Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No, další díl bude do středy a ten za ním nejspíš v pátek.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

S časem jsem na tom opravdu bídně, ale našel jsem skuklinku ve svém rozvrhu, takže tady máme další díl.

Stargate Babylon
díl 2x04
Rainbow

Smaragdová galaxie, planeta Jaga, někde v pralese

"Johne, ztratil jses!", okřikl ho Tom, když si prosekávali cestu skrz liány a kapradiny.
"Ne, jsem si zcela jist, že tudy jsme šli"
"Ztratil se", usmál se Ronon.
"A kde je vůbc Sam?", chtěl John obrátit stránku.
"Jela na Zem, na Mittchelův pohřeb. Proto jsme si vás museli vzít s sebou. Jen s Danielem by mě Jack nepustil", odvětil Tom.
"No mě jste mohli vynechat", zaskučel Rodney, když šlápl do bahna.
"Co kdyby jsme našli nějakou technologii. Nebyl by tu nikdo, kdo by ji mohl zničit", usmál se Daniel.
"Ha, ha, ha"
"Vidím světlo", zabručel Ronon.
"Skvělé!", vykřikl Rodney a rozběhl se vpřed.
"McKayi, ne!", zakřičel John, ale už bylo pozdě. McKay ležel na spod vykopané díry, která byla před tím zakrytá větvemi stromů.
"No skvělé", klesl Daniel, když najednou se začalo ozývat hlasité bubnování a do lesa začali vbíhat pomalovaní lidé s kůží nějakého zvířete kolem pasu. Všichni namířili své luky na ST-1 a ST-2.
"Jamboa!", křičel jeden.
"Monte, monta!", křičel další.
"Myslím, že něco chcou!", zakřičel Rodney ze spoda.
"McKayi, proč stále oznamuješ zcela zřejmé věci!", obořil se na něj Tom.
"Jen jsem..."
"Mlčte!", pokynul Daniel.
"A proč?!", zeptal se Tom.
"Mám takový dojem, že chtějí, abychom jim odevzdali zbraně"
"Dobrá", řekl John a pomalu položil svou zbraň na zem. Po něm ji odložil Ronon, Tom a nakonec Daniel. Jeden z těch domorodců pak z listí, které bylo naházené u blízkého stromu vyhrabal něco, co vypadalo, jako páka. Zatáhl za ní a v tu chvíli se začalo ozývat křupání koleček a plošina i s Rodneym vyjela nahoru.
"Děkuji", oprášil se.
"Kowawa!", vykřikl pak další z nich, když pozvedal všechny zbraně.
"Co?", nechápal Tom.
"Kowawa!", křičel a ukazoval, aby šli všichni vpřed z pralesa.
Po chvilce došli do malé vesničky. Vysoko na stromech visely visuté domky. Na zemi bylo pár stánků s různými druhy zeleniny. Tyto stánky byly postaveny tak, aby tvořily kruhovité náměstí, v jehož středu se model zikuratu velikosti člověka se soškou muže držící veliké oko na vrcholu. Všichni jej pomalu obešli a došli ke kmeni obrovského tlustého stromu. Jeden z domorodců za něj třikrát zaklepal. Malá dvířka otevřel postarší muž. Uvnitř stromu byly zatočené schody, které vedly nahoru.
"Ale ne", skučel Rodney, ale to už jej postrkával jeden z domorodců nahoru.

"521..522", počítal stále udýchaný Rodney. Pak se domorodec jdoucí před ním zastavil a dal mu do pusy roubík.
"Co? To je porušení...", chtěl říct, ale to už měl v puse něco, co se velmi podobalo mrtvému seschlému hadovi. McKayovi se jenom protočily panenky a spadl dozadu na Toma, jenž jej ihned chytl.
"Uf...jenom se mi zatočila hlava...z hladu", snažil se vymluvit Rodney, když si sundal roubík a vstal na vlastní nohy.
"Kertag!", rozzuřil se muž vepředu a šel nahoru ještě rychleji, než předtím
Asi po třech minutách vyšli konečně nahoru, kde byl průchod na visutý most, který vedl k dalšímu stromu, od kterého vedly další visuté mosty na různé strany.
"A sakra!", vyjekl Rodney, když si na most stoupl a podíval se dolů.
"To nic", poklepal mu po rameni Tom zezadu.
"Tobě se to snadno řekne, když nemáš tu záležitost s vnitřním uchem"
"Popravdě...mám"
"Vždyť to...cože?"
"Major Dixon, na akademii mi pomohl postavit se tomu strachu.
"Aha", klesl Rodney a všichni pokračovali dál.
Po chvilce všichni došli do malého visutého domku. Vešli do něj a tam stál muž oblečený celý v hnědém kabátě.
"Halar", ukázal na místa na sezení kolem ohně. ST-1 a 2 se posadili, muž se posadil také. "Holor? Degan Astro?"
"Promiňte, ale nerozumíme vám ani slovo", usmál se John.
"Tak, vy být rodina"
"Rodina?", nechápal Daniel.
"Vy ne Hassasson, nebo Dron, pravda?"
"Ne, jsme lidé ze Země"
"Mezi naše hvězda nebýt koule Země"
"Je v jiné galaxii"
"Galakzii?"
"Galaxii"
"Ah, já tak říkat"
"Dobrá, vy jste jediný, kdo mluví naším jazykem?"
"Ano, já být velký šaman"
"To vše vysvětluje"
"Já mluvit hezká všechan jazyka sféra"
"Aha"
"Já taky mluvit dobrá ty mluva"
"To jde slyšet"
"Já brát tamto když poklona"
"Co prosím?"
"Já brát tamto když...jago poklona"
"Jako, ne jago"
"Já taky mluvit tak. Ty hluchá?"
"Ne"
"Já věřit. Proč vy přijít do naše osada?"
"Jsme cestovatelé, přišli jsme branou", znázornil daniel gestem kruh.
"Ah, Marduk studna"
"Marduk?", nechápal John.
"Byl to Summerský bůh, který je často spojován s Poseidonem"
"Aha"
"Vy ctít Marduk?"
"Co...ano, ano", odvětil s úsměvem Daniel.
"Tak proč vy jméno brána?"
"Protože...takhle jsme to prostě pojmenovali"
"Aha"
"Ano"
"Takže vy být poutník?"
"Ano"
"Vy chtít obchodovat?"
"No nebyl to původní účel"
"My mít něco, co vy chtít"
"A co?"
"Já rukovat až vy zbavit démon"
"Skvělé", řekl potichu Rodney.
"Ale co nám můžete nabídnout?"
"Ne, já rukovat, až démon sražen"
"Dobrá...", chtěl v tom obchodu pokračovat, ale Tom jej přerušil.
"Danieli, opravdu je zodpovědné pomoci jim, ikdyž nám za to mohou ukázat, jak udělat pazourek?"
"Tome, tito lidé jsou na špatné úrovni. Démon může být klidně divočák, nebo něco podobného. Můžeme jim pomoci"
"Dobrá, pokračuj"
"Pomůžeme vám, řekněte jenom jak", pokračoval tedy Daniel.
"Vždy vstanout duha, objevit padlá anděla, který zabít jeden my. Já chtít ukončit"
"Dobrá, jak a kde ho můžeme najít?"
"On přicházet z ruin. Při rodit duha on vstanout jako socha"
"Aha, můžete nás do těch ruin dovést?"
"Ano, nejdřív my ale pít dobrý nápoj", řekl a pozvedl svou číší z lebky nějakého zvířete.

O půl hodiny později

Smaragdová galaxie, planeta Jaga, na okraji ruin

"Tak, my být tady", ukázal šaman na rozlehlé ruiny. "Padlá anděla kvíst od tam", ukázal na velikou budovu přibližně uprostřed ruin a šeů zpět do lesa.
"Počkat, kam jdete?", zeptal se Rodney.
"Za chvíli být duha, já muset ukrýt já lid", řekl a vešel do stínu pralesa dříve, než kdokoliv stihl cokoliv namítnout.
"Tak, jdeme tam", přikázal Tom.
"Jseš si jistý?", zeptal se Rodney, ale Tom se na něj jenom podíval a šel za šťastným Danielem k budově uprostřed.

Všichni vešli dovnitř budovy. Tvořila ji mramorová socha ve kleče modlícího se rytíře vzhlížejícího k nebi. Na zdi za ním byl barevný obrazec duhy.
"Zachytávám opravdu divné energetické údaje odevšad", řekl Rodney dívající se na PDA.
"Nevíš co to může být?", zeptal se John.
"Nevím, ale stále to narůstá"
"Může to být nebezpečné?"
"Myslím že ne, je to vlastně...", chtěl říct, ale obrazec duhy začal zářit, tak se zastavil. Ozval se tichý zpěv. Rodney vyšel ven a podíval se nad sebe. Ze střechy budovy vedla obrovská duha až na druhý konec pralesa.
"Přátelé, teď je to tu celkem nebezpečné!", vykřikl, když tu náhle se zablýsklo a socha rytíře obživla. Vstala, podívala se na Ronona, který stál přímo u ní, chvíli se na něj dívala a pak jen trošinku dupl o zem a ronon proletěl zdí. Zastavil se až o jeden sloup.
"Střílejte!", přikázal TOmas a všichni se dali do palby, ale klky se o mramor jenom odrážely. Socha přišla k Johnovi a dala mu pěstí do břicha. Ten odletěl a zastavil se až o strom na kraji lesa. Upadl do bezvědomí. Tomas se postavil k jednomu sloupu zády a když jej chtěla socha zasáhnout uhl a ona rozbila ten sloup za ním. Úlomek kamene zasáhl Rodneyho do hlavy a ten padl k zemi omráčený.
"C4!", křičel Tom na Daniela, zatmco uhýbal ranám sochy. Ten k soše přiběhl zezadu a doprostřed zad ji v rychlosti nalepil C4. Socha to necítila, tak ji nalepil další na hlavu.
"Dobrá", řekl a vytáhl spínač, když tu se socha otočila a udeřila Daniela do hlavy. Spínač odletěl do křoví. Tomas po něm skočil a už jej málem měl, ale socha se k němu rozešla, takže to chvění posunulo spínač dál a Tom na něj nemohl dosáhnout. Chtěl se k němu rychle připlazit, ale socha ho chytla za nohy a odvlékala pryč. Už se napřahovala, že Toma udeří, ale najednou tu sochu zasáhl zezadu šíp, který vystřelil šaman. Šíp se sice jenom neškodně odrazil, ale odlákal pozornost sochy jinam, takže zatímco běžela k šamanovi. Tomas uchopil ovladač a stiskl to tlačítko. Golem už se k šamanovi blížil, ale tu ho zasáhly dva výbuchy a on se rozsypal na prach.
"Proč?", nechápal Tom.
"Dá se říct, že je v našem zájmu, aby byl ten golem pryč"
"Vy mluvíte normálně!"
"Stejně jako všichni vesničané. Jednoduchost je jediná obrana proti Dronů, či Hassassinům"
"A co mají Hassassini proti vám?"
"Hassassini loví všechny, kdo jsou jen chlupem příbuzní Lantianům. My jsme jejich děti"
"Cože?"
"Říká se, že sem naši předci přiletěli z jiné galaxie. Prosili Stavitely, aby jim pomohli ve válce proti démonickým bratřím"
"Ori"
"Vy jste seznámeni s příběhem Lantianů?"
"Částečně"
"Pointa je v tom, že se stále vyvyjíme. Potají, ale rychle. Tato základna bude důležitá proto, abychom se proti Hassassinům mohli bránit"
"Jak? je to jen hromada trosek"
"Legenda vypráví o městě stavitelů, ve kterém stavěli své kamenné ochránce. Toto musí být to město a to, co jste zneškodnili museli být ti golemové"
"Aha"
"Nepotřebují náhodou vaši přítelé pomoc?", zeptal se šaman a vytrhl tak Toma z nadšení. Ten přiběhl k nejblíže ležícímu Danielovi, nahmatal mu puls a kývl hlavou, jako že je v pořádku. Pak přiběhl k Rodneymu, který se už probíral a následně k Johnovi, který ož byl zbuzený, ale hodně slabý. Rono přišel k Tomovi sám.
"Běž zpět k bráně a informuj Babylon, prosím. Taky jim řekni, ať pošlou záchranný jumper se Meditýmem Kellerové", pokynul mu.
"Jo", rozběhl se Ronon pralesem. Rodney už se postavil a následně po něm i Daniel.
"Ah, šamane", řekl, když se postavil.
"Pane Danieli"
"Cože?", nechápal Rodney i Daniel.
"Tady tito domorodci skrývají svou vyspělost na obranu", dodal stručně na vysvětlenou Tom.
"Aha", klesl Daniel.
"Dále taky říká, že v těhle ruinách by měl být způsob jak vytvořit Golemy, jako byl tenhle.
"Vážně?", zvážněl Rodney.
"Ano, podle legendy je tu někde portál"
"Budova!",vykřikl Rodney a vběhl zpět do té budovy. Byla tam opět ta socha klečícího rytíře. "No ovšem! Ta socha neožila. Nějakým teleportérem byla přenesena jinam a ten Golem, díky kterému mám pohmožděné zápěstí byl teleportován odtamtud sem"
"Dokážeš ten teleportér zprovoznit tak, aby nás tam teleporotval?"
"Děláš si legraci? Stačí jenom najít nějaký panel, či vedení a za pět minut to bude"
"Dobrá, tak do práce. Johne, zůstaneš tady a počkáš na Ronona?", zeptal se Tom.
"Jo, mě to stejně moc nefascinuje"
"Chyba!", vykřikl Daniel zkoumající sloupy i Rodney dívající se do svého PDA zároveň.

O 2 minuty později

"Už to mám!", vykřikl Rodney.
"Říkal jsi 5 minut!", namítal Tom, když ještě dojídal svou tyčinku.
"Sám se někdy podcením", řekl.
"Tak, připraveni", řekl Tom a postavil se Danielem, Rodneym a šamanem do budovy. Rodney něco naklikal na tabletu a obrazec duhy se rozzářil všemi barvami. Duha tentokrát ozářila celou místnost a najednou...záblesk.
Všichni se objevili v malé jeskynní chodbě, kerá vedla dál až nakonec byly zlaté dveře. Všichni k nim došli a ony se otevřely. Za nima byla zlatá místnosti, na jejímž konci bylo něco, co vypadalo, jako otevřený sarkofág. Asi metr od něj stál panel se spousty tlačítek. U něj ležela kostra muže oblečeného v bílých šatech. Rodney přiběhl k panelu a něco na něm zmáčkl. Po celé místnosti se rozzářily různé Furlingské znaky a ze sarkofágu začalo svítit světlo. Nad ním se objevily různé nápisy v Furlingštině a ještě pod tím malým písmem v antičtině. Rodney i Daniel to začali číst a po chvilce se shodli na tom, že Golemi jsou pravděpodobně stroje, které byly vytvořeny ke zničení antiků a jejich potomků. To jest: Golem provede rychlý sken a pokud objeví Antické geny, zničí cíl.

"Mám dobré zprávy", řekl po chvilce Rodney, když si četl jeden záznam.
"Obsahuje to ZPM?", zeptal se Tom.
"Lépe"
"2 ZPM?"
"Mnohem lépe"
"3 ZPM??"
"Přestaneš omílat ty ZPM? Má to Furlingský zdroj energie!"
"Vážně?!"
"Mohli bychom obydlet i spodní část města!"
"Ne, ne, ne. To co je tady, tady i zůstane", vložil se do toho šaman a začal si překládat texty na obrazovce. Rodney na tom panelu něco ychle naklikla a ze stropu sletěl nad panel zlatý zdroj energie.
"Jenom to ozkoušíme, hned to vrátíme!", slíbil Rodney.
"McKayi vrať to!", přikázal Daniel.
"Ha! A proč?"
"Co takhle si nejdříve přečíst poslední odstavec", řekl a Rodney se otočil a začal číst nahlas: "Po stabilizaci šachty a vytvoření místnosti, kde jsem později dal i sarkofág na výrobu Golemů jsem zjistil, že jsem při kopání narazil na Hervengovou žílu, která produkuje životunebezpečné toxiny do obvzduší. Už cítím píchání na hrudi, a tak se snažím z posledních sil, aby štít fungoval na 100%, jelikož nechci ohrozit zbytek Furlingů z této planety. Doufám, že jednou někdo bude pokračovat v mé práci a ať ví, že pár nádechů bez štítu a bude...", nedořekl Rodney
"Mrtvý", řekl za něj Daniel a Rodney se hned začal snažit dát zdroj tam kde byl, ale ať se snažil sebevíc nemohl to zpět nijak narvat.
"Je to stejně zbytečné", řekl šaman
"Co prosím?", podivil se Tomas.
"Musíme zadat autodestrukční kód"
"Zbláznil jses?!"
"Dívejte ti ostatní, jenž lpí na technologii se sem brzy dostanou. Zabijou vás i mně a nakonec stvoří armádu golemů, se kterou najdou a ovládnou svaté Furlinské město!"
"Oni plánují ovládnout Babylon?"
"Město Babylonu je jejich cílem po celá desetiletí. Znají adresu, avšak ví, že portál je chráněn štítem. Golemové dokáží tímto štítem projít"
"Není o čem debatovat. Rodney, okamžitě zadej autodestrukční kód"
"Ne bez energie"
"Autodestrukce běží na záložní baterii", řekl šaman a přiběhl k panelu. Naklikal na něm něco a začal se ozývat hlasitý hluboký mužský zpěv.
"Rychle pryč!", zařval šaman a rozběhl se ke zlatým dveřím, jimiž proměhl a pokračoval dál šachtou. Když už byli všichni na konci země se zatřásla a Rodney pustil Furlingský zdroj, který byl následně zasypán sutí.
"Ronone, jdeme nahoru!", křičel Tom do vysílačky, ale ozval se jen šum. "Dělej McKayi!", zařval na něj, zatímco něco naklikával na PDA. Po chviličce se zablýsklo a všichni se objevili zase v té samé budově. John, ani Ronon tam nebyli, zato tam stály tak tři tucty lidí s trojzubcem, který připomínal ten Hassassinský. Všichni vyšli ven z budovy a přední řada domorodců napřáhla své trojzubce.
"Spusťte portál", přikázal jeden.
"To asi nepůjde, Javare. Zničili jsme to místo", řekl hrdě šaman.
"Cože jste?!"
"Zničili"
"Mohli jme ovládat město stvitelů. Mohli jsme mít moc vyhrát nad Hassassiny. A ty jsi všechno zruinoval!"
"Nemáte sebemenší právo obydlovat města stavitelů"
"Zato vy nemáte sebemenší právo žít", řekl, připravil se vystřelit, když tu se ve vzduchu objevil Jumper. Řídil ho John a jako kopilot seděla Kellerová, která se ustaraně podívala na ROdneyho.
"Ovšem my máme převahu", řekl Tom a jumper vystřelil varovnou střelu dál do ruin. Všichni domorodci se lekli a polovina z nich utekla.
"Ještě jsme nesončili, Trome!", řekl pomstichtivě Javar šamanovi a také ak odešel i se zbytkem.

Zpět v Babylonu

"Takže bude tady na pár dní moct zůstat?", zeptal se TOmas Jacka.
"No jo, snad to není terorista, nebo tak něco"
"Ujišťuji vás, pane, že není"
"V to doufám. A jestli mi ještě jednou řekneš pane, vyhodím tě do moře těm obrovským hadům", pohrozil Jack a usmál se.
"To je fér, p...Jacku", usmál se Tomas a společně se pak vydali do zasedací místnosti.

Tak, komentáře prosím.
Naposledy upravil rocketman dne 12.9.2008 20:47:16, celkově upraveno 1

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

hodně zajímavý..hlavně ty golemové museli bejt slušný mlátičky...jinak těšim se moc na další díl :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Souhlasím, ty Golemové museli být hodně silní...Jenom jsem nepochopil - mají nakonec ten zdroj nebo ne?
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ne, McKay ho upustil, a pak byl zasypán.

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já si to myslel, jenom jsem si nebyl jist, jestli ho "nevyhrabal" :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Smarel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ani bych se nedivil kdyby ho šel vyhrabat :)
Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organizmů a jejich Rehabilitaci ve Společnosti. Má to jednu nevýhodu zkratka je KLITORIS.
Druhý technik Arnold Rimmer - IQ neznámé

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

S lítostí oznamuji hrstce lidí, která čte tuto povídku, že nebudu stíhat psát 2 povídky týdně, ale jen jednu. Tudíž dnes už nic nebude.

Prosím, pište nápady a přání, potřebuji inspiraci k dalším dílům.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No tak vypadá to, že se vyhrab ze svého rozvrhu už ve čtvrtek, tak to už tady bude další. max. v pátek.

Toto je spoiler!!!:
díl 5x05
To the domain of gods

K ST-2 se přidá nový člen týmu (jiný zase odejde)
Spolu s ST-1 pak půjdou hvězdnou branou na planetu, která je obývaná národem, který byl zotročen Hassassiny. Lidé z této planety pak ST-1, 2 budou vyprávět o strašné příšeře z močálů. ST-1, 2 se tam vydají pátrat a zjistí, že se jedná o příslušníka již známé rasy. Ještě před jeho smrtí stihne zasáhnout jednoho člena týmu zbraní.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Už bylo na čase, abych dopsal další díl.
Stargate Babylon
díl 2x05
To the domain of gods

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedací místnost

..."To je pitomost, Rodney, já tě potřebuji!", řval John přibližně uprostřed porady.
"Tak či onak s tím nic neuděláš. Generál O'neill mé přeložení do vědecké sekce Babylonu už potvrdil", ohradil se Rodney.
"Cože?", podíval se John na Jacka, který jen pokývl hlavou na souhlas.
"Chci být s Jennifer a Carsonem, navíc začínáme odčerpávat vodu z podvodního stanoviště, kde může být hodně neznámých technologií"
"Dobrá, ale já potřebuji nějakého vědce do svého týmu"
"Někoho znám", usmál se lišácky Rodney.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost

"NE!", vyjekl šaman, když se ho Rodney přišel zeptat, jestli by se chtěl přidat k ST-2.
"Ale proč?"
"Nestačí vám to, že na mne byla vypsaná taková odměna, že lidé budou schopni vyvraždit všechny své bratry, sestry, syny i dcery jen, aby mě dostali živého?!"
"Ano, ale mi vůbec nezáleži na mě!"
"Tak na kom?"
"Téměř na každé misi navazujete kontakty s místními. Sotva by jsme tam přišli omráčili by nás holí a probudili by jsme se v nádherném vězení"
"Ne každý se o tom musel dozvědět"
"Pamatuješ včera, když se otevřela brána a něco miniaturní hmotnosti narazilo do štítu?"
"Co...jo"
"To byl upozorňující pergamen. Sám jsem tento systém stvořil. Napsal jsem všechny adresy, které bylo možno zadat a v případě, že jsme někoho hledali, stačilo pouze zadat program, který jsem napsal a otevřelo to všechny brány najedou a my jsme fo portálu pouze vhodili zprávu a ta vyšla ze všech bran nakopírována"
"No jo...cože? Vy jste přišli na způsob, jak snadno klonovat?"
"No, na lidi to nepůsobilo, pokud jsme do brány vložili těleso těžší, než-li 4,3 Lotharnů...což jsou myslím 3,1kg, tak se rozpadne na malinké částice"
"Aha"
"Takže tento systém je dokonalý. Tudíž jsem znám už všude"
"Ale nemusí vás nezbytně poznat", ozval se Chuck.
"Co?", podivil se Rodney.
"Kdysi jsem chtěl být kadeřníkem...učil jsem se 2 roky", dodal ještě.
"Výborně. Tady Chcuck tě jistě změní k nepoznání", usmál se Rodney a šel po schodech dolů
"Dr. Zelenko, mohu na chvíli opustit své stanoviště?", zeptal se ještě Chuck
"jo, jo", odvětil Radek.
"Johne!", vykřikl Rodney, když ho uviděl vycházet z transportéru.
"Ano, Rodney?"
"Myslím, že příjme", usmál se Rodney.
"A kdo?"
"No, šaman...tudíž Torrment"
"A co příjme?"
"Místo v tvém týmu"
"Já jsem mu ho někdy nabízel?"
"Je to v tvém zájmu"
"Rodney, už jsem říkal, že potřebuji vědátora, ne šamana"
"Johne, už jsem říkal, že Torrent byl vrchním vědcem vyspělé civiliace, která znala spoustu, co my ne"
"Pravda, na luky se už jaksi zapomělo"
"Dívej se, asi před deseti lety byli schopni sami vytvořit energetický štít. Sami si stvořili teleportér a mohl bych pokračovat ještě zatraceně dlouho!"
"Ale my máme energetické štíty a teleportér, nejsou o nic vyspělejší, než my"
"Já jsem ale mluvil o tom, co vytvořili, ne co si nakradli"
"Dobrá, jestli je tak dobrý, tak ho možná vezmu. Jak je na tom se střelbou?"
"Střílet se už naučil, navíc je velmi dobrý v boji muž proti muži"
"A máme tady mužskou Teylu"
"Hej, hej, Teyla nebyla vědátorka"
"No vědátorka možná ne, ale ta lehkost se kterou pracovala na počítačích jinodimenzionálního Daedala byly přímo úchvatné"
"Každý se cítí trochu "nad", když mačká ty barevné knoflíky a cítí, jak se všechno kolem mění"
"A to je teprve pocit, když ovládáte antickou technologii"
"Jo, vím. Takže vezmeš ho?"
"No, poklábosím o tom s Rononem, ale myslím, že má místno zajištěné"
"Dík"
"Mimochodem, vyřiď mu, že ST-1 jde na další planetu. Jakmile tam budou 4 hodiny, jdeme za nima"
"Ano, vyřídím"

Za pět minut u brány

"Tak jo, děcka, jsme všichni?", podíval se kolem sebe. Sam si stále hrála s novým PDA a přes rameno ji čučel Daniel. Mephala se stále nemohla rozhodnout, jestli si dá vlasy do copu, nebo je nechá rozpuštěné. Nakonec gumičku odhodila, podívala se před sebe, a když uviděla, že na ní Tom zírá, jakoby se právě vrátila z pětiletého pobytu v opavě zatvářila se poněkud rozpačitě a rychle se podívala na Sam, která ji pohled opětovala a dál si všímala PDA.
"Ehm, ehm", odkašlal si Tom a konečně měl pozornosti celého týmu. "můžeme?"
"Ano", pousmál se Danny.
"Radku, zadej další!", přikázal tedy a otočil se k bráně.
Brána začala zářit a ozval se ten hlas: "Eufrat", počemž se brána otevřela.
"Vzůru za novým dobrodružstvím", řekl Tom a vydal se vpřed, načež jej následoval i zbytek týmu.

Smaragdová galaxie, Eufrat, u brány

Na druhé straně se vynořili na divné planině, kde všude rostly obrovské houby.
"Hezké", poznamenal Daniel.
"Teď si představte ty obrovské červy co v tom žijí", usmál se Tom a Daniela hned opustil jeho zájem.
"Poznávám to tady", rozhlížela se Mephala.
"Ano?", divil se Daniel
"Mám takový pocit, že jsem tady byla s matkou, když mi bylo 8. Chtěla mi ukázat i jinou krajinu"
"Hezké"
"Pak jsme šli po nějaké stezce až jsme došli do vesnice...no ano, tady jsem se poprvé dověděla něco o Hassassinech"
"Počkat, tato planeta je Hassassinská?"
"No, pokud si dobře vzpomínám, tak tady žijí lidé, kteří jsou zotročeni Hassassiny, nebo alespoň byli"
"Dobrá, ta stezka bude asi tam, že?", ukázala Sam na bahnitou stezku, která vedla do "houbových" lesů.

O několik minut později

"Myslím, že jsme blízko", prohlásila po chvilce Sam dívající se na své PDA.
"Jakto?", zeptal se Tomas.
"Borci z 51 dokázali do tohoto všeuměleckého PDA zabudovat také antický detektor známek života. stovky známek jsou před námi"
"Hezké, co ta věcička ještě umí?"
"Je to v podstatě malý počítač se spousty funkcemi. Například to dokáže přeskenovat nějaký objekt a pak provést důkladnout chemickou analýzu. Také může sloužit, jako malý tablet. Můžu to strčit např. jako krystal do antické technologie, stejně tak jako do asgardské. Také to má USB vývod. Dokonalá věc"
"Stačily základy", usmál se Tom a vyšel z hřibového lesa. Rozhlédl se a žasl. Před nimi bylo obrovské údolí, v němž bylo tisíce malinkých domků, z nichž šel tenký proužek kouře. Přibližně uprostřed vesničky bylo malinkaté náměstíčko, po kterém se hemžily desítky malých teček, připomínající lidi.
"Nádhera", žasla Sam.
"Vzhledem, že tady není žádná mekka, tak myslím, že Mohamedovi tady nepobývají natrvalo"
"Asi ne" řekla Mephala.
"Tome, Mohammed byl...", chtěl ho opravit Daniel.
"Danieli, já ti ten jazyk jednou uříznu"
"Už jsem zticha"
"Tak, jo, do údolí", zavele s úsměvem Tomas a pomalu se vydal z kopce dolů.

O pět minut později

"Cizinci přicházejí!", ozvalo se, když se ST-1 přibližovala k nějakému oblouku, což byl pravděpodobně vchod do vesnice. Ženy pevně držely své děti a před nimi stáli mohutní vypracovaní muži. ST-1 pomalu přišla do vesnice na náměstí a Daniel se chystal zdvořile se představit, když tu z davu vyběhl tak patnáctiletý chlapec. "Vítejte, já jsem Ululu-shimal-ululu. Syn vůdce této vesnice"
"Těší mne, Ululu-Shululu-ululu", usmál se Tom a Ululu se zatvářil, jakoby jej právě šíleně urazil.
"Tome, je to Shimal, ne Ululu", opravil jej Danny
"A...strašně se omlouvám, nechtěl jsem..."
"To je v pořádku. Prosím, následujte mne do hospody, tam si můžeme popovídat", usmál se a rozešel se vpřed. Když tu se ozvalo z davu: "Mephalo?", všichni se naráz otočili a uviděli vypracovaného muže kolem 40.
"Tati?"
"Tati?!", nechápal Tomas, ale to už byla Mephala v pevném objetí toho muže celá vysmáta. Jakmile ji pustil otočila se na ST-1 a řekla na vysvětlenou: "Tohle je můj otec, Opos", usmála se a pak se znova otočila na svého otce. "Myslela jsem, že jsi mrtvý"
"To já taky. Poté co mne chytila Lloth jsem se dostal do toho věznícího zařízení, odkud mne odvezli do malé výzkumné laboratoře zde na této planetě. Jednoho dne mne uspali a nechali v bažinnách ležet. Pravděpodobně zadali autodestrukci a odešli sloužit na mateřskou loď. Já jsem byl hned poté objeven těmito lidmi, kteří mne laskavě přijali, jako jednoho z nich"
"To je hezké"
"Ano, máme si toho tolik co říct, pojď do mé chaty, připravím Jopa čaj", usmál se a prošel davem následován Mephalou. "Stavím se za váma do hospody!", zařvala ještě.
"Vy jste taky Rebelové?", zajímalo Ululua.
"Ne, my jsme cestovatelé hodně zdaleka", odvětil Daniel
"Až ze soustavy Korgen 5?"
"Ne, jsme z jiné galaxie"
"hmmm, kněží Aláha nám čas od času vyprávějí ty bláboly o tom, že démoni přišli z jiné galaxie"
"Bláboly?"
"Vy snad jste uctivači Hassassinské kultury?"
"Ne, a vy?"
"My jsme jenom otroci. To znamená, že když jsou tady jsme pověrčiví fanatici a když odejdou jsme lidé jako vždy"
"A k čemu vás vůbec využívají"
"V podstatě přicházejí jednou za rok, aby si vzali čvrtinu úrody"
"Tak to pro ně jenom pracujete"
"A když přijedou, dělají si, co chtějí. Minule, když tady přijeli, znásilnili mojí sestru, pak ji zbičovali, protože se jí to nelíbili, a pak ji shodili ze skály"
"To je mi líto"
"Je naživu"
"Cože?!"
"Nevíme proč, její tělo se začalo samo regenerovat. Bohové nám pomohli. A teď, už pojďme do té krčmy, ať tady nestojíme, jako solný sloup", usmál se a vešel do budovy, která byla o trochu větší, než ostatí domky a ozýval se z ní značný hluk.
Všichni pak vešli do přeplněné hospody, kde byli samí ožralové a řvali na celé kolo. Ululu se prorval davem a otevřel dveře do menší místnosti se třemi stoly. U jednoho seděla starší žena oblečená celá v hedvábném oblečení fialové barvy. Ululu si sednul ke stolu naproti a pokynul, ať si ostatní přisednou. ST-1 si sedla na židle z tmavého dřeva a Tom začal: "Takže, co po nás chcete?"
"Vy jste obchodníci, je to tak?"
"Dá se to tak říct"
"A co by jste nám mohli nabídnout užitečného?"
"Užitečného? No...máme velmi dobré léky proti...", chtěl začít, ale Ululu jej přerušil: "Máte nějaké zbraně?"
"Co? Jo, to jo"
"Vyměníme naši polovinu naší úrody vám za vaše zbraně"
"Ale proč?"
"Co 2. den přichází do vesnice strašlivá příšera a odnáší si jednoho člověka"
"Cože?"
"Potřebujeme zbraně, abychom se mohli ubránit"
"Ještě...", chtěl Tom něco říct, ale najednou se začalo oozývat hlasité zvonění. A venku šel slyšet křik a panika.
"Co se děje?", zajímalo Sam.
"Přichází to. Buďte vklidu, nedostane se to tu", pousmál se
"Mephala", vyhrkl Tom a vrhnul se ke dveřím, jenž ale zatarasil závorou jeden z mužů z druhé strany, tak nešly otevřít. "Pusťe mne!", křičel.
"Omlouvám se, ale nemohu. Stejně, jaká je šance, že vaši přítelkyni unesou?", pokrčil rameny Ululu, ale tu Sam zapípalo PDA, ona jej vytáhla, podívala se na něj a řekla: "1:1. Její čip se vzdaluje rychlostí, kterou nevyvine ani poslíček s pizzou se 100% dýškem"
"Jdeme, tedy", řekl a všichni vstali. Najendou zvonění přestalo a ode dvří se ozvalo křupnutí, že byla závora uvolněna. ST-1 včele s plukovníkem Smtihem vyrazili z hospody a na stezce uviděli klečet Opose.
"Co se stalo?", přikráčel k němu Daniel.
"Vzalo ji to, do bažin", ukázal na les nalevo, u kterého byla mlha.
"Danieli, umíš stopovat?", zeptal se Tom.
"Ne, na to byla Mephala"
"Umí tady někdo stopovat?", zeptal se na celé kolo.
"To ani nebudete potřebovat. Půjdete stále po vyšlapané cestě a dostanete se tam", ozval se Ululu.
"Tak dobrá", chytl si Tom zbraň. "Vyrážíme", šel vpřed po cestě doleva následován ostatními.

O pár minut později

"Skvělé, cesta tady končí, budeme se muset vrátit a začít odznova", prohlásila Sam.
"To nebude potřeba", zíral Daniel na jeskyni na boku.
"Co?"
"Podívej", ukázal na ni.
"Jeskyně"
"A co je na okrajiích?"
"Nějaké pavučiny...a?"
"A?", vyjekl Tomas, rychle se vydal kupředu a pavučinu trošku rozdělal. Za ní byla vybledlá tvář člověka.
"Panebože"
"Dron"
"Skupinka?"
"Myslím, že samotář"
"Dobrá, jdeme dál", přikázal Tomas a zapnul si světla.
O několik minut později začínali slyšet divné hučení až došli na okraj veliké místnosti se spousty Dronskými technologiemi. Na stěně byla v zámotku Mephala, jenom hlava ji trčela a ta byla osvícena červeným světlem, které přicházelo z ručního zařízení nějakého Drona s kápí otočeného zády. Daniel se neudržel a vydal ze sebe něco, co znělo, jako hybryd mezi M, L a P. Dron se otočil a byla to žena. Pohotově zvedla ruku, z níž vystřelila vlnu a to omráčilo, jenom Daniel stihl uskočit. Vstáhla proti němu ruku a vystřelila projektil červeného světla, které zasáhlo Daniela do břicha, načež se mu podlomily kolena a on padnul k zemi bolestí.
"Tak vidíte, podřadný druhu. V této laboratoři vytvořím novou lepší rasu Dronů a já budu jejich královna. Má moc předroste dokonce i mou krásu a vězte, že...", nedořekla, protože měla kulku v hlavě, kterou Daniel vystřelil z Desert Eaglu. Pak se podíval na Dronský počítač uprostřed ve kterém blikal nápis v Dronštině: "Probíhá tvoření Dronů", Daniel se k tomu počítači dobelhal, mlčky vstal a něco na něm začal klikat a když už měl naklikaný správný kód, pomalu stiskl tlačítko a na obrazovce se objevil nápis: "Vytváření zrušeno, hybrydi zabiti", poté se mu podlomily kolena a on spadl s posledními silami na Zem.
"ST-1, tady ST-2, ohlašte se", ozvalo se ve vysílačce a Daniel se zmohl jen na odpvěď: "Pomoc"

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedací místnost

"No, z toho, co mohu říci je jeho zranění jenom povchové, myslím, že by se z toho měl dostat", usmála se Kellerová a Jack už chtěl ukončit poradu, když tu do zasedačky přiběhla sestra Koilová a něco pošeptala Jennifer do ucha. "Panebože", vyjekla a rozběhla se pryč následována všemi ze zasedačky.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 3. patro

"Tak, doktorko, co se stalo?", ptala se celá vyděšená Sam, když Jennifer vyšla z pokoje Daniela.
"Jeho srdce náhle začalo vypovídat. Do hodiny zemře"
"Ale ještě před chvílí jste říkala..."
"Vím, co jsem říkala. Daniel teď chce mluvit s Jakcem a Johnem", řekla a odešla. Jack s Johnem po boku vešli do místnosti a usmáli se na Daniela
"Tak co chceš projednat?", zeptal se Jack.
"Víš, Jacku, měl jsem sen..."

"...takže by to mohla být naděje", dopověděl.
"Ne, byl to jenom sen"
"Věřím, že to byla pravda, už několikrát jsem byl..."
"Ne, přesunutí je až příliš riskantní"
"Ale může mi to zachránit život"
"Může, ale nemusí"
"Jacku, přeju si to"
"Dobrá, nechám tě převézt do hlavní místnosti"

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost

Transportér se otevřel a z něj vyjela Jennifer s postelí, na kterém ležel Daniel. Bratr, který ji doprovázel držel kapačku a jezdil tak, jak jezdila ona. Přivezla lůžko doprostřed.
"A co teď?", zeptala se.
"Teď musíme chvíli čekat", odvětil Daniel a vypadalo to, že se mu začíná tížit.
"Co to je?", divil se Jack
"Následky přesunutí!", křičela Jennifer, zatímco mu podávala první pomoc. Sam držela své PDA nad Danielem, kde viděla tlak i Saturaci kyslíkem.
"Nejsem sice doktor, ale už musí být mrtvý", říkala, zatímco se Jennifer stále snažila Dannymu rozpumpovat srdce.
"Doktorko, čas umrtí", přikázal Jack, Jennifer Danielovi přestala masírovat srdce a chystala se prohlásit čas umrtí, když tu Samino PDA začalo pípat, jako šílené.
"Co se děje?", zajímalo Johna.
"Nějaké energetické...údaje", řekla a usmála se.
"Fakt?", nemohl uvěřit Jack a Sam jenom zakývala hlavou, jakože ano. Najednou začalo tělo Daniela zářit a z prstů mu šlehaly paprsky fialového ohně, který byl jakoby neexistoval. Nastal záblesk...

To be continue

Tak a co nejvíce komentářů prosím.
Naposledy upravil rocketman dne 19.9.2008 16:37:23, celkově upraveno 2

Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

opet bajecny dil, doufam ze se dalsiho dockame brzy.

ted jenom drobnost: na konci pises ze se neco deje s tomem ale pak to zmenis na daniela, je to umyslne nebo jenom nahoda?

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

parádní díl... :smile:
jenom ten konec mě trošku zmátl...ty jména si tam zmnil schválně nebo to je omylem....páč nejdřív umírá tom a pak najednou je to Daniel...
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak bylo to zase výborné, ale souhlasím, že na konci to bylo zmatené - Tom nebo Daniel....
"A máme tady mužskou Teylu"
"Hej, hej, Teyla nebyla vědátorka"
"Ne, pravda, jenom udělala rychlokurz a byla největší lodní expert"
jenom tohle mi přišlo trochu přehnané....

Mé Povídky ZDE

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Omlouvám se, ihned spáchám sebevraždu. Chyby jsou už opravené, žádný Danielo-Tom už tam není

DarkLive Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

super =) těším se na další část :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky