Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate - Arrestus (16. Započatý Lov) [28.11.2010]

Stargate - Arrestus (16. Započatý Lov) [28.11.2010]

Líbí se vám SG-Arrestus

Ano!
7
44%
Ano, i když mám raději původní příběh SG-1
4
25%
Ujde
3
19%
Ne
0
Žádná hlasování
Hrůza!
2
13%

Celkem hlasů : 16

Příspěvek 15.7.2010 17:39:45
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Změnil jsem pojmenování planet tak ať se v tom každý vyzná. :wink:
Uznávám že předchozí pojmenování bylo trochu hloupé.
Pozměnil jsem názvy na PLD-XXX
Název vyplývá z PLANET LANTHEAN DATABASE + číslo planety v databázi
:)

Příspěvek 18.7.2010 17:58:40
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

8. Start of Mission(Mise Začíná)

Gary právě zamykal svůj pokoj, když potkal Jane Lengsonovou. Oba mířili do zasedací místnosti.
„Dobré odpoledne,“ pozdravil ji Gary.
„Dobré, vy jste Dr. Russell, nemýlím-li se,“ usmála se.
„Ano, přesně tak. Půjdeme?“
„Jistě. Tak co na to vše říkáte? Pro mě, jako astrobioložku, je to splněný sen.“
„A pro mě jako paleontologa co nastínil teorii vzniku inteligentní formy dinosaurů a všichni se mu vysmáli je to dvojnásob splněný sen.“ smál se Gary.
V zasedací místnosti už byli skoro všichni, pouze doktor Reese chyběl.
Dr. Graham si prohlížel nějaké fotografie pořízené sondou ze včerejška.
Generál O'Brien seděl v čele a vedle něj seděli další důstojníci.
Plk. John Glassblower, kterého již známe, plk. Paul Kirby, plk. Jeff Richards, major Sidney Rosenfield, maj. Peter Brown, kapitán Tony Brewer, Poručik Joe Friedman, Poručík Richard Jones, Poručík Steven Morgan.
Generál vstal a řekl:
„Je přesně 13:00, můžeme začít.“ v tom se do zasedačky přiřítil Dr. Reese s nějakými fotografiemi v jedné ruce, a s hrnkem kávy v druhé ruce.
„Omlouvám se, ale ještě jsem byl pro nějaké fotografie, které nám sonda poslala před hodinou.“
„V pořádku doktore, posaďte se. Máme tu první záležitost, vytvoření dvou týmů složených z vojenského a vědeckého personálu. Nyní vás rozřadíme do jednotlivých týmů.“
Týmy byly rozřazeny následovně:
SG-1:

Plk. John Glassblower
Maj. Sidney Rosenfield
Por. Richard Jones
Sgt. Ryan O'Keefe
Doktor Keith Reese
Doktor Frank Graham
Doktor Gary Russell
Doktor Simon Wright
SG-2:

Plk. Paul Kirby
Kap. Tony Brewer
Por. Joe Friedman
Sgt. David Roads
Doktor Peter Hinks
Doktor Roman Kučera
Doktor Josh Sanford
Doktorka Jane Lengsonová
SG-3:

Plk. Jeff Richards
Maj. Peter Brown
Por. Steven Morgan
Sgt. Chozé Fernandez
Doktor James Hudson
Doktor Jim Wesley
Doktor Robert Seward
Doktor Jack Renfield

„To jsou tři týmy. Nyní se budeme zabývat průzkumem PLD-033. Předám slovo Dr. Reesovi.“
Keith Reese zobrazil na obrazovce nové fotky.
„Děkuji, Generále, takže před hodinou se nám podařilo pořídit detailnější snímky pyramid. Podívejte se na to písmo.“
„Hm, Lanthenské,“ konstatoval Dr. Simon Wright, lingvista a odborník na jazyky. Budoucí člen SG-1 a největší odborník přes Lantheanské písmo a jazyk.
„Bohové sestupte k Omorocům zachraňte je před zlem, která sužuje Omorocy po staletí,“ přečetl plynule nápis z pyramidy.
„Další důvod pro průzkum. Navíc naše senzory zjistily, že to město co je pod džunglí, není zasypáno úplně. Část města je pod povrchem a část je zarostlá vegetací. Takže se tam můžeme dostat. Samotné město je dvakrát větší než Arrestus či Procyon.
Architektura odpovídá Lantheanům, ale vypadá to na modernější architekturu, než je Arresstus. Ovšem, nemáme ani ponětí kdo postavil ty pyramidy. Je docela možné, že je postavili tamní domorodci,“ řekl Dr. Reese.
„Asi před hodinou jsme vypustili i průzkumný letoun. Asi 3 km od Brány se nachází vesnice. Pořídili jsme i snímky těch bytostí.“
Všichni se podívali na fotku mimozemšťana na obrazovce.
Protáhlé tělo, hnědá kůže, velmi připomínal člověka. Avšak byly tu rozdíly. Lebka byla protáhlá a oči byly k poměru těla neobvykle velké. Ruce a prsty byly tenké a dlouhé. Stavba těla potvrzovala, že musel projít zhruba stejným vývojem jako člověk, a že se vyvinul z nějakých tamějších opic.
„Můj bože,“ vzdechla Dr. Jane Lengsonová.
„Přesvědčil jste mě, doktore. Pošlete dokumentaci pentagonu. Uvidíme, jak se Pentagon rozhodne,“ řekl generál O'Brien.
„Jsem jistý, že toto je zatím to nejzajímavější od doby nalezení Brány,“ řekl Reese.
„Děkuji Doktoru Reesovi za informace. Nyní bych rád projednal přejmenování planet z Lantheanské Databáze. Tudíž jsem ochoten vyslechnout názory.“
„Dobrá takže pro PLD-004. Planeta obíhá okolo hvězdy Cernis 52. Takže název planety bych odvodil z názvu hvězdy. Je někdo proti?“ ptal se Reese.
V místnosti se nikdo neozýval.
„To je dobrý název, Cernis si zapamatuju lépe než PLD-004,“ řekl uznale plukovník Glassblower.
„Je to rozhodně lepší název než Enterprise, který si říkal, že navrhneš,“ smál se Major Sidney Rosenfield.
Tahle dvojice už zažila spolu hodně. Od tajných operací na dálném východě proti Al-Kaidě, po první cestu bránou na Cernis. Byli velmi dobří přátelé.
„A PLD-009 navrhuji přejmenovat na Alkaris.“
Nikdo nebyl proti. Názvy neobyvatelných planet zůstaly stejné.
O den později
Dr. Graham šel po chodbě, když na něj začal volat Dr. Reese.
„Doktore, tady jste, porada začíná. Pojďte.“
V zasedací místnosti již byli přítomny dva týmy SG-1 a SG-2.
„O co jsme přišli, generále?“ ptal se Reese.
„Zatím o nic posaďte se. Právě jsem hovořil s Pentagonem. Schvalují průzkum PLD-033.“
„Skvělá zpráva!“ řekl John. Generál se na něj podíval chladným pohledem, ale pokračoval dál.
„Vybral jsem pro tuto misi SG-1 a SG-2. Týmy budou operovat společně. Hlavním cílem mise bude prozkoumat město pod džunglí a vyhledat databázi města. Druhořadým úkolem bude prozkoumat pyramidy v oblasti Brány. SG-1 se pokusí navázat kontakt s domorodci. Délka mise je zatím neurčitá, vybavení vám můžeme v případě potřeby poslat.“
„Generále, navrhuji vzít si sebou ZPM. Už jednou se stalo, že ovládací panel byl vybitý,“ řekl Reese a vzpomněl si na první misi na Cernis, kdy nemohli vytočit Zemi, a museli jim poslat zpět ZPM.
„Samozřejmě,“ odvětil generál.
„Doktore, pořídila sonda snímky umístění brány? Chtěl bych vědět, jestli můžeme jet Hummerem.“
ptal se Plk. Paul Kirby.
„Samozřejmě. Sonda pořídila fotografie plošiny, na které je brána.“
„ A?“
„Sonda sjela a zjistili jsme, že brána je umístěna na vrcholu jedné z pyramid, ale pyramida není až tak špičatá. S Hummerem se bez problému dostaneme nahoru i dolu.“
Plk. Kirby byl spokojen s touto informací.
Vléct tunu vybavení pěšky se mu opravdu nechtělo.
„Myslím, že všichni jsou obeznámeni s prioritami mise. Ještě jednu věc. Před briefingem jsem mluvil s Pentagonem. Plánují zasvětit některé státy do našich objevů. Brána je oficiálně utajena, za tři měsíce bude převezena z McMurdo do Groom Lake. Chtěl jsem vám to jenom říct, můžete jít. Buďte připraveni, v 15:00 vyrážíte. Zatím rozchod,“ řekl generál.
15:00, prostor Brány
Vidíme přicházející SG-2 v plné polní. Před rampou stojí vozidlo M998/A1 Hummer, bez střechy a s kulometem na horní ocelové konstrukci. Na korbě je naloženo plno vybavení a přístrojů. Za volantem sedí seržant Ryan O'Keefe. Přichází dr. Keith Reese a nese nějaký stříbrný kufřík.
Roman Kučera se ptá: „Co v tom je?“
Keith otevře kufřík a v něm vidíme ZPM. Dr. Kučera si ho potěžkává a prohlíží, pak ho podá ukázat Dr. Grahamovi, který je ve své nové výstroji nesvůj.
„Tak to je ten zázrak. Nechce se mi ani věřit že to je pravda. Červí díry, Sub-časoprostor, mimozemské lodě… a tučná výplata od letectva“ smál se Graham.
Keith Reese se pousmál a naložil kufřík se ZPM k ostatnímu vybavení. V tom se ozval hlas muže z mikrofonu: „Budeme zadávat, připravte se.“
Začíná hrát skladba: Cheyenne Mountain Complex ze Stargate Movie Soundtrack
http://www.youtube.com/watch?v=trj9QMqYN78&feature=related
„Zvyšuji výkon na 15%!“
Symboly se rozzářili bílou a pohasly. Rozsvítil se první symbol a začalo se zadávat.
„První symbol zadán.“
Na předním skle Hummeru se odráželo světlo prvního zapadlého chevronu.
„Druhý symbol zadán.“
„Třetí symbol zadán.“
„Čtvrtý symbol zadán.“
V tom se dr. Peter Hinks ptá Reese:
„Doktore jaký je to pocit projít?“
„Když vejdete, nic necítíte, ovšem když se vaše tělo na druhé straně reintegruje, na zlomek sekundy cítíte bodání po celém těle. Ale nebojte se, nic to není,“ ujišťoval ho.
„Šestý symbol zadán!“
„Sedmý symbol zadán, červí díra vytvořena.“
Prostor brány se modravě rozzářil. Naši vědečtí nováčci teď viděli druhou aktivaci a teď
měli i projít.
„Podle sondy je všude čisto, žádné nebezpečí nehrozí,“ řekl muž do mikrofonu.
Hummer nastartoval a pomalu se rozjel k bráně.
Pomalu se vnořil do horizontu událostí. Poté zmizel úplně.
Za ním kráčel zbytek SG-1 a SG-2. Vojáci rychle prošli, ale naši nováčci šli pomalu.
Keith Reese přiložil ruku na vlnící se horizont událostí a řekl Dr. Grahamovi a ostatním:
„Teď už žádné teorie, pouze skutečnost. Ničeho se nebojte a následujte mě,“ dodal jim odvahu.
Frank Graham se pomalu vnořil do červí díry.
Roman Kučera se nadechl a vstoupil.
Pouze Gary ještě váhal a prohlížel si vlnící se zrcadlo.
Dr. Jane Lengsonová mu řekla: „No pojďte, snad na tom opravdu nic není.“ zasmála se, ale v jejích očích bylo vidět, že jí není moc do smíchu. Nakonec se odhodlala a prošla.
Gary se zhluboka nadechl a zavřel oči a vykročil.
Vidíme tunel červí díry z prvního filmu. Blíží se konec tunelu a záblesk…

děkuji schopnému korektorovi Duškovi. :)

Komentáře vítány. :ok:
Naposledy upravil John Glassblower dne 08.8.2010 10:04:31, celkově upraveno 2

Příspěvek 18.7.2010 18:56:23
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Menší úprava: přidal sem do prvního příspěvku obsazení postav :ok: :write:

Příspěvek 18.7.2010 21:14:05
Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Moc pěkný díl, už se těším na další :smile: zajímalo by mě, která rasa tam vystavěla ty pyramidy :hmmm: :D

Příspěvek 18.7.2010 23:17:54
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: :hmmm: Celkom dobrá a čitatelná časť. :) :wink:
:write: :arrow: :ok:
Teším sa na pokračovanie.
:bye:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

9. Omorocové část první (The Omorocca part 1.)

Gary se náhle vynořil z brány. Vidíme úžasný výhled do okolí. Všude samá zeleň, a neznámé rostliny. Hummer pomalu sjížděl z vrchní plošiny pyramidy.
„ V pohodě?“ ptal se Keith Garyho.
„Jo, jo. Zvláštní pocit,“ ukázal na bránu.
Ta se deaktivovala.
Dr. Wright si prohlížel sousední pyramidy.
„Ta, na které jsme teď, je nejmíň 50 metrů vysoká,“ konstatoval.
„Dobrá lidi Hummer už je dole pojďme za nimi!“ řekl John.
Hummer zastavil pod pyramidou. Všichni vystoupili a čekali na další rozkazy.
John sundal batoh a svoji M4A1 Carabinu a řekl:
„Dobrá, pod pyramidou postavte tábor, chci být co nejblíže brány, kdyby se objevily nějaké komplikace. První postavte tábor, chci tu mít pohodlí. Sidney, obstarej to tu, já půjdu tady s plukovníkem Kirbym, poručíkem Jonesem a Seržantem O'Keffem na průzkum.“
„Ok,“ řekl Major Rosenfield.
John a jeho průzkumný tým vyrazili.
„Tak jo, hoši, dáme se do toho!“ řekl kapitán Brewer a vytahoval bagáž z korby Hummeru.
Ostatní pomáhali.

O dvě hodiny později...

Tábor již stál, Dr. Graham si vařil kávu a ostatní, si prohlíželi okolí. Vojáci odpočívali. V tom všichni uslyšeli střelbu.
„Co se k čertu děje?“ ozval se Major Rosenfield.
Za pět minut od střelby, se vrací průzkumný tým.
„Plukovníci se vrátili!“ volal na ostatní Dr. Reese.
„Tak co?“ ptal se Johna major Rosenfield.
„V okolí 3 kilometrů nic zajímavého, akorát tady poručíka Jonese chtěla sežrat nějaká potvora,“ smál se.
„No, musel jsem vystřelit, pane. Takové zvíře, něco jako přerostlá ještěrka s velkými zuby,“ řekl poručík Jones a ukazoval svůj úlovek.
„No Jonesi, myslím, že máme večeři,“ smál se major.
Doktorka Lengsonová však nesouhlasila:
„Nevíme, zda to můžeme jíst, nevíme, jestli je jedovatá nebo něco podobného.“
„Má pravdu.“ řekl John.
„Raději to zahoďte, ale někam dál od tábora. Nechci, aby se tady objevila nějaká další potvora.“
„Rozkaz.“ řekl Jones a šel hodit mršinu zpět do pralesa.
„Tak a co vy, doktore Wrighte, můžete se svými kolegy prozkoumat tu pyramidu. Půjde s vámi Seržant O'Keefe, kdybyste narazili na nějaké zvířátko.“
„Ano pane.“
„Plukovníku, ráda bych zůstala v blízkosti tábora a sbírala vzorky. Možná i odchytila nějaké zvířata,“ navrhla Jane Lengsonová.
„Samozřejmě, tady poručík Friedman se seržantem Roadsem na vás budou dávat pozor. Že ano poručíku?“ podíval se John na Poručíka Friedmana.
Ten se pousmál, podíval se na astrobioložku a ujistil: „Ano, pane.“
Archeologický tým v čele s Wrightem vyrazil k vstupu do pyramidy. Zůstal tu zbytek SG-1 a SG-2.
„Keithe, kde přesně se nachází nezasypaná část města?“ ptal se John.
„Průzkumný letoun potvrdil nějakou používanou stezku, můžeme jet autem. Asi 2 kilometry tímhle směrem,“ ukazoval Reese.
„Dobrá Poručíku Friedmane, vemte si seržanta Roadse a hlídejte tábor, my jedeme prozkoumat město,“ přikázal John.
Keith naložil na korbu nějaké přístroje a nasedl dopředu, John řídil, ostatní si sedli na korbu.
Jelo se velmi špatně, i když zde byla rozpoznatelná cesta, musel si Hummer razit cestu vegetací.
Po pár minutách cesty se Hummer dostal na konec cesty.
„Fajn, zastav, je to tady,“ řekl Reese.
Nemusel ani pobízet, cesta končila na obrovském vstupu do města.
Všude kolem, byly postaveny kamenné modly a kolem byly zabodnuté plápolající pochodně.
„Zdá se, že místní domorodci uctívají artefakty po Lantheanech,“ řekl Frank Graham.
„Nepochybně. Dobrá půjdeme dovnitř, rád bych našel centrální databázi a extrahoval data,“ prohlásil Keith.
„OK. Já, Sidney a Paul půjdeme s vámi, Tony, hlídejte vozidlo, kdyby se nějaký domorodec rozhodl projet v našem Hummeru. Pojďme.“ řekl John a sebral vybavení z korby.
„Dost zchátralé,“ poznamenal Peter Hinks.
„Na to, že je to 65 milionů let staré, je to ve skvělé kondici,“ řekl Frank Graham.
Keith rozsvítil baterku, totéž udělali ostatní, protože dále už byla tma.

V Pyramidě…
Dr. Wright našel v pyramidě na zdech plno Lantheanského textu.
Pustil se do překladu.
Doktor Kučera zatím odlomil kousek materiálu ze zdi pyramidy a vložil ho do skleněné nádobky, aby mohli určit jak je pyramida stará.
Seržant O'Keefe seděl opodál a bylo vidět, že se dost nudil. Zbraň měl opřenou o zeď a cpal se Musli tyčinkou.
„Tak co, doktore, na co jste přišel?“ ptal se s plnou pusou.
„Moc toho nevím, ale s jistotou můžu říct, že to nepostavili Lantheané. Vypadá to na nějakou rasu, která si říká Omorocové. Tipl bych to na ty naše domorodce, co je vyfotografoval letoun,“ odpověděl Wright.
„A co pěkného se tam píše?“ opět se ptal seržant.
„Zatím se snažím přijít na smysl slov. Je to Lantheanština, ale zdá se, že si ji přizpůsobili a naučili jako svůj jazyk. Je to něco jako jiný dialekt.“
„Hm,“ zamručel seržant s výrazem, že tomu rozumí.
Náhle se ozval hlas z vedlejší místnosti. Byl to Gary Russell.
„Pojďte sem, to musíte vidět!“
Seržant O'Keefe sebral svoji M16A2 a ostatní také běželi do vedlejší místnosti.
„Co se děje?“ ptal se Dr. Wright.
„Je to to, co si myslím?“ ukázal dopředu Dr. Kučera.

Ve městě…
Naprostá tma, náhle vidíme záblesky baterek.
„Fajn, kudy teď?“ ptal se John Keitha.
„Čekej. Bloudíme tu, je to přece jen obrovské.“
„Podle toho co jsem četl v dokumentaci, má každá chodba malý panel s informacemi ne?“ ptal se Graham.
„Ano, zrovna jsem to chtěl říct. Támhle na konci chodby. Zkusím se tam dostat. Doufám, že to bude stále fungovat,“ řekl Keith a otevřel Laptop.
„Jak to chcete propojit s Lantheanskou technologií?“ ptal se ho Peter Hinks.
„Á, to jsem vám zapomněl říct. Každý Lantheanký panel, počítač, databáze, a jiná udělátka mají konektory, něco jako naše USB. Takže nám stačilo vyrobit podobný způsob propojení, a naše
počítače nemají s Lantheanskými daty problém,“ podal vyčerpávající odpověď.
„Raději najdi plán města,“ pobízel ho Major Rosenfield.
„Jo, jo, dejte mi pár minut!“
„Víme, že Lantheanštinu neovládáš nijak skvěle.“ škádlil ho John.
„Jo, jasně, ty neumíš přečíst ani řádek,“ oplatil mu to Keith a dodal:
„Navíc mám překládací program. Konečně, plán města. Stáhnu si ho do Laptopu, a můžeme jít.“
„Jak je to daleko?“ ptal se plukovník Kirby.
„Město je velké jako New York, co myslíte, ale máme štěstí, že je to tak blízko, asi kilometr,“ odpověděl Keith.
John, který právě označoval chodbu, kterou prošli, světelnou tyčinkou se zhrozil.
„Děláš si srandu?“
„Vůbec ne.“
„Fajn, ale já už nemám světlo, abychom se dostali zpátky. Nějaký další nápad?“
„Já mám křídu, pane.“ nabízel Johnovi Poručík Jones.
„Skvělé Jonesi, připomeňte mi, abych vás povýšil,“ smál se John.
Tak postupovali dál.

V Pyramidě….
„ 1, 2, 3, 4, 5, 6, … 20 ZPM?!“ vykřikl Kučera, když je spočítal na kamenném podstavci.
„Bereme je s sebou ne?“ zvolal radostně Gary.
„Počkejte, doktore, přečtěme si nejprve pořádně nápis na podstavci,“ zastavil ho Dr. Wright.
„-Pouze dobří bohové si můžou zasloužit drahokamy Lanteranů. Ti jenž kráčejí ve stopách zla se nesmějí k svátosti ani přiblížit a paprsek Lanteranů je srazí k zemi.-“
„Nějaké žvásty, ne?“ řekl Josh Sanford.
Dr. Wright se sehnul pro kámen, co ležel na zemi, a hodil ho směrem k podstavci se ZPM.
Náhle se ozval hukot a tři zelené paprsky se zaměřily na kámen a zničily ho na prach.
„Jo, rozhodně je to žvást, doktore Sanforde,“ řekl kriticky Wright.
Sanford byl bledý jako stěna. Kdyby šel k podstavci, byl by teď mrtvý.
„Ale, co to je?“ ptal se Wrighta Dr. Kučera.
„To je Lantheanský obranný systém. Už jsem jich pár viděl, ale ne v akci.“ ukazoval na tři zařízení na podlaze.
„Nechme to být. ZPM je cenné, ale počkejme na ostatní. Teď bych rád dokončil překlad toho textu,“ řekl Simon Wright.

U Hummeru, před vstupem do útrob města…

Kapitán Tony Brewer hlídal Hummer.
Bylo nesnesitelné vedro, a kolem něho poletoval neznámý hmyz.
„Mrchy jedny malé,“ zanadával a hledal v batozích na korbě Hummeru repelent.
„Snad to bude fungovat i na tyhle mimozemské brouky,“ zasmál se.
Pak uslyšel nějaký šramot listí za ním.
Kapitán okamžitě popadl svoji M16 a mířil na křoví, kde se něco skrývalo. Nevěděl, jestli je to nějaké zvíře nebo něco jiného.
„Vylez!“ zařval.
„Kai-ná he Larent!“ ozvalo se z křoví
Náhle z křoví vystoupila silueta postavy, kterou kapitán viděl na fotce z briefingu.
Bytost nahnědlé kůže, velké protáhlé tělo, velké oči, černé vlasy.
Byl spoře oděn, jenom kolem pasu měl pokrývku z listů. Byl vyzbrojen primitivním lukem a u pasu měl nádobku na šípy. Byl ověšen různými dekoracemi a na hlavě měl ozdobnou čelenku, která mu bránila, aby mu vlasy padaly do očí.
„Kai-ná he rotrea?“ opět promluvil a sundal k zemi svůj luk a šípy.
Kapitán Brewer však na něj dále mířil zbraní.
Pak mu blesklo hlavou, že mluví podobnou řečí, znělo to jako Lantheansky.
Tak mu kapitán řekl:
„Omae.“
To znamenalo Ahoj.
„Eh..Rewe -Amae? Amae Lanterraa,“ řekla -ta- bytost a poklekla a začala něco mumlat. Vypadalo to jako by se ke kapitánovi začal modlit.

opět děkuji D.Duškovi za korekci

Komenty vítány :ok:

D.Dušek

Odpovědět s citací

Čím dál tím lepší ;-) zlepšuješ se, máš poměrně slušnou fantazii :).

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Snažím se :)

D.Dušek

Odpovědět s citací

Zdá se mi to, nebo tady nikdo, kromě mě tu povídku nečetl? Chtělo by to nějaké hodnocení, nebo se dalšího dílu nedočkám!

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ale četl, jenom není vždycky po přečtení čas na psaní komentářů. Díl byl opět na vysoké úrovni (jak už bývá zvykem). Btw. taky bych byl rád kdyby se tu co nejdřív oběvilo další pokračování :)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Teraz som si to prečítal aj ja a musím znechutene :( priznať, že sa mi príbeh, aspoň táto časť páči. :lol: :) :)
:write: :arrow: :yahoo:
:ok: :bye:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Příjemné počtení :wink:

Obrázek
10. Omorocové část druhá(The Omorocca part2.)

„Fajn, tohle je divný,“ řekl nahlas kapitán Brewer a zapnul vysílačku.
Postava dál klečela na zemi a modlila se k němu.
„Plukovníku Kirby? -přepínám-“
Plukovník Kirby, se svítilnou na své zbrani, právě procházel další chodbou ve městě s týmy SG-1 a SG-2.
Keith Reese zrovna stál u dalšího panelu a John kreslil na stěnu šipku křídou.
Z vysílačky Kirbyho se ozval kapitán Brewer.
„Co se děje Tony?“
„Pane, hlásím přímý kontakt s domorodcem. Teď tu přede mnou klečí a vypadá jako by se ke mně modlil.“
„Fajn, pokud nejeví známky agrese nechte ho být. Snažte se ho zabavit do našeho příchodu. Jasné?“
„Ano, pane.“
„Kirby, konec.“
John, který neslyšel rozhovor, se ptal: „Co se děje Paule?“
„Tony má před sebou toho domorodce. Doufám, že ho zabaví, než přijdeme.“
„Fajn. Takže Keithe, jak to vypadá?“
„Pánové, centrum města s databází.“ prohlásil slavnostně Keith, když otevíral velké dveře.
Před týmem se objeví velká hala, v níž je umístěno spoustu Lantheanských Dataskříní.
„Páni, skoro nedotčené.“ řekl Keith.
„Fajn, rozeberu první,“ prohlásil a poprosil: „Doktore Grahame, můžete mi pomoct?“
„Ale jo. Co mám dělat?“
„Fajn, vezměte si tuhle druhou dataskříň a sundejte kryt. Je tam takový panel s mnoha krystaly. Nejprve přestřihněte vedení energie od zdroje a vyndejte ten panel. To je vše.“
„OK.“
Když právě zavírali poslední, dvanáctou skříň, ozvala se znovu vysílačka:
„Tady kapitán Brewer, přepínám!“
Plukovník Kirby pohotově odpověděl:
„Kirby, Tony co je?“
„Pane, domorodec zdrhnul do pralesa.“
„Nevadí, stejně je plánujeme kontaktovat. Setkáme se tak za 30 minut. Kirby - konec.“
Keith zabalil poslední datový panel a John přikázal cestu zpět.
Pomalu postupovali po značkách zpět. Prostory města byly opravdu neskutečně velké.
„Podívejte se,“ ukazoval Major Rosenfield na tři rýhy ve stěně.
„Od čeho to ksakru může být?“
Poručík Jones si také všiml něčeho zvláštního.
„Pane, podívejte se!“
Ukazoval poručík na kostru nějaké bytosti.
„Fajn tohle se mi nelíbí, nasaďte si masky!“ rozkázal John.
Všichni si nasadili plynové masky.
„Keithe, máš tu ten detektor plynů?“
Keith Reese přikývnul a vybalil nějaký přístroj, detektor plynů.
„Sundejte ty masky, žádný jed, nebo jiná otravná látka tu není,“ hlásil Keith údaj ze svého detektoru.
„No jo, ale co ty těla?“ ptal se John.
„Vypadá to jako doupě nějakého zvířete.“
Dr. Graham si prohlížel pozůstatky těch bytostí.
„Podívejte se, byli spoutáni, a tady jsou díry po nějakých zbraních,“ ukazoval Graham. Navíc zde bylo plno průstřelů ve zdech a také plno škrábanců po zdech. Ale podle koster se vše stalo velmi dávno.
„Raději pojďme,“ rozkázal John.
Tým pomalu postupoval zpátky k východu.

V Omorocké vesnici…
(následující text je Lantheansky)
Mladý lovec Taur přibíhal do vesnice. Z kupolovitých chýší stoupal dým, ve vesnici panoval čilý ruch.
Taur však dál utíká a hledá chatrč Saurna, šamana vesnice.
„Saurne! Saurne jsi tam?“ volá do chýše Taur.
„Co tu křičíš, Taure?! Nevidíš, že mám práci?!“
„Viděl jsem zmizelé bohy Lanterraa! Jednoho jsem viděl! Mluvil na mě!“
Šaman pouze odfrkl a vyjádřil gesto, které by se dalo vyložit jako odmítnutí.
„Nerouhej se!“ napomenul mladíka.
„Nelžu vám, šamane! Viděl jsem ho, viděl jsem Lanterraa!“
„Lžeš, to se nikomu nikdy za existenci našeho druhu nepovedlo!“
„Nelžu vám. Podívejte se, dal mi dokonce dar!“ ukazoval mu Taur podlouhlý předmět, na kterém byla napsána nějaká nesrozumitelná písmena.
Vidíme tyčinku Snickers.
„Co je to, u všech bohů?!“
„Nevím, Šamane, dal mi to a ukazoval mi nějaká gesta.“
Šaman si prohlížel předmět, a začínal Taurovi věřit.
„Je-li to pravda, stal ses jedním z osvícených!“ prohlásil Šaman.
„Co ti ještě povídal ten velký bůh?“ ptal se Taura.
„Nejprve to vypadalo jakoby se mě lekl. Pak na mě něco křičel v nesrozumitelné řeči a poté na mě chvíli ukazoval nějakou věcí. Poté mi dal tento dar.“
„Mohou to být bohové, ale může to být lest Ni'Mrodů, kteří tě chtějí svést na cestu zla?!“
„Ne, šamane, kdyby to byl Ni'Mrod byl bych jeho otrokem, možná by mě na místě zabil. Tento bůh se ke mně choval vlídně. Je to určitě Lanterraa!“ prohlásil s jistotou Taur.
„Mluvíš-li pravdu, je to největší událost našeho národa!“ řekl slavnostně Saurnus a pokračoval:
„Musím svolat vesnici, dej mi ten dar od boha!“
Taur mu podal čokoládovou tyčinku, a oba vyšli na náměstí vesnice.
Šaman zamířil k obrovské modle uprostřed vesnice.
Modla je ve skutečnost pilíř z Lantheanského města.
Šaman Saurnus začal svolávat vesnici:
„O,O,Omoroccaa!“
Poté uhodil klackem do kovového plátu zavěšeného na pilíři.
Všichni obyvatelé zanechali svých činností, a na prostraní náměstíčka se shlukoval dav Omoroků.
Šaman vyskočil na kámen, aby ho všichni viděli, po boku mu stál Taurus.
„Před chvíli, přiběhl za mnou mladý lovec Taur, aby zvěstoval šťastné zprávy. Taur se stal prvním osvíceným Omorokem.“
V davu nastal úžas a všichni věřili slovům z úst toho moudrého muže.
„Setkal se s našimi ztracenými bohy, Lanterraa!“ vykřikl Saurn a pozvedl nad hlavu tyčinku Snickers.
„Toto, je dar jenž daroval bůh Taurovi. Podívejte se!“

U Hummeru, před vstupem do města…
Tým se právě vynořil z útrob města.
Kapitán Brewer se opíral o Hummer a kouřil cigaretu.
„Tak co Tony, kde máš toho svýho kámoše?“ smál se plukovník Kirby.
„Pěkný kamarád, takové stvoření jsem ještě neviděl.“
„Co si mu říkal?“ ptal se ho Major Rosenfield.
„Ten maník se ke mně jakoby modlil, nebo co. No řekl jsem mu ahoj a dal mu Snickersku, ale nechápal, že je to k jídlu a Lantheansky jídlo říct neumím.
Keith se zarazil.
„On mluvil Lantheansky?“
„No, ano, ale tak nějak zkomoleně.“
„Zajímavé.“
„Tak fajn, všechno si sbalte, vracíme se zpátky.“ rozkázal John.
Hummer si razil cestu zpět k táboru.

Tábor...
Poručík Friedman seděl na bednách s vybavením a čistil svoji zbraň. V tom vidí přijíždět Hummer.
Poručík zasalutuje.
„Nechte toho, poručíku,“ řekl John
„Kde je seržant Roads a Dr. Lengsonová?“
„Doktorka chtěl pořídit záběry nějakého zvířete, seržant Roads jí dělá doprovod.“
„Dobrá, archeologický tým se ještě neozval?“
„Ne, pane.“
„Hm, Doktor Wright je určitě zase ve svém živlu,“ mumlal si pro sebe John.
„Dobrá lidi, budu podávat hlášení na Zem, chce se někdo vrátit nebo něco poslat?“
Keith vytáhl bednu s databázemi.
„Pošli jim to, nechci, aby to tu přišlo k úrazu.“
„Dobrá, Keithe, zkontroluj panel, jestli má brána šťávu!“
Keith vylezl po schodech na malou plošinku před pyramidou, kde byl umístěn Ovládací panel.
Otevřel kryt. Dovnitř panelu se dostávalo velice těžce. Poté, co dosáhl svého, zapnul Laptop a připojil se k ZPM.
„ZPM, je tady skoro nové!“
„No, to je dobré, ne?“ řekl John.
„Ale to znamená, že někdo bránu používá!“
„Jo, paráda, zavři ten panel, ať zadám adresu.“
Brána na vrcholku pyramidy se rozhučela, po prvním zadaném symbolu.
Symboly se z panelu zadávaly mnohem rychleji. Když zapadl sedmý zámek, vyvalil se z brány mocný kawoosh.
„Tady je Plukovník Glassblower, ozvěte se.“
„Tady velitelství v McMurdo, rádi vás slyšíme.“ John podal hlášení a poslal na Zem Lantheanské databáze.
Brána se zavřela.

Tady jsou nějaké obrázky
[img][./images/thumbs/hffhfh_1280678485.jpg]http://a.imageshack.us/img42/5130/hffhfh.jpg[/img]
[img][./images/thumbs/snmn1hfhf_1280678760.jpg]http://a.imageshack.us/img196/8735/snmn1hfhf.jpg[/img]

Obrázky jsou z modelu co jsem dělal v programu Google SketchUp.
Odkaz na model zde:

Všiml jsem si že moc připomínek k mé povídce není, možná je tak dokonalá nebo ji moc lidí nečte.

Za bleskovou korekci děkuji D.Duškovi :)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:scratchanym: Pripomienky typu: udal si nesprávne rozmery, alebo: v seriály to bolo inak atp. tu asi nebudú, nakoľko píšeš niečo nové a nie ďalšie pokračovanie SG.
:twisted: Pripomienky určite budú ak sa zistia nepresnosti v línii deja, alebo podobne. :yes:
Zatiaľ sa mi poviedka ako ju píšeš páči. :pst: :wink:
Už len dodám, že:
:write: :arrow: :yahoo:
:heat: :bye:

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vím že píšu zcela nový příběh o SG ale připomínky typu, tato část se mi nelíbila nebo líbila, nebo něco čím se můžu zlepšit a jiné další věci.
S takovou to vypadá že povídku čte třeba jenom Puk a můj korektor.

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Povídku čte určitě víc lidí, jen nepíšou komentáře.

Jinak je to zajimave počteni, a k těm obrázkům: nejsou špatné, ale doporučil bych ti jiný program jako je třeba Blender, sice je to něco náročnější než náčrtník od googlu ale výsledek pak stojí za to.
Warning: My post´s can kill you!

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky