymřela… nebo utekla, každopádně vycházíme z toho, že…
Wolforda přerušila zapínající se světla ve velíně.
Ecols: Šikulka.
Wolford: No, víš Airo, já jen stahoval data. Přístup proudu do sítě jsem nedal. To jsem nebyl já.
Velín už byl plně funkční.
Ecols: Pane, máme tu vážný problém!
Peterson: Má to něco společného s tím, že se celá stanice rozsvěcí?
Peterson se dívá skrz přední okno na stanici, na které se rozsvěcí světla a z oken vychází světlo.
Peterson: Co se stalo?
Wolford: (vysílačka) Nevím, ale jen-tak by se to nestalo. Má to něco společného s naším příchodem!
Nad kruhovou konzolí ve velíně se objevil obrovský muž. Byl to holograf. Wolford ucukl, jak se lekl. Vojáci na něj zamířili svými zbraněmi.
Holograf: vy, co jste přišli, z dalekého nekonečného vesmíru! Nechť se stane tato stanice tím, co symbolizuje náš odchod do lepšího světa. Za bariéru osud náš se skrývá! Však hrozný nepřítel, jenž nás sledoval, náš symbol ovládá. Nastávají temné časy!
Holograf zmizí.
Ecols: Jak to že to mluvilo naším jazykem?
Wolford se podíval na detektor známek života.
Wolford: Ehm, Airo? Co znamenají ty desítky teček v kruhu okolo nás.
Ecols: To jsou vojáci a my.
Wolford: Ne, ty nemyslím. Myslím ty,co se tu teď objevují.
Airo přiběhne k Wolfordovi a sebere mu detektor. Podívá se na něj a oddálí pohled. Okolo nich se objevují desítky, možná stovky teček.
Wolford: Blíží se to! Je to ve zdích!
Místností se začne ozývat známí, strojový zvuk.
Voják: REPLIKÁTOŘI!
Všechny osoby ve velíně se dají do útěku. Všichni jakoby naprosto přesně věděli, odkud přišli a kam mají utíkat.
Strojový, replikátorský zvuk byl stále hlasitější, ale žádný replikátor nebyl vidět.
Godman: Dělejte! Rychle do Jumperů. Ecolsi! Nečum tu tak a padej do Jumperu! Já je zatím zdržím!
Godman se přikrčil a svou P90 mířil na zeď. Ve zdi se objevila malá, potom stále rostoucí díra, ze které vycházeli kovový brouci. Zvuk Replikátorů začal přehlušovat zvuk střelby z P90. Z bruků za chvíli létali jen kostičky, které se ale postupně dávali dohromady a pokračovali jako-by-nic.
Godman: Sakra… nová verze…
Godman se dal do útěku do Jumperů, kde už všichni seděli.
Ecols: Jsme tu všichni?
Godman: Jo! Dělej, musíme odtud vypadnout!
Ecols: Delto 2, odpalte ty dveře, já se postarám o chodbu!
Airův Jumper začal střílet drony do chodby na replikátory. Chodba nevydržela a působením dekomprese z dírek do vesmíru se smrskla. Oba Jumpery vylétají ven směrem k Anscensionu.
Ecols: Sakra… to bylo těsný. Ancension, tady Delta 1. Měli jsme kontakt s replikátory. Žádné ztráty na naší straně. Žádáme o povolení na přistání.
Peterson: Ne hned Delto.
Ecols: Anscension?
Peterson: nejdřív budete proskenování, jestli nemáte někde replikátory. Poslední věc co potřebujeme je mít je na palubě.
ZASEDACÍ MÍSTNOST Č. 1, ANSCENSION, ORBIT NEZNÁMÉ PLANETY
Ecols: Bariéra?
Godman: No jo vlastně, říkalo to něco o bariéře.
Ecols: A taky o temné budoucnosti a takové věci.
Peterson: Fantasmagorické žvásty.
Ecols: Ten velín nebyl žvást, byl opravdový.
Peterson: Uvidíme, co budeme schopni dělat. Pokud je stanice doopravdy zamořena replikátory, asi jí budeme muset zničit.
Do místnosti přiběhne Wolford.
Wolford: Ale ne hned!
Peterson: Kapitáne? Co jste zjistil?
Wolford: Že mám dobrou a špatnou zprávu. Ta dobrá je, že vím, jak k tomu došlo. A mám plány stanice.
Peterson: Nádhera!
Ecols: Ještě ne… co je ta špatná?
Wolford: No… musíme se tam vrátit.
Stargate Anscension se na vás těší v dalším díle s názvem: 1x02 – When dreams becomes true, part 2

). Určitě se budu moc těšit na pokračování.