Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Záchrana? (part V)

Záchrana? (part V)

Příspěvek 18.1.2007 15:55:47
teutates Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

A moje další povidka je tady :) Doufám, že se vám bude líbit.

Díl první
„Generále O’neille vítejte. Jsem rád, že jdete včas“ Pronesl prezident
„Jsem také rád, že jsem tady. Vyjel jsem radši o hodinu dříve, protože jsem počítal s tím, že nejspíše zabloudím.“ Usmál se gen. O’neill. „Ale stále nevím, proč jsem zde.“
„Vše se včas dozvíte. Už se čeká pouze na našeho speciálního hosta.“
O několik minut později
„Zdravím, já jsem Thor a tohle je Moeb. Je vyslanec vrchní rady Asgardů.“
Prezident na nic nečekal a hned začal: „Vítejte, jsem rád, že jste přišli. Doufám, že naše jednání bude úspěšné.“
„V to my také doufáme, ale neměli bychom se příliš zdržovat.“
„Souhlasím Thore. Já totiž stále nevím proč tu jsem.“ Zareagoval O’neill.
Prezident se hned ujal slova: „Jak jistě víte, Ori se šíří po naší galaxii a nyní se rozhodli, že zničí Zemi. To jim nemůžeme dovolit. Proto jsme kontaktovali Asgardy, s jejich pomocí bychom měli být schopni odrazit útok mateřských lodí Ori.“
Poté se ujal slova Moeb: „Asgardská nejvyšší rada je názoru, že nesmíme nechat Zemi padnout. Pokud Země padne, tak se Ori otevře cesta pro možný útok na Asgardy. To nesmíme dopustit. Proto jsou na cestě lodě na obranu. Nemůžeme jich ale mnoho postrádat. V tuto chvíli sem letí 7 lodí třídy O’neill, které by měli dorazit za několik hodin. Zatím jsou na orbitě pouze 3 naše lodě. Jednu z nich přejde pod vaše velení.“
„Děkujeme za vaši pomoc. Ceníme si ji.“ Odpověděl prezident
Poté dal prezident možnost klást otázky a O’neill se přihlásil o slovo: „Pane prezidente, za jak dlouho zde budou Orijské lodě?“
„Měli by zde být za necelých 24 hodin. Pokud již nemáte nikdo otázky, tak se přesuňte na lodě a převezměte velení. Generále O’neill, Cartrová a Miller zde zůstanou.“
„Ano pane“ Ozvalo se vícehlasně.
Po chvíli zůstali u prezidenta jenom 3 generálové. Prezident na nic nečekal a začal: „Generále Millere, Vy budete velet pozemním jednotkám pro případ, že by se nepřítel dostal na povrch. Generále Cartrová, Vy budete velet Marcuru, nové pozemské bitevní. Vy, generále O’neille budete na lodi třídy O’neill a budete vrchní , které jsou pod naším velením. Rozumí všichni svým rozkazům?“
„Ano pane“
„Dobrá, zaujměte svá místa na lodích. Hodně štěstí.“

O 11 hodin později na Mercuru
„Generále Cartrová z hyperprostoru právě vystoupilo 8 lodí na druhém konci sluneční soustavy.“
„Jsou to asgardské O’neily?“
„Ne. Jsou to orijské lodě! Nabíjejí zbraně.“
„Okamžitě mě spojte s generálem O’neilem a Thorem.“
„Ano pane“
Za několik sekund se na monitoru objevil O’neil s Thorem. Jako první začal Thor: „O’neile, naše lodě jsou ještě daleko. Měli by zde být až za několik hodin. Musíme zadržet ori do doby než přiletí. Je to naše jediná naděje.“
„Souhlasím pane. Doporučuji dostat je co nejdál od planety.“ Přidala se Cartrová
O’neil na nic nečekal a spustil: „Dobře. Přesuňte flotilu k Marsu a oznamte prezidentovi, aby začal s evakuací. Nevím na jak dlouho je můžeme zadržet.“

O několik desítek minut později
„O’neile, tady Thor. Naše lodě jsou v nedohlednu a má loď má vážná poškození. Žádám transport na palubu některé vaší lodi. Pokud to takhle půjde dál tak nemůžeme vyhrát.“
„ok Thore, přip...na…sp…“ Dále se ozýval pouze šum
„Generále O‘neile! Generále, jste nazivu?“ Ozval se jeden ze členů posádky.
„Ano jsem, ale mám nejspíše otřes mozku. Spojte mne znovu s Thorem.“
„Pane, vypadla nám komunikace. Mohu ji zprovoznit, ale zabere to trochu času.“
„Tak na co čekáte! Dejte se do toho, ať je to co nejdřív!“

Mezitím na Mercuru
„Generále Cartrová, už nemůžeme ori dále zadržovat. Už skoro zničili Thorovu loď a loď generála O’neila je těžce poškozena a my samy máme vážná poškození.“
„Poručíku, spojte mne s gen. O’neilem!“
„Bohužel. Komunikace nefunguje.“
„Tak mi dejte prezidenta!“
„Tady prezident. Generále Cartrová podle našich zpráv se nám v boji nevede moc dobře. Musíte je ještě zadržet!“
„Ano pane prezidente, jsem si toho vědoma, ale pokud to takhle půjde dál, tak zničí celou flotilu.“
„Já vím, ale……….“
„Poručíku, co se stalo s komunikací?!“
„Nemáme tušení generále. Moment. Přijímám vysílání od generála Millera. O můj bože. Na odvracené straně Země se vynořilo dalších 5 lodí ori. Dostáváme další zprávy ze Země. Podle těch zpráv byl zničen Bílí dům, pentagon a mnoho dalších důležitých budov. SGC zatím odolává, ale byla zničena přístupová cesta ke komplexu.“
„Zkuste znovu zavolat generála O’neila!“
„Ano pane.“
Po několika sekundách se na monitoru objevil obličej gen. O’neila: „Cartrová. Co se děje? Nemůžeme navázat spojení s planetou.“
„Pane, veškerá komunikace s planetou je rušena. A je dost možné, že už ji nemá ani kdo přijmout. Bílí dům je spolu s pentagonem zničen. SGC podle zprav, která jsme dostali před přerušením spojení, odolává. Ale nejspíše už bylo také zničeno.“
„Pokud je tomu tak, tak nemáme jinou možnost než se stáhnout. Déle už se naše flotila držet nemůže a asgardské lodě jsou v nedohlednu. Thor souhlasí s mým názorem.“
Cartrová nejdříve nevěděla co si má myslet, ale nakonec se rozhodla odporovat: „Ale pane. Nemůžu tu jen tak nechat miliardy lidí. Celý svět na nás spoléhá!“
„Cartrová! Pokud neodejdeme, tak zemřeme všichni! Nedá se nic dělat. Ihned po přijetí souřadnic skočte do hyperprostoru! To je rozkaz!“
„Ano pane“ Řekla smutně Carrtová.
Naposledy upravil teutates dne 19.3.2007 17:48:34, celkově upraveno 3

Příspěvek 20.1.2007 15:06:13
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak je to správně! Zničit Zemi hned na začátku a hlavní hrdiny ponechat jejich osudu na poškozených lodích. Jen se ptám, kde je Daniel?
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 21.1.2007 22:00:58
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dost dobrý, nad nápadem dobýt zemi jsem uz taky myslel

Příspěvek 22.1.2007 17:31:28
teutates Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak a další díl je tu. Dofám, že se bude líbit stejně (radši ale více)jako první díl.

Díl druhý

„Generále Cartrová přijímáme souřadnice. Máme vstoupit do hyperprostoru?“
„A kam nás ty souřadnice dovedou?“
„Někam na druhou stranu galaxie. Nevím přesně.“
„OK. Počkejte až ostatní lodě skočí a poté skočte za nimi.“
„Ano pane“

O několik desítek sekund později
„Pane, všechny lodě už jsou pryč“
„Skočte tedy za nimi!“
Vtom se ozval výbuch: „Nemůžeme pryč! Motory jsou zničeny a ztrácíme vzduch! Generále, co budeme dělat?
„Zprovozněte transportní paprsek! Musíme opustit loď. Zapněte intercom.“
„Můžete mluvit.“
„Posádko, tady generál Cartrová. Opusťte loď. Opakuji opusťte loď. Hlaste se na funkčních místech pro přenos na planetu.“
Po několika sekundách řekl poručík: „Pane, jsme připraveni pro transport. Většina posádky je připravena. Našel jsem několik vhodných míst kam se transportovat. Bohužel, žádné není v USA.“
„Poručíku, zkuste ještě najít nějaké v USA, ale rychle nemáme už mnoho času!“
„Pane, je mi líto, ale USA bylo jako největší nepřítel bombardováno nejvíc. Nejvhodnější místo je v Kanadě.“
„Ok, transportujte nás do kanady a vypněte všechny systémy na lodi. Třeba si ji nevšimnou a my ji budeme moci někdy použít.“

Mezitím na druhé straně galaxie
„Generále O’neile, chybí nám jedno plavidlo. Mercur abych byl přesný.“
„Sakra. Říkal jsme ji, aby šla hned jak dostane souřadnice! Za tohle by zasloužila polní soud! Poručíku, zavolejte všechny kapitány, ať se za 30 minut dostaví do jednací místnosti“.
„Ano pane“

O 30 minut později v jednací místnosti
Generál O’neil se ihned ujal slova: „Jak víte, tak jsme museli opustit náš domov, Zemi. Jednou se tam vrátíme, ale teď se musíme soustředit na naše přežití. Vyzvedneme lidi co přežili na stanovištích alfa a beta. Pak opustíme tuhle galaxii. Je to tu moc nebezpečné. Bohužel nemůžeme na Atlantis a ani k Asgardum. Atlantis bylo, jak víte před několika týdny zničeno kvůli útoku wraithů a jelikož je Thor mrtev, tak nevíme kde mají asgardi svou novou domovskou planetu. Máte někdo nějaké otázky? Ne? Ok, tak se připravte na cestu.“

Stanoviště Alfa
O’neil se transportoval s několika vojáky na povrch planety a ihned začal organizovat opuštění základny: „Majore Malcolme, kde je váš velící důstojník?“
„Je nejspíše mrtvý. Před útok odešel na Zem. Jsem tu nejvyšší důstojník.“
„Dobře majore, začněte transportovat lidi a zásoby na lodě. A ať je to do 2 hodin hotové! O’neil se poté nechal transportovat zpět na loď a odešel si odpočinout do své kajuty. Po dvou hodinách ho probudili, že je vše hotovo. Další cíl bylo stanoviště beta.

Stanoviště Beta
„Pane, přilétáme k planetě.“ Oznámil major Malcolm.
„Začněte scanovat planetu.“
„Ano pane. Máme tu nejspíše nějakou poruchu na senzorech. Nezaznamenáváme vůbec nic!“
„To není možné. Připravte jednotku vojáků a transportujte nás na povrch.

Na základně Beta
„Co to……“ Nikdo nebyl schopen mluvit. To co uviděli jim vyrazilo dech. Všude se válela zohavená těla lidí ze Země. Měli chuť udělat vojákům ori to samé.
Jako první se vzpamatoval O’neil: „Co za zvířata mohlo tohle udělat! To nemohl udělat žádný člověk.“
„Pane, za tohle se musíme ihned pomstít! Sem šla většina lidí ze Země!“
„Máte pravdu pomstíme se. Ale teď musíme opustit tuhle galaxii a opravit naše lodě. Poté budeme schopni pomstít naše lidi! Majore Malcolme, transportujte nás ihned na loď a nastavte kurz někam daleko odsud!“

Pokračování příště

A Daniel by se měl objevit v dalším díle :)
Naposledy upravil teutates dne 23.1.2007 15:52:00, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.1.2007 17:44:56
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Super. Tak ať je už co nejdřív i 3. díl. :)
Naposledy upravil Dr. Malas dne 26.2.2007 10:51:25, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 22.1.2007 18:25:23
sved Airman
Airman

Odpovědět s citací

neni to vůbec špatné,už se těším na pokračování ale je tam menší chybka,dobře Thor je mrtví ale přece tam byl Moeb a jako že by na třech lodích přiletěli jen dva Asgardi???to je trochu divné,nepsal si tam nic o tom že by Moeb zemřel a že by nevěděl kde mají Asgardi domovskou planetu

Příspěvek 22.1.2007 18:49:20
teutates Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moeb odletěl po jednání zpátky domu a zustal tam jen thor s jednim asgardem a oba padli v ty bitve. :)

Příspěvek 23.1.2007 19:45:29
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

S Asgardy si nelámu hlavu. Líbilo se mi, že Carterová má zase problémy a není jisté, jestli je vyřeší. Já jsem city spíš přilnula k Atlantis a tudíž jsi mě dost naštval, když jsi ji nechal zničit. Tolik k příběhu. Co se týče vyjadřování dobrý, myslím, že to má spád. A těším se na další díl.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.

Příspěvek 06.2.2007 17:21:19
teutates Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po delší době tu je další díl. Doufám, že se bude líbit

Díl třetí

V nejvzdálenějším koutu Mléčné dráhy
„Kapitáne zavolejte všechny vysoké důstojníky a vyřiďte jim, ať přijdou na palubu Zea.“ Pronesl O’neill
„Zea?“
„Ano Zea, tak se teď jmenuje tato loď.“
„Ano pane“

O několik minut později
Poté co všichni dorazili začal O’neill poradu: „Jak víte, museli jsme opustit nám známou část galaxie a uchýlit se sem. Musíme se v první řadě nalézt vhodnou planetu k osidílení. Majore Malcolme, kolik lidí přežilo?“
„Popravdě pane, moc lidí nemáme. Jenom něco okolo 800 lidí. Ale většina jsou špičkový vědci a inženýři.“
„To není moc. Ale můžeme být rádi, že nás není ještě méně. Teď musíme najít nějakou vhodnou planetu. Máte někdo nějaké návrhy?“
Slova se ujal plukovník Raynolds: „Měli bychom vyslat Daidala. Je to plavidlo, které budeme nejméně postrádat a má i slušné vybavení.“
„Výborný nápad plukovníku. Je někdo proti? Ne. Výtečně. Tímto ukončuji poradu. Rozchod.“

Mezitím na Zemi
„Generále Cartrová, jste v pořádku?“
„Ano seržante, nic mi není. Kde to jsme?“
„Měli bychom být někde poblíž hranic s USA, ale nevíme přesně kde.“
„Dobře. Kolik lidí z Mercuru přežilo?“
„Okolo 150.“
„150? Vždyť na palubě bylo přes 250 lidí!“
„Bohužel, většina lidí byla mrtvá už před začátkem transportu a několik jich zemřelo zde.“
„OK, zkuste mě spojit s SGC nebo nějakou vojenskou základnou poblíž.“
„Ano pane. Zachytávám signál z SGC, poslechněte si to:“
„Tady Daniel Jackson, jsme pod těžkými útoky vojáků ori. Nevíme jak dlouho se ještě udržíme….p…..n….s…. ustupte, desátníku vezměte ty zraněné..“
„Danieli, tady Sam, jaký je váš stav?“
„Sam, jsem rád že tě slyším. Mysleli jsme, že jste s flotilou pryč.“
„Byli bychom pryč, kdyby nám neodešel hyperpohon. Všechny ostatní lodě jsou pryč. Jsme tu jenom my.“
„To není dobré. Většina SGC je již pod kontrolou vojáků ori. Potřebovali bychom nutně pomoc.“ Z vysílačky se ozvala střelba z P90
„Danieli, co se tam děje. Slyšíš mě? Danieli“
„Potřebujeme okamžitě pomoc. Dostaňte se sem co nejdřív….“
„Ihned vyrážíme. Seržante, najděte okamžitě něco čím bychom se dostali bezpečně k SGC!“
„Ano pane. Našli pouze několik nákláďáků a osobních aut. Mělo by to ale stačit pro náš převoz.“
„Řekněte lidem ať si okamžitě nastoupí. Vyrážíme!“

Na palubě Daidala
„Plukovníku Kowalski, blížíme se k soustavě se 3 planetami. Jedná se zdá být vhodná k životu.“
„Dobře poručíku, okamžitě k ní nastavte kurz a pošlete zprávu generálu O’neillovi.
„Ano pane, budeme u planety za 5 minut.“

Na orbitě planety
„Pane, nezaznamenávám žádné známky života, ale vypadá to, že tato planeta byla kdysi obývaná. Jsou tam trosky několika velkých měst. Jedno z nich vypadá obyvatelně.“
Plukovníkovi se rozzářil obličej: „Za jak dlouho zde bude flotila?“
„Za několik minut by měli být zde.“
„Než dorazí, tak připravte výsadek. Půjdeme prozkoumat planetu.“

Pokračování příště

Příspěvek 06.2.2007 22:08:18
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkná povídka. Země padla hned na začátku. To je hustý, takhle rychle, alespoň máš originální námět:-). Taky se mi líbilo, jak jsi zapojil Asgardy. Piš dál. Těším se na další díl.

Příspěvek 07.2.2007 09:03:18
Alda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dalsi,dalsi,dalsi,dalsi,dalsi,dalsi,dalsi,dalsi!!
Aurum potestas est.
--------------------------------------------------------------------------
Optimista se uci anglicky,pesimista se uci rusky a realista se uci strilet.
--------------------------------------------------------------------------
Dulce et decorum est pro patria mori.

Příspěvek 07.2.2007 21:04:05
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ehm... něco takového. :D

Příspěvek 08.2.2007 13:20:55
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ja len stručne- pridavam sa :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 01.3.2007 17:41:22
teutates Airman
Airman

Odpovědět s citací

Neměl jsem moc času psát, ale i tak se mi podařilo dokončit další díl :)

Díl čtvrtý

Na povrchu planety
„Poručíku Mitchi, Váš tým prohledá severní a východní část náměstí. Já a můj tým prohledáme zbytek. Vše jasné? Dobře, dejte se do práce."

O několik minut v severní části náměstí
„Plukovníku Kowalski, tady puručík Mitch, pojďte okamžitě sem. Tohle musíme bezpodmíněčně vidět."
"Už jsme na cestě."
„Seržante, zajistěte perimetr než dorazí plukovník."

O 2 minuty později
„Tak co tu máte, že to musím vidět?"
„Našli jsme nějakou výrobní halu. Zdá se neporušená. ještě jsme nezjistili co přesně zde vyráběli, ale z tohole si to můžeme vyvodit."
„To je perfektní. Za jak jak dlouho zde bude zbytek flotili?" U plukovníka byl vidět úžas ve tváři.
„Přibližně za 9 minut."
„Dobře. Pošlu sem víc lidí, abychom to tu mohli zajistit. Vracím se zpátky na Daidala. Máte velení poručíku.„

Na palubě Daidala
„Pane, flotila je zde."
„Ok, okamžitě je kontaktujte a sdělte jim, že musím okamžitě vidět generála O'neilla."
„Rozkaz pane"

Na palubě Zea
„Tak co jste tam našli?" pronesl gen. O'neille
„Nebudete mi ani věřit. Je tam skoro neporušená továrna."
„A?" ozval se jeden kapitán
„Nepřerušujte mne. Je to dok na výrobu vesmírných lodí. Skoro všechny stroje co tam jsou se zdají být funkční ."
Gen. O'neill si vzal ihned slovo: „A myslíte, že bychom měli být schopni začít tam vyrábět vlastní lodě?"
„Je to skoro jisté. Našli jsme tam dokonce plány na bitevní křižníky. A je tam i dostatek materiálu."
„A zjistili jste jak je možné že byla celá planeta vyhlazena?" Zeptal se jeden z důstojníků
„Zatím jsme nebyli schopni zjistit proč, ale to zatím není důležité."
Jedna mladší důstojnice se otočila na O'neilla a začala: „Generále, myslím, že bychom měli okamžitě začít s výrobou lodí. Pokud se nám podaří vyrobit dostatek plavidel měli bychom být schopni osvobodit Zemi."
„Mám stejný názor kapitáne. Pokud nemá nikde žádné námitky, tak ukončuji tuto poradu. Všichni členové posádky, kteří nejsou nezbytní se přemístí na planetu a začnou co nejdříve s výrobou. Rozchod."

Pokračování příště

Příspěvek 02.3.2007 22:11:19
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jediná připomínka: Neříká se Zea, ale Dia. Tedy pokud to skloňuješ jako řeckého boha - Zeus, bez Dia, Diovi atd.

Další

Zpět na Mrtvé povídky