Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate SG-1: Podmaněný vesmír (update akt 4)

Stargate SG-1: Podmaněný vesmír (update akt 4)

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Moje druhá povídka, doufám že kvalitnější než ta první. Je tu jeden rozdíl, tuto jsem psal tužkou na papír takže bude chvíli trvat než ji celou přepíšu, ale už je hotová :wink:

Povídka je zasazena do 7 řady okolo poloviny, psal jsem to ještě jako starou dobrou SG, tak doufám že se mi to povedlo.

O čem to je?

Toto je spoiler!!!:
Daniel na P4X 771 objeví antickou tabulku odkazující na Ztracené město antiků, jak se ale ukáže tabulka SG-1 zavede úplně jinam. Ze Země se někdo transportoval na Mars pomocí neznámé technologie, u Marsu se také objeví doposud neznámá loď. V této povídce se setkáme s Asgardy, Antiky, Jaffy a dalšími o kterých zatím mluvit nebudu.

Verze ve wordu:

http://www.sendspace.com/file/la1kck

TEASER

FADE IN:

EXT. SGC

Záběr na autobus vjíždějící do hory.

INT. SGC - CHODBA (23 PATRO)

Chodbou prochází Jack, projde kolem kamery a ta se za ním otáčí.

NOVÝ ZÁBĚR - ZEPŘEDU NA JACKA

Jack jde ke kameře, v pozadí zpoza rohu vyběhne Daniel, rychle se přibližuje.

DANIEL: Jacku!

Jack se zastaví a otočí, Daniel ho zatím doběhne. Je hodně zadýchaný a má na sobě oblečení které se běžně nosí na mise mimo SGC. V ruce drží hliněnou tabulku s antickými nápisy.

JACK: Danieli?

DANIEL: Jacku, tohle jsme... (mluví hrozně rychle)

JACK: Jak vidím právě ses vrátil.

DANIEL: Jo z P4X-771, podívej!

Ukazuje na tabulku.

JACK: Jo, je to hezký.

DANIEL: Je to tabulka a adresou planety, myslím že vede ke Ztracenému městu antiků.

Z Jackova pohledu:

FADE OUT.

KONEC TEASERU

AKT 1

FADE IN:

INT. SGC - ZASEDACÍ MÍSTNOST

U stolu sedí Daniel (už je převlečený), Jack, Teal'c a gen. Hammond.

HAMMOND: Už jsme zadali adresu té planety před dvěma roky, nepodařilo se navázat spojení doktore Jacksone.

TEAL'C: Brána může být pohřbená.

DANIEL: Ano, můžeme použít Prometheus.

HAMMOND: X303jka je poškozená, opravy zaberou nejméně měsíc.

DANIEL: A co Asgardi?

HAMMOND: Už se dlouho neozvali.

JACK: Tak se ozveme mi, je čas na další splátku.

HAMMOND: Dobrá...

Hammond je přerušen Sam která právě přiběhla.

SAM: Omlouvám se pane.

JACK: Kam pořád tak spěcháte, to vás naučil Daniel?

SAM: Ne pane, akademie.

Na chvíli se odmlčí a pozoruje Jackův výraz, pokračuje.

SAM: Generále už jsem analyzovala ten energetický výkyv. Jsem si na 97% jistá že se jednalo o transportní zařízení, je to ale jiná technologie než...

JACK: No tak, právě jsem snídal, o čem to sakra mluvíte?

SAM: Dnes v noci jsme ve Washingtonu zaznamenali energetický výkyv. Někdo se transportoval ze Země na Mars. Nejednalo se o goa’uldskou ani asgardskou technologii.

JACK: Jak to můžete vědět?

SAM: Je to mnohem vyspělejší něž cokoliv s čím jsem se setkala.

HAMMOND: Chcete říct že na Marsu jsou mimozemšťané?

SAM: Minimálně jeden ano.

JACK: Já vždycky věděl že tam jsou.

HAMMOND: Tak dobrá rozchod.

INT. SGC - ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST

Záběr na Jacka a Teal'ca scházejících ze schodů.

JACK: Seržante připravte se odeslat zprávu Thorovi.

SERŽANT: (mimo záběr) Ano pane.

Kamera se vzdaluje a ukazuje nám celou místnost, seržant zadává informace do počítače.

JACK: Tak co plánuješ na dnešek?

TEAL'C: Chystám se jít do budovy s promítacím sálem.

JACK: Cože, kam, do kina?

TEAL'C: Dlouho jsem sháněl vstupenku, nakonec se mi na internetu podařilo přesvědčit jednoho muže na 3000$.

JACK: Tys mu dal tři tisíce?

TEAL'C: Je to nejlepší místo pro sledování.

JACK: No ještě aby nebylo za tři tácy, na co vůbec...

SERŽANT: Připraveno pane.

TEAL'C: Uvidíme se později, musím se připravit.

JACK: Jo.

Teal'c odchází a Jack píše zprávu.

EXT. MARS

Záběr na Mars, náhle se otevře hyperprostorové okno a na oběžné dráze se objeví loď. Zatím jsme se s tímto plavidlem nesetkali. Loď je přibližně 400 metrů dlouhá a 250široká, na výšku měří kolem 70, její tvar připomíná sploštělé vejce.

NOVÝ ZÁBĚR

Loď prolétá kolem nás, kamera se stáčí k planetě ze které se něco přibližuje. Je to malá šedá loď ve tvaru válce s různými zářezy v trupu, velkým průzorem a vyčnívajícími motory. Tato malá loď směřuje k té větší.

Z TOHO:

EXT. SGC (NOC)

Jeden ze záběrů na tunel směřující do hory, venku pochodují vojáci.

INT. SGC - DANIELOVA PRACOVNA

Záběr na Daniela jak píše na tabuli antickým písmem a pod si dělá překlad. Kamera se natočí ke vchodu. Dovnitř vchází Teal'c.

TEAL'C: Danieli Jacksone, jak pokračuje překlad?

DANIEL: Ahoj, jo už to skoro mám, jen nemůžu přijít na to co znamená "questar"

TEAL'C: Také neznám význam toho slova.

DANIEL: Překvapilo by mě kdyby ano, jak to že jsi na základně, myslel jsem že se chystáš na tu velkou premiéru.

TEAL'C: Proběhlo odložení, vyvolalo to velké nepokoje.

DANIEL: To si umím představit. Nějak mi to nedává smysl. Píše se tu: (jede prstem po tabuli) "Porušil všechna pravidla..."nevím co to znamená questar, pak je tu něco o vesmíru a zákonech.

Odmlčí se. Pokračuje.

DANIEL: Nedává to smysl.

Místností se rozezní alarm.

Z INTERKOMU: SG-1 a generál Hammond ať se ihned dostaví do řídící místnosti. Opakuji. SG-1...

INT. SGC - ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST:

Se seržantem je tu ještě Sam, která se sklání nad monitorem. Zprava přichází Jack, z leva Daniel a Teal'c a ze schodů schází generál Hammond. Než se všichni zastaví.

SAM: Pane, tohle plavidlo jsme zachytili u Marsu. Zdá se že nabírá rychlost.
Na monitoru vidíme stejnou loď jako už jsme viděli před okamžikem.

JACK: Mars útočí!

TEAL'C: Zajímavý film.

JACK: Myslíš?

Jakmile tohle Jack dořekne aktivuje se hvězdná brána a současně zhasnou všechna světla a monitory, základna je bez energie.

NOVÝ ZÁBĚR - NA BRÁNU

Bránou přichází Thor.

Z TOHO:

KONEC AKTU 1

FADE OUT.

AKT 2

FADE IN:

Pokračujeme tam kde jsme skončili.

Záběr na Thora vycházejícího z brány. Zastavuje se v polovině rampy. Brána se za Thorem deaktivuje.V tu chvíli se světla opět rozsvítí, základna má energii.

JACK (mimo záběr): Thore, jak se vede?

Jack prochází kolem kamery k Thorovi.

THOR: Naše situace se zlepšila, myslíme si že jsme objevili dočasné řešení problému s replikátory.

JACK: To rád slyším, když už jsme u toho, jak to děláte s tou bránou?

THOR: Myslím že na to...

Na bráně se rozsvítí všechny zámky. Jack skočí po Thorovi a strhne ho na zem právě když z brány vyletí energetická vlna. Kamera se vzdaluje od brány. Do místnosti vbíhají vojáci a zaujímají obrané pozice.

INT. SGC - ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST

HAMMOND: Zavřít Iris!

SERŽANT: Nejde to pane ovládání nereaguje.

Všichni sledují bránu a před ní ležícího Jacka a Thora.

INT. SGC - MÍSTNOST S BRÁNOU

Jack si kleká a vytahuje 9 mm. Thor zůstává ležet. Kamera se přibližuje k bráně. Přichází Bra'tac a brána se za ním zavírá. Tváří se překvapeně když tohle vidí.

JACK: Bra'tacku?

BRA'TAC: O'Neille, mám naléhavé zprávy.

Thor se konečně zvedá, Jack zandává zbraň, vojáci také sklání zbraně.

THOR: Zdravím.

Bra'tac se ukloní.

BRA'TAC: Musím mluvit s Hammondem z Texasu.

JACK: Jo jen běžte.

Bra'tac odchází, Jack si stoupá čelem k Thorovi.

JACK: Dobře tak k věci. Potřebujeme půjčit loď, naše BC-304 není ještě hotová.

THOR: Můžeme postrádat loď, zařídím aby sem byla dopravena. Můj čas tady už je u konce musím jít.

JACK: Vy nám jí prostě dáte jen tak? Neřádí u vás vesmírný spalničky?

THOR: Ano dáme, už musím jít O'Neille.

Za Thorem se aktivuje brána.

Z TOHO:

INT. SGC - ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST (MEZI TÍM)

HAMMOND: Jak to myslíte zmizela?

SERŽANT: Prostě už tam není.

Do místnosti vchází Bra'tac.

HAMMOND: Majore zjistěte co se stalo.

SAM: Ano pane.

HAMMOND: Mistře Bra'tacu, Teal'cu pojďte se mnou.
Tito tři místnost opustí, zůstává pouze Sam a seržant.

SAM: CO se stalo s Iris?

SERŽANT: Provádím diagnostiku.

V pozadí se aktivuje brána, Thor odchází.

SERŽANT: Majore, Iris už je v pořádku.

SAM: Dobře jdu do laboratoře.

INT. SGC - ZASEDACÍ MÍSTNOST

Za stolem sedí Bra'tac, Teal'c a generál Hammond.

HAMMOND: Co se děje mistře Bra'tacu?

BRA'TAC: Objevil se nový útočník, disponuje obrovskou silou, dokáže ovlivňovat naše mysli, začal vraždit goa’uldy. Má moc bohů.

Z POHLEDŮ OSTATNÍCH:

EXT. ZEMĚ

Blízko Země se otevře hyperprostorové okno. Vyletí z něj asgardská loď třídy biliskner.

INT. ASGARDSKÁ LOĎ - MŮSTEK

Na můstku stojí námi doposud neznámý asgard. Můstek je prosvícen když je na palubu transportována SG-1.

TRAS: Zdravím, já jsem Tras vybrali jsme loď se kterou jste se už setkali, je to třída biliskner a jmenuje se Samantha. Vše můžete ovládat pomocí kamenů.

Než kdokoliv stačil něco říct asgard se transportoval neznámo kam.

JACK: Kameny, kameny, kde jsem to jen slyšel?
Všichni se tváří zaraženě, nikdo nečekal že jim asgardi dají loď a ještě k tomu bez pilota.

SAM: Ve zprávě stálo že loď je plně automatizovaná, takže si stačí přečíst návod.

JACK: Jen do toho, já jdu zkontrolovat jestli sebou máme všechno, Teal'cu?

Jack a Teal'c odchází. Daniel si sundal batoh a Sam se přesunula ke kamenům.

EXT. SAMANTHA

Záběr na loď jak vytváří okno a mizí v hyperprostoru.

Z TOHO:

KONEC AKTU 2

FADE OUT.

AKT 3

FADE IN:

EXT. HYPERPROSTOR - SAMANTHA

V záři hyperprostoru kolem nás proletí asgardská loď Samantha.

INT. SAMANTHA - MŮSTEK

Můstek ozařuje jádro počítače stoupající do výšky několika pater. Začínáme záběrem na něj, kamera se stáčí dolů, nový pohled nám odhaluje konzoli s kameny (stejnou jsme viděli v epizodě "Nemesis") U kamenů stojí Sam a přehrává si pokyny k řízení lodi.

Z KONZOLE: Biliskner je poháněna čtyřmi neutrinoiontovými motory a ...

Hlas konzole zní v pozadí.

SAM: Jo to už jsem slyšela.

Slyšíme mumlání a přehrávání obrazu se zrychlí jak ho Sam posouvá dopředu.

INT. SAMANTHA - CHODBA

Kamera se posouvá směrem dopředu skrz chodbu. Chodba má typické asgardské rysy a to je hlavně fialová barva a dekorativní osvětlení. Kamera se blíží ke dveřím po levé straně (jsou otevřené). Zpomaluje a natáčí se do nich. Vidíme Daniela sedícího na hromadě knih, jednu právě čte. Tváří se zamyšleně. Místnost ve které se nachází je klasická jako ty jež jsme už viděli. Kamera se dá opět do pohybu a znovu se otočí do chodby.

Obraz začne tmavnout.

STŘICH NA:

Obraz se začne zesvětlovat.

Kamera se pohybuje jinou chodbou, už z dálky slyšíme hlasy. Kamera se blíží k otevřeným dveřím tentokrát napravo. Hlasy vycházejí odsud. Kamera se natáčí do dveří a zpomaluje. Hlasitost stoupá. Nový pohled nám odhaluje nakadahový generátor, vede z něj několik drátů. Nový záběr na generátor, kamera se pohybuje nad kabely, ty ústí do jakéhosi elektrického regulačního přístroje. Z přístroje vede jeden kabel na opačné straně. Kamera se stále pohybuje po směru kabelu až narazí na uzel ze kterého vedou dva kabely. Kamera se zastaví a oddaluje. Odhalí se nám pohled zezadu na televizi a video. Kamera se zvedá. Před televizí leží o zeď opřený Jack a Teal'c. Nový záběr zepředu na televizi. Sledují Simpsonovi.

Z TOHO:

INT. SGC - GENERÁLOVA KANCELÁŘ

Začínáme záběrem na červený telefon. Kamera se vzdaluje. Za stolem sedí generál Hammond a před ním Bra'tac.

HAMMOND: Je situace opravdu tak vážná?

BRA'TAC: Více než se zdá, doposud toho útočníka nikdo nezabil, nikdo nepřežil jeho návštěvu, dochovaly se pouze záznamy.

HAMMOND: To je snad dobře že vraždí goa’uldy.

BRA'TAC: On vraždí všechny.

HAMMOND: Co pro vás tedy mohu udělat?

BRA'TAC: Propusťte na pár dnů Teal'ca, musíme to využít pro naši věc.

HAMMOND: To není možné SG-1 je teď na misi daleko odsud. Můžu s vámi poslat SG-2. Na druhou stranu já potřebuji něco od vás, potřebuji nákladní loď.
Bra'tac se tváří udiveně.

HAMMOND: Kde se tady ten útočník vůbec vzal?

BRA'TAC: To nikdo neví, objevil se před pár dny ne jedné Anubisově planetě, proslýchá se že odtamtud utekl a planetu zničil.

Z HAMMONDOVA VÝRAZU:

EXT. VESMÍR - NEZNÁMÁ PLANETA

Záběr na neznámou planetu. Na oběžné dráze jsou čtyři ha‘taky. Je nám jasné že se jedná o důležitou planetu v rukou goa‘uldů. Kolem kamery prolétne středně velká chromová loď. Její desing je velmi zvláštní podlouhlí, loď je štíhlá a jemná, působí impozantním dojmem.

INT. NEZNÁMÁ PLANETA - GOAULDSKÝ PALÁC

Nacházíme se v nádherném goa‘uldgkém sálu s dvanácti sloupy po stranách. Palác je zdoben zlatými goa‘uldskými nápisy. Uprostřed sálu je podstavec s kruhy a několik metrů za ním trůn, na němž sedí námi dosud neznámí goa‘uldský vládce. U sloupů stráží tucet jaffů. Za nimi na stěnách hoří pochodně. V paláci začne znít alarm, který už jsme slyšeli několikrát v předchozích epizodách. Okamžik se nic neděje, až se aktivují kruhy, proběhne přenos a kruhy zase zmizí. Na podstavci leží mrtvý jaffa. Kamera zaměří blíže tvář goa‘ulda, je na ní vidět hněv.

GOAULD: Jaffa kree!

EXT. NEZNÁMÁ PLANETA - PALÁC

Záběr z venku na honosný žlutý dvaceti patrový palác s věží na každém rohu. Mezi věžemi prolétá kluzák a na východní přistávací ploše je Alkesh. Z povzdálí slyšíme střelbu několika letounů a ještě jiný, jakoby prskající zvuk. Před kamerou proletí kluzák. Letí střemhlav dolů, když ho zasáhne proud jakési zelené energie. Kluzák ztratí křídlo, zbytek se zřítí a vybuchne.

INT. PALÁC - SÁL

Pokračujeme ve stejném záběru, zdá se že uběhlo několik minut. Sál je plný jaffů, ale vládce nikde není. Kamera se přibližuje k jedné ze dvou chodeb směřujících ze sálu.

INT. PALÁC - MÍSTNOST S BRÁNOU

Místnost je velmi podobná skladišti na Apophisově lodi které jsme viděli na konci první série. Brána je aktivní a přicházejí skrz dva jaffové nesoucí nosítka a na nich nakadah. Do místnosti vběhne vládce v doprovodu šesti jaffů.

JAFFA (NESOUCÍ NAKADAH): Můj pane přinášíme...

VLÁDCE: Zbraně!

Rozkáže rozklepaným hlasem. Z chodby začíná být slyšet střelba z tyčových zbraní, zatů a křik umírajících jaffů. Goa‘uld se začíná třást je zoufalý, stojí u DHD a čeká až se brána deaktivuje. Mezi tím se jaffové staví do obraných pozic. Hluk utichl.

NOVÝ ZÁBĚR NA:

Goa‘uldův obličej. Třese se. Znovu se začne ozývat střelba z velké blízkosti. Po pár sekundách je konec, ví že je mrtví. Znovu je ticho. Kamera se vzdaluje a ukazuje nám různě poházené části jaffů, jako by je někdo odřezal, ale nikde není krev, před vládcem leží hlava jeho prvního muže opodál jedna ruka a dvě nohy. Goa‘uld se chystá zaútočit ozbrojenou rukou, zvedá levou ruku. Vypustí vlnu. Trhne sebou z toho co viděl. Jiná vlna ho odhodí na zeď. Slyšíme jak se deaktivuje brána.

NOVÝ ZÁBĚR NA:

Vládcův obličej a krk, dusí se a svírá si hrdlo.

EXT. VESMÍR - NEZNÁMÁ PLANETA

Záběr na planetu, na oběžné dráze jsou trosky. Před kamerou opět proletí impozantní loď, letí ale směrem od planety.

Z TOHO:

KONEC AKTU 3

FADE OUT.

AKT 4

FADE IN:

EXT. HYPERPROSTOR – SAMANTHA

V hyperprostoru kolem nás znovu proletí loď Samantha.

INT. SAMANTHA – MŮSTEK

Na můstku je Sam, pořád pracuje s konzolí, do záběru vchází Jack.

JACK: Jak to jde?

Sam ho neslyšela přicházet, tak sebou nepatrně trhne.

SAM: Dobře pane, právě by jsme měli opustit hyperprostor.

Oba se otočí k velké obrazovce nad konzolí.

EXT. VESMÍR

Záběr na vytvořené hyperprostorové okno jak z něj vylétá Samantha, kamera se za ní otáčí, před ní vidíme planetu podobnou Zemi.

INT. SAMANTHA – MŮSTEK

Tam kde jsme skončili.

SAM: Jsme tady.

JACK: Jo, co dál?

SAM: Zanedlouho budeme na oběžné dráze, pak provedu sken planety.

JACK: To jsem věděl.

Ze Samina výrazu:

EXT. ZEMĚ

Záběr na Zemi, blíží se z ní goa’uldská nákladní loď, stále se přibližuje až proletí kolem a zmizí ze záběru.

INT. GOA’ULDSKÁ NÁKLADNÍ LOĎ

V lodi je tým SG-7 spolu s doktorem McKayem, směřují na Mars. V sedadle pilota sedí major John Daes, vedle Rodney McKay, v zadu v nákladovém prostoru doktorka Evelin Neuerová, kapitán Leri Black a poručíci Alex a Fred Georgovi.

RODNEY: Nechápu jak jsem se mohl nechat přemluvit.

JOHN: Generál Hammond má dobrý vliv doktore.

RODNEY: Kde je vůbec Sam?

JOHN: Myslíte majora Carterovou?

RODNEY: Koho jinýho?

JOHN: Je v Samantě, někde ve vesmíru.

RODNEY: Co? Nejste trochu mimo, jak vůbec můžete řídit, co když nás všechny zabijete?

JOHN: Už jsem na tom pár hodin nalítal doktore, jsem v pořádku, je na asgardské lodi jménem Samantha a teď spět k nám, už jste určil místo pro přistání?

RODNEY: Jo mám ho.

Objeví se obrazovka s údaji o povrchu planety, Rodney na ni ukáže.

RODNEY: Tady to je.

JOHN: Dobře, zatím zaparkuju na oběžnej dráze.

EXT. GOA’ULDSKÁ NÁKLADNÍ LOĎ

Záběr na loď jak letí k rudé planetě Mars.

EXT. NEZNÁMÁ PLANETA – NA BRÁNU

Záběr zezadu na aktivní bránu, okolí je zelené, všude roste tráva. Náhle se brána deaktivuje a ukáže nám čtyři vojáky a jaffu jdoucí po cestě od brány.
Pokračujeme bližším záběrem, poznáváme Bra’taca a SG-2, velí jí plukovník Peter Morrison muž středního věku.

PETER: Kde se nachází vesnice?

BRA’TAC: Dva dny chůze odsud.

PETER: Jste si jistý že se zde ten útočník objeví?

BRA’TAC: Velmi jistý, je to Anubisova planeta, je jediná v sektoru kde ještě nezaútočil.

PETER: Pak by jsme si měli pospíšit.

Pokračují dál po cestě bez viditelného konce.

EXT. ARANIS

(Jméno planety bylo nalezeno v počítači Samanthy, je to planeta na jejíž oběžné dráze Samantha je)
Začínáme záběrem na tuto překrásnou zelenou planetu. Kamera si prohlíží okolí, je to nekonečná rovná louka, kamera se zastaví a ukáže obrovskou loď jež jsme viděli u Marsu. Poblíž lodi se transportuje SG-1.

EXT. ARANIS – NA SG-1

JACK: Tak tomu říkám loď.

TEAL’C: Nikdy předtím jsem podobné plavidlo neviděl.

DANIEL: Nevypadá to tu jako Ztracené město antiků.

SAM: Krom té lodě tu nic není Danieli.

Sam pracuje s nějakým zařízením v ruce.

SAM: Na celé planetě jsou fázové poruchy.

JACK: A to znamená co?

SAM: Nejsem si jistá pane, jsou tu i časové poruchy.

JACK: Děkuji za objasnění, no podíváme se jestli ta loď nepřispěje k obraně Země.

Nákladní loď dorazila na oběžnou dráhu Marsu.

Všichni sedí na stejných místech, zdá se že se mezitím připravili a oblékli do skafandrů.

JOHN: Tak jsme tady.

Rodney pracuje s panelem, jeho výraz naznačuje překvapení.

Bližší záběr nákladového prostoru. Náhle se aktivují kruhy, nikdo však nepřišel.

RODNEY: Ahh…

JOHN: Doktore?

INT. ANTICKÁ ZÁKLADNA

Základna v typické modré a šedé barvě se spoustou konzolí, obrazovek a kruhy uprostřed, z místnosti vedou dva východy. Všechny obrazovky jsou aktivní a osvětlení rozsvícené. Kamera se přibližuje ke kruhům když se aktivují. Na platformě se objeví SG-7 a McKay. Jsou oblečeni ve skafandrech. Všichni se kolem rozhlíží.

JOHN: Hezké místo.

Rodney opět vydá divný pazvuk, když se náhle rozezní podivný zvuk, pochopíme že je to alarm. Všichni znervózní, místnost je osvícena jasným světlem, všichni zmizí, byli transportováni.

Z TOHO:

KONEC AKTU 4

FADE OUT.

Tak jsem provedl rozsáhlou korekci a doufám že je to lepší, hafo chyb jsem opravil a hafo jich ještě zůstalo, tentokrát už si můžete stáhnout i verzi ve wordu.

Pátý díl bude tentokrát hlavně o akci a měl by být ze všech částí nejzajímavější :wink:

P.S. Za chyby se omlouvám :wink:
Naposledy upravil RomanArts dne 08.2.2007 17:23:55, celkově upraveno 3
Obrázek

Příspěvek 23.1.2007 19:58:34
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To scénářové zpracování se ti podle mě povedlo. Taky to má spád. Závěr: Piš prosím dál!
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 23.1.2007 20:12:12
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Děkuji, jsem vděčen za pochvalu a za to že si to alespoň někdo přečetl :)
Obrázek

Příspěvek 23.1.2007 21:43:23
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Je to docela dobrý, jen bys tam moh některé postavy nechávat déle. Třeba Thor má jen čtyři věty... a taky to místo do kódu hoď do citace. Je to přehlednější
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 23.1.2007 22:13:31
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Přiznám se, že jsem tady ještě nikdy nečetl povídku psanou ve scénáři, ale tahle mě docela mile překvapila. Má to spád, hlášky, prostě ta klasická krásná SG po šestý sezóně :thumleft:

Líbilo by se mi ještě trochu více "technické části", teda popisů prostředí a tak, ale to už je maličkost, takže se těším na příště :wink:
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 24.1.2007 08:24:58
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Pár věcí bych rád vysvětlil, samozřejmě technickou část rozvedu v neznámém prostředí, předpokládal jsem že si základnu umíte vybavit už celkem dobře, takže jsem ji moc nepopisoval. To že Thor se ukázal jen na necelou minutu má své opodstatnění, jak sami víte asgardi pořád někam spěchaj a v době kdy se tato povídka odehrává právě připravují zhroucení své hvězdy aby vytvořili černou díru. Tak proto Thot i druhý asgard odešli tak narychlo :wink: Jinak už jsem to dal do citace tak doufám že je to lepší. A nakonec to hlavní stalkere díky za pochvalu, jsem rád že se mi to s Jackem povedlo :D
Obrázek

Příspěvek 25.1.2007 18:09:43
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Myslím, že je to dobrý, ale nevím proč, v kódu se mi to zdálo mnohem čitelnější.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.

Příspěvek 08.2.2007 17:27:40
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Konečně aktualizace, AKT 4 dávám to do tohoto příspěvku a i nahoru aby to bylo přehlednější :wink: V brzké době snad přepíšu i zbytek a mám už rozepsané i pokračování :D

Jak jsem slíbyl tady je verze ve wordu a tůto část dávám do CODE :wink:

http://www.sendspace.com/file/la1kck

AKT 4

FADE IN:

EXT. HYPERPROSTOR – SAMANTHA

V hyperprostoru kolem nás znovu proletí loď Samantha.

INT. SAMANTHA – MŮSTEK

Na můstku je Sam, pořád pracuje s konzolí, do záběru vchází Jack.

JACK: Jak to jde?

Sam ho neslyšela přicházet, tak sebou nepatrně trhne.

SAM: Dobře pane, právě by jsme měli opustit hyperprostor.

Oba se otočí k velké obrazovce nad konzolí.

EXT. VESMÍR

Záběr na vytvořené hyperprostorové okno jak z něj vylétá Samantha, kamera se za ní otáčí, před ní vidíme planetu podobnou Zemi.

INT. SAMANTHA – MŮSTEK

Tam kde jsme skončili.

SAM: Jsme tady.

JACK: Jo, co dál?

SAM: Zanedlouho budeme na oběžné dráze, pak provedu sken planety.

JACK: To jsem věděl.

Ze Samina výrazu:

EXT. ZEMĚ

Záběr na Zemi, blíží se z ní goa’uldská nákladní loď, stále se přibližuje až proletí kolem a zmizí ze záběru.

V lodi je tým SG-7 spolu s doktorem McKayem, směřují na Mars. V sedadle pilota sedí major John Daes, vedle Rodney McKay, v zadu v nákladovém prostoru doktorka Evelin Neuerová, kapitán Leri Black a poručíci Alex a Fred Georgovi.

RODNEY: Nechápu jak jsem se mohl nechat přemluvit.

JOHN: Generál Hammond má dobrý vliv doktore.

RODNEY: Kde je vůbec Sam?

JOHN: Myslíte majora Carterovou?

RODNEY: Koho jinýho?

JOHN: Je v Samantě, někde ve vesmíru.

RODNEY: Co? Nejste trochu mimo, jak vůbec můžete řídit, co když nás všechny zabijete?

JOHN: Už jsem na tom pár hodin nalítal doktore, jsem v pořádku, je na asgardské lodi jménem Samantha a teď spět k nám, už jste určil místo pro přistání?

RODNEY: Jo mám ho.

Objeví se obrazovka s údaji o povrchu planety, Rodney na ni ukáže.

RODNEY: Tady to je.

JOHN: Dobře, zatím zaparkuju na oběžnej dráze.

Záběr na loď jak letí k rudé planetě Mars.

EXT. NEZNÁMÁ PLANETA – NA BRÁNU

Záběr zezadu na aktivní bránu, okolí je zelené, všude roste tráva. Náhle se brána deaktivuje a ukáže nám čtyři vojáky a jaffu jdoucí po cestě od brány.
Pokračujeme bližším záběrem, poznáváme Bra’taca a SG-2, velí jí plukovník Peter Morrison muž středního věku.

PETER: Kde se nachází vesnice?

BRA’TAC: Dva dny chůze odsud.

PETER: Jste si jistý že se zde ten útočník objeví?

BRA’TAC: Velmi jistý, je to Anubisova planeta, je jediná v sektoru kde ještě nezaútočil.

PETER: Pak by jsme si měli pospíšit.

Pokračují dál po cestě bez viditelného konce.

EXT. ARANIS

(Jméno planety bylo nalezeno v počítači Samanthy, je to planeta na jejíž oběžné dráze Samantha je)
Začínáme záběrem na tuto překrásnou zelenou planetu. Kamera si prohlíží okolí, je to nekonečná rovná louka, kamera se zastaví a ukáže obrovskou loď jež jsme viděli u Marsu. Poblíž lodi se transportuje SG-1.

EXT. ARANIS – NA SG-1

JACK: Tak tomu říkám loď.

TEAL’C: Nikdy předtím jsem podobné plavidlo neviděl.

DANIEL: Nevypadá to tu jako Ztracené město antiků.

SAM: Krom té lodě tu nic není Danieli.

Sam pracuje s nějakým zařízením v ruce.

SAM: Na celé planetě jsou fázové poruchy.

JACK: A to znamená co?

SAM: Nejsem si jistá pane, jsou tu i časové poruchy.

JACK: Děkuji za objasnění, no podíváme se jestli ta loď nepřispěje k obraně Země.

Nákladní loď dorazila na oběžnou dráhu Marsu.

Všichni sedí na stejných místech, zdá se že se mezitím připravili a oblékli do skafandrů.

JOHN: Tak jsme tady.

Rodney pracuje s panelem, jeho výraz naznačuje překvapení.

Bližší záběr nákladového prostoru. Náhle se aktivují kruhy, nikdo však nepřišel.

RODNEY: Ahh…

JOHN: Doktore?

INT. ANTICKÁ ZÁKLADNA

Základna v typické modré a šedé barvě se spoustou konzolí, obrazovek a kruhy uprostřed, z místnosti vedou dva východy. Všechny obrazovky jsou aktivní a osvětlení rozsvícené. Kamera se přibližuje ke kruhům když se aktivují. Na platformě se objeví SG-7 a McKay. Jsou oblečeni ve skafandrech. Všichni se kolem rozhlíží.

JOHN: Hezké místo.

Rodney opět vydá divný pazvuk, když se náhle rozezní podivný zvuk, pochopíme že je to alarm. Všichni znervózní, místnost je osvícena jasným světlem, všichni zmizí, byli transportováni.

Z TOHO:

KONEC AKTU 4

FADE OUT.

P.S. Doufám že je to pořád čitelný :D
Obrázek

Příspěvek 09.2.2007 15:51:28
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zvuky, zvuky, Rodneyho pazvuky... :lol:
Dobré pokračování.

Příspěvek 21.2.2007 22:30:17
corroder Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

hezký, moc hezký. dobře se to čte. ale ty chyby.... za některy bys zasloužil ránu zatem :) už se těšim na pokračování....
McKay: You shot me!
Sheppard: I shot you and I am sorry...

Příspěvek 04.3.2007 11:38:59
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Když se někdo přihlásí na korekci budu velmi rád :D Jinak dnes už snad dopíšu do compu další část :wink: No těch ran zatem za ty chyby by bylo až moc, byl bych několikrát zmizelej :lol:
Obrázek

Zpět na Mrtvé povídky