Konečně zachvíli vystupujeme z HP a já nebudu muset poslouchat ty zbytečný hádky a rozbroje mezi Zelenkou a Davisem!
Je to fakt na zabití poslouchat furt dokola jak se hádají o blbostech - poslouchám to už 4 dny

- Pomyslel si Derek Bouman.
Náhle se po celé lodi ozval plukovníkův hlas - "Vystupujeme z HP za 5,4,3,2,1"
Sun-Tzu vystoupil z hypeprostoru, zaujal místo na orbitě planety a ihned ji začal skenovat.
Po 5 minutách očekávání co systémy odhalí po skenování se na můstku rozlehl radostný smích protože jak řekl Zelenka - "Našli jsme to"
Kwon: "Tošimuro jak to vypadá? Chci hlavně technické údaje!"
Tošimura: "Podle všecho to vypadá, že je základna maskovaná."
Kwon: "Dobře pošleme tam jumper aby to přověřil - Zelenko, Boumane, Jacksone, Parkrová - leťte to přověřit."
Jacksone: "Plukovníku taková malá technická - říkejte mi "HACK"."
Všichni čtyři odešli do hangáru s jumpery a plukovník si jen tak zamumlal pro sebe.
Kwon: "Tom HACK Jackson-Co je to za dementn* přezdívku?"
Na palubě Sun-Tzu bylo po dobu 12 minut slyšet jen cvakání přístrojů ale náhle se ozval Zelenkův hlas.
Zelenka: "Plukovníku dostali jsme se na základnu a aktivovali jsme řídící místnost, nešlo se mi dostat do systémů základny ale naštěstí tu máme "HACKa", který obešel systémy a dostal se dovnitř! Nyní máme skoro celou základnu pod dohledem."
Hack: "Bylo to jednoduchý na počátku byla hned taková antická pojstka něco jako dnešní firewall ale naštestí se neaktivovala."
Kwon: "Výborně, nyní se snažte zjistit co nejvíc informací o základně. Kwon konec!"
Po 1 hodině mělo proběhnout hlášení mezi základnou a Sun-Tzu, Zelenka se zkoušel spojit s lodí ale nešlo to.
Zelenka: "Plukovníku Kwone tady doktor Zelenka prosím ozvěte se."
Nikdo se neozíval a to se ještě nevědělo jak je to špatné!
Hack:"Dereku (tykal mu znali se léta) podle těchle přístrojů vystoupili 4 lodě neznámé konstrukce."
Bouman: "Doktore Zelenko už se vám ozvali?"
Zelenka: "Stále ne je to divné hodně divné!"
Bouman: "HACKu pozoruj přístroje a dávej mi vědět vysílačkou jdu do jumperu - letim se tam podivat!"
Mezitím na Sun-Tzu:
4 lodě vystoupili z HP podle konstrukce byly goauldské.
Kwon:"Nebudeme se snimi babrat s těmi asgardskými paprsky co máme z Oddysey je rozmeteme. Nabij te!"
Tošimura: "Pane nelze nabít naše zbraně!"
Jamamoto:"Veliteli také máme problémy se štíty!"
Náhle selhali zbraňové a štítové systémy.
Goauldi zřejmě nechteli moc poškodit Sun-Tzu a proto vypustili jen glidery.
Pluk. Kwon: "Tošimuro spravte ty zbraně! Jamamoto jak to vypadá se štíty?"
Všude byl jen slyšet hluk, výbuchy a střely goauldských lodí
Náhle si Tošimura všimnul jak plukovníkovy Kwonovy září oči spíše žhnuly.
Plukovník se zvedl a vytáhl zatni´ktel, dvakrát střelil do Jamamoty což znamenalo jeho smrt také střelil do Tošimury a ten omráčen padl k zemi.
Poté transportoval zbytek posádky na jednu goaldskou loď třídy Ha´tak, goauldské lodě (glidery) už dávno vleteli do hangár a Hataky vstoupili do hyperprostoru. Kwon, který byl na lodi sám aktivoval HP okno a také vstoupil do hypeprostoru.
TO BE CONTINUED!