Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Václavovy krátké povídky

Václavovy krátké povídky

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No u toho BSG nevím. Přeci jenom SG je mnohem lepší na začínání. Není tak komplexní a hlavně se na něm můžeš vyřádit a bude to stále SG. Kdežto u BSG je to trochu komplikovanější. Je mnohem více založené na pravdě. Tady není dobré otevřít prostor fantazii, protože s toho může vzniknout úplná blbost. Ale dělej jak chceš.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Piš co chceš a na co máš chuť, nikdo ani neříká, že to musí být SG...
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No dobře asi skusim SG ale když já něco píšu tak to je hned-nejsem si jist že tuto technologii měly atd... Já říkal že to není podle skutečnosti takže tam jsou i technologie které neznáte,jako to má mikey v některých povídkách.
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Dej si do povídek co chceš, jen si existenci toho musíš nějak logicky odůvodnit. Je to tvoje fanfikce (zdůrazňuji slova "tvoje" a "fikce"), takže se nás neptej, co bychom tam chtěli nebo nechtěli, ale prostě něco napiš, snaž se, ať to má hlavu a patu (nejlépe tam, kde by hlava a pata měla být) a čekej na to, jak to přijememe. Když to přijmeme negativně (a většina z nás ti napíše proč), tak se nad tím zkus zamyslet a příště se podle toho zařiď. Ale hlavně piš, jinak se to nenaučíš. Nemůžeš se věčně čtenáře ptát, co bys měl psát. To je na tobě. Když se rozhlídneš po zdejším fóru, uvidíš, že lidé tu píšou leccos. :wink:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pokud si najdeš validní důvod, tak můžeš napsat cokoliv. Například, že BC-304 má místo levého hangáru obrovský automat na Harribo medvídky, poněvadž z nich extrahovaná želatina se používá pro posílení Asgardského plasma beamu, který je poháněn Sheppardem šlapajícím na kole od té doby, co v bitvě o Atlantis ztratili hlavní generátory....
EDIT: koukám, že jsem se rozjel :rflmao:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

St0rm :D :D :D :D
Obrázek
Albert Einstein

stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

A přesně o tom to psaní přece je - vytvářet něco nového. Předně člověk píše pro to, že chce něco říct a na druhém místě taky pro to, že se mu z nějakýho důvodu líbí, když jeho díla ostatní lidi čtou a líbí se jim. Nebo když třeba kvůli své kontroverzi společnost rozdělují...

Když jsem sám začínal něco psát, dával jsem svoje dílka číst jen jedné osobě, ale i tak mi to pomohlo se pak zamyslet, co by chtělo zlepšit.

K psaní v tématu SG jsem se spíš dostal už jen tak ze srandy a moc jsem nedbal těch zaběhnutých věcí v seriálu, ani jsem neřešil, jestli ty které technologie jsou možné nebo ne, to prostě nějak vyplyne a to je právě ta moc, kterou autor má - vymyslet něco vlastního, vložit do toho vlastní názor.

Prostě jsem sednul a psal jsem, co jsem chtěl, a nikdo se neozval, že mu technologie létajícího města uvnitř planetky připadá pochybná... Takže piš, co chceš!

Což mi jen tak na okraj připomíná, že už je to hodně dlouho, co jsem napsal něco posledního a že bych ještě někdy rád něco zkusil :-)
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

kober Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak hlavne se se umime sami pobavit co stormi :rflmao:
Obrázek

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ale jako nový vytváření to už jsem přeci psal v té své první povídce a ihned se ozvalo - nepamatuji se že by lidé měly takovou technologii,atd...
Obrázek
Albert Einstein

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak napiš, že je to alternativní realita, to je nějaký problem?
Obrázek

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To je právě to, musíš jim to pak být taky schopen ospravedlnit, viz. alternativní vesmíry, osvícení antikem, rok 2030.. :wink:
Pokud to neni vyloženě loď pro šest miliard lidí (jestli to tu čteš Dragone, tak nemyslím tu tvojí loď na šest miliard lidí a jinou (oba víme kterou)) , tak to čtenáři skousnou, pokud jim k tomu dáš rozumné vysvětlení, proč taková technologie existuji a proč ji má ten a ten.. :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak jsem psala, musíš být schopen si existenci technologií odůvodnit. A pakliže ji odůvodníš a stejně se někdo ozve, musíš být schopen se zamyslet nad tím, jestli je odůvodněna logicky. Pakliže i toto splníš, pak si můžes s klidným srdcem říct "trhni si" a na kritika se vykašlat. Neříkám, že je to vždycky dobré, ale nejsou jen hodní kritici, kteří ti řeknou, kde děláš chybu a dají ti návod, jak se jí zbavit. Často se taky setkáš se šťouraly, kteří budou blbě kecat, i kdybys jim na stříbrném podnose naservíroval ten nejlepší koktejl originality, dech beroucího příběhu a božského zpracování.
Časem se naučíš hodného kritika a šťourala od sebe odlišit. Tato schopnost se vyvine spolu se schopností alespoň částečně objektivního pohledu na tvoji práci. :wink:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dobře, díky za rady. A už přemýšlím nad novou povídkou.
Obrázek
Albert Einstein

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No napad na tema bol dobry. Keby si to viac rozvil a pohral sa s tym, mohla by to byt pekna poviedka. To co si napisal nebola poviedka, ale rychli uvod do deja, ktory takmer chybal a ani nie zaver ale doslov. Poviedka podla mna by mala mat aspon par stran (aspon 10) a mala by vtiahnut citatela do deja.
Este jedna vec. Aby bola poviedka dobra, nemusis uvadzat megalomanske cisla ako 4x atlanti a 4x lodenica (16x atlantis). To mi prislo trochu vtipne :)
Ale ako vravim napad dobry len to nabuduce rozvi. do gramatiky ti kecat nebudem lebo ju mam sam biednu :D

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Aha,tak tj :D no ale toto jsou krátké povídky nebo jak to mám teda nazvat? Vaclavovy uvody do děje :D :D
Obrázek
Albert Einstein

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky