Stargate Ancients: Relativity temporis22.Kapitola300PAParlénská orbitální hlídka – 23:00 – čas do vystřídání: 6 hodinDvojice Tarc-Fighterů prolétávala v těsné formaci v předem vytyčeném perimetru. Z důvodu vyhlášení stavu pohotovosti, byla mobilizována Parlénská orbitální obrana. Naposledy byly orbitální hlídky postaveny před více jak deseti lety a tudíž nebylo na základnách dostatek pilotů, díky tomu musely přejít letky na trojité směny, piloti tak trávili v kokpitu více jak 8 hodin denně. Úkolem letky bylo střežit bezpečnostní perimetr nižší orbity a zajistit, aby žádná loď nepronikla skrz, vyjma vyhrazených koridorů, kde procházeli důkladným skenem na zbraně, hlavice a jiné zakázané technologie. Na vysoké orbitě se totiž nacházela Hyperprostorová stanice, odkud proudili kolony obchodních lodí. Přeprava hyperprostorem byla totiž pro civilní lodě příliš pomalá, neboť inter-galaktický hyperpohon nebo dokonce snad nová technologie FTL, byla vyhrazena pouze pro armádu a jiné, impériem pověřené složky. Obchodní lodě se museli spokojit s inter-stelárními hypermotory. Ty však byly zoufale pomalé, proto nejpřijatelnější volbou byly zpoplatněné Hyperprostorové stanice, které je dokázaly dopravit mezi galaxiemi v rámci sekund.
„Tady Blaik, identifikace Omega-14-terra-Alfa, sektor 41 čistý.“ Ohlásil vedoucí dvojčlenné letky. Z druhé strany se však ozvalo pouze praskání a chrčení. „Základno, tady Blaik, opakuji, tady Blaik, identifikace Omega-14-terra-Alfa, sektor 41 čistý.“ Znovu se ozvalo jen statické praskání. „Komunikace zase nejde…“ Postěžoval se do vysílačky. „Že tě to ještě dokáže překvapit.“ Zasmála se jeho číslo dvě. „Já to nechápu, Bercee. (čti: „Bersi“) máme nejmodernější technologii, jakou je možné vyvinout, a přesto nejsme schopni zajistit hladký chod komunikace, přes Ionizovou vrstvu…“ „Musíme být trpěliví, až dostaví ty zesilovače, tak by to mělo být v cajku.“ „Mmmh…. Naaaah…“ Ozvalo se nespokojené zamručení z Berceeniny strany komunikace. „Copak?“ Zasmál se pobaveně. „Mám přesezenej zadek a nejhorší na tom, že na něm budu muset sedět ještě dalších šest hodin…“ „Riziko povolání…“ „To mi povídej…“
Najednou se ozvalo varovné zapípání na senzorovém rozhraní. „Moment…“ Zarazila se. „Zachytávám loď, civilní, mimo stanovené koridory, míří do atmosféry.“ Blaik protočil oči. „Další chytrák co si chtěl odpustit čekání na skenerech. Letíme tam, jakmile se tam objevíme, nadělá si do kalhot, vsaď se.“
Oba Tarc-Fightery lehce upravily směr a zamířily k narušiteli. „Přepravní loď pro cestující, třída Marlon.“ Informovala Bercee, když se dostali na vizuální dosah.
„Neznámému plavidlu, narušili jste bezpečností perimetr planety, změňte kurs na zaslané souřadnice a zastavte okamžitě klesání.“ Pokusil se Blaik o komunikaci. Neúspěšně.
„Neznámému plavidlu, toto je poslední výzva, okamžitě zastavte klesání, pokud klesnete pod letovou hladinu 400km, budeme nuceni použít smrtících prostředků.“ Zkusil to znovu, nic. „Možná mají poruchu komunikace. „Vypálím světlici“ Rozhodla se Bercee a vypálila dvojici bílých světlic, které proletěli před přídí lodě.
„Proveď sken na osádku lodě.“ Rozkázal Blaik a sám začal skenovat loď na přítomnost zbraní. „Dva tisíce pasažérů, padesát členů osádky.“
„Radiologický poplach!“ Vykřikl najednou Blaik. „Ta loď má Vampýry!“ „Cože?“ Vyhrkla číslo dvě. „Má na palubě celý arzenál.“ Přepnul komunikaci na středisko a pokusil se navázat spojení. „Tady Blaik, sektor-41 máme tu civilní loď s Anihilačními hlavicemi, žádáme instrukce!“ „_Statické praskání_“
„Komunikace, stále nejde.“ „Co budeme dělat?“ „Nesmíme jim dovolit se přiblížit k planetě. Vyletíme na ně zezadu“ „Sakra Blaiku, je to civilní loď!“ „Civilní loď s Vampýry!“ „Jsou tam dva tisíce lidí!“ „Odjisti zbraně, zařaď se vedle mne.“ I přes neustálé protestování poslechla, zařadila se vedle Blaika, zpomalila a dostala se za záď přepravní lodi. „Blaiku notak!“ „Zaměř zbraně, pal na můj povel.“ „Jsou tam lidi!“ „Teď!“ Rozkázal Blaik a zmáčkl spoušť. Dvojice hlavní začala chrlit tisíce kumulativních projektilů, za cíl si vybraly motory civilní lodě. „Do háje.“ Zanadávala si Bercee spíše sama pro sebe a zmáčkla spoušť. Oba Tarc-fightery pálily plnou salvu, do ruda rozžhavených projektilů, na motory přepravní korvety. Kumulativní náboje během sekundy odpálily motory a roztrhaly trup na kusy. O další sekundu později, loď explodovala, když skupina projektilů zasáhla reaktor.
„Sakra…“ Pronesla tiše Bercee. „Neměli jsme na vybranou…“ „Sakra, byla to civilní loď.“ „Civilní loď s Vampýry.“ „Musíme informovat velení, zůstaň na hlídce, klesnu na komunikační hladinu.“ Rozkázal Bercee. Odpovědí mu bylo ticho. Bezmocně si povzdechl. „Sestřelili jsme ji na moji zodpovědnost. Zahrnu do hlášení, tvoje námitky, a že jsi byla nucena jednat na můj přímý rozkaz…“ Bercee stále mlčela, tak se Blaik dál nepokoušel o rozhovor a stočil Stíhač k planetě a začal klesat.
Soustava B-22 Dálkový křižník Avenger
„Naběhly záložní baterie, máme podsvětelnou…“ John pohlédl na Shane. „Nastavte kurs ke slunci a připravte strategickou hlavici.“ Rozkázal zlomeným hlasem. „Strojovna můstku.“ John přešel ke kapitánskému křeslu a zapnul lodní komunikaci. „Můstek.“ „Ten poslední zásah uškvařil vstřikovače plazmy, nemáme FTL…“ „Za jak dlouho ho zprovozníte?“ „Pár hodin, minimálně…“ Odhadl šéfinženýr. „To už nepřátelská flotila dávno unikne.“ Informovala ho Shane. „Jsem si toho vědom, odpalte hlavice.“ Shane pochopila. „Hlavice připraveny. Čekáme na váš rozkaz.“ „Palte!“ Rozkázal pevným hlasem. Salva strategických hlavic zamířila rovnou do hvězdy, do které po chvíli s tichým „plump“, vletěli. Výsledek se dostavil vzápětí. Anihilační hlavice narušili rovnováhu hvězdy a ta se destabilizovala. Po chvíli explodovala v oslnivém záblesku.
John skrze okno můstku pozoroval ohnivou rázovou vlnu, kroutící se a svíjicí se jako ohňový hadi, která se k nim nezadržitelně blížila bezmála rychlostí světla. „Už jdu za tebou Claire…“ Pomyslel si John, když rázová vlna dosáhla až k nim. Když byl Avenger zasažen, doslova se v mžiku vypařil…
O pár minut později potkal stejný osud i nepřátelskou flotilu, snažící se uniknout impulzem z poruchy.
Historici jednou označí tuto bitvu za vítězství, kdyby však žil jediný pamětník této bitvy, neoznačil by jí za vítězství, vyhráli, ano, ale za jakou cenu… Pro ospravedlnění takové genocidy existuje jen jedno:
„For The Empire!“
Suché doky Phoneix Corporation – Parlén
Kapitán Smith Conavah, vzorový důstojník soukromé armády Phoneixu, byl mužem ve středních letech. Jeho už lehce prořídlou černou kštici, už protkávali lehké pramínky stříbra. Stál opřený o zábradlí na servisní pozorovatelně a pozoroval svou novou loď, která procházela už závěrečnými úpravami. Transportéry se zásobami a municí najížděly přes obří rampu do útrob lodě a stejnou cestou se vracely zpět.
Vstupní dveře se s lehkým zasyčením otevřely a dovnitř vkulhala postava o holi. Došla až k zábradlí a s úlevou se opřela vedle Smitha. „Admirále Filanusi!“ Vykřikl nadšeně. „Taky tě rád vidím, chlapče.“ „Bože kolik je to už let?“ „Přes tři sta let, můj hochu, ale to jsem byl ještě mladý a ty pomalu batole.“ Zasmál se bodře Fil. Za posledních tři sta let se hodně změnil. Nechal si narůst lehké strniště, které měl sem tam protkané stříbrným fousem, a kdysi bujnou vlnitou kštici, teď nosil nakrátko sestřihlou. Na obličeji mu starostmi přibylo mnoho vrásek a oči ztratily ony dříve typické pobavené ohníčky. Celkově se vytratil jeho mladistvý lesk a aura. Už dávno nebyl tím nerozvážným mladíkem, teď válkou unavený admirál. Jeho augmentovaná kyčel si stále nesedla, a tak kulhal o berli.
„Jak se má Aria?“ „Dobře, dnes ráno odletěla navštívit naší dceru Olivii, měl jsem letět též, ale tohle jsem si nemohl nechat ujít.“ „To chápu.“ Zasmál se tomu Conavah. „Kdy odlétáte?“ „Zítra, jen co naloží zásoby.“ „Tříletá mise za poznáním pravdy o nejmocnější civilizaci všech dob, té, vedle které vypadáme jak nechápaví trollové. Přál bych si letět s vámi.“ Přiznal popravdě Fil. „Aria by neměla radost…“ „Ne to asi ne.“ Zasmál se Fil. „Ona je… poslední dobou na ní přišlo…“ Snažil se Fil vymáčknout. „Od smrti její otce se hodně změnila, prakticky se semnou nebaví, Veli mi říkala, že už ji neviděla několik let. Stáhla se sama do sebe a jediné osoby, se kterými jakž takž komunikuje, jsou naše děti. Mám oni strach.“ „Neboj, to se časem srovná, dej jí čas.“ Poplácal ho Smith po zádech. „Snad máš pravdu…“
Mise: Veritatem (Pravda)
Účel: Z koumání nejmocnější rasy ve vesmíru
Doba trvání: tři roky
Počet lodí: 3
Členové expedice: 300
Typ lodí: Taktické průzkumné lodě, vybavené pro maximální soběstačnost. (vychází z upravené verze, lehkých dálkových křižníků.)
Typ pohonu: FTL, Impulz, manévrovací trysky
Zdroj energie: Antihmotový reaktor, Impulzní a fúzní reaktory
Zbraně: Fázová antiprotonová děla (10X), torpédomety pro fotonická torpéda (8X)
Obrana: Polarizace pláště
Posádka: 100
Protektorát Zeta- tajná vojenská základna TRI-Corpu
„Specter, teď!“ Vykřikl do vysílačky. V mžiku ho obalilo bílé světlo a zmizel těsně předtím, než na místo, kde před chvílí stál, dopadly nepřátelské střely. Zhmotnil se na můstku, ihned ze sebe svlékl většinu vybavení a posadil se do křesla. „Specter, otevři pumovnice jedna až čtyři, nabij všechny vampýry.“ Rozkázal. „Sila připravena.“ Ohlásila AI. „Pal!“ Dvanáct raket opustilo pumovnice a zamířilo k planetě. V místě dopadu vykvetly nádherné nukleární exploze, pohlcené následnou implozí. Planeta byla během pár vteřin rozcupována na kusy. Než Specter skočila do hyperprostoru, zahládl koutkem oka trojici korvet, snažících se uniknout z planety.
KONEC PRVNÍ SÉRIE