Už bylo na čase, abych dopsal další díl.
Stargate Babylon
díl 2x05
To the domain of gods
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedací místnost
..."To je pitomost, Rodney, já tě potřebuji!", řval John přibližně uprostřed porady.
"Tak či onak s tím nic neuděláš. Generál O'neill mé přeložení do vědecké sekce Babylonu už potvrdil", ohradil se Rodney.
"Cože?", podíval se John na Jacka, který jen pokývl hlavou na souhlas.
"Chci být s Jennifer a Carsonem, navíc začínáme odčerpávat vodu z podvodního stanoviště, kde může být hodně neznámých technologií"
"Dobrá, ale já potřebuji nějakého vědce do svého týmu"
"Někoho znám", usmál se lišácky Rodney.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost
"NE!", vyjekl šaman, když se ho Rodney přišel zeptat, jestli by se chtěl přidat k ST-2.
"Ale proč?"
"Nestačí vám to, že na mne byla vypsaná taková odměna, že lidé budou schopni vyvraždit všechny své bratry, sestry, syny i dcery jen, aby mě dostali živého?!"
"Ano, ale mi vůbec nezáleži na mě!"
"Tak na kom?"
"Téměř na každé misi navazujete kontakty s místními. Sotva by jsme tam přišli omráčili by nás holí a probudili by jsme se v nádherném vězení"
"Ne každý se o tom musel dozvědět"
"Pamatuješ včera, když se otevřela brána a něco miniaturní hmotnosti narazilo do štítu?"
"Co...jo"
"To byl upozorňující pergamen. Sám jsem tento systém stvořil. Napsal jsem všechny adresy, které bylo možno zadat a v případě, že jsme někoho hledali, stačilo pouze zadat program, který jsem napsal a otevřelo to všechny brány najedou a my jsme fo portálu pouze vhodili zprávu a ta vyšla ze všech bran nakopírována"
"No jo...cože? Vy jste přišli na způsob, jak snadno klonovat?"
"No, na lidi to nepůsobilo, pokud jsme do brány vložili těleso těžší, než-li 4,3 Lotharnů...což jsou myslím 3,1kg, tak se rozpadne na malinké částice"
"Aha"
"Takže tento systém je dokonalý. Tudíž jsem znám už všude"
"Ale nemusí vás nezbytně poznat", ozval se Chuck.
"Co?", podivil se Rodney.
"Kdysi jsem chtěl být kadeřníkem...učil jsem se 2 roky", dodal ještě.
"Výborně. Tady Chcuck tě jistě změní k nepoznání", usmál se Rodney a šel po schodech dolů
"Dr. Zelenko, mohu na chvíli opustit své stanoviště?", zeptal se ještě Chuck
"jo, jo", odvětil Radek.
"Johne!", vykřikl Rodney, když ho uviděl vycházet z transportéru.
"Ano, Rodney?"
"Myslím, že příjme", usmál se Rodney.
"A kdo?"
"No, šaman...tudíž Torrment"
"A co příjme?"
"Místo v tvém týmu"
"Já jsem mu ho někdy nabízel?"
"Je to v tvém zájmu"
"Rodney, už jsem říkal, že potřebuji vědátora, ne šamana"
"Johne, už jsem říkal, že Torrent byl vrchním vědcem vyspělé civiliace, která znala spoustu, co my ne"
"Pravda, na luky se už jaksi zapomělo"
"Dívej se, asi před deseti lety byli schopni sami vytvořit energetický štít. Sami si stvořili teleportér a mohl bych pokračovat ještě zatraceně dlouho!"
"Ale my máme energetické štíty a teleportér, nejsou o nic vyspělejší, než my"
"Já jsem ale mluvil o tom, co vytvořili, ne co si nakradli"
"Dobrá, jestli je tak dobrý, tak ho možná vezmu. Jak je na tom se střelbou?"
"Střílet se už naučil, navíc je velmi dobrý v boji muž proti muži"
"A máme tady mužskou Teylu"
"Hej, hej, Teyla nebyla vědátorka"
"No vědátorka možná ne, ale ta lehkost se kterou pracovala na počítačích jinodimenzionálního Daedala byly přímo úchvatné"
"Každý se cítí trochu "nad", když mačká ty barevné knoflíky a cítí, jak se všechno kolem mění"
"A to je teprve pocit, když ovládáte antickou technologii"
"Jo, vím. Takže vezmeš ho?"
"No, poklábosím o tom s Rononem, ale myslím, že má místno zajištěné"
"Dík"
"Mimochodem, vyřiď mu, že ST-1 jde na další planetu. Jakmile tam budou 4 hodiny, jdeme za nima"
"Ano, vyřídím"
Za pět minut u brány
"Tak jo, děcka, jsme všichni?", podíval se kolem sebe. Sam si stále hrála s novým PDA a přes rameno ji čučel Daniel. Mephala se stále nemohla rozhodnout, jestli si dá vlasy do copu, nebo je nechá rozpuštěné. Nakonec gumičku odhodila, podívala se před sebe, a když uviděla, že na ní Tom zírá, jakoby se právě vrátila z pětiletého pobytu v opavě zatvářila se poněkud rozpačitě a rychle se podívala na Sam, která ji pohled opětovala a dál si všímala PDA.
"Ehm, ehm", odkašlal si Tom a konečně měl pozornosti celého týmu. "můžeme?"
"Ano", pousmál se Danny.
"Radku, zadej další!", přikázal tedy a otočil se k bráně.
Brána začala zářit a ozval se ten hlas: "Eufrat", počemž se brána otevřela.
"Vzůru za novým dobrodružstvím", řekl Tom a vydal se vpřed, načež jej následoval i zbytek týmu.
Smaragdová galaxie, Eufrat, u brány
Na druhé straně se vynořili na divné planině, kde všude rostly obrovské houby.
"Hezké", poznamenal Daniel.
"Teď si představte ty obrovské červy co v tom žijí", usmál se Tom a Daniela hned opustil jeho zájem.
"Poznávám to tady", rozhlížela se Mephala.
"Ano?", divil se Daniel
"Mám takový pocit, že jsem tady byla s matkou, když mi bylo 8. Chtěla mi ukázat i jinou krajinu"
"Hezké"
"Pak jsme šli po nějaké stezce až jsme došli do vesnice...no ano, tady jsem se poprvé dověděla něco o Hassassinech"
"Počkat, tato planeta je Hassassinská?"
"No, pokud si dobře vzpomínám, tak tady žijí lidé, kteří jsou zotročeni Hassassiny, nebo alespoň byli"
"Dobrá, ta stezka bude asi tam, že?", ukázala Sam na bahnitou stezku, která vedla do "houbových" lesů.
O několik minut později
"Myslím, že jsme blízko", prohlásila po chvilce Sam dívající se na své PDA.
"Jakto?", zeptal se Tomas.
"Borci z 51 dokázali do tohoto všeuměleckého PDA zabudovat také antický detektor známek života. stovky známek jsou před námi"
"Hezké, co ta věcička ještě umí?"
"Je to v podstatě malý počítač se spousty funkcemi. Například to dokáže přeskenovat nějaký objekt a pak provést důkladnout chemickou analýzu. Také může sloužit, jako malý tablet. Můžu to strčit např. jako krystal do antické technologie, stejně tak jako do asgardské. Také to má USB vývod. Dokonalá věc"
"Stačily základy", usmál se Tom a vyšel z hřibového lesa. Rozhlédl se a žasl. Před nimi bylo obrovské údolí, v němž bylo tisíce malinkých domků, z nichž šel tenký proužek kouře. Přibližně uprostřed vesničky bylo malinkaté náměstíčko, po kterém se hemžily desítky malých teček, připomínající lidi.
"Nádhera", žasla Sam.
"Vzhledem, že tady není žádná mekka, tak myslím, že Mohamedovi tady nepobývají natrvalo"
"Asi ne" řekla Mephala.
"Tome, Mohammed byl...", chtěl ho opravit Daniel.
"Danieli, já ti ten jazyk jednou uříznu"
"Už jsem zticha"
"Tak, jo, do údolí", zavele s úsměvem Tomas a pomalu se vydal z kopce dolů.
O pět minut později
"Cizinci přicházejí!", ozvalo se, když se ST-1 přibližovala k nějakému oblouku, což byl pravděpodobně vchod do vesnice. Ženy pevně držely své děti a před nimi stáli mohutní vypracovaní muži. ST-1 pomalu přišla do vesnice na náměstí a Daniel se chystal zdvořile se představit, když tu z davu vyběhl tak patnáctiletý chlapec. "Vítejte, já jsem Ululu-shimal-ululu. Syn vůdce této vesnice"
"Těší mne, Ululu-Shululu-ululu", usmál se Tom a Ululu se zatvářil, jakoby jej právě šíleně urazil.
"Tome, je to Shimal, ne Ululu", opravil jej Danny
"A...strašně se omlouvám, nechtěl jsem..."
"To je v pořádku. Prosím, následujte mne do hospody, tam si můžeme popovídat", usmál se a rozešel se vpřed. Když tu se ozvalo z davu: "Mephalo?", všichni se naráz otočili a uviděli vypracovaného muže kolem 40.
"Tati?"
"Tati?!", nechápal Tomas, ale to už byla Mephala v pevném objetí toho muže celá vysmáta. Jakmile ji pustil otočila se na ST-1 a řekla na vysvětlenou: "Tohle je můj otec, Opos", usmála se a pak se znova otočila na svého otce. "Myslela jsem, že jsi mrtvý"
"To já taky. Poté co mne chytila Lloth jsem se dostal do toho věznícího zařízení, odkud mne odvezli do malé výzkumné laboratoře zde na této planetě. Jednoho dne mne uspali a nechali v bažinnách ležet. Pravděpodobně zadali autodestrukci a odešli sloužit na mateřskou loď. Já jsem byl hned poté objeven těmito lidmi, kteří mne laskavě přijali, jako jednoho z nich"
"To je hezké"
"Ano, máme si toho tolik co říct, pojď do mé chaty, připravím Jopa čaj", usmál se a prošel davem následován Mephalou. "Stavím se za váma do hospody!", zařvala ještě.
"Vy jste taky Rebelové?", zajímalo Ululua.
"Ne, my jsme cestovatelé hodně zdaleka", odvětil Daniel
"Až ze soustavy Korgen 5?"
"Ne, jsme z jiné galaxie"
"hmmm, kněží Aláha nám čas od času vyprávějí ty bláboly o tom, že démoni přišli z jiné galaxie"
"Bláboly?"
"Vy snad jste uctivači Hassassinské kultury?"
"Ne, a vy?"
"My jsme jenom otroci. To znamená, že když jsou tady jsme pověrčiví fanatici a když odejdou jsme lidé jako vždy"
"A k čemu vás vůbec využívají"
"V podstatě přicházejí jednou za rok, aby si vzali čvrtinu úrody"
"Tak to pro ně jenom pracujete"
"A když přijedou, dělají si, co chtějí. Minule, když tady přijeli, znásilnili mojí sestru, pak ji zbičovali, protože se jí to nelíbili, a pak ji shodili ze skály"
"To je mi líto"
"Je naživu"
"Cože?!"
"Nevíme proč, její tělo se začalo samo regenerovat. Bohové nám pomohli. A teď, už pojďme do té krčmy, ať tady nestojíme, jako solný sloup", usmál se a vešel do budovy, která byla o trochu větší, než ostatí domky a ozýval se z ní značný hluk.
Všichni pak vešli do přeplněné hospody, kde byli samí ožralové a řvali na celé kolo. Ululu se prorval davem a otevřel dveře do menší místnosti se třemi stoly. U jednoho seděla starší žena oblečená celá v hedvábném oblečení fialové barvy. Ululu si sednul ke stolu naproti a pokynul, ať si ostatní přisednou. ST-1 si sedla na židle z tmavého dřeva a Tom začal: "Takže, co po nás chcete?"
"Vy jste obchodníci, je to tak?"
"Dá se to tak říct"
"A co by jste nám mohli nabídnout užitečného?"
"Užitečného? No...máme velmi dobré léky proti...", chtěl začít, ale Ululu jej přerušil: "Máte nějaké zbraně?"
"Co? Jo, to jo"
"Vyměníme naši polovinu naší úrody vám za vaše zbraně"
"Ale proč?"
"Co 2. den přichází do vesnice strašlivá příšera a odnáší si jednoho člověka"
"Cože?"
"Potřebujeme zbraně, abychom se mohli ubránit"
"Ještě...", chtěl Tom něco říct, ale najednou se začalo oozývat hlasité zvonění. A venku šel slyšet křik a panika.
"Co se děje?", zajímalo Sam.
"Přichází to. Buďte vklidu, nedostane se to tu", pousmál se
"Mephala", vyhrkl Tom a vrhnul se ke dveřím, jenž ale zatarasil závorou jeden z mužů z druhé strany, tak nešly otevřít. "Pusťe mne!", křičel.
"Omlouvám se, ale nemohu. Stejně, jaká je šance, že vaši přítelkyni unesou?", pokrčil rameny Ululu, ale tu Sam zapípalo PDA, ona jej vytáhla, podívala se na něj a řekla: "1:1. Její čip se vzdaluje rychlostí, kterou nevyvine ani poslíček s pizzou se 100% dýškem"
"Jdeme, tedy", řekl a všichni vstali. Najendou zvonění přestalo a ode dvří se ozvalo křupnutí, že byla závora uvolněna. ST-1 včele s plukovníkem Smtihem vyrazili z hospody a na stezce uviděli klečet Opose.
"Co se stalo?", přikráčel k němu Daniel.
"Vzalo ji to, do bažin", ukázal na les nalevo, u kterého byla mlha.
"Danieli, umíš stopovat?", zeptal se Tom.
"Ne, na to byla Mephala"
"Umí tady někdo stopovat?", zeptal se na celé kolo.
"To ani nebudete potřebovat. Půjdete stále po vyšlapané cestě a dostanete se tam", ozval se Ululu.
"Tak dobrá", chytl si Tom zbraň. "Vyrážíme", šel vpřed po cestě doleva následován ostatními.
O pár minut později
"Skvělé, cesta tady končí, budeme se muset vrátit a začít odznova", prohlásila Sam.
"To nebude potřeba", zíral Daniel na jeskyni na boku.
"Co?"
"Podívej", ukázal na ni.
"Jeskyně"
"A co je na okrajiích?"
"Nějaké pavučiny...a?"
"A?", vyjekl Tomas, rychle se vydal kupředu a pavučinu trošku rozdělal. Za ní byla vybledlá tvář člověka.
"Panebože"
"Dron"
"Skupinka?"
"Myslím, že samotář"
"Dobrá, jdeme dál", přikázal Tomas a zapnul si světla.
O několik minut později začínali slyšet divné hučení až došli na okraj veliké místnosti se spousty Dronskými technologiemi. Na stěně byla v zámotku Mephala, jenom hlava ji trčela a ta byla osvícena červeným světlem, které přicházelo z ručního zařízení nějakého Drona s kápí otočeného zády. Daniel se neudržel a vydal ze sebe něco, co znělo, jako hybryd mezi M, L a P. Dron se otočil a byla to žena. Pohotově zvedla ruku, z níž vystřelila vlnu a to omráčilo, jenom Daniel stihl uskočit. Vstáhla proti němu ruku a vystřelila projektil červeného světla, které zasáhlo Daniela do břicha, načež se mu podlomily kolena a on padnul k zemi bolestí.
"Tak vidíte, podřadný druhu. V této laboratoři vytvořím novou lepší rasu Dronů a já budu jejich královna. Má moc předroste dokonce i mou krásu a vězte, že...", nedořekla, protože měla kulku v hlavě, kterou Daniel vystřelil z Desert Eaglu. Pak se podíval na Dronský počítač uprostřed ve kterém blikal nápis v Dronštině: "Probíhá tvoření Dronů", Daniel se k tomu počítači dobelhal, mlčky vstal a něco na něm začal klikat a když už měl naklikaný správný kód, pomalu stiskl tlačítko a na obrazovce se objevil nápis: "Vytváření zrušeno, hybrydi zabiti", poté se mu podlomily kolena a on spadl s posledními silami na Zem.
"ST-1, tady ST-2, ohlašte se", ozvalo se ve vysílačce a Daniel se zmohl jen na odpvěď: "Pomoc"
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedací místnost
"No, z toho, co mohu říci je jeho zranění jenom povchové, myslím, že by se z toho měl dostat", usmála se Kellerová a Jack už chtěl ukončit poradu, když tu do zasedačky přiběhla sestra Koilová a něco pošeptala Jennifer do ucha. "Panebože", vyjekla a rozběhla se pryč následována všemi ze zasedačky.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 3. patro
"Tak, doktorko, co se stalo?", ptala se celá vyděšená Sam, když Jennifer vyšla z pokoje Daniela.
"Jeho srdce náhle začalo vypovídat. Do hodiny zemře"
"Ale ještě před chvílí jste říkala..."
"Vím, co jsem říkala. Daniel teď chce mluvit s Jakcem a Johnem", řekla a odešla. Jack s Johnem po boku vešli do místnosti a usmáli se na Daniela
"Tak co chceš projednat?", zeptal se Jack.
"Víš, Jacku, měl jsem sen..."
"...takže by to mohla být naděje", dopověděl.
"Ne, byl to jenom sen"
"Věřím, že to byla pravda, už několikrát jsem byl..."
"Ne, přesunutí je až příliš riskantní"
"Ale může mi to zachránit život"
"Může, ale nemusí"
"Jacku, přeju si to"
"Dobrá, nechám tě převézt do hlavní místnosti"
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost
Transportér se otevřel a z něj vyjela Jennifer s postelí, na kterém ležel Daniel. Bratr, který ji doprovázel držel kapačku a jezdil tak, jak jezdila ona. Přivezla lůžko doprostřed.
"A co teď?", zeptala se.
"Teď musíme chvíli čekat", odvětil Daniel a vypadalo to, že se mu začíná tížit.
"Co to je?", divil se Jack
"Následky přesunutí!", křičela Jennifer, zatímco mu podávala první pomoc. Sam držela své PDA nad Danielem, kde viděla tlak i Saturaci kyslíkem.
"Nejsem sice doktor, ale už musí být mrtvý", říkala, zatímco se Jennifer stále snažila Dannymu rozpumpovat srdce.
"Doktorko, čas umrtí", přikázal Jack, Jennifer Danielovi přestala masírovat srdce a chystala se prohlásit čas umrtí, když tu Samino PDA začalo pípat, jako šílené.
"Co se děje?", zajímalo Johna.
"Nějaké energetické...údaje", řekla a usmála se.
"Fakt?", nemohl uvěřit Jack a Sam jenom zakývala hlavou, jakože ano. Najednou začalo tělo Daniela zářit a z prstů mu šlehaly paprsky fialového ohně, který byl jakoby neexistoval. Nastal záblesk...
To be continue
Tak a co nejvíce komentářů prosím.