Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Goa´uld Amon - vyšel 3.díl

Goa´uld Amon - vyšel 3.díl

Líbí se vám tato povídka ?

Ano.
17
61%
Ne.
4
14%
Nečetl jsem jí a ani nebudu.
4
14%
Přečtu si jí, až bude komplet k vytištění.
3
11%

Celkem hlasů : 28

Příspěvek 15.8.2006 22:26:34
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Příběh je inspirován textovou hrou SGTG (http://www.sga-project.com/sgtg), kde hraji za postavu Amona.

Amon

Díl první.

Uběhli dva měsíce od vstupu lodí Ori do naší galaxie a křižácké síly Ori obsadili mnoho Jaffských světů, které se pod nátlakem přidali k jejich víře, naštěstí se moje domovská planeta Karnak nachází na druhém konci galaxie než je SuperBrána Ori.

Právě jsem se procházel po mé nově dokončené mateřské lodi Nemesis, která byla vybudována po vzoru Apophisově mateřské lodě, ale byla větší a technologicky vyspělejší. Díky špehům, které jsem měl v řadách Anubise se mi podařilo získat plány antických štítů, zbraní a maskování, které jsem upravil pro mojí potřebu a začlenil je do Nemesis a dalších mých Ha´taků.

Když jsem došel na peltak, tak zrovna přišla nějaká zpráva, otočil jsem se na jaffu Shek´ru u hlavního panelu a zeptal se ho: „Shek´ro co se děje ?“, on se na mě otočil a odpověděl mi: „Můj lorde, právě jsme dostali zprávu od jednoho z našich špehů v řadách Tau´ri. Podle jeho zprávy se Tau´ri zajímá o dění na planetě Kewlona, neví přesně co se tam děje, ale má to něco společného s Ori.“. „To zní zajímavě“, odpověděl jsem, „zaletíme se tam podívat. Nastav kurz pro Nemesis a další dva Ha´taky. Z hyperprostoru vystoupíme na druhém konci sluneční soustavy a okamžitě zamaskujeme všechny lodě, pak se teprve přiblížíme k planetě.“. Shek´ra zareagoval: „Ano lorde“ a nastavil kurz. Nemesis vstoupila do hyperprostoru a ihned se k ní připojili dva Ha´taky.

Za necelých 12 hodin jsme dorazili na dané souřadnice, vystoupili jsme z hyperprostoru a velitelé okamžitě zamaskovali lodě. „Hlášení.“ řekl jsem a Shek´ra ihned odpověděl: „Můj lorde, přibližujeme se k planetě Kewlona, na orbitě jsou dvě lidské lodě typu BC-304 a na povrchu je několik lidských známek života, celý povrch je zdecimovaný, nemohu vám přesně říci co se zde stalo. Náš přílet zůstal bez povšimnutí. Jaké jsou další rozkazy ?“. „Budeme vyčkávat,“ reagoval jsem, „pokračuj ve skenování povrchu a okolí planety.“.

Asi po dvou hodinách se kontrolky na panelu pro skenování okolí rozblikaly. „Na povrchu zachycuji střelbu,“ řekl Jaffa, „zkouším získat podrobnosti.“. Jaffa stiskl pár tlačítek a pokračoval v hlášení: „Podle našich senzorů je na povrchu přestřelka několika lidí z Tau´ri a křižáků Ori, kolem kterých Věrozvěst vytvořil ochranné pole, lidské ruční zbraně tímto polem nemohou proniknout.“. „Monitoruj situaci,“ zareagoval jsem, „musíme zjistit co nejvíce o taktice bojovníků Ori.“.

Po několika minutách probíhající přestřelky se rozblikali na panelu senzorů další kontrolky, Jaffa ihned podal hlášení: „Z jedné z lodí Tau´ri vylétlo několik stíhačů, směřují k místu přestřelky, právě vstupují do atmosféry, pořád drží kurz.“. Vypadá to, že chtějí zkusit větší palebnou sílu, pomyslel jsem si, jsem zvědav co z toho bude Na peltak mezitím přišla má paní Seren: „Zdravím Vás můj pane, přišla jsem se podívat co se děje.“ Kývnul jsem na ní a rukou naznačil, ať zaujme místo vedle mě. „Jeden ze stíhačů vystřelil několik střel, skupina křižáků včetně Věrozvěsta byla rozmetána na kousky.“ nahlásil Jaffa. Seren okamžitě zareagovala: „Věrozvěst nebyl zřejmě připraven na větší palebnou sílu a nevšiml si přilétajících stíhačů, avšak myslím si, že kdyby si jich včas všiml, tak by dokázal jejich střely zneškodnit.“. Právě jsem chtěl reagovat na Seren, ale Shek´ra mě předběhl: „Lorde, právě jsem zachytil loď Ori směřující na naši pozici, dorazí za 50 minut.“, okamžitě jsem zareagoval: „Vzdálíme se od planety na 200 000 km, ihned.“, „Ano lorde“ řekl Shek´ra a okamžitě nastavil kurz.

Za 52 minut vystoupila z hyperprostoru útočná loď Ori a zahájila bombardovaní povrchu. Seren vstala a přešla k panelu senzorů: „Loď Ori útočí na povrch, lodě Tau´ri na ní zahájili palbu.“. „Spoj mě s jednou lodí Tau´ri,“ řekl jsem jí, „ale maskování nech aktivní.“ Seren stiskal pár tlačítek „Navazuji spojení ….. odpovídají.“. Na obrazovce se objevil obličej staršího muže: „Tady je plukovník Michael Eastbound, velitel pozemské lodi Daidalos. Kdo jste a co chcete ? Nemáme teď zrovna čas.“. Vstal jsem a přistoupil blíž k displeji: „Jmenuji se Amon, jsem goa´uld a nabízím vám pomoc s lodí Ori, mám tu maskované své lodě.“. Plukovník se zamračil a povídá: „Goa´uld a chce nám pomoci, tomu se dá těžko uvěřit.“, na obrazovce bylo vidět, jak za plukovníkem létají jiskry z palubních desek, jejich loď byla zasažena „Co za to chcete ? Určitě to nebude z dobré vůle.“, „Jestli se nám podaří tu loď zničit, tak si chci nechat část trosek, nic víc, nic míň.“ odpověděl jsem. Bylo vidět, že se plukovník na chvíli zamyslel, „Souhlasím s vaší nabídkou, každá další loď se hodí.“. „Správně jste se rozhodl plukovníku, Amon konec.“

Obrazovka se změnila, už tam není obličej plukovníka, ale útočící loď Ori. Jaffa u konzole zbraní se zeptal: „Jaká bude taktika lorde ?“. Na chvilku jsem se zamyslel, střílet jen tak to by asi nebylo moc dobré. „Soustřeď palbu na přední štíty lodě Ori, ať to udělají i oba Ha´taky a zprávu o tom pošli i na lidské lodě.“ „Ano lorde, odesílám zprávu“, do diskuze se zapojila Seren: „Doporučuji co nejvíce manévrovat, nebudou nás pak moci, tak lehce zasáhnout jejich hlavní zbraní.“ „Ano paní“ odpověděl Shek´ra, „vypínám maskování a manévruji.“ Jaffa u panelu zbraní pokračuje: „Zahajuji palbu z hlavní zbraně na přední štíty lodě Ori.“.

Nemesis, oba Ha´taky i lodě Tau´ri BC-304 zahájili palbu vším co měly na přední štíty lodě Ori a snaží se držet mimo linii palby pomocních zbraní lodi Ori. Loď Ori vystřelila z hlavní zbraně na jednu z BC-304, její výstřel jí jen lehce zasáhl štíty, protože loď velice dobře manévruje. Po dvaceti sekundách intenzivní palby štíty lodi Ori pořád drží a ta znovu pálí, tentokrát je zasažen jeden z Ha´taků. „Jeden z našich Ha´taků byl zasažen,“ oznámila mi Seren, „jeho štíty klesli na 64%, naše nové štíty se osvědčili.“ „To je skvělá zpráva,“ zareagoval jsem „ale bohužel loď Ori je pořád tady, takže pokračujte v palbě.“ Dalších deset sekund všechny lodě stříleli na loď Ori, když z ničeho nic vybouchla. „Co se stalo ?“ zeptal jsem se Seren, ta odpověděla: „Nevím můj pane, ta loď prostě explodovala. Volá nás loď Tau´ri.“, na obrazovce se objevil stejný muž jako předtím: „Loď Ori byla zneškodněna, vem te si co chcete a opusťte tento sektor.“. „Samozřejmě, že se si posbíráme nějaké trosky, ale chci vědět co se stalo.“ Plukovník se netvářil moc nadšeně, ale přesto: „Naše společná palba oslabila štíty nepřátelské lodě, tak, že jsme mohli na palubu transportovat jednu z našich bomb, to je vše. Eastbound konec.“ Obrazovka zhasla.

„Shek´ro, okamžitě vyšli Al´Keshe ať odtáhnou do hangáru co nejvíce trosek a až bude hotovo, tak nastav kurz na Karnak, já jdu zkoumat data, která jsme získali během boje. Seren, peltak je tvůj.“. „Ano můj pane.“ zareagovala Seren a sedla si místo mě do velitelského křesla. Odešel jsem z peltaku a vydal jsem se do svých ubikací, mé osobní stráže mě následovali, až před ubikace. Ihned jsem začal pročítat záznamy senzorů, asi po půl hodině jsem dostal zprávu přes interkom: „Tady je peltak, sesbírali jsme mnoho trosek, sklady jsou už plné, nastavil jsem kurz na Karnak a vstoupil do hyperprostoru. Shek´ra konec.“

Konec prvního dílu.
Naposledy upravil Sirius dne 12.10.2006 14:51:16, celkově upraveno 4
Za blbost se platí.

Příspěvek 19.8.2006 15:58:44
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Moc pěkně jsi to napsal, Siriusi. Neobvyklý hlavní hrdina (Goa'uld) dává velký rozsah témat, čehož jsi náležitě využil.
Napiš už pokračování!
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 28.8.2006 22:12:35
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Příběh je inspirován textovou hrou SGTG (http://www.sga-project.com/sgtg), kde hraji za postavu Amona.

Amon

Díl druhý.

Studoval jsem záznamy senzorů několik hodin, najednou bylo cítit, že loď vystoupila z hyperprostoru, ihned na to se ozval z interkomu ženský hlas: „Tady je Peltak, dorazili jsme na Karnak, přistáváme v doku, aby byla provedena kontrola lodí. Seren konec.“ Vstal jsem a šel jsem se podívat do astrometriky, abych si přečetl zprávy od skautů rozmístěných po různých místech galaxie, mezitím Nemesis zakotvila ve vesmírném doku a byla zahájena prohlídka.

Když jsem pročítal hlášení od skautů, tak mě začalo děsit jak Ori získávají planetu po planetě a naprosto bez problémů, flotila svobodných jaffů velice rychle ztrácela na své rychle nabité síle, ještě se jim nepodařilo zničit ani jednu loď Ori. Od skauta co je u Superbrány přišla zpráva, že bránou prolétli další čtyři lodě Ori, takže když se nám podařilo jednu zničit, další čtyři dorazili, tohle bude opravdu problém. Ještě několik hodin jsem si pročítal hlášení od skautů a pak se vydal na peltak s novým plánem.

Jakmile jsem přišel na peltak, tak mi Seren uvolnila místo ve velitelském křesle. „Byly prohlídky lodí už ukončeny ?“, zeptal jsem se Seren, „Ano můj pane, nebyli zjištěny žádné problémy.“ odpověděla, „Jaké jsou další rozkazy ?“. „Tahle galaxie pomalu, ale jistě padá do rukou Ori, proto jsem se rozhodl, že by jsme měly založit další základnu v galaxii Pegasus.“, Seren se zatvářila tak trochu nevěřícně „Ale můj pane, naše hypermotory nestačí na cestu do tak vzdálené galaxie, trvalo by to roky.“. „Já vím“ zareagoval jsem, „proto získáme hypermotory od Tau´ri, přislíbíme jim pomoc s Wraithy a myslím si, že to, že se nehlásím k vládcům systémů a moje výpomoc při zničení lodi Ori, mi pomůže získat si jejich důvěru.“. Bylo vidět, že Seren se zamyslela „Můžeme to zkusit, základna v jiné galaxie by nám v případě obsazení této galaxie Ori mohla velice prospět.“. Vstal jsem z křesla, šel jsem k pozorovacímu oknu, bylo vidět jak právě vystoupil Ha´tak z hyperprostoru. „Ano Seren, mám stejný názor, nevím sice jestli to dopadne, ale pro jistotu si vem na starost přípravu kolonizační flotily a přípravu potřebných zásob.“. „Ano můj pane, ihned začnu.“ odpověděla Seren a ihned odešla z peltaku. Shek´ra se na mě otočil a povídá: „Jak kontaktujeme Zemi ? nemyslím, že by jsme měli jen tak přiletět na jejich orbitu.“. „Ano Shek´ro, to by bylo velice nerozumné,“ odpověděl jsem mu, „jestli je jejich Atlantis outpost plně funkční, tak by to byl náš konec, proto jim pošleme zprávu, že chci jednání s jejich zástupci na neutrální planetě, kterou si sami zvolí, zařiď to.“ Sedl jsem si zpět do křesla, počkám si na jejich odpověď. Shek´ra mezitím odeslal zprávu na Tau´ri.

Uběhlo několik hodin, během kterých se vůbec nic nedělo, když najednou se u komunikačního panelu rozblikaly kontrolky. „Je to odpověď z Tau´ri.“, informoval mě Shek´ra, „Souhlasí se setkáním, poslali souřadnice místa setkání, máme dorazit jen s jednou naší lodí. Prověřuji ty souřadnice.“. Na hlavní obrazovce se objevila mapa galaxie, během chvilky se přiblížil jeden sektor, nebyla tam žádná planeta ani nic jiného. „Tohle jsou ty souřadnice, nic tam není, je to nedaleko od Tau´ri, snad to nebude past, neměly by jsme tam radši sebou vzít víc lodí ?.“. „Nemyslím si, že by nás chtěli podrazit,“ zareagoval jsem „v současné situaci, která panuje v naší galaxii se jim bude každý spojenec hodit a naše síly jsou docela velké, takže by se s námi mohli spojit proti Ori a Wraithům. Nastav kurz na ty souřadnice, poletí pouze Nemesis.“ Shek´ra stiskl pár tlačítek, před Nemesis se otevřelo hyperprostorové okno a Nemesis do něj vletěla. „Kurz nastaven můj pane.“. Rozhodl jsem, se že počkám na peltaku než dorazíme na místo setkání, zatím si promyslím co jim přesně navrhnu.

Nemesis vystoupila z hyperprostoru na daných souřadnicích v okolí nebyla vidět žádná jiná loď, Shek´ra začal okamžitě skenovat okolí. „Nezachytávám žádné jiné lodě, lidé z Tau´ri tady ještě zřejmě nejsou.“ Než jsem stačil zareagovat, tak z hyperprostoru vystoupila lidská loď. „Jsou to lidé z Tau´ri, volají nás, navazuji spojení.“ Na obrazovce se objevil již známý obraz staršího muže. „Tady je plukovník Michael Eastbound, velitel pozemské lodi Daidalos, dostali jsme vaši zprávu a naše vedení se rozhodlo, že vás vyslechne, já s vámi budu jednat, co tedy chcete ?“. Vstal jsem z křesla a přešel jsem blíže k obrazovce „Zdravím vás plukovníku, rád vás opět vidím, napadlo mě, že by jsme mohli uzavřít spojenectví proti společným nepřátelům.“. Plukovník se netvářil moc nadšeně „Proč myslíte, že budeme chtít vaší pomoc ?“. Trochu jsem se pousmál a podíval se přímo na plukovníka „Situace v této galaxie je velmi vážná, Ori pomalu ale jistě konvertují celou galaxii na svojí víru a v galaxii Pegasus máte velké problémy s Wraithy, které by moje flotila mohla vyřešit.“ Jakmile jsem to dořekl, tak se plukovníkův výraz změnil, byl zřejmě velice překvapený „Odkud víte o galaxii Pegasus a o našich problémech s Wraithy ?“, „To je jednoduché plukovníku“ pousmál jsem se „vládci systémů u vás mají špehy a já mám zase špehy u nich.“ Plukovník se zamračil „Zpropadení vládci systémů, nikdy si nedají pokoj, ale teď k věci, vaše hypermotory nejsou mezigalaktické trvalo by vám roky dostat se do galaxie Pegasus a co se týče Ori, tak můžeme dohodnout naši spolupráci, i když to nerad říkám, tak je můžeme porazit pouze společnými silami.“, „Ano plukovníku souhlasím, ale mám jednu připomínku, možná ani i když budeme spolupracovat, tak se nemám nepodaří Ori porazit, jediná možnost jak se zachránit je mít základnu i v galaxii Pegasus, vy už jí tam máte, já bych jí tam rád měl taky, ale k tomu potřebuji vaši technologii hyperpohonu.“ Plukovník se začal smát „To snad nemyslíte vážně, dát vám mezigalaktický hyperpohon, nejsme blázni, aby jste nás ohrožoval i v galaxii Pegasus.“ S klidem v hlase jsem zareagoval „Věřím, že toto je váš názor, ale zamyslete se plukovníku, možná ani společnými silami nedokážeme zastavit Ori a oni brzo obsadí tuto galaxii, jediná možnost jak pak přežít je galaxie Pegasus o které Ori zatím neví, ale tam vás Wraithové ohrožují, ale moje flotila je dost silná na to, aby je mohla porazit a dát nám všem možnost zachránit naše národy před Ori, nezavrhujte hned mojí nabídku.“ Plukovník se začal tvářit vážně „Promluvím si se svými nadřízenými, jakmile se rozhodnou tak vám pošleme zprávu. Eastbound konec.“ Obrazovka zhasla, loď Tau´ri se otočila a vstoupila do hyperprostoru. Shek´ra stiskl pár tlačítek na konzoli „Směřují k Tau´ri, mám nastavit kurz na Karnak ?“ Posadil jsme se zpět do křesla a odpověděl mu: „Ano Shek´ro.“. Chvílí po tom co jsem to dořekl Nemesis vstoupila do hyperprostoru. Shek´ra se na mě otočil a povídá „Můj pane, myslím si, že naší nabídku přijmou, jsou v zoufalé situaci, stejně jako mi.“ „Ano Shek´ro, situace je velmi vážná i pro nás, mohu jen doufat, že dohoda vyjde.“ Odpověděl jsem mu a vydal se do svých ubikací.

Chvíli jsem odpočíval ve svých ubikacích a něco jsem snědl, když jsme dorazili na Karnak rozhodl jsem se, že půjdu do laboratoří pomoci s analýzou trosek lodi Ori, po několika hodinách různých testů jsem zjistili, že slitina z které je jejich trup není nic významného, slitina kterou používají Goa´uldi je dokonce lepší, dospěly jsme k závěru, že Ori hlavně spoléhají na své štíty.

Uběhli tři dny, z Tau´ri zatím nepřišla žádná zpráva, ale Ori zatím konvertovali další tři planety na svou víru, dvě z nich byly svobodných jaffů, podle našich špehů ztratili svobodní jaffové pět Ha´taků při jejich obraně. Situace se nevyvíjí vůbec dobře.

Čtvrtý den konečně přišla zpráva od Tau´ri, byl jsem zrovna na peltaku, když přišla. „Můj pane,“ otočil se na mě Shek´ra „přišla zpráva od Tau´ri, chtějí podepsat smlouvu a souhlasí s poskytnutím technologie jejich hyperpohonu. Máte se, za pět hodin, dostavit na planetu na těchto souřadnicích.“. Na obrazovce se objevila mapa jednoho sektoru, kde byly označená jedna planeta. „Podle našich informací je ta planeta neobydlená, budou tam na vás čekat, prohledají vás a přesunete se bránou na Tau´ri, kde uzavřete dohodu. Můžete mít sebou neozbrojený doprovod, ale myslím, že to není dobrý nápad k ním jen tak jít.“ „A co nám zbývá ?“ zareagoval jsem „Bez jejich důvěry nedostaneme jejich hypermotory a je jen otázkou času než nás Ori najdou a zničí. Jdu se připravit, půjde se mnou jen Seren, informuj jí, že se sejdeme u Chapa´ai.“. „Ano pane.“ odpověděl mi Shek´ra a já jsem odešel připravit se na návštěvu Tau´ri.

Konec druhého dílu.
Za blbost se platí.

Příspěvek 29.8.2006 14:19:23
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Velice poutavá povídka. Nemůžu se dočkat další části. V prvním díle mi některé řeči Amona přišly až příliš pozemské, ale v druhém díle jsi to perfektně vypiloval. Jak říkám: s napětím čekám na další část.
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 29.8.2006 15:10:24
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zajímavé povídky, více se mi líbila ta 2., ale celkově nejsou špatné. Těším se na další díl.

Příspěvek 29.8.2006 16:25:39
Shorty

Odpovědět s citací

Se podívejte na SGTG a budete vědět hned, co se stane.

Příspěvek 29.8.2006 16:25:51
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

skvělá povídka, nemám slov, těším se na pokračování
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 29.8.2006 16:26:19
Ghet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ještě by tu měla bejt zásadní otázka, nechcete si to zahrát?
Už jsem měl mít přes tisíc příspěvků, ale všechny mi je smazali :-(
[img][images/thumbs/Ghet_ghet01sm1.gif]http://img237.imageshack.us/img237/818/ghet01sm1.gif[/img]

Příspěvek 29.8.2006 16:40:42
Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nebudem tady spoilerovat? :twisted:
Jinak dost good :thumright:
Obrázek

Příspěvek 29.8.2006 16:43:18
Ghet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale budem. Proč by se měl Sírius jen tak přiživovat na naší společné hře?
[img][images/thumbs/Ghet_ghet01sm1.gif]http://img237.imageshack.us/img237/818/ghet01sm1.gif[/img]

Příspěvek 29.8.2006 16:44:37
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Shorty píše:
Se podívejte na SGTG a budete vědět hned, co se stane.

Právě že na SGTG není ve shrnutí tolik o Amonovy a původní mise už tam nejsou, ty byly ještě na SGA-foru, tohle je mnohem podrobnější a je toho tady mnohem víc. Myslím, že tento druhý díl se rovná asitak 5-6 příspěvkům ve hře.

Ghet píše:
Ještě by tu měla bejt zásadní otázka, nechcete si to zahrát ?

Už jsi jí položil. Kdyby jsi mi to napsal minule, tak jsem to sem doplnil stejně jako ostatní co jsi žádal, aby ti to vyhovovalo.
Naposledy upravil Sirius dne 29.8.2006 17:31:13, celkově upraveno 2
Za blbost se platí.

Příspěvek 29.8.2006 16:47:31
Ghet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já už jsem téměř spokojenej ;-)
tohle byla jen otázka, pro pisatele reakcí na tu tvojí slohovou práci ;-)

Příspěvek 11.10.2006 20:07:48
Schovi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Siriusi, paráda velmi podařená povídka, těším se jako všichni ostatní na další díly. :D
Je jen jedna pravda: Vesmír je nekonečný
[img][images/thumbs/Schovi_banner4.jpg]images/thumbs/Schovi_banner4.jpghttp://[/img]

Příspěvek 11.10.2006 20:26:29
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím, je dobrá moc, kdy bude další pokračování?

Příspěvek 11.10.2006 20:33:26
pplk. Sheppard Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

perfektni povidka siriusi-je to docela neobvykle psat ocima gualda :wink:
no me se to moc libilo a tesim se na dalsi

Další

Zpět na Mrtvé povídky