Kód: Vybrat vše
„TÁŇO!“, zařval Redler běžíc ulicí. Prodíral se davem lidí utíkajících na opačnou stranu. Nad hlavou uslyšel explozi a mezi dav spadlo několik těžkých kamenných kusů obrovské katedrály, drtíc lidi pod sebou. „TÁŇO!“, vykřiknul znovu. Jeho hlas se ztrácel v jekotu k smrti vyděšených lidí kolem něj. Nemohla ho slyšet. Běžel do svého domu. Musel ji ochránit. Vždyť přišel na to, jak funguje kruh. Zachrání je. Dostanou se z planety. Další exploze ho odhodila na tvrdou zem. Rychle se zvednul. Uviděl kousek od sebe utržený kus masa. Za ním byl v ulici vytvořený kráter po dopadu střely. Běžel dál, už byl skoro tam. Slyšel svištivý zvuk další střely. Táňa vybíhala ze vchodu do jeho domu s nadějí v očích. Exploze ji na místě zabila. Po rozplynutí kouře viděl jen spálené zbytky svého domu. Stál na místě jako uhranutý. Svět kolem něj přestal existovat. Myslí mu procházely zmatené myšlenky. Ona.. Ne.. To není možné.. Já.. Vždyť tam stála.. Vždycky na mě čeká přede dveřmi! Musí být.. Já nesmím.. Půjdeme spolu.. Skrz kruh.. Projdeme jinam.. Na jiný svět.. Přežijeme! Budeme.. Budeme vždy spolu! Slíbil jsem jí to.. Slí.. . Klesnul na kolena. Z očí mu proudem tekly slzy. Podíval se na nebe. „vy svině“, řekl si potichu. „VY ZASRANÝ ČERVI!“, zařval vzhůru. Postavil se a rychle běžel přímo ke kruhu. Ke svému objevu. Nikdo nevěděl, jak funguje, dokonce možná ani nikdo nevěděl, že tam je... Velký, černý kruh. Nevěděl, jak dlouho běžel. Nepotřeboval to vědět. Necítil únavu. Nepotřeboval být unavený. Potřeboval se jim pomstít. Pomstít se za to, co mu udělali. Zemře při tom – ale vezme jich s sebou co nejvíc. Už stál v lese. V té podivné, prastaré budově. Vztahoval ruku k panelu s tlačítky. „Hej, ty tam!“, uslyšel za zády. Ohlédl se. „Nezdržuj“, řekl chladně. Stisknul první tlačítko. Druhé. Kruh se točil a uzamykal se na symbolech, jež zadal. „Co to…“, řekl udiveným hlasem muž za ním. Redler si ho nevšímal. Potřeboval se jen dostat jinam. Dostat se jinam dřív, než ti zatracení červi přijdou až k němu. Stisknul velké červené tlačítko uprostřed. V kruhu se objevilo něco, co připomínalo vodní hladinu. Pomalu do ní vcházel. „Hej… Co děláš… Počk…“. Redler prošel kruhem a dál už muže neslyšel. Vyšel na druhé straně kruhu. Stál uprotřed zarostlých ruin něčeho, co kdysi mohlo být městem. Vyrazil dopředu, hledat něco, co by se mu hodilo. Zaslechl zvuk. Připadal mu známý. Ohlédl se. Z brány za ním vyběhl muž, který na něj pořvával na druhé straně kruhu. Vodní hladina za ním zmizela. Muž se překvapeně rozhlížel kolem, pak se podíval na Redlera. „Co to… Kde to jsme??“, zeptal se zčásti překvapeně a zčásti vyděšeně.
„Proč jsi šel za mnou?“, odvětil naštvaně Rednel.
„Já… Už byli blízko… Výbuchy… Ty výbuchy…“. Muž se odmlčel.
Rednel se zamyslel a řekl: „Možná mi budeš schopen pomoct. Víš něco o Goa’uldech?“
„Něco… Možná… Vím, jak používat jejich zbraně, několikkrát jsem se připletl do výzkumu… Až se vrátíme, mohl by jsem se toho dozvědět víc, já…“. Znovu se odmlčel. Byl zmatený.
Rednel se na něj vážně podíval. „Ani jeden z nás se už nevrátí. Copak si to neuvědomuješ??“, řekl. „Jdu najít nějakou vodu. Možná jídlo. Možná zbraně. Až zjistím, kde jsou ti jejich takzvaní bohové, půjdu je navštívit. Pojď se mnou. Můžeme zemřít společně, nebo každý sám“.
Jak jsem říkal, příběh bude rozveden, nebude to jen obligádní mstící se muž. Pokud teda bude rozveden. To už je na vás. Tak co říkáte?
je to vyloženě momentální výplod, proto by se mi ta informace hodila