Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate Pegass

StarGate Pegass

Příspěvek 22.8.2010 20:06:21
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Ok hned na začátek
Doporučuji psát například ve Wordu popřípadě v OpenOffice… nadále Firefox (má taktéž kontrolu pravopisu…stačí si jen vybrat)

Hned na prvních větách jde poznat že jsi už upravoval (poprvé jsem četl tu bez citace), takže si rady bereš patrně k srdci

To co již bylo nade mnou zmíněno opakovat nebudu

Pak máš dost chyby ve slovech (jako by ti to přeházely automatické opravy)
,,Odešel jsem do vojenského odchodu už před lety…

Vzpoměl si, kde je a zorientoval se za vojákama

dej proto tu věc pryč!"

vzhledem k předešlé větě bych volil jinou větu se stejným či podobným významem:
„tak dej tu věc pryč“ (například)

také máš chybky i ve skloňování,,,velitel této lodi/lodě ;)

ok teď k některým komentářům ostatních(pouze technické) a tvým reakcím:

to že se může pochybovat po lodi..je to host a k jídelně musí mít přístup, ale s doprovodem by bylo asi fakt lepší a to že se mu dostalo jídla lze hodit opět na věc..je to host! Eli taky v SGU jedl v jídelně

Jo a promiňte, že jsem tam nenapsal ani kdy to je a pod. Jenže já jsem to sem jen hodil (měl jsem málo času) a čekal jsem, že si to první čtenář přečte minimálně až zíträ...

Pravidla povídkové sekce
viewtopic.php?f=27&t=2821
(navíc jsou neustále druhé od shora… )
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=2821

A to že jsi to hodil na rychlo je tvoje mínus a velké… i když tě třeba chápu, ale neměl jsi tolik spěchat, to je prostě fakt (nedostatek času není omluva)

Osobně jsem taktéž dyslektik, dysgrafik a trpím poruchou soustředění… je fakt že jsem začínal obdobně jako ty a většinu chyb vychytává korekce, ALE JDE TO!!

EDIT:
patří k prvnímu dílu ;)

hodně štěstí do budoucna...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.8.2010 20:15:31
dinovojta Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

JO... Já tu jsem nový a pár věcí jsem si nevšiml... Já si vyprázdnim hlavu, dám to dohromady a zkusim to dát někomu na tu opravu.. Jo a když jsem u toho.. Já firefox používám a pochopil jsem to tak, že má nějakou automatickou kontrolu.. pochopil jsem to správně??

Příspěvek 22.8.2010 20:25:30
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ano můžeš si nainstalovat doplněk, který ti bude kontrolovat pravopis :)
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/language-tools/

konkrétně:
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/3394/
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 22.8.2010 20:26:37
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nemohl jsi to pochopit lépe. :roll:

Ještě k tvým předchozím otázkám: korektor není program. Je to člověk, který ti v textu opraví gramatické chyby, případně ti i kapku pomůže s příběhem.
A pro psaní bych určitě raději zvolil lepší textový editor, než je WordPad. ;-)

Příspěvek 22.8.2010 20:28:30
dinovojta Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díky.. Párkrát jsem o tom i uvažoval ale až teď jsem o tom slyšel a vím, kde to je... No, těch pár vět jsem opravil a... Snad už se to bude líbit... Jinak nezapomeňte, že takhle jsem napsal první kapitolu... Další pak budou trochu jiné.. Teď myslim jako způsobem psaní..

Příspěvek 22.8.2010 20:33:58
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Pokud to chceš psát ve stylu druhého dílu, tak to potěš koště. To co jsi napsal byl námět, ne povídka. První díl se k povídce blížil daleko víc. ;-)

Příspěvek 22.8.2010 21:40:29
bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

celkově mi povídka příde hodně uspěchaná dohromady má dvě stránky na začatlu jsme na zemi s ovjákem v duchodu a o stránku dál jsme v galaxii pegas.
Skus zvolnita popsat například okolní floru,postavu procházejícího poručíka či barvu nátěru ubikace :wink: .
Celkově se mi tvuj syl líbí hlavně se nenech odradit a piš dál nikdo ti do toho nemá co kecat :)
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Příspěvek 23.8.2010 04:55:27
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

je lepší si nechat poradit od zkušenějších autorů, kteří toho mají za sebou víc než on.
Obrázek

Příspěvek 23.8.2010 09:57:20
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

DAVE! : S tím souhlasím. Já se taky radil s pár autorama :-)

dinovojta: Je vidět, že si bereš rady k srdci a řídíš se jima. Hlavně to neber jako kritiku, protože jen časem se lidi naučí psát, takže rady do začátku se hodí.

Zatím to vypadá zajímavě, takže piš dál :)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 23.8.2010 10:01:22
1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně se to líbí... Při prvním pokusu se snažil popsat i přítomnou situaci.. Ano, při druhém pokusu toho opustil a už to vypadá hůř ale.. No, snaha se cení co myslíte?? Kritizovat umí každý a přeci jen je to jeho první výtvor. NO, chtělo by to dolepšit.. Doufám, že to zkusíš dál a já osobně ti držím palce..
Pokud tě štve,že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.

99% lidí si po po přečtení nezadá odkaz
natypolis.myminicity.com

Příspěvek 25.8.2010 16:27:03
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

1. O´niellem :scared:
2. Prvá časť, aj keď nebola bohviečo, bola asi o niečo lepšia. :scratchanym:
3. Korektor ti naozaj pomôže, ale aj v OO-e a FX-e, sa dá opraviť naozaj veľa. Korektor opraví gramatiku, slovosled a okrem iného aj čitateľnosť poviedky.(Nebyť opráv vo FX-e, už pri tomto príspevku, by som mal asi pár chýb. :yes: )
4. Nápad na túto poviedku je dobrý, ale škoda tých chýb a v rýchlom napredovaní deja. :(
5. Napriek tomu čo som napísal (a naozaj nie v zlom :) ), držím ti palce a čakám na pokračovanie.
6. Vidieť, že sa snažíš poučiť z rád skúsenejších (nie mojich :lol: ). :wink:
7. :write: :arrow: :bye:

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky