Další díl s novým nepřítelem.
Stargate Babylon
díl 2x02
Wisdom of Alah be with you
O tři týdny po událostech z minulého dílu
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost
"Plánovaná aktivace brány z SGC", hlásil Radek do intercomu, zatímco John už čekal v hlavní místnosti a jakmile se brána otevřela úsmevěm přivítal Rodneyho za kterým v těsném závěsu šla Jenniefer držící dítě zabalené do něčeho, co připománolo ručník.
"Vítám vás zpět v Babylonu", přivítal je John.
"Taky, že jsme rádi, že jsme tu...že?", usmál se Rodney na dítě.
"Jak se jmenuje?"
"Rodney Carson McKay"
"Aha, shodli jste se obadva, nebo zavládl Rodneyovský sistém?"
"Obadva"
"To je milé"
"A ještě je něco nového"
"A co?", udivil se John a Jennifer mu ukázala snubní prsten.
"Páni. Hezký"
"Jo, taky za tu cenu"
"No a jak je Tomovi?", zajímala se Jennifer.
"Pořád u George sedí. Sam o něj má veliký strach, jelikož pije jen výjmečně a už pár dní nespal"
"A George se zhoršil?"
"Ne, právě naopak. Čas od času se probudí a pronese pár nesouvislých vět"
"Alespoň, že bojuje"
"Jo, alespoň, že to"
"Nevíš náhodou, kde je generál O'neill?"
"Ve své kanceláři, proč?"
"Ale, kvůli malému bych měla být jen na poloviční úvazek"
"Snad neuvažuješ, že se vrátíš do práce?"
"Aby taky ne, když jste na mně závislí", usmála se Jennifer, předala dítě Rodneymu a šla po schodech nahoru do kanceláře Jacka.
"Generále?", zaklepala
"Ah, dokorko, už jste zpátky", přivítal ji Jack a pokynul, ať si sedne.
"Generále, ráda bych zase vstoupila do služby"
"To je samozřejmost"
"Chtěla bych však pouze na poloviční úvazek, kvůli dítěti"
"Dobrá...jestli chcete poloviční, dám vám poloviční"
"Děkuji", poděkovala, vstala a odešla
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 3. patro
"Dneska má přijít Rodney, Jennifer a jejich dítě", mluvil Tom k Georgovi, který ležel na posteli v komatu, když tu do pokoje pomalu vešla Sam.
"Tome, jak jsi na tom?"
"Já...já se mám celkem dobře, zato George je nějaký divný"
"Musíme jít na další misi, za ty tři týdny jsme měli prozkoumat alespoň jednu planetu"
"Proč nepošlou ST-2?"
"ST-2 už prošla 2 planety jenom za tento týden"
"No, tak další jim neuškodí"
"Tome, všem nám George chybí, ale vysedáváním u něj mu moc nepomůžeš. Pojď ", nabídla mu ruku na vstání.
"Dobrá, za hodinu u brány, ale uvědomte si, že jestli nás přepadnou a dojdou nám náboje, už tady nebude nikdo, kdo by posledního nepřítele praštil zezadu do hlavy. Tím hůř, že Daniel chytl nějakou chřipku"
"No, když už mluvíme o Danielovi, tak ti vzkazuje, že našel něco zajímavého v databázi Furlingů. Řekla jsem mu, že se na to raději podívám já až se vrátíme z mise a...", nedokončila
"Zvládnu to, nemíním zanedbávat své povinnosti"
"Poslední tři týdny to tak nebylo", řekla si ještě Sam a nechala ho o samotě.
O hodinu později
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost
"Tak jo, jsme všichni? Můžeme vyrazit. Zadej další!", přikázal Tomas Radkovi. Po chvíli brána standartně zazářila a ozval se ten hlas: "Eden"
"Tak, jaká překvapení shovává S-009", řekla si Mephala a prošla branou následována Sam.
"Dávejte na něj pozor", řekl ještě Tom Jennifer, která stála kousek opodál.
"Budu", odvětila a on prošel branou.
Smaragdová galaxie, Eden, Vesnice Edenia
Na druhé straně vyšli v malé pouštní vesnici a ihned po průchodu na ně namířii trojzubec dva strážní u brány. Vesničkou chodily davy lidí v černém oblečku a na hlavě měli černý Turban, jenž byl každý sepnut ozdobnou sponou. Všichni se upřeně dívali na nezvané návštěvníky a po chvilce si všichni začali vyměňovat názory.
"Vítám vás v Edenii", ozvalo se z davu, z něhož po chvilce prošel vysoký statný muž, který měl ozdobnou sponu na turbanu ve tvaru škorpióna. "Jsem Alit, ale přátelé mi říkají Ali. Co vás do Edenu přivádí?"
"Jsme cestovatelé, prozkoumáváme různé planety této galaxie"
"Ano, jistě, cestovtelé. Prosím, následujte mně do yurty pána této vesnice - Ajiara", pokynul a prošel mezi davem, který mu udělal místo do malé yurty, otevřel dveři z divných černých kůží a pokynul ať návštěvníci vejdou dovnitř.
"Posaď te se, prosím", pokynul muž sedící u ohně uprostřed. Byl stejně oblečen jako každý jiný vesničan Edenie, s tím rozdílem, že jeho spona ve tvaru škorpióna byla zdobena smaragdy. Sam, Mephala a Tom si postupně posedali kolem ohně.
"Já jsem Ajiar, vůdce této vesnice"
"Zdravím vás, mé jméno je Mephala. Co jste za rod, prosím?", zeptala se směle.
"Ah, co jste to za cestovatele, když jste nikdy neslyšeli o národu Hassassinů?"
"Hassassini...to mi něco říká", říkala si potichu Sam.
"To bych řekl, po celé galaxii se povídá o našich šlechetných činech", pyšnil se.
"A vy jste vůdcem celé rasy?"
"Oh, to ne. Vůdci naši rasi jsou v Del-el-Hassa, hlavním městě všech Hassassinů, sídlem velikého Zub-al-Hassara. Jestli chcete, tak vás tam odvedeme"
"To by bylo hezké", usmála se Mephala.
"Dobrá, teď prosím, buďte chvíli v klidu", řekl, postavil se a z obleku vytáhl malý přístroj, který vypadal, jako antický detektor života, akorát ve smaragdově zelené barvě"
"Co to?", postavil se Tomas, ale chytli ho dva Hassassini, kteří stáli u vchodu do yurty. Po chvilce přístroj zapípal a Ajiar řekl: "To jsem si myslel...svažte je a připravte loď "
"Teď zrovna nemám náladu na projížďku po moři", řekl Tomas.
"A kdo říkal něco o moři?", řekl ještě Ajiar na odchodu.
Poté co půl tuctu vyvedl Sam, Mephalu a Tomas z Yurty ven se svázanýma rukama. Uprostřed stála loď velice podobná Furlingské minilodi, kterou si vzala Xana, když jela zničit Baala, akorát ve větším podání.
"Loď ?", divila se Sam.
"Nejsme tak nevyspělí, jak se může zdát na první pohled"
"Ale co po nás chcete?"
"Každý z vás má genetickou stopu po něčem, co nazýváme démonská krev"
"Démonská krev?", nechápala Mephala.
"Máte genetickou stopu po vašich předcích, věříme, že je nazýváte Lantiané"
"Ale já nemám s Antiky nic společného, jsem z rodu Rebelů", namítala Mephala.
"To nám přišlo divné. Máš jak stopu po...Anticích, tak po stavitelích"
"Tak jaktože...?", nechápala
"To bude ten ATA gen, který jsis před týdnem nechala dát", řekla Sam.
"A sakra", klesla.
"Uspěte je", přikázal Ajiar a rozešel se směrem k lodi. Dva z Hassassinů vytáhli něco, co se věrně podobalo zbrani Sai a vystřelili z toho nějaký výboj energie, který rázem ST uspal.
O několik hodin později v celách podivné lodi
"Kde to jsme?", zeptal se Tomas, když se jako poslední probudil.
"V celách nějaké lodi. Interiér se moc neliší od standartních antických lodí, ale všude je smaragdový vzor, nebo orel", řekla Sam.
"A kam letíme?"
"No rozodně ne někam na té planetě"
"A proč ne?"
"Slyšíš to?", řekla a všichni se zaposlouchali. "Tak to je zvuk hyperpohonu...alespoň myslím"
"Ale kam by jsme mohli jet?"
"Do Del-el-Hassa, pravděpodobně", odvětila Mephala.
"A proč?"
"Jestli se nepletu, tak o tomhle národu jednou vypravěla vypravěčka, avšak nazvala je Pouštními ochránci, tak jsem až do teď nevěděla kdo to jsou"
"Tak ale, proč nás vezou do toho Del-el něco?"
"Za účelem soudu, bude nás soudit sám Zub-al-Hassara"
"Ale vždyť jsme nic neudělali!"
"Ne, ale v jejich očích jsme potomky Antiků, což byli nepřátelé Furlingů a tudíž i nepřáteli Aláha"
"Cože, Antici byli nepřáteli arabského boha?"
"Ne vašeho Alaha. Alah byl jeden z Furlingů, který se zavázal zničit všechny Antiky a ještě předtím, než se povznesl pověřil jednoho z pouštních lidí, aby následoval jeho cestu, jako Hassassin"
"Aha", klesl a bylo ticho.
Asi o čtrvrt hodiny později sebou loď trhla a Sam řekla: "Vystoupili jsme z hyperprostoru"
"A co bude teď ?", zajímalo Toma.
"Já vám povím, co bude teď ",přišel k mřížím Ajiar. "Vklidu půjdete se mnou a nebudete dělat žádné potíže"
"A co když ne?", zeptal se drze Tom.
"Pak v tvých trenkách omylem skončí tarantule"
"Jako bych nic neřek", řekl okamžitě Tom a pohotově vstal.
Po chvilce všichni došli k něčemu, co připomínalo kruhy. Ajiar pokynul, aby do nic všichni vstoupili a poté namačkal na nějakém ručním zařízení nějaký kód, který se skládal z několika klikiháků. Jakmile domáčkl poslední tlačítko, kruhy se aktivovaly a ST se spolu s Ajiarem objevili na molu, nad kterým se tále vznášela ta loď, ve které byli vězněni. Molo vedlo k veliké mešitě. Okolo ní byly všude další mola s mnoha druhy lodí, které se nepodobaly žádnému druhu Furlingských, ani jiných lodí, se kterými se doposud lidstvo setkalo. Sam si je všechny prohlížela, ale Hassassini do nás začali tkat trojzubcema a nutili nás jít do té veliké mešity.
"Skoro, jako naše hlavní město", říkala potichu Mephala a kráčela stále vpřed. Všichni pak vešli malými dveřmi do té mešity a pokračovali dlouhou chodbou až došli do malé místnosti s kruhy. Ajiar zase pokynul, aby si všichni vešli dovnitř a pak se i s ST a třemi Hassassiny transportoval do podobné malé místnosti, s tím rozdílem, že z ní vedly 4 chodby. Ajiar se v doprovodu Hassassinů a ST vydal jednou z nich, která se zdala být nejkratší a na konci byly malé dveře, které se otevřely, když před ně Ajiar vstoupil. Za nimi byla dlouhá chodba, která byla jakoby udělaná ze smaragdů. Na konci této chodby byly veliké třpitící se obrovká vrata se vzorem škorpióna. Ajiar se před nimi poklonil a vyřkl něco ve svém jazyce: "At Khalid et kurat. Džazimo konotr erkabit. Zub-al-Hassara, ket etuskum minfad lak. Aasif konter gaid"
Jakmile to dořekl vrata se otevřely a za nimi byla obrovská hala s kupami pokladů u stěn, které tvořily hlavně smaragdy. Na druhém konci chodby byl třpytící se smaragdový trůn, na němž seděl vysoký vypracovaný muž v černé tunice, která byla poseta smaragdy. Černé rozpuštěné vlasy mu sahaly až po pás a na hlavě měl korunu, jíž tvořil diadém tvořen ze smaragdu a smaragdový škorpións, který byl přidělaný k diadému a tyčil se nad hlavou Zuba-ala-Hassara, který v ruce držel smaragdovou tyč, na jejímž konci byl smaragdový škorpión.
"Mám takový pocit, že tito lidé jsou ujetí smaragdovým směrem", pošeptal Tom Sam.
"Smaragd byl oblíbeným drahoamem Furlingů, Hassassini jej museli převzít, jako znak moci"
"Tento chlap musí mít ale autoritu"
"Poklekněte!", zařval Zub, když k němu ST v doprovodu s Ajarem přikráčeli. KDyž se nic nedělo, Hassassini všem kopli zezadu do podkolení a tím všichni poklekli.
"Zpráva od Ajiara mne informovala, že jste potomci...Lantianů, neboli démonů"
"Nemůžeme za to, co jsme", řekl Tomas Zub mu dal pěstí do tváře, až to křuplo.
"Neřekl jsem, ať mluvíš, ty spratky! Copak nemáš žádnou úctu?!"
"K lidem, kteří mne nechají svázat a dovézt někam, kde ani nevím ,kde jsem? Ne, k takovým lidem opravdu úctu nemám"
"Ke služebníkům Aláha, ty jeden kacíři!"
"Co jsem řekl kacířského?!"
"Jen to, že jses neklaněl a nepodvoloval mé vůli"
"Tak to přežiju", řekl Tomas a v tu chvíli dostal další ránu.
"Dobrá, už jsem vklidu"
"To bych řekl. Tak, nechť soud začne. Postavo zvaná Mephala, řekni jediný důvod, proč bychom tě neměli ve jménu Aláhova ukamenovat?"
"No, já vlastně s Antiky nemám nic společného. Původem pocházím z rodu Rebelů, avšak nedávno jsem dostala do krve látku, která vytvořila genetickou stoupu Lantianů, kterou váš přístroj rozpoznal"
"Ty jsi rebelka?"
"Ano"
"Z kterého kmene?"
"Z kmene Corvidae"
"Corvidae? A jakpak se má ta naše stará Gorgona?"
"Máti se má dobře"
"Ty jsi dvera Gorgony? To je taková smůla"
"Proč?"
"Tvé argumenty nejsou dosti pádné, aby mne přesvědčily, že by jsme tě neměli ukamenovat. Je mi líto"
"Tebe se ani ptát na obhajobu nebudu, takže teď je na řadě daší žena...zlatovláska"
"Myslíte mně?", zeptala se Sam.
"Vidíš snad v téhle hale někoho jiného se zlatými vlasy?"
"Ne"
"Tak, řekni svá slova na obhajobu"
"Víte, podle mě vám na mých slovech nezáleží a jste příliš slabomyslný, než aby jste ěkomu dovolil odejít. Potomci antiků se tady nedostávají každý den a vy nechcete propást jedinou příležitost zabít některé potomky. Mephala uvedla pádné argumenty, které dokazovaly, že ona vlastně za tu genovou stopu ani nemůže a vy ji stejně chcete ukamenovat"
"Mýlil jsem se. Nebudete mítještě 24 hodin na poslední dýchání vzduchu. Budete ukamenováni ihned"
"Teď jsi naši obhajobě nepřilepšila, Sam", zepsul ji potichu Tomas.
"Stejně by to nepomohlo"
"Připravte je na náměstí", přikázal Zub. V tu chvíli se ale veliké dveře rozletěly a rázem nimi proběhl nějaký mlý Hassassin, který běžel k Zubovi a volal: "Pane, pane!"
"Co je, Tadžíte?"
"Pane", poklekl. "Dostali jsme zprávy z Edenie, byl to nouzový signál. Prý do vesnice vstoupilo půl tuctu mužů a sháněli se po někom jménem Tomas Smith, Samantha Carter a Mephala". Jakmile to dořekl pohled všech spočinul na Mephale. Ajiar něco Zubovi pošeptal, ten se pousmál a řekl: "Změna plánu. Zahajte lov a dejte lovcům lidí popis těchto karikatur člověka", pak se podíval na ST a s pobavením řekl: "Máte deset minut"
Jakmile to dořekl, Hassassini jim sundali pouta, dali jejich P-90 a poslali je pryč.
Když ST doběhla ke kruhů, vydali se dál po chodbě. Za chvíli však dorazili ke dveřím, za kterými byl balkón. Mephala z něj vyhlédla a uviděla malé náměstí a městskou bránu. Když se podívala dál za hradby města, uviděla dlouhou cestu ,která vedla vysoko do hor, kde se něco dělo. Zdálo se, jako by se tam shromažďovala armáda. Mephala poprosila o dalekohled, skrz nějž se podívala a uviděla, jak se u brány shromažďují nějací lidé. Šlo vidět, že jsou různých národností, jelikož barva pleti i oblečení a celkové rysy se změnily.
"Vidíte tam, v těch horách?", ukázala na to místo, kde se dívala. "Tak tam je portál"
"Za chvíli to bude pět minut", informovala je Sam.
"Nejdříve se musíme dostat z města"
"Můžeme použít loď ", navrhl Tom
"Ne, nemůžeme. Z toho, co jsem viděla je každá loď pokrytá silovým polem, které zmizí jedině po zadání nějakého startovacího kódu", objasnila mu Sam.
"Ale ta brána se jen tak neotevře"
"Nechápu, proč tady mají městskou bránu, když mají vesmírné lodě a všechnu tu technologii", přemýšlela a náhle ji to docvaklo. "No jo, v našem hlavním městě, Vardenii jsme taky měli takové dveře. Našli jsme je na jedné planetě a měly Furlingský původ. Ty dveře vytváří kolem města štít!"
"A co to znamená pro nás?", zeptal se Tom.
"Je tam malý průchod na druhou stranu"
"Proč jsi to neřekla hned? Musíme si pospíšit", pokynul a rozešel se zpět ke kruhům.
"Už jenom dvě minuty!", křičela cestou Sam. Když nakonec všichni doběhli ke kruhům, Sam se podívala na ovládací panel na zdi a řekla: "Tohle je jednoznačně Furlingské zkratkové písmo"
"Cože?", nechápal Tomas.
"Zkratkové písmo, používali hlavně u strojů. Jsou to znaky, které vyjadřují jednotlivá slova. Nebude těžké namačkat správnou kombinace", odvětila, namačkala nějaké čtyři znaky a vešla do kruhů, kde už stál Tom i Mephala. Po transportu se objevili v malé místnosti s dveřmi, které se ihned otevřely do toho náměstíčka, kde stáli tři divní chlapi v koženém oblečku a drželi nějaký druh zbraně. Namířili na ST, ale Mephala byla pohotovější a všechny je postřílela. Přišli k bráně a tam Mephala otevřela pomocí malé kliky malé dveře, jimiž ST prošla a uviděla zástupy lidí, jak jdou k městu a někteří se od skupin oddělovali a šli po stranách různě do lesů.
"To je dobrý nápad", řekl Tom a také se vydal do lesů následován Mephalou i Sam.
Po chviličce se zastavili, když se v lese ozýval nějaký šelest. Po chvilce z lesa vyskočil nějaký tvor, který se podobal humanoidnímu jaguárovi a držel v ruce černý meč. Mephala k němu rychle přiběhla, kopla ho do hlavy a než mohl vůbec seknout srazila mu vaz.
"Mohla si použít zbraň", hlesl Tom.
"Jo, až budu chtít, aby nás našli", řekla a pokračovala dál. Po chvilce už došli k okraji lesa, k malé louce, na které byla hvězdná brána hlídaná 4 muži v kožených oblečcích.
"Tak, aby bylo jasno, tak ihned, jak je postřílíme musíme pádit k DHD, zadat adresu, kód a rychle vběhnout, jelikož je jasné, že mají poblíž hlídky. Sam, ty budeš zadávat adresu, ty Mephalo, zadej IDC a já vás budu krýt"
"To mi sedí", souhlasila Sam a Mephala jenom kývla hlavou na souhlas.
"Tak tři...dva..jedna...TEĎ!", vykřikl a začal spolu se Sam střílet strážné. Sam pak rychle doběhla k DHD, Mephala si připravila IDC vysílač a Toms epřipravil ke střílení. Těsně před tím, než se brána aktivovala, začali z lesů vycházet různí lidé a střílet. Tomas je všechny střilel, jako na páse a když Mephala zakřičela, že můžou projít, začali postupně procházet. Když Tomas doběhl jako poslední zakřičel: "Zavřete ji!" a tak se taky stalo.
To be continue
Tak jo, zase komentáře prosím.