Amon
Díl první.
- Uběhli dva měsíce od vstupu lodí Ori do naší galaxie a křižácké síly Ori obsadili mnoho Jaffských světů, které se pod nátlakem přidali k jejich víře, naštěstí se moje domovská planeta Karnak nachází na druhém konci galaxie než je SuperBrána Ori.
Právě jsem se procházel po mé nově dokončené mateřské lodi Nemesis, která byla vybudována po vzoru Apophisově mateřské lodě, ale byla větší a technologicky vyspělejší. Díky špehům, které jsem měl v řadách Anubise se mi podařilo získat plány antických štítů, zbraní a maskování, které jsem upravil pro mojí potřebu a začlenil je do Nemesis a dalších mých Ha´taků.
Když jsem došel na peltak, tak zrovna přišla nějaká zpráva, otočil jsem se na jaffu Shek´ru u hlavního panelu a zeptal se ho: „Shek´ro co se děje ?“, on se na mě otočil a odpověděl mi: „Můj lorde, právě jsme dostali zprávu od jednoho z našich špehů v řadách Tau´ri. Podle jeho zprávy se Tau´ri zajímá o dění na planetě Kewlona, neví přesně co se tam děje, ale má to něco společného s Ori.“. „To zní zajímavě“, odpověděl jsem, „zaletíme se tam podívat. Nastav kurz pro Nemesis a další dva Ha´taky. Z hyperprostoru vystoupíme na druhém konci sluneční soustavy a okamžitě zamaskujeme všechny lodě, pak se teprve přiblížíme k planetě.“. Shek´ra zareagoval: „Ano lorde“ a nastavil kurz. Nemesis vstoupila do hyperprostoru a ihned se k ní připojili dva Ha´taky.
Za necelých 12 hodin jsme dorazili na dané souřadnice, vystoupili jsme z hyperprostoru a velitelé okamžitě zamaskovali lodě. „Hlášení.“ řekl jsem a Shek´ra ihned odpověděl: „Můj lorde, přibližujeme se k planetě Kewlona, na orbitě jsou dvě lidské lodě typu BC-304 a na povrchu je několik lidských známek života, celý povrch je zdecimovaný, nemohu vám přesně říci co se zde stalo. Náš přílet zůstal bez povšimnutí. Jaké jsou další rozkazy ?“. „Budeme vyčkávat,“ reagoval jsem, „pokračuj ve skenování povrchu a okolí planety.“.
Asi po dvou hodinách se kontrolky na panelu pro skenování okolí rozblikaly. „Na povrchu zachycuji střelbu,“ řekl Jaffa, „zkouším získat podrobnosti.“. Jaffa stiskl pár tlačítek a pokračoval v hlášení: „Podle našich senzorů je na povrchu přestřelka několika lidí z Tau´ri a křižáků Ori, kolem kterých Věrozvěst vytvořil ochranné pole, lidské ruční zbraně tímto polem nemohou proniknout.“. „Monitoruj situaci,“ zareagoval jsem, „musíme zjistit co nejvíce o taktice bojovníků Ori.“.
Po několika minutách probíhající přestřelky se rozblikali na panelu senzorů další kontrolky, Jaffa ihned podal hlášení: „Z jedné z lodí Tau´ri vylétlo několik stíhačů, směřují k místu přestřelky, právě vstupují do atmosféry, pořád drží kurz.“. Vypadá to, že chtějí zkusit větší palebnou sílu, pomyslel jsem si, jsem zvědav co z toho bude Na peltak mezitím přišla má paní Seren: „Zdravím Vás můj pane, přišla jsem se podívat co se děje.“ Kývnul jsem na ní a rukou naznačil, ať zaujme místo vedle mě. „Jeden ze stíhačů vystřelil několik střel, skupina křižáků včetně Věrozvěsta byla rozmetána na kousky.“ nahlásil Jaffa. Seren okamžitě zareagovala: „Věrozvěst nebyl zřejmě připraven na větší palebnou sílu a nevšiml si přilétajících stíhačů, avšak myslím si, že kdyby si jich včas všiml, tak by dokázal jejich střely zneškodnit.“. Právě jsem chtěl reagovat na Seren, ale Shek´ra mě předběhl: „Lorde, právě jsem zachytil loď Ori směřující na naši pozici, dorazí za 50 minut.“, okamžitě jsem zareagoval: „Vzdálíme se od planety na 200 000 km, ihned.“, „Ano lorde“ řekl Shek´ra a okamžitě nastavil kurz.
Za 52 minut vystoupila z hyperprostoru útočná loď Ori a zahájila bombardovaní povrchu. Seren vstala a přešla k panelu senzorů: „Loď Ori útočí na povrch, lodě Tau´ri na ní zahájili palbu.“. „Spoj mě s jednou lodí Tau´ri,“ řekl jsem jí, „ale maskování nech aktivní.“ Seren stiskal pár tlačítek „Navazuji spojení ….. odpovídají.“. Na obrazovce se objevil obličej staršího muže: „Tady je plukovník Michael Eastbound, velitel pozemské lodi Daidalos. Kdo jste a co chcete ? Nemáme teď zrovna čas.“. Vstal jsem a přistoupil blíž k displeji: „Jmenuji se Amon, jsem goa´uld a nabízím vám pomoc s lodí Ori, mám tu maskované své lodě.“. Plukovník se zamračil a povídá: „Goa´uld a chce nám pomoci, tomu se dá těžko uvěřit.“, na obrazovce bylo vidět, jak za plukovníkem létají jiskry z palubních desek, jejich loď byla zasažena „Co za to chcete ? Určitě to nebude z dobré vůle.“, „Jestli se nám podaří tu loď zničit, tak si chci nechat část trosek, nic víc, nic míň.“ odpověděl jsem. Bylo vidět, že se plukovník na chvíli zamyslel, „Souhlasím s vaší nabídkou, každá další loď se hodí.“. „Správně jste se rozhodl plukovníku, Amon konec.“
Obrazovka se změnila, už tam není obličej plukovníka, ale útočící loď Ori. Jaffa u konzole zbraní se zeptal: „Jaká bude taktika lorde ?“. Na chvilku jsem se zamyslel, střílet jen tak to by asi nebylo moc dobré. „Soustřeď palbu na přední štíty lodě Ori, ať to udělají i oba Ha´taky a zprávu o tom pošli i na lidské lodě.“ „Ano lorde, odesílám zprávu“, do diskuze se zapojila Seren: „Doporučuji co nejvíce manévrovat, nebudou nás pak moci, tak lehce zasáhnout jejich hlavní zbraní.“ „Ano paní“ odpověděl Shek´ra, „vypínám maskování a manévruji.“ Jaffa u panelu zbraní pokračuje: „Zahajuji palbu z hlavní zbraně na přední štíty lodě Ori.“.
Nemesis, oba Ha´taky i lodě Tau´ri BC-304 zahájili palbu vším co měly na přední štíty lodě Ori a snaží se držet mimo linii palby pomocních zbraní lodi Ori. Loď Ori vystřelila z hlavní zbraně na jednu z BC-304, její výstřel jí jen lehce zasáhl štíty, protože loď velice dobře manévruje. Po dvaceti sekundách intenzivní palby štíty lodi Ori pořád drží a ta znovu pálí, tentokrát je zasažen jeden z Ha´taků. „Jeden z našich Ha´taků byl zasažen,“ oznámila mi Seren, „jeho štíty klesli na 64%, naše nové štíty se osvědčili.“ „To je skvělá zpráva,“ zareagoval jsem „ale bohužel loď Ori je pořád tady, takže pokračujte v palbě.“ Dalších deset sekund všechny lodě stříleli na loď Ori, když z ničeho nic vybouchla. „Co se stalo ?“ zeptal jsem se Seren, ta odpověděla: „Nevím můj pane, ta loď prostě explodovala. Volá nás loď Tau´ri.“, na obrazovce se objevil stejný muž jako předtím: „Loď Ori byla zneškodněna, vem te si co chcete a opusťte tento sektor.“. „Samozřejmě, že se si posbíráme nějaké trosky, ale chci vědět co se stalo.“ Plukovník se netvářil moc nadšeně, ale přesto: „Naše společná palba oslabila štíty nepřátelské lodě, tak, že jsme mohli na palubu transportovat jednu z našich bomb, to je vše. Eastbound konec.“ Obrazovka zhasla.
„Shek´ro, okamžitě vyšli Al´Keshe ať odtáhnou do hangáru co nejvíce trosek a až bude hotovo, tak nastav kurz na Karnak, já jdu zkoumat data, která jsme získali během boje. Seren, peltak je tvůj.“. „Ano můj pane.“ zareagovala Seren a sedla si místo mě do velitelského křesla. Odešel jsem z peltaku a vydal jsem se do svých ubikací, mé osobní stráže mě následovali, až před ubikace. Ihned jsem začal pročítat záznamy senzorů, asi po půl hodině jsem dostal zprávu přes interkom: „Tady je peltak, sesbírali jsme mnoho trosek, sklady jsou už plné, nastavil jsem kurz na Karnak a vstoupil do hyperprostoru. Shek´ra konec.“
Konec prvního dílu.