Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate: Dark Age

StarGate: Dark Age

Příspěvek 31.8.2009 10:14:06
JCB Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
Co vím, tak krom pár dobrovolníků účastnících se Bitvy o Británii a pár průzkumných perutí, které jeden čas létaly pod 8. leteckou armádou Američané Spitfiry rozhodně nepoužívali. A už vůbec by si neuviděl Spitfira nad New Yorkem, to je vážně hovadina i pokud budeme brát alternativní realitu.

Dobře dobře, tak to jsem moc nevychytal......... Bohužel to bylo jediný letadlo co mě napadlo narychlo.

Příspěvek 31.8.2009 11:12:31
JCB Airman
Airman

Odpovědět s citací

1. díl, 1. část. 2. část napíšu během příštího týdne.

StarGate: Dark Age
Změna - 1. Část

Země, 1939

Vidíme orbit planety Země. Čistý a prázdný. Žádná stanice, žádná družice, žádný vesmírný odpad. Najednou tento klid naruší antická loď třídy Aurora vylétající z hyperprostoru. Je na ní vidět značné poškození a je div že vůbec lítá. Na můstku je temno. Jsou zde jen 3 osoby. Dvě osoby stojí u panelů a třetí uprostřed můstku před křeslem.

- ,,Jsme na místě. Souřadnice souhlasí.“ Oznámí první osoba, žena.

- ,,Proveďte poslední korekce kurzu a naveďte nás nad určenou pozici“ Rozkáže muž uprostřed můstku.

- ,,Rozumím. Upravuji kurz a pozici. Přecházíme na stacionární orbitu.“ Oznámí opět žena, která je evidentně navigátor.

-,,Výborně. Bulare, je čas, vzbuďte ji!“ Vydá další rozkaz muž před křeslem. Tentokrát 3. Osobě stojící u jednoho z panelů v zádní části ůstku.

-,,Jistě Xilofe.“ Kývne Bular a odejde z můstku.

Atlantida, 2009, Místnost s bránou

-,, Kde se ten Rodney tak fláká?“

-,,Buď v klidu, to je normální…“ Odpoví Sheppard Mitchellovi.

-,,10 minut je ještě dobrý čas.“ Přidá Jennifer.

Najednou se z jedněch dveří vyplazí Rodney a v rukou má několik, minimálně 10 baget. Nevypadá, že by nějak spěchal.

-,,Omlouvám se, ale vítě že sem dorazil USS General Hammond a dovezli zásoby?“

-,,Rodney?!“

-,,Jsem se omluvil“ Brání se Rodney proti Mitchellovi.

-,,Oni maj bagety?!“ Podiví se Ronon.

-,,Ronone?!“ Namíří tentokrát Mitchell jeho pohled na Ronona.

-,,Už ne, ale taky jsem ti pár vzal.“ A Rodney podá Rononovi dvě bagety.
-,,Jen dvě?!“ Zavrčí Ronon.

-,,Když řikám pár myslim pár. To jsou přesně dvě bagety.“ Odsekne Rodney s úsměvem.

To už je ale moc i na Shepparda, tak se do toho vloží.

-,,A dost! Přestaňte řešit už ty bagety! Je akorát tak čas jít……..Chucku, zadejte přestupní stanici.“

Země 1939, orbit, loď třídy Aurora

Na můstek vchází žena v černé uniformě doprovázena 3 muži. Celou čtveřici vidíme jen zezadu. Jedním ze 3 mužů je Bular, který se vrátí ke své práci. Xilof ženě oznámí:

-,,Jsme na místě. Všechny Vámi zadané data souhlasí s naší pozicí.“

-,,Výborně. Je na čase, abychom jsme se přestali skrývat. Tady bude náš nový domov. Beru si Jumper a jdu nám zajistit náš nový domov.

-,,Hodně zdaru.“ Popřeje Xilof.

Žena odejde z můstku.

Přestupní stanice 2009

Pětice ve složení pplk. Sheppard, pplk. Mitchell, dr. McKay, dr. Kellerová a Ronon Dex vychází z Pegasské brány na nově postavené přestupní stanici. Tato stanice je od té předchozí trochu jiná. Nyní brány od sebe odděluje stěna, která se dá otevřít pouze pomocí Jumperu a nebo spuštěním nouzového evakuačního režimu. Toto opatření byla zavedeno aby se ztížil postup případné další invaze dále na Zemi.

-,,Páni… Koukám, že Apollo a Odyssea nezaháleli.“ Pronese s obdivem Jennifer.

Rodney se zrovna nadechuje a chce něco říct v tom ho přeruší John:
-,,A nezahálel ani Rodney. On totiž napsal zabezpečovací protokoly.“

-,,Ááno, moje geniá……“

-,,…lní hlava nemálo přispěla k obnově zničeného, my víme. Díky Rodney, že zase můžeme spát o něco klidněji.“ Zase Rodneyho přeruší Sheppard.

-,,A díky že se nemusíme děsit účtu za energii.“ Řekne ironicky Mitchell.

O 24 hodin později.

Pětice je připravená na cestu na Zem. Brána se otevře. Když se pětice blíží k bráně, tak horizont událostí “problikne“.

-„Co to bylo?“ Zeptá se Rodney.

-„Nic, jen výkyv v mezích normy, nestojí za to ho řešit.“ Odpoví dr. Lee z interkomu.

-„No dobře.“ Rezignuje Rodney, protože chce být co nejdříve na Zemi.

Celá pětice vejde do brány. Vydíme je opět vycházet z hvězdné brány. Místo toho, aby přišli do SGC, přišli do ohromného sálu antické architektury. Brána se nachází v ohromném kruhovém sále s kupolovitou střechou do kterého vede spousta chodem. Všude je živo.

Pokračování příště.

Příspěvek 31.8.2009 11:51:36
Lt.C. John Sheppard Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No když to shrnu tak je to předělávka Continua, což byl u mě naprostej propadák. Ale je to na začátku takže neřikam žádnej ortel nad DA. Počkam si na 2. část a pak to teprve zhodnotim protože tohle bych nazval zase jen trailerem protože opět toho moc nevíme. Takže keep working.
PS:Zajímá mi jak se Aurora dostala do minulosti. A ještě mi tam nesedli nějak postavy ale já je ve svej povídce taky určitě moc nevystih.
Nebe má barvu krve a temnota přichází.
Povídka o SGA asgardech:Destiny of the Asgards-pokračování Pád Asgardů
Experimentální povídka:SG:OB-aktualizováno díl Little Suprise for Tok´ra

Příspěvek 31.8.2009 11:58:57
Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Sice trochu kratší, ale pro začátek stačí. Sem zvědavej, jak to všechno vysvětlíš a taky by mě zajímalo, co dělal Mitchell na Atlantidě? No pokračuj, pokračuj a uvidíme, jak se to dále vybarví :write:

Příspěvek 31.8.2009 13:15:43
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Pěti slovy: Krátký, stručný (až moc), nezajímavý, nepůvodní (ve smyslu vystihnutí postav - jediný co tu bylo, je že Rodney hodně jí, i když se to nehodí) a ještě k tomu s chybama (kromě toho mi neseděli ty jména - Xilof, Bular... no nevim nevim, ale jsou to emzáci tak co už, to ani moc chyba není), no jak to říct, čekal sem něco víc... :roll:

Teď hodnotím sice dost tvrdě, ale říkám jen to, co vidím a to mě nenadchlo, takže čekám, že mě další díl přesvědčí o tom to číst tím, že bude uplně jinej a asi tak o 95% lepší (a samozřejmě bude přestávka tentokrát úměrnější délce dalšího dílu - jedna stránka po půl měsíci mi úměrná nepříjde, i když teď to začlo, takže to bych ještě bral 8))... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 31.8.2009 16:31:03
JCB Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tohle je to co jsem nechal doma. Jen jsem to rychle zakončil a hodil jsem to sem. Původně to měl být 1 dlouhý díl. :oops:

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky