Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SGA : Return - Kapitola 12 : Shadow (08.08. 2014)

SGA : Return - Kapitola 12 : Shadow (08.08. 2014)

Líbí se vám povídka?

Ano
70
90%
Ne
1
1%
Zatím nevím
7
9%

Celkem hlasů : 78

jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

vskutku to nejlepší odhalení programu stargate který jsem kdy četl
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sice je to vlastně jen popis, ale i tak pěkný. Navíc mě docela rozesmál. :)
Byla to právě Severní Korea, která způsobila největší rozruch, když vypálila proti Odyssey na orbitu nosič s jadernou hlavicí.
realističnost se cení :D

A zaujala mě představa prezidenta, SG-1, Landryho + možná Jacka, jak odpovídají dvousethlavému davu novinářů :rflmao:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

jirka16: Děkuji. Projev to je věc z které jsem měl velký strach. :-)

Snail: A co tě na tom rozesmálo? Já když si představím, že by proti mě letěla atomovka, tak bych se moc nesmál a to i když mám prostředky na její zneškodnění :). Snad je jasné, proč jí odpálili dál od Země. (Přece jen jaderný spad je hnus :rflmao: .)

Jo ta představa pár lidí před "stádem" novinářů to je jak z bible :-) {David (řečníci) a Goliáš (novináři)}
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek který mám v hlavě se těžko popisuje, ale pokusím se.
Odyssey nad KLDR, zemí, kde je zrezlý traktor vrcholem hi-tech techlonogie. Tam pod ní pár rýžových políček a chatrčí a proti jejím(i když třeba nezapnutým) štítům se šnečí rychlostí blíží střela poslepovaná ze zbytků zrezlého kovu, na který tam snad museli uspořádat sbírku.
Kapitán se podívá na info ze senzorů, protože nevěří pobočníkovi, že něco takového opravdu může letět. Potom tedy s dostatečnou rezervou aktivuje štíty a paprskem odhodí ten kus šrotu někam za oběžnou dráhu a letí ukázat loď dál.

No, celkem se mi to podařilo vystihnout, myslím :rflmao:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Snail: Sakra, tak se mi to nepovedlo :(
Já to myslel tak, že raketu vypálili na loď, když byla na orbitě planety. Tedy v nějakém to čase po odhalení. Tvůj nápad je ale taky dobrý :-).
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Snail: Ty asi nevíš CO je to Severní Korea...je to jedna velká vojenská základna...a technologicky na tom není vůbec špatně...ano lidi se tam nemají dobře, je to diktatura, ale to nemění nic na tom, že kdyby SK chtěla válku tak by to nebylo jen tak...

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Severní Korea:
1,21 milionu vojáků v aktivní službě (5. největší armáda na světě a největší armáda planety v přepočtu na obyvatele)
4000 tanků
2500 obrněných vozidel
18000 děl
11000 protiletadlových děl
900+ bitevních lodí
1800+ stíhaček (mig-29)
Technika je mixem druhé světové války (ak-47), studené války a moderních ruských technologií. Odhadováno je, že mají materiál na osm jaderných zařízení a pokoušejí se sestavit mezikontinentální střelu. Tudíž Korea střílející na oběžnou dráhu mi nepřijde zase tak z ruky :)

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Netvrdím že jsem na KLDR nějaký odborník, ale pár dokumentů jsem viděl. Není to jen vojenská základna(i když jich tam nemají zrovna málo). Jsou to i pracovní tábory a hlavně vesničky které by srovnání s evropským středověkem prohrály...

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Navíc AK-47 (pokud myslíš Kalašnikov ale nevím, co jiného by to mohlo znamenat) rozhodně není z druhé světové války... :lol:

Jinak souhlasím s názorem, že jejich armáda je na vysoké úrovni i když samozřejmě úměrně jejich možnostem, ale jako každý militaristický komunistický režim to platí tak, že čím je lidem hůř, tím víc peněz se vráží do armády... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo já to napsal trošku špatně pochopitelně, AK-47 měl být mezistupeň mezi druhou světovou a studenou válkou :)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

St0rm: Děkuji za pěknou obhajobu :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:) jako vždy super myslím že máš našlápnuto dobrým směrem...

jakop: jaký díl je ten díl co tak hodně putoval ty => já => ty => já => ty => záhadně ztracen ?
jsem myslel že měl číslo 03 a jak koukám tak ne :shock:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: To byl díl 4 :), ale ten už je na korekci :) Stejně jako tech. manuál a díl 5 :-)

Mám teď v plánu vydat díl 4 - 1. část tech. manuálu - díl 5 - 2 část tech. manuálu
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

jo takto... já jen že jsem si nějak zafixoval tu trojku...možná je to tím že potřetí na mé soukromé číslo nedorazil a místo toho visel někde jinde (ty víš kde a těch pár taky .) ) rozhodně si ho už nepamatuji do detailu, ale pokud jsi to opravil dobře, tak se mají čtenáři na co těšit :) a co se manuálu týče, tak taky :D
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak tu máme další díl. Doufám, že se to bude líbit.
Kapitola 04 : Poklady

Galaxie Mléčná dráha, Země, Atlantis, řídící místnost
14 dní po přistání v sanfranciském zálivu

Na Atlantis probíhaly opravy poškození, které vznikly během bojů s Wraithy.
Chuck seděl na svém místě a četl si knížku. Jednou za čas zvednul hlavu a zkontroloval údaje ze senzorů, které byly znovu funčkní teprve tři hodiny. Poté se zase vrátil ke čtení.

Téměř ke konci služby ho vyrušil varovný signál. Zrovna pil svůj třetí hrnek horké kávy a leknutím si ho vylil do klína. Rychle ho začal utírat a přitom se díval na obrazovku. Chvíli na ni koukal a nemohl uvěřit tomu, co vidí. Hned zapnul městký interkom:
„Doktor Mckay do řídící místnosti. Doktor Mckay do řídící místnosti.“

Hlášení zastihlo Rodneyho na střelnici, kde si spolu s Rononem a Johnem procvičoval střelbu na terč. Rodney se sebral, rychle utíkal do řídící místnosti. Hned za ním utíkal i John a Ronon, kteří byli zvědaví, co že se to zase stalo.

Když po deseti minutách doběhla trojice k Chuckovi, tak už vedle něj stála Teyla a Sam, která po návratu Atlantis na Zemi, převzala opět velení nad městem, a pozorovaly obrazovku, která zobrazovali data ze senzorů.

Rodney rychle přiskočil ke konzole, aby zjistil, co všechny tak zaujalo. Po pár vteřínách naprázdno polknul a otevřel pusu. John se ho hned ptal:
„Rodney, co se stalo, co tam vidíš?“ McKay se nechtěl uhnout a tak ho John trošičku pošťouchl na stranu, což Rodney nečekal, takže spadnul na zadek. Ronon potlačil smích, zatím, co se John díval na obrazovku, na které viděl mapu Mléčné dráhy s body značící antické základny.

Galaxie Mléčná dráha, Země, Atlantis, Zasedací místnost
o dvě hodiny později

Na poradě seděla velitelka Atlantis s SG1, PT1 (Pozn. Shepparduv tým) a Richardem Woolseym.

Rodney zrovna na obrazovce ukazoval záznamy ze senzorů a u toho vysvětloval:
„Jak vidíte, máme tu sedm bodů, které město identifikovalo jako antické základny. Podle údajů by nám nemělo dělat problém dostat se ke všem až na jednu.
Tou problémovou je základna na Dakaře. Vzhledem k našim vztahům s Jaffskou republikou bych jim o základně nic neříkal. Nemůžeme si být ale jistí, zda základnu neobjeví, protože vyslala signál, díky kterému jsme jí našli. Je tu značné riziko, že ho zachytily i Anubisovy vylepšené Ha´taky.“

Rodney si udělal pauzu, aby se napil. Teal´c toho využil a začal mluvit.
„Musím s vámi souhlasit, doktore. Mí bratři zapomněli na to, že my sami byli otroky a nyní se chtějí oni sami v čele s Radou stát vládci galaxie.
Rada vidí největší hrozbu právě v Tau´ri díky tomu, že máte technologii Asgardů i Antiků. Tau´ri zůstalo věrných jen málo jaffů. Většina z nich je právě na Chulaku.“ (Pozn. Chulak se stal hlavním městem Svobodných jaffů. V jejich čele je triumvirát tvořený Teal’cem, mistrem Bra´tacem a Rag´norem.)

Rodney se opět chopil slova:
„Dobře, takže můžeme pokračovat. Jak vidíte, tak základny jsou na šesti planetách. Zde na Zemi máme souřadnice dvou základen. Další body se objevily na již zmíněné Dakaře, dále na Vis Urbanu, Chulaku, P3X-774 a Praclarush Taonas.“

Generál O’Neill při zmínce o posledních planetách zpozorněl:
„Doktore, na Praclarush Taonas nic není, tam jsme našli ZPM pro Antickou základnu na Antarktidě,“ podotkl O’Neill s nejistotou v hlase.

Rodney se nenechal vyvést z míry, a protože něco takového očekával, pohotově reagoval:
„Máte pravdu, generále, ale když se podívate na detail soustavy,“ chvíli pracoval s počítačem a obraz se příblížil na soustavu Praclarush Taonas, „tak vidíte, že signál přichází z jednoho měsíce planety.“
„Dobrá doktore. Co ta planeta P3X-774? Její označení je mi povědomé.“ Tentokrát Jackovi odpověděla pohotově Sam:
„Máš pravdu, je to planeta Noxů.“

Generál chvíli přemýšlel o dalších krocích a pak pokračoval:
„No myslím, že schůzku můžeme ukončit. Sam a doktor Mckay, začnou pracovat na našich možnostech pro vnik do základen zde na Zemi. Plukovníci Mitchell a Sheppard spolu s Teal’cem vypracují plán k průniku na základnu na Dakaře. A pokud jde o tu na Chulaku, tak podáme oficiální žádost Triumvirátu Svobodných Jaffů. O průzkum ostatních planet se postarají SG týmy. S průzkumem planety Noxů počkáme až do chvíle, kdy budeme mít plně funkční loď, protože bránou se tam nedostaneme.“

Všichni se už začali zvedat, ale Sam se, ještě než se rozešli, chopila slova:
„Jacku, mělo by se uvažovat také o přesunu Asgardského jádra sem na Atlantis a jeho propojení s Antickou databází.“
„Výborný nápad Sam, přídám to ke své zprávě pro prezidenta a věřím, že zde pan Woolsey to napíše do své zprávy pro IOA.“
Všichni se podívali na Woolseyho, který jen kývl hlavou na souhlas.

Galaxie Mléčná dráha, Země
o dva měsíce později

Sam byla s Jackem na jeho chatě. Bavili se spolu o všem, co se událo od objevení Atlantis na Zemi. Probírali zveřejnění Projektu Brány, postupně se uklidňující nepokoje ve světě i objevy antických základen a jejich přínos.

Na Zemi bylo pod Stonehenge objeveno jedno ZPM a také sklad dronů, které byly hned přesunuty na Atlantis a zbytek do antarktické základny.
V řeckém pohoří Olymp, uvnitř hory Mytikas, objevili zařízení na výrobu dronů, ale napájející ZPM bylo vybité a tak vědci, pod vedením dr. Zelenky, pracovali na alternativním zdroji energie s pomocí pozemských generátorů. Bohužel zatím nebyli moc úspěšní.

Ve Vis Urban objevil tým SG-4 v podzemním hangáru loď třídy Aurora a jedno ZPM.
Po průzkumu lodě doktor Lee zjistil, že nemá dokončené motory, ale že by se daly, za pomoci antické databáze Atlantis, dodělat.
Podobný objev se podařil i týmu PT1, který se vydal Daedalem k měsíci Praclarush Taonas. Pod povrchem měsíce objevili plně funkční Auroru. Po ověření stavu lodi ji přesunuli k Zemi a zaparkovali na odvrácené straně Měsíce.
Po schválení žádosti Triumvirátem, začali lidé pátrat na Chulaku po Antické základně. Zařízení se povedlo objevit v neobydlené části planety. Šlo o podzemní obrannou stanici s velkým skladem dronů, křeslem a také štíty, které byly napájeny z jádra planety a v případě potřeby se daly na omezenou dobu rozšířit kolem celé planety, kdy pracovaly jen na padesát procent.
Po dohodě s Triumvirátem bylo rozhodnuto, že Tau´ri a Svobodní Jaffové vybudují nad stanicí zakladnu s hangáry a startovacícími plochami pro F-302 a Glidery. Důležitou součástí bylo i plánované řídící středisko satelitního obranného systému kolem Chulaku.

Jediné základny, které tak nebyly navštíveny, byly ty na Dakaře a domovské planetě Noxů. Pro jejich průzkum byla vybrána Odyssea, ale ne dříve než dojde k vyjmutí asgardského jádra z jejích systémů.

Galaxie Mléčná dráha, Země
devět měsíců od příletu Atlantis

Asgardské jádro bylo úspěšně výjmuto ze systému Odyssey.
Tým pod velením doktorky Carterové, doktora McKaye a doktora Zelenky se již čtyři měsíce snažil o propojení jádra se systémy města.

Zrovna vedli další hlasitou diskuzi, když Sam zazvonil telefon. Na displeji viděla, že jí volá její snoubenec:
„Jacku, teď nemůžu mluvit?“
„Sam je to důležité.“
„Dobře, tak rychle,“ koukla na své kolegy, ale když se i nadále dohadovali, tak se věnovala jen svému hovoru.
„Potřebuju najít adaptér, abych mohl připojit nový satelit k televizi. Vím, že ho někde máme.“
„Jacku, s tímhle mě teď neruš,“ reagovala podrážděně Sam. Nakonec se přece jen smilovala:
„Adaptér najdeš ve skříni vedle knihovny. A teď už musím končit, miluju tě a uvidíme se večer.“

Sam zavěsila a otočila se k vědcům, protože bylo najednou ticho. Oba na ní koukali a koutky úst jim cukaly. Najednou se Rodney zarazil, jakoby hledal něco, co měl přímo před sebou:
„Mám to. Nesmíme propojovat jádro přímo s databází, jak jsme to do teď zkoušeli.“

Sam i Radek na něj koukali, ale Rodney přešel k asgardskému jádru a zapnul holografické rozhraní. Objevil se hologram Thora.
„Je v jádře adaptér mezi antickou a asgardskou technologií?“
Hologram se vypnul a několik minut se nic nedělo. Rodney byl už nervozní, když se hologram najednou objevil:
„V jádře jsou plány zařízení, které jsme používali při propojování našich počítačů pří zasedání rady Aliance čtyř ras.“
„Výborně Thore, můžeš zobrazit plány jako hologram?“
„Jak si přejete“.

Místo Thora se zobrazily plány zařízení s krystaly. Popisy byly přeloženy do angličtiny a všichni tři vědci je začali studovat. Sam se Rodneyo hned ptala:
„Rodney, proč si se na to nezeptal už dřív? Mohli jsme si ušetřit měsíce práce.“

Rodney se teď tvářil trošičku provinile:
„Sam, šli jsme na to moc složitě a já si teprve díky tvému hovoru s generálem O’Neillem uvědomil, že by se to dalo vyřešit jednoduše a že to Asgardi už museli používat, když byli spojenci a jejich technologie se musely propojovat.“
„No Jacka potěší, že pomohl,“ usmála se Sam a začala si prohlížel plán zařízení.

„To bude trvat týdny, než to sestavíme,“ stěžoval si Rod. Tentokrát začala jednat Sam a přešla k jádru, připojila svůj tablet a jednoduchým příkazem do něj přetáhla plány. Rodney se na ní díval a nechápal, co chce dělat. Sam se k němu otočila:
„Ještě před příletem Atlantis jsem pracovala v oblasti 51 na zařízení využívající technologii asgardského transportu jako výrobníku.“
„Sam, tohle přece už dávno máme. Takhle vytvořil James Marrick v galaxii Ori znovu Replikátory,“ oponoval McKay.
„Máš pravdu Rodney,“ reagovala Sam, „být jádro stále na Odyssee, tak rozhraní máme už teď, protože tam bylo připojeno už od instalace Asgardy, ale protože bylo jasné, že se jádro z lodi dříve či později vyjme, začala jsem pracovat v oblasti 51 na samostatném výrobním přístroji. První testy dopadly dobře. Nebýt toho osudného útoku na základnu před devíti měsíci, tak už máme stroj plně funkční. Bylo štěstí, že se při útoku prototyp s daty nacházel v jiné části, než křeslo, jinak bychom o vše přišli.“
„Jaký je současný stav stroje?“ zeptal se Zelenka, a podle Rodneyho výrazu se chtěl zeptat na to samé. Sam mu hned odpověděla:
„Podle posledních zpráv je zařízení funkční a už s jeho pomocí vyrábíme součástky pro nový obranný satelitní systém kolem Země. Další stroje jsou umístěny na Stanovišti Alfa a Chulaku, kde pomáhají s obrannou sítí, ale také rozšiřováním základny. Jediná nevýhoda je, že k výrobě velkých věcí, jako jsou třeba lodě, je spotřeba energie astronomická, takže se využívá jen pro menší věci.“

Všichni tři vědci se nechali přenést do oblasti 51, kde probíhaly stavební úpravy celé základny. Stavěly se nové hangáry, doky, skladiště i laboratoře. Došli k velké budově, ve které se nacházel asgardský výrobník a po nahrání plánů, se před nimi objevil asgardsko-antický adaptér. Spolu s ním se vrátili na Atlantis.

Během týdne bylo asgardské jádro úspěšně připojeno k databázi Atlantis.
Díky spojení z ní získali mnoho užitečných informací, jako nové technologie pro lodě či energetické generátory.

Za korekci děkuji St0rmovi.
Také děkuji mým poradcům St0rmovi a Dragonovi a skupině autorů OO.

Předem děkuji za jakékoliv komentáře.
Naposledy upravil jakop dne 29.12.2013 15:44:13, celkově upraveno 6
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky