Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Defence - Poslední část 6 dílu vydána. (19.1.)

Stargate Defence - Poslední část 6 dílu vydána. (19.1.)

Příspěvek 12.8.2013 21:30:52
Kramlík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Já jsem rád, že jsi mi to takhle vypsal :-) Pokud jde o tu scénku s Emersonem, tak tu jsem psal jako odpověd, daedalosovi tady na forum, a řekl jsem si, že to bude lepší než, kdyby tam bylo pouze, že ignoruji smrt Emersona. No, ve wordu píšu, tenhle díl je asi tak měsíc starý, takže za dnešek jsem ho přečetl tak minimálně dvacetkrát a i korektorku sem měl. :-) No, bude se víc snažit. Tak, k těm wraithům, mají přece ten přístroj, který zobrazuje všechny wraitské lodě. (Myslím, že to byly wraithské lodě, nebo to byli ty Asuranské lodě? Fuuha, teď si nevzpomenu, řekněme, že zobrazuje obě možnosti, jak asurany, tak wraithy. ) Zobrazuje to lodě, takže Zelenka předpokládal, že nad všemi těmi planetami, kde jsou poblíž, nebo rovnou nad nimi wraithské lodě, jsou na pokračování v práci v Pegasu nebezpečná. K tomu Woolseymu, no máš pravdu.. Příště napíši i proč tak dlouho nespal.. Teď mě napadá snad dvacet důvodů, no nevadí. Po tom co Emerson uvidí v dalším díle, myslím, že udělá dobře, když je nechá kolem lodě. :-) (Teda aspoň já si to myslím :D) S tím citrónem nechtěl jsem aby se tam mezi sebou pobili.. tak raději ten citrón.. :-) Děkuju moc za kritiku, která mi určitě pomůže. :-))
Naposledy upravil Kramlík dne 12.8.2013 21:35:50, celkově upraveno 1
Jestli má někdo zájem si přečíst mou povídku, tak tady je:
Stargate Defence
Atrins Calendar - Ve stádiu vývoje. :P

Příspěvek 12.8.2013 21:35:08
Jack O. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravím, právě jsem dočetl tvou povídku a nedá mi to, abych se nevyjádřil.

Jako tvoje prvotina je to po dějový stránce docela dobrý. Jen si dej pozor na opakující se slova a na skladbu některých vet, zkus vytvářet i rozsáhlejší souvětí víc rozvíjet myšlenkové pochody a pocity. Ještě by nebylo od věci používat trochu techničtější výrazy (trubka :) ).

Osobně se mi moc líbí povídky doplněné obrázky, takže za to velká pochvala :thumbsup:

Docela by mě zajímalo jak je možné že Wraithti ostrovy neobjevili? Proč nezabrali i tuto planetu? Je nějak chráněna?

Příspěvek 12.8.2013 21:38:35
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Děkuju za vyjádření. :-) No, možná.. Doupravím ještě druhý díl, takže tam vysvětlím, jakto že na tuhle planetu nenarazili wraithi a také proč o ní nezjistili, když byla výprava ještě v Pegasu. :-) Zrovna na tu trubku mě nic nenapadalo.. :-D
Stargate Defence

Příspěvek 12.8.2013 21:47:07
deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

A co třeba kabel protože normálně eletřinu vodí dráty nebo kabeli :D :D :D :D jo a wreitské lodě to sice nemonitorovalo ale je to tvá povídka a tvůj výtvor takže si tu můžeš upravovat vše.

Příspěvek 12.8.2013 21:53:42
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sledování lodí se v SG (bráno celkově) vyskytlo pouze ve dvou případech, co si pamatuji. V normální SG-1, dal tu technologi lidem tok´ra Jacob, když vládce Baal bojoval s replikátory. Na mapě byly zobrazeny lodě označené Tok´erskými agenty.

V Pegasu to bylo sledování replikátorských (asuranských) lodí, kdy to kopie Sheppova týmu dodala originálu. Byla to pouze jednotka na sledování lodí třidy Aurora. A prakticky neexistuje možnost, aby to zachytilo mateřské úly wraithů.
Taková odpověď mi nestačí, budeš muset více namáhat mozkové závity.. :-)
Jak psal deadalos, je to tvoje povídka, můžeš si dělat cokoliv, ale čím víc to bude logické a reálné. Je to jako bys radarem chtěl zachytit ryby. Na to by se použil spíše sonar. :-) Ty dvě technologie nemají nic společného, je třeba si uvědomit, že k monitorování asuranů používali jejich "radar".

Ohledně té trubky vespod. Nazval bych to spojovací rozhraní. Obsahující jak ony kabely, tak i průlezy pro personál. Jak psal deadalos.

Jinak co se týče korekce. Snaha se cení, ale bohužel někdy snaha není dostatečná. Nevím kdo ti korekci dělal, ale doporučoval bych se obrátit na zkušenějšího autora. Přeci jenom jsou to rady ohledně psaní a v tom ti moc nepomůže kamarád, který je na stejném začátku jako ty. Či tu už něco publikoval?
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 12.8.2013 22:02:37
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Patas25 korekci mu dělá Kasparova a musím říci že to je celkem zkušená autorka jestli čteš její stagate ships ve které se vše točí jen kolem dalších a dalších způsobů jak přizabít Markse.Jo a napadá mě způsob jak sledovat lodě wreitů bilogický skenr dálkoví třeba i těch spoustu světelných let ve kterých je galaxie,pak bys ho jednoduše naladil na jejich DNA ze kterých jsou jejich lodě.

Příspěvek 12.8.2013 22:16:37

Odpovědět s citací

Tak Kasparova: znám, viděl jsem, že něco zveřejnila, ale jetště jsem nečetl. Ale co vím, taky to bude celkem "nová" autorka. Ale tak veškerou korekci srovnávám sám se sebou a mým korektorem (jakop) a troufnu si říci, že to je trochu jiný levl.

Biologické skeny. To už je hodně velké scifi. To že mají lodě z větší části organické to nic nemění. Dálkové senzory, pracují na ohromnou vzdálenost, tudíž je logické, když pracují se subprosorem a hledají rušení, nesrovnalosti ony ty anomální útvary. Což jsou radiační stopy z generátorů, vysílače apod. Prostě něco co se vymyká z normálního vesmírného chaosu. Jakmile je ona specifikace nastavena, jsou potom tyto anomálie srovnávány s databází a hned na dálku můžou ony lodě identifikovat.

Tady bych doporučil přepsat i první díl. A uvést, že Země poslala do Pegasu průzkum a téměř u všech narazili na wraithský kontakt. Ze zkoumaných planet, že jenom trojice byla bez jejich přítomnosti a na jedné našli ony antické stavby. (na to dále pak našli odkazy v databázi a už příběh jede jak děcko na tobogánu)
Prostě říct, že všechny planety jsou pod Wraithskou kontrolou je moc předčasné a přehnané. Pěkně to zúžit jenom an zkoumané planety.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 12.8.2013 22:21:16
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No ale atlantida tyto skeny má jen by jsi je musel předělat i na venkovní.

Příspěvek 12.8.2013 22:25:00

Odpovědět s citací

No je to sci-fi, ale slovo jen bych neřekl. Je rozdíl skenovat interiér města, přilehlý exteriér, planetu, soustavu, nebo sousední galaxii. To je naprosto nereálné i v oněch sci-fi podmínkách.

Příspěvek 12.8.2013 22:31:33
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No až tak bych to nenazval protože když s z někoho může stát živoucí energie tak už je fakt asi možné vše.Jen by to asi i vtom sci-fi bylo těžké ale atlantida wretiské úly umí rozpoznat na dobrou dálku jen pochybuju že to přesáhne více než 1/10 galaxie.

Příspěvek 12.8.2013 22:39:28

Odpovědět s citací

Úly umí rozpoznat, ale ne díky senzorům známek života. Atlantida umí rozpoznat další řadu lodí, které má již v databázi. Pomocí dálkových senzorů a to tak, že v daném snímaném snímaném pásmu obvykle letí. Obvykle letí hyperprostorem. Hyperprostor přesunuje lodě prakticky do subprostoru. :-) Ale nechme této debaty. Nikdy nebudeme mít možnost jak to skutečně zjistit. (bohužel)

Příspěvek 12.8.2013 23:00:50
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, po menší úvaze jsem si řekl, že přepíši všechny díly i první. :) Sice to nebude hned zítra, ale bude to určitě do středy napsané, neříkám, že i opravené chyby. :D A dostal jsem docela dobrý nápad. Tak snad se mi to povede napsat tak jak to mám v hlavě.
Stargate Defence

Příspěvek 12.8.2013 23:13:22
190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

V seriálu se zmiňovali o dosahu dálkových seriálu. Nevím jakou část galaxii vidí, ale je to víc než 1/10 si myslím. Pegasus je malý a Atlantské senzory výkonné.
!!DEMACIA!!

Příspěvek 12.8.2013 23:24:28

Odpovědět s citací

Mno o tom pochybuji, ale jistý si taktéž nejsem. Ikdyž je Pegasus malý, i přesto je obrovský. :-)

Příspěvek 13.8.2013 00:25:39
190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kromě toho bylo město vybaveno silnými senzory dlouhého dosahu, které pokryly asi 2/3 galaxie Pegasus a byly schopné zachytit i vzdálené lodě, i když cestovaly hyperprostorem.

http://sg-portal.eu/stranka.php?mn_page=73#sthash.2g7CJNCV.dpuf

:lol:
!!DEMACIA!!

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky