Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky STAR GATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

STAR GATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

Líbí se Vám povídka SGp-V

Ano
43
68%
Ale jo de to
9
14%
Ujde
1
2%
Nic moc
1
2%
Ne
9
14%

Celkem hlasů : 63

Příspěvek 13.9.2008 20:20:21

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No je to dobrý Jackobe, ale je to docela krátký. Doufám že příští díl bude delší.

A jen tak na okraj. Když je to předpovídka k naší Solaris, tak kdy se tam Solaris objeví. Pokud já viim tak si rikal ze se ji snazis delat co nejreálnější a proto se tam nemůže objevit jen tak z ničeho nic.
STARGATE-SOLARIS
připravujeme (10%)
[img][http://img508.imageshack.us/img508/7033/logoxb5.jpg]http://img508.imageshack.us/img508/7033/logoxb5.jpg[/img]

Příspěvek 16.9.2008 17:45:21
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

určitě je tento příběh nadějný, doufám v nějakou potyčku s místními obyvateli v Astralum galaxus. :)
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 28.9.2008 15:53:45
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kde nám to vázne?
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 02.10.2008 22:29:22
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

uz bych se mel konecne nekdy dostat na pevnej comp tak uz dopisu dalsi dil. slibuju ze to bude jak nejdriv pude. tak snad uz mozna tenhle vikend. jo a budete mit i obrazky
Toto je spoiler!!!:
A taky bude jakasi cesta v case :)
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 14.10.2008 19:39:16
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ujuju :D to sa tesim ale mohol by si si trochu pohnut? :( :wink:
pls nech nemusim dlho cakat
to napetie skodi mojmu ehm :D staremu :D :D :D srdcu :D :D :D :D
akosa vezme stare :D :D :D :D
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 23.10.2008 20:04:41
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

j chceme new dilecky :D

Příspěvek 04.11.2008 09:57:55
Raziel88 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Antikové jako Morgan Le Fey nebo Moros Mirdin Merlin,nebo Oma De Sala byly stavitelé hvězných bran idkyž pokud ste viděli Ark of the Truth tak tam nějaký Antik jmenem Amelia :D dobrý jmeno když je to chlap. ukazal na kameru skicář kde má načrtnoutou hvězdnou bránu a při tom říká :Včera v noci mě napadla úžasná věc.Takže z toho usuzuji že Amelia byl Antik který sestrojil hvězdnou bránu.
Naposledy upravil Raziel88 dne 05.11.2008 00:39:12, celkově upraveno 2
Rodney McKai:Well say Hi to kids from me.
Radek Zelenka:Ty vole Say hi to kids from me já ti dám ty si takovej vůl.
STARGATE ATLANTIS Radkovy hlášky.

Příspěvek 04.11.2008 13:24:07
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 Raziel88: Pokud chceš psát povídky, tak by sis měl založit vlastní téma... :wink:
Jinak to si někde zkopíroval, nebo proč nám tu cituješ, co každej ví... nevim přišlo mi to tak, i když bych to celý nezvlád přečíst... :scared:
Btw ještě jsem si všimnul té blbosti o tom, že Antikové vynalezli wraithi jako org. životní formu... Tady by si měl někdo znova zkouknout první díly SGA... :hmmm:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 05.11.2008 00:35:24
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobře Jackusorry chyba ne vytvoření ale Existenci wraithů jako rasy ale nicmeně nikde sem to o anticích nezkopiroval ja totiž má film Continuum a Ark of the truth a sem poměrně velkej fanda SG jak Atlantis tak SG-1.je fakt že jsem celou první řadu ještě neviděl viděl jsem akorát Before I Sleep, Rising,38 minutes,Home, davám ti za pravdu .Ale replikátory vytvořil Antikové .ne?Když měli v kodu zamezení zabití jejich stvořitelů.

Příspěvek 05.11.2008 14:22:37
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Je to sice takové menší OT ale s těmi repliky (Asurany) a Antiky máš pravdu... Každopádně jestli si tak velký fanda SG, rozhodně si sežeň i tu první řadu je docela dobrá... :wink: O tom snad napovídá i to, že když někdo hodnotí SGA dle sérií označují se první a druhá za nejlepší... :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 09.11.2008 21:54:33
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

V úterí, maximálně ve středu, slibuju.
Konečně budu mít chvilku času.

Příspěvek 12.11.2008 21:55:00
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

A je to tady, jak jsem slíbil.
třetí díl Star Gate pre-Vates
Užijte si to.
Jo a předem se omlouvám, ale obrázky doplním až zítra, dnes jsem na to opravdu neměl čas.
[img][http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg]http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg[/img]
Astralum galaxus

Hyperprostor, Vesmírná loď Vecatius, Kapitánský pokoj
Trinis stál u vyhlížecího okna ve své kajutě na Vecatiovi a zamyšleně hleděl na rozbouřené nebe hyperprostoru, v tom ho však vyrušilo hlášení z lodního komunikátoru: „Kapitán Trinis ať se neprodleně dostaví na můstek, opakuji, kapitán Trinis ať se neprodleně dostaví na můstek.“ Trinis si pomnul oči a unaveně odešel směrem k můstku.

Hyperprostor, Vesmírná loď Vecatius, Můstek
„Konečně jste tady pane.“ Pronesla jedna antická žena, která se na můstku běžně nevyskytovala.
„Zdravím Aleni, co se stalo tentokrát?“Odvětil jí unaveně Trinis.
„No, jenom sem se vás chtěla zeptat, jestli budu u vybírání naší nové domovské planety?“
„Zatím sem neshledal žádný pádný důvod k tomu, abych alespoň spekuloval o tom, jak bude naše nová domovská planeta vypadat, ale ujišťuji vás, že komise pro vybírání planet, které osídlíme, se bude skládat z kapitánů všech lodí, jejich prvních důstojníků a dalších důležitých Astralanů ve flotile.“ Řekl otráveně Trinis a odešel bez jakéhokoli dalšího náznaku komunikace.
Aleni se zarazila, odešla k jednomu z dalších Astralanů.
„Nevíš, co mu je?“ otázala se ho.
„Má toho moc.“ Zastal se Trinise „Vymýšlet symboly pro brány tak, aby byly použitelné, a navíc ta věc se zásobami.“
„Pravda“ přiznala Aleni a odešla do své kajuty.

Před třemi týdny
Mezigalaktický prostor, zásobovací loď Cupeo, Zasedací místnost

„Á velitel Trinis, jsme poctěni Vaší návštěvou“ pronesla jedna Antická žena.
„Zdravím.“ Odpověděl Trinis.
„Já jsem zásobovací důstojník Aleni, toto je kapitán Orius, vedle něj sedí velitel Hornoas a dále tu jsou kapitáni všech lodí.“
„Velice mne těší.“
„Prosím, posaďte se.“ Nabídla Trinovi křeslo a pokračovala: „ Jak jistě víte, flotile byly uděleny zásoby na několik týdnů, ale musím vám s politováním oznámit, že se současnou spotřebou vody a jídla budeme to tří týdnů na nule.“
„A co zavést příděly?“ odvětil Aleni s nadějí v hlase
„Prodloužilo by se to na pět týdnů a pokud vím, tak do Astralum galaxie by jsme měli dorazit nejdříve za dva měsíce.“
Trinis si prohrábl vlasy, vydechl, projel pohledem po místnosti, jestli nemá někdo nějaké nápady, ale jelikož nemohl z tváří všech přítomných nic vyčíst musel se znovu zeptat: „Nějaké nápady?“
„Popravdě pane jeden by byl“ odpověděl nejistě jeden z kapitánů na druhé straně stolu.
„Jaký?“
Onen Antik si stoupl, mávl rukou nad nějakým zařízením a u stropu se objevila jakási holografická mapa, na které byly dvě, od sebe docela vzdálené galaxie, a mezi nimi byl nějaký shluk hvězd u něhož problikávaly Antické nápisy.
„Zde můžeme vidět galaxii Pegasus galaxus,“ poukázal prstem na jednu z galaxií „zde Astralum galaxus“ v tu chvíli jeho prst ukazoval na druhou stranu mapy „ a v tomto místě si můžeme povšimnout malé hvězdokupy známou jako Zeur, jak všichni víte Zeur má mnoho planet, na kterých by eventuelně mohl být život a tím pádem je více než pravděpodobné, že se zde budou vyskytovat rostliny a voda.“
„Ano Irine, ale pokud mne zrak nešálí tak Zeur je vzdálený tak týden cesty, což znamená že pokud neuspějeme do Astralum galaxus nejspíš nikdy nedorazíme.“ Odporoval mu Doder
„A právě proto musím navrhnout jednu věc.“ Řekl nejistě Irin
„Jakou věc?“ řeklo sborově asi pět Astralanů
Irin se zhluboka nadechl. aby se připravil na nadcházející odpověď. „Navrhuji rozdělit flotilu.“
„Rozdělit Flotilu?“ podivili se všichni přítomní.
„Válečné lodě mají lepší hyperpohony a tudíž jsou schopné cestovat na delší vzdálenosti. Já navrhuji naplnit deset lodí třídy Vecatius botanickým vybavením a poslat je do Zeura. Tylo lodě jsou schopné tam být do tří dnů a pokud půjdou výzkumné operace dobře mohly by být zpět do dvou týdnů.“ stál si za svým.
„No dobrá, jelikož jsme demokraticky založená společnost nechám o tom hlasovat.“ Odvětil mu Trinis a pokračoval: „Dobře si promyslete, pro co chcete hlasovat a za hodinu se opět sejdeme zde.“
Všichni Antici v místnosti se zvedli a postupně odešli z místnosti. Zhruba po jedné hodině se začala místnost znovu plnit.
„Děkuji Vám, že jste sem opět dorazili.“ Pronesl Trinis, když už nikdo nechyběl „Nebudu zdržovat a přejdu rovnou k věci. Kdo je pro částečné rozdělení flotily kvůli operaci s jídlem a pitím ať zvedne ruku teď.“ V tu chvíli se nad hlavami Antiků ukázalo celkem dvacet osm rukou. „Výborně,“ zaradoval se Trinis „jelikož ve flotile je pouze čtyřicet šest lodí, ukončuji hlasování. Válečné lodě Vecatius, Macruon, Demetrius, Phoenix a Fireus budou vybaveny biologickými stanicemi a budou vyslány do Zeura. Zasedání je u konce. Děkuji, že jste přišli.“
Po Trinových posledních slovech se celá místnost opět vyprázdnila a po odchodu posledního Antika v ní automaticky zhasla světla.

Před dvěma týdny
Mezigalaktický prostor, Válečná loď Demecuteor, můstek

„Pozor celé posádce pohotovost na celé lodi, všechny bojové jumpry a stíhače ať se připraví na akci, opakuji pohotovost na celé lodi! Toto není cvičení!“ asi po minutě, co se toto hlášení ozvalo na všech palubách Demecuteora přiběhl na můstek Herpes.
„Co se děje?“ optal se rychle
„Pět neznámých lodí právě opustilo hyperprostor pane.“ Odpověděl mu se stejnou rychlostí důstojník, který měl na Demecuteorovi hlídat senzory.
„Spojte mě s nimi, vysílejte na všech známých frekvencích!“ řekl prudce Herpes
„Ano pane“ ozvala se Antická žena, která měla podle všeho na starosti komunikaci. „Můžete mluvit“
„Tady je velící důstojník bitevní lodi Demecuteor, okamžitě se identifikuje, nebo budeme nuceni použít palebnou sílu.“
„To nebude nutné Demecuteore,“ ozvalo se z lodních reproduktorů „Tady je Vecatius, máme pro vás zásoby.“
„Zdravím Vecatie, je dobře, že jste tady. Za půl hodiny v zasedací místnosti tady na Demecuteorovi.“
„Samozřejmě. Už jsme se na Vás těšili.“

O půl hodiny později
„Zdravím Trine.“ pozdravil Herpes
„Herpe.“ Přikývl Trinis
„Takže jste byli úspěšní.“
„Vskutku ano,“ potvrdil Trinis „Vše šlo nad nejlepší očekávání“
„Takže není nutné žádné hlášení z mise?“
„Myslím, že když už máme žít jako nový národ, tak učiníme nějaké změny. A tou první bude to, že pokud půjde o rutinní misi nebude nutné sepisovat dlouhá hlášení.“ Řekl Trinis s úsměvem na rtech a pustil se do nezávazné konverzace se svým letitým přítelem.

Před týdnem
Mezigalaktický prostor, Vesmírná loď Doffirus, laboratoř

„Á, poručík Courin, čekal jsem, že přijde Trinis osobně.“ Vyhrkl jeden z vědců na Doffirovi, který právě extrahoval data z nějaké sondy.
„Velitel bohužel nemá čas, ale mám svolení jednat pod jeho jménem.“ Odpověděl mu Courin
„No vlastně nejde o nic důležitého, jen že dorazila poslední sonda, to znamená, že máme všechny údaje, které potřebujeme.“
„Výborně děkuji.“
„A abych nezapomněl. Podle mých propočtů dorazíme asi za týden.“
„Skvělá zpráva“ radoval se Courin „Jen, co se dostanu na Vecatius vyřídím to Trinovi.“ Rozběhl se ke dveřím, ale v tu ránu se zastavil a dodal: „A abych nezapomněl teď já, tak Vám velitel Trinis udělil tu čest vymyslet symbol a jméno naší domovské planety.“
„Opravdu?“ divil se „V tom případě už vím název.“
„Tak sem s ním.“ podporoval ho nedočkavě Courin.
„Naše nová planeta se bude jmenovat Solar planet a její symbol bude vypadat takto.“ Chvilku něco kreslil na papírek a poté podat Courinovi papírek na kterém byl nakreslen symbol Solar planet.
„Děkuji Alere, ale teď už musím jít.“ rozloučil se a odešel.

Současnost
Hyperprostor, Válečná loď Vecatius, můstek

„Trine.“ řekl Elder
„Ano“ odvětil mu Trinis
„Za chvíli dorazíme na souřadnice.“
„Výborně“ řekl Trinis, zhluboka se nadechl a pokračoval: „Opusťte hyperprostor!“
Ve vesmírné prázdnotě se začaly otevírat hyperprostorová okna, ze kterých postupně vylétávaly lodě Astralské flotily v čele s Vetaciem.
„Flotila je kompletní a souřadnice sedí, jsme tady.“řekl šťastně Elder
„Náš nový domov, Astralum galaxus.“pronesl slavnostně Trinis „Pošlete zprávu na Doffirus, ať začne rozmisťovat brány.“ Ještě jednou se pak podíval z můstku na obzor a naskytl se mu úžasný pohled na spirálovitou galaxii, která se měla stát už navždy jeho domovem.

Korekci provedl jakop, děkuji ti. :)
Naposledy upravil Mark Jackob dne 18.4.2010 14:36:35, celkově upraveno 4

Příspěvek 13.11.2008 13:29:35
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

supr pokračování. Mohl by si možná nějak ukázat či sem vložiy jak bude vypadat ten symbol...pokud to teda neplánuješ v některym z dalších pokračování
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 13.11.2008 16:34:08
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Perfektní pokrač. opravdu četl jsem to tak jedním dechem a u málo čeho se mi stane to že když to čtu přdstavuju si to jak by to mohlo vypadat.Vypadají Antikové(Astralané)stejně jako v Galaxii Pegase? na Atlantidě? A ještě jedna otázka bude tam treba i vzpomínání zahrnovat stavbu Atlantis? Opravdu parádní příběh. :bravo: bylo by to zajímavé zjistit zda se Altantis postavila na Zemi či někde jinde napadlo mě že bych na to mohl vymyslet povídku ale nevim protže by asi nesouhlasily nějaká fakta.Vím že Altantis byla na Zemi známa jako Atlantida takže předpokládám že byla postavena na Zemi. nevím jestli už se otom tady někde nemluvilo jen si upřesňuji Informace.Ale Opravdu Stargate Pre-Vates je moc dobrý.

Příspěvek 13.11.2008 17:04:43
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Velmi pěkné pokačování, sice jsme si na něj museli počkat, ale supr :thumleft:
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky