Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Retaliation-8. Díl-Naděje umírá poslední (1.2.14)

Stargate: Retaliation-8. Díl-Naděje umírá poslední (1.2.14)

Paci Azanyrmuth Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Zdravím, tak jsem celé tvé dílo během dvou večerů přečetl a musim přiznat, že mě to chytlo. Líbí se mi to, že jsou bitvy svým způsobem vyrovnané a bojuje se na více frontách, což nabízí momenty překvapení. Jsem zvědav co se stane v budoucnu, možností tam máš opravdu hodně.
Pobavili mě hlášky typu "jeden po druhém vybuchovaly, jako petardy naskládané na parapetu okna" nebo při transportu brány v dílu 9 "Mam ji. náhle se ozvala rána"
Snad to bude lepší s časem, u mě je to neúprosná bitva, a budou další díly.
Starší tvorba: Fantasy román "Dobrodruzi z Antaru" k počtení zde: http://www.psanci.cz/autor.php?trideni=2&id=1404

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Dobrý večír vespolek, :D :D

deadalos píše:
Jaké neznámé lodě pokud se nepletu tak sem toto taky četl

Ty dvě, které objevily senzory na Atlantidě, spolu s ostatními loděmi Wraithů, neboj, bude o nich řeč hned v dalším díle. :wink: :)

deadalos píše:
Jaké neznámé lodě pokud se nepletu tak sem toto taky četl

soreno píše:
Tak si to přečti znova...

Tak to bylo dobré... :D nevím proč, ale rozesmálo mě to. :D

Jinak já, abych se přiznal, jsem si toaky musel přečíst znova a dozvěděl jsem se věcí... :D :D

Paci Azanyrmuth

Rovněž děkuji i tobě, že jsi si našel čas a pustil se do čtení mé povídky. Děkuji za kladný komentář a vynasnažím se, abyste byli i nadále spokojeni.

Paci Azanyrmuth píše:
Snad to bude lepší s časem, u mě je to neúprosná bitva, a budou další díly.

Taky s tím mám problém, času je málo, neuškodilo by nějakou tu hodinku přidat. :D Ale věřím, že teď to bude alepoň o něco lepší, když nemusím plnit některé jiné povinnsti. :)

Zatím čao. :bye: :D :)

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hezký páteční večer, :)

dnešním dnem vám přináším čerstvé info o povídce.

Takže. Jeden díl je napsaný. Já vím. Možná si myslíte, že je to málo, ale toho času není. :)
Dále je svým způsobem i napsaný speciál nebo jak jsem to vůbec kdysi nazval. :D

Teď tak trochu k ději

Nápad střídal nápad, až se mi v hlavě zrodil si myslím vynikající nápad. :smile: Posoudíte sami. :) Každopádně to bude jízda. :D :D Mnohým z vás se to určitě nebude líbit, ale zase to bude něco jiného. :)

To by bylo zhruba tak vše. :)

Kdybyste měli jakékoliv dotazy klíďo píďo napište tady nebo do SZ. Děkuji. :)

P.S. Sorry for double post. :)

posedlík Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

a kdy začneš vydávat další díly

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ahojte, :)

posedlík píše:
a kdy začneš vydávat další díly

To ještě přesně nevím. Teoreticky bych mohl vydat nový díl hned, jenže byste opět museli dlouho čekat na další, takže si bohužel budete muset ještě nějakou tu dobu počkat. :)

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mr. Mister píše:
To ještě přesně nevím. Teoreticky bych mohl vydat nový díl hned, jenže byste opět museli dlouho čekat na další, takže si bohužel budete muset ještě nějakou tu dobu počkat. :)

Když jsme vydrželi čekat do teď, tak vydržíme ještě chvíli...

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: keď myslíš .....
:wink: :)
:thumright: :thumleft: :bye:

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ahojte,

ani nevíte, jak moc bych chtěl vydávat a opsaní ani nemluvě. :( Kdybych vydal nový díl, tak byste zase museli dlouho čekat na další. A co se psaní týče, tak na to poslední dobou vůbec nemám čas. Přes týden se neustále věnuju škole a o víkendu zase makám. Myslel jsem si, že s příchodem školního roku to bude jiné, ale je to přesně naopak. :(

Jestli ale tak moc chcete další díl, tak vám ho sem můžu dát. :)

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Chceme, no, naneštěstí pro mě, já jsem si svůj "limit" už vyčerpal, takže já osobně chci ještě něco navíc :D

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jasně že chceme ale zase čekání no tak 50 na padesát.

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zdravím a dobrou chuť, pokud zrovna obědváte. :D

Popojedem trochu, ne? :D Sice se neposuneme v ději, ale už jsem vám kdysi sliboval, že vám tady dám Obranný satelit. Tak tady je. Jelikož příjde do akce, tak byste o něm měli něco vědět. :smile:

Obranný satelit

Po útoku Superúlu na Zem IOA a Vrchní velení Hvězdné brány usoudilo, že obrana matičky Země nesmí být závislá jen na plavidlech pozemské flotily, popřípadě spojencích. V důsledku toho byla odsouhlasena výstavba obranné satelitní sítě.
Vypracováním plánů satelitu byl pověřen doktor Bill Lee, jenž měl zároveň celý tento projekt na starost. Za pomoci vědců a techniků z oblasti 51 se mu podařilo vytvořit návrh toho, jak by měla obranná jednotka Země v konečné fázi vypadat. IOA a Vrchní velení Hvězdné brány plány schválilo, během týdne byla zahájena výroba.
V rámci programu Hvězdné brány jsou hlavními distributory satelitů Německo a Japonsko. Menší výrobní kapacitou přispívá USA, Rusko a v neposlední řadě i Čína.

Rozměry
Nejsou přesně dány, satelit zaujímá nepravidelný tvar.

Trup
Je tvořen ze slitiny naquadahu, uhlíku a adsorptia. (Pozn. Adsorptio získáno od Luciánské aliance) Díky tomu je schopen vstřebat velké množství energie. Ta je usměrňována, následně přímo převáděna k asgardské platformě. Tím je zvýšena síla i trvání výstřelu.

Zbraňové systémy
Primární zbraní je jedna asgardská baterie. Platforma je umístěna na „vyvýšeném“ místě, pro co největší zorné pole.
Sekundární pak tři odpalovače raket. Základní výbavu tvoří raketu typu Mark VIII, je však možné použít i hlavice jiného typu.
O doplňování raket se stará automatizovaný systém, speciálně navržen pro tyto satelity, který pomocí asgardského transportního paprsku přímo zásobuje odpalovače raket. Právě proto byl v Oblasti 51 postaven sklad hlavic k tomu určených.
Obrana satelitu a Země proti stíhacím letounům je zajištěna čtveřicí railgunů, přičemž každé z kolejnicových děl je usazeno na jiné straně satelitu, aby byl pokryt největší možný prostor. Doplňování munice je stejné jako u raket.

Obranné systémy
Ochranu satelitu má na starost pozemsko-asgardský štít, přesně kopírující jeho tvar. Energetická bariéra je především určena na obranu před stíhači, dokázala by vydržet i několik zásahů od větších plavidel.
Jako třešničkou na dortu je maskování. Vědcům z Oblasti 51 se díky informacím získané z antické databáze podařilo vyvinout maskování pracující na velmi podobném principu.

Pohonné systémy
V tomto ohledu satelit disponuje sadou strategicky umístěných trysek pozemské výroby. Ty svým velkým výkonem dokáží satelit prakticky okamžitě nasměrovat do správné polohy.

Energetické systémy
Všechny systémy satelitu jsou napájeny dvěma naquadahovými generátory Mark II.
Energetické vedení je konstruováno tak, aby v něm mohlo proudit velké množství energie a to zejména kvůli přenášení energie k asgardské platformě z pláště satelitu během příchozí palby.

Ostatní systémy
Nezbytnou součástí každého satelitu a vůbec celé satelitní sítě je sofistikovaný program napsaný doktorem Lee. Hlavním úkolem programu je zajištění dorozumívání mezi satelity a to především během bitvy, kdy je nezbytné, aby nenastala situace, ve které by na jeden cíl mířilo více satelitů, než by bylo potřeba.
Navíc tento program je svým způsobem interaktivní a dokáže se i učit.
Za normálních okolností jsou všechny satelity v automatickém módu. Lze je ale manuálně ovládat z SGC, Pentagonu, Oblasti 51 a v neposlední řadě i z plavidel pozemské flotily dle potřeby.
Mezi další systémy se řadí uzamykací příkaz. Ten je spuštěn v případě, kdyby hrozila krádež satelitu samotného. Jestli tato situace nastane, satelit se vypne, program smaže všechna data a exploduje poté, co se někdo nepovolaný pustí do jeho rozebírání.
Jako poslední je zde i autodestrukce. Tak je aktivována jen tehdy, kdy je Země bezprostředně ohrožena a není jiné východisko. Autodestrukce se používá globálně na celou síť.

Za korekci opět děkuji SPeeDymu, který mi se satelitem hodně pomohl, takže ti ještě raz děkuji. :)

Dotazy všeho druhu jsou vítány. :)

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Konečně nějaká povídka kterou čtu se znovu obnovila... I když je to jenom satelit, dost si jsi pomohl když jsi napsal nepravidelný tvar, nikdo nebude chtít obrázky... :) Co říct, dokázal jsi z neoriginální výbavy, získat svůj vlastní originální výtvor...

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Skvělá povídka =D Moc se mi líbí. Čtu ji ráda a někdy i vícekrát. :bravo: Chtěla bych se zeptat: "Bude v dalších dílech Marks?" Já ho mám strašně ráda. Jinak přeji hodně štěstí s dalším dílem. Už se těším =)
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ze všeho první vám děkuji za komentáře. :)

soreno

soreno píše:
dost si jsi pomohl když jsi napsal nepravidelný tvar, nikdo nebude chtít obrázky...

Tak abych se přiznal, takhle jsem nad tím ani neuvažoval. :D Ale já si myslím, že by se nějaký obrázek dal stvořit. Někdo šikovný, kdo umí dělat v těch programech na tvorbu obrázků. Přiznám se, nevím přesně jakých. :D Já bych se o to pokusil v malování. :D :D

Já osobně jsem satelit s přesnými rozměry nechtěl. Celé to mám vymyšlené tak, že nejprve se vybralo všechno možné vybavení, kterým by satelit mohl disponovat a podle toho by vznikl jakýsi jeho tvar. :)

kasparova655365

Wow :D Nová fanynka. :D První, o které oficiálně vím. :D
Moc děkuji za tvůj komentář, který velice potěšil. :)

Co se Markse týče, tak v příštím díle nebude, ale neboj se, Hammond a tedy i Marks příjde do akce příštích dílech. V 16. díle se dozvíte jakým způsobem. :smile:

Jinak možná jste si již někteří všimli, že jsem dal do prvního příspěvku název dalšího dílu, takže můžete dumat, o čem by tak asi mohl být. :smile:
Prozradím vám, že se konečně dostaneme k bitvě Wraithi vs. Pozemšťané, dále se dozvíme něco málo o tom, co se zhruba bude dít v Mléčné dráze a bude scénka i Deamonem, jestli si na něj pamatujete. :)

Kdybyste se chtěli na cokoliv zeptat, napište. Jestli budu moct, odpovím. :)

Zatím ahoj :)

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky