Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Stargate:TRIANGULUM-aktuálně PILOT II!

SG: Stargate:TRIANGULUM-aktuálně PILOT II!

Líbí se vám to?

Jo
5
29%
Ano
1
6%
Ne
6
35%
Fuj
1
6%
Až na gramatické chyby ano
4
24%

Celkem hlasů : 17

Příspěvek 03.5.2009 18:35:37
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

kde přesně nějak to tam nevidím
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 03.5.2009 22:33:23
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mě osobně ta povídka přijde něco jako "Stargate Atlantis II" co se mi na tom líbí je grafický doprovod (obrázky) to je opravdu výborné, obzvlášť to město v lese. Děj to už je u mě horší, zpracování se mi moc nelíbí, opět zde postrádám popisy postav a něco co by mě jako čtenáře zaujalo. Je to také moc uspěchané! Nenech se tímto odradit, je to nestranný názor, potenciál to má a třeba do budoucna z toho něco bude, něco co rád budu číst.
Obrázek

Příspěvek 05.5.2009 20:02:49
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přidávám obrázky+jména herců postav

Karl Agathon
herec-Peter Abbay
Obrázek
Plukovník William Hornet
herec-Sam Worthington
Obrázek
kapitán Smith
herec-Charlie Korsmo
Obrázek
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 05.5.2009 20:31:12
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Dobrý nápad s těma obrázkama, jen u kapitán Smith chybí obrázek
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 05.5.2009 20:33:15
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vždyť tam je
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 08.5.2009 12:14:56
gootter Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

kdy bude další díl?
Hvězdná brána: Cesta Antiků
Můžete si přečíst zde!
Vychází každý týden...
Aktuálně
1x6 - Osudové setkání, part 2
[img][./images/thumbs/fgdfgdh_1241450077.jpg]http://files.star-gate-euven.webnode.cz/200000340-21abd22a5c/fgdfgdh.jpg[/img]

Příspěvek 08.5.2009 13:36:06
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pro ty kdo by si radši povídku stáhli tady je odkaz:
v .doc
http://uloz.to/1742050/Stargate_-_Triangulum_(PART_01).doc
v .pdf
http://uloz.to/1742051/Stargate_-_Triangulum_(PART_01)_četl.pdf

za tento převod děkuji jakopovi
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 09.6.2009 20:34:22
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tak po delší době přidívám další díl...
je tam jeden flashback,ten je pro děj nepodstatný,můžete ho přeskočit,ale doporučuji přečíst :D

PILOT II

„Nikdy bych nečekal,že budou i jiní Antičtí rebelové. Mohli by jsme je pojmenovat AntiAntici.“řekl Will.
Karl mu odpověděl:„Nebuďte směšný,já bych je pojmenoval spíš funtici“
Will se zasmál a řekl: „Radši je nebudeme pojmenovat“

Právě šli z holografické místnosti,kde se dozvěděli, proč o této základně nebyly žádné informace v atlantské databázi. Tato základna byla rebelantská. Sice její obyvatelé na Antiky neútočili,ale neměli s nimi příliš přátelské vztahy. Oddělili se od Antiků během války s Wraithy. Důvod byla asi prohrávaná válka a moc vědeckému postoji všech Antiků a žádnému volnému času.

Will poznamenal k rebelům: „Tady vlastně byly odbory Antiků. Taky by se mi nelíbilo,kdybych pořád musel trčet v laboratoři a pracovat celý hodiny“
Karl: „Taky je chápu. O žádném nepříteli se tam nemluvilo,snad se žádný nepřistěhoval.“
Will: „A co ta loď, co byla na orbitě?“
Karl: „Tak to nemám ani zdání. Jo a máte už vybraný svůj tým?“
Will: „Ano. Proč?“
Karl: „Chci,aby jste začal s prozkoumáním galaxie. Řekněte Zelenkovi,aby vybral nějakou planetu z databáze. Ne moc vyspělou,ale né nějaký neandrtálce“
Will: „Ano,pane.“

O hodinu později

Will: „Zelenko,máte už to?“
Radek: „Ano. Označil jsem jí PH1-001.Jestli se vyvějí jak Země,měly by teď být na úrovni nás v 18.stol.“
Will: „Tak to je akorát. Doufám, že jste se trefil!Za hodinu v hangáru Jumperů“

Z rádia se ozvalo: „Kapitán Smith se hlásí do kontrolní místnosti.“
Smith se tedy zastavil uprostřed chodby a rozloučil se s ostatními průzkumníky,kteří šli vedle něj.
Rychlejším krokem došel ke transportéru a uvnitř zmáčkl úplně prostřední tlačítko.
Řekl si: „Proč jsme to sakra nezačali používat na Zemi?“ a vystoupil. Chvilku mu trvalo, než se zorientuje po rychlé změně prostředí. Po pár vteřinách se vydal k DHD,u kterého stojí Hornet.

Hned jak přijde řekl : „Volal jste mě pane?
Will: „Ano,připravte se na misi,vyrážíme za 55 minut. Sraz je v hangáru Puddle Jumperů“

Všichni už dostali identifikační kód a vysílač kódu. Všichni si sedli do jumperu a po chvilce se k nim připojil tým mariňáků,který je bude doprovázet. Will zavřel dveře.
Zelenka mu ohlásil:"Máme zelenou.".
Smith vytočil bránu a jumper se sám od sebe rozjel k bráně. Objevili se na travnaté planetě. Jumper zavalilo jasné světlo,ale Jumper na to reagoval zatemněním skla,takže světlo už bylo normální. Will se okamžitě po tom podíval na známky života. Asi 15 km od brány bylo nějaké město,podle skenerů vypadalo na polovinu 20.století. Will pro jistotu jumper zamaskoval.

Říká: „Neříkal jste, že ta planeta měla být na úrovni 18.stol, Radku?“
Radek mu odpoví: „Nebýt temného středověku,byly bychom mnohem vyspělejší,ale odchylka jeden a půl století je docela úspěch.“
Will: „Radši jsem zamaskoval jumper. V té době Němci slušné protiletadlové zbraně. Kdyby se trefili do motoru,bouchl by celý jumper.“ a na Zelenku: „Vypadáte nervózně,jste v pořádku?“
Radek: „Já sem většinou trčel v laboratoři a na mise chodil Rodney. Takže tohle je moje první pořádná mise.“
Hornet mu odpověděl: „To chápu,tohle je taky moje první mise. Jsem zvědavý co se stane.“
Smith na to řekne: „Já jsem byl chvilku na Atlantis,než jsem sem odjel. Jsem byl na pár misích.“
Will řekne: „Tak to jste z nás nejzkušenější“ a pokračuje : „Táhle v lese je malá louka,tam zaparkuji a pak se projdeme asi kilometr.“ a dvoum mariňákům řekl: „Richingsy,Petersne vy půjdete hlídat jumper. V případě potíží nám zavoláte vysílačkou.“

Will v pohodě přistál v stínu a začal si oblékat vestu. Vyšel ven a nandal si sluneční brýle.
Řekl si: „I v Iráku bylo méně sluníčka“.
Zelenka ho slyšel a vysvětlil to: „To je tím, že tahle planeta má hodně malou ozónovou vrstvu a je blíž ke slunci. Na rovníku se nedá přežít. Jsme skoro u polárního kruhu.“
Hornet na to: „Už dost. Mám už dost těch vědeckejch keců. Prostě jdeme.“na mariňáky: „Radši se hlaste každou hodinu a zamaskujte jumper.“
Smith se zeptá Willa: „Vy jste asi velký fanda 2.světově války, když víte, že by nám mohl vybouchnout jumper.“
Will mu odpověděl: „Být v důchodu je nuda. Tak jsem se díval na TV a občas dávali jenom dokumenty o 2.světové válce. Časem sem si k ní vybudoval vztah. Třeba například jsem si koupil Colt 1911 a mám ho tady sebou.“, a vytáhl z holenního pouzdra stříbrnou zbraň. Hned řekl její parametry: „Váží něco přes kilo,zásobník na 7 nábojů,dostřel 60 metrů,manuální a dlaňová pojistka. Střelíte s tímhle Wraitha do hlavy a už se neprobere.“
Smith mu odpověděl: „Já mám renesanční muškety. Dělaly větší rány“a usmál se.
V té chvíli už byli u města.

Bylo tam hodně docela hodně lidí. Našlo se mezi nimi i pár vojáků. Jakmile je uviděli,začali utíkat. Smith na to řekl: „To se stává skoro všude při prvním kontaktu.“ a pokračoval do města. Město vypadalo skoro jako New York za 50.let,akorát bylo trošku tmavší. V tu ránu je obklíčilo asi dvacet vojáků se zbraní podobnou Tommy Gunu. Ten, který byl asi velitele na ně promluvil: „O nic se nepokoušejte,máme tady odstřelovače. Teď k věci. Kdo jste a co tady děláte?“.Will mu odpověděl: „Jsme mírumilovní průzkumníci z jiné galaxie. Nechceme vám ublížit.“Velitel mu odvětil: „Tak proč sebou máte zbraně?“Smith stihl odpovědět dřív než Will: „Je to pro naší vlastní ochranu“Znenadála se ozval se vysoký zvuk a na obloze se objevili nějaké stíhačky. V tom se stalo něco zvláštního. Obraz všech lidí se jakoby rozmazal a na chvilku se ukázal nějaký humanoidní tvor. Po vteřince se zase objevil ten samý voják.
Všichni vojáci se rozutekli a hne potom kolem týmu projelo několik vozů s děli.
Will zařval: „ÚSTUP!“.Všichni se rozeběhli k lesíku,ze kterého vyšli. Na nějakém pojízdném vozíků se tu objevilo několik děl.
Smith poznamenal: „Wow, ty z toho děla pořádně faší“
Will mu za běhu odpovídá: „Tohle mi trochu připomíná německej protiletadlovej kanón Flak 30,tenhle typ má ale asi větší zásobník. Flak 30 měl jenom 20 nábojů“ a běžel dál.

Právě když vbíhali do lesíka,ten kanón sestřelil stíhačku. Mířila přímo na ně. Neměla žádné křídla a byla vysoká asi 2 metry. Délka se nedala s jistotou říct,protože na ně byla natočená čelem. Právě se z ní katapultoval pilot.
Zelenka si řekl: „Že já magor radši nezůstal na základně“ a co nejvíc přidal do běhu,i tak byl relativně pozadu.
Smith řekl : „Zahneme vpravo a tím se jí vyhneme.“Všichni zahli a po pěti vteřinách všichni spadli na zem kvůli tlakové vlně výbuchu stíhačky.

Will se Smithe zeptal: „Proč vás napadlo zabočit?“.
Smith řekl: „Víte, jak ve filmech na hrdinu něco padá a on před tím utíká dopředu?Vždycky mě zajímalo proč nezahnou na stranu.“
Radek: „To mi taky vrtalo hlavou,ale nemohli by jsme konečně odlítnout?
Will se zeptá do rádia: „Richingsy,máte tam nějaké problémy?“
Z rádia se se šumem ozve : „Ne,pane“Will mu řekne: „Připravte jumper na odlet,jsme u vás do minuty. Konec.“
Už se všichni objevili na známe mýtince uprostřed lesa. Žádný jumper tam nebyl.
Radek: "To snad ne!.K bráně je to 15 km".
Will se zasmál a zavolal do rádia: "Odmaskujte jumper.".

Po vteřince se objevil těsně před Zelenkou, který se příšerně lekl a spadl na zem.

Will zavelel: "Všichni nastupovat,odlítáme".Will si místo Richingsne k "řídítkům".
Řekne: "Ukončete prosím výstup a nástup,dveře se zavírají".

Zamaskoval jumper pro jistotu už na zemi a vzlítl. Nad městem se pohybovalo,asi 20 stíhaček,dalších deset střežilo cestu k bráně a pět bylo přímo u brány.
Peterson se zeptal: "Neměli by jsme jim pomoct pane?".
Will odvětil: "Zamítá se. Nevím jak jsou ty stíhačky silné a odkud se vzali. Ještě by mohli poslat střežit bránu kdyby zjistili,že jim někdo ničí stíhačky. To nesmíme dopustit. Možná budeme mít problém i s těmi pěti co už tam jsou.

V tom se jumper zatřásl. Jumper se odmaskoval. Will zakleje: „Sakra,budeme si muset cestu prostřílet.“A začal střílet. Dvě stíhačky vybouchli při první salvě. Po 10 vteřinách vybouchla další.
Zelenka hlásí: „3 zásahy,5 jde po nás a 5 jich je u brány.“Jumprem zatřásl další zásah. Venku se ozvali další výbuchy. To zaklepali bačkorami další dva nepřátelé. Will vystřelil další drony. Ta stíhačka po které drony šli uhnula a vrazila do svého souseda. Oba dva vybouchli a i druhé dva drony našli svůj cíl.

Zelenka: „8 zásahů,k bráně je to 5 km. V dosahu zbraní budeme za 2 minuty.
Will: „Kapitáne,na můj rozkaz zadejte adresu a na další pošlete IDC“

Zelenka: „Jsme v dosahu zbraní“
Will hned vystřelil dávku 4 dronů. Kolem jumperu začnou lítat modré paprsky. Těsně po sobě se ozvali tři výbuchy. Další zářezy na pásku. Will rozkáže zadat adresu.

Nějaký technik: „Neplánovaná vnější aktivace“
Karl zavolá ze své kanceláře: „Zapněte štítivý?“
Nějaký technik: „Zatím ne,pane“
Karl: „Jakmile bude vypněte štít,ehh,jak že se vlastně jmenujete?“
Adrian: „Adrian,pane. Ano,pane.“

Právy křuplo přední sklo. Will vystřelil 4 drony. Vystřelil by víc,ale pojistka mu bránila. Zbylé dvě stíhačky vybuchly. Will otevřel pusu,ale před tím než cokoli stihl říct Smith vyslal IDC.

Adrian: „Pane,IDC kapitána Smithe. Vypínám štít.“
Ve bráně se objevil jumper s prasklým čelním sklem.
Ten už se začínal zvedat,když bránou proletěla stíhačka. Letěla poměrně pomalu. I přes to pěkně rozbila schody. Všichni strážní okamžitě začali střílet do čelního skla,které pod náporem kulek začalo praskat. Ochranka ho nestihla prostřelit a celý kokpit vybouchl.

Mezitím v jumperu

Zelenka: „Uff,to bylo...hrozný“.Už se zvedal v tom si všiml že místo Richingse a Petersna tam jsou nějaké nestvůry. Neohrabaně vytáhne Berettu a namíří na ně. Ostatní ho následují. Ten který seděl naproti nim se zvedl a zařve: „Odhoďte zbraně!“.Oni pouze zabručeli: "MHMM,MHHMMM,MHMHM" a zbraně neodkládali
Will si toho všimne a hned zavolá do vysílačky: „Ochranku do hangáru jumperů. Okamžitě“
a přidá svojí P90 ke zbraním mířicí na dva vetřelce a zeptá se: „Kdo jste“.Oni pouze zopakovali svoje: „MHMM,MHHMMM,MHMHM" a odhodí zbraně.

Mezitím jumper s malým drcnutím přistane v hangáru. Dveře někdo zvenčí otevře a za nimi bylo několik vojáku. Okamžitě namířili na ty dvě monstra co seděli místo Richingse a Petersna. Dva z nich vytáhli pouta a ukázali s nimi na ty zrůdy. Ty se nechali spoutat a odvést.
Radek se zeptal: „CO to sakra bylo?“
Will: „Nevím,ale to zjistíme. Jdeme do řídící místnosti“

Po schodech sestoupily o jedno patro níže a šli rovnou do Karlovy kanceláře. Karl seděl za stolem a mluví na Adriana. Tak se zastavili a začali se dívat okolo. Teprve teď si všimli že všechny skla jsou rozbitá,nebo na nich jsou pavouci. Will se zeptal nejbližšího člověka co se stalo. On odpověděl: „Adrian zapomněl zapnout štít a proletěla sem jedna stíhačka. Ochranka samozřejmě začala střílet a kokpit byl neprůstřelný a kulky se odráželi. Pilot asi zapnul autodestrukci a kokpit vybouchl. Tu stíhačku teď nesou do laboratoři v jižním molu. Už jsme namontovali kamery,můžete se podívat na záznam,jestli chcete,pane“Will mu odpoví: „Dokážu si to představit“,a houkne na Radka: „Radku,běžte se přidat ke zkoumání té stíhačky. Zítra chci zprávu o každém obvodu co v té stíhačce je“
Radek: „Ano,pane“
V tu chvíli vyšel Adrian z kanceláře. Vypadal naštvaně. Sebral si nějaké věci ze DHD a odešel. Mezitím už byl nekompletní tým vyloudal do Karlovi kanceláře. Karl vypadal taky docela naštvaně.
Will: „Zelenka se připojil k vědcům zkoumající tu stíhačku. Co se stalo,pane?“
Karl: „Asi víte že Adrian nezapal štít,sváděl to na to,že jsem mu nedal rozkaz. Ale to je teď jedno. Takže za prvé. Našli jsme j jednom molu zbrojnici. V ní byly zařízení velikosti PSP,které slouží k ovládání sond. Jsou to vlastně malý dampry a jsou skladovány v podlaze Gateroom. Poté jsme tam našli vysílačky. Tady jsou.“
Všichni si je nandali a byli naprosto pohodlné a lehké,skoro jako by tam nebyly. Vypadali jako naslouchátka,dávali se za uši a z nich vedl drátek do ucha s gumovým ukončením. Na těle vysílačky byla dotyková ploška. Tou se vysílačka aktivovala.
Karl pokračoval: „Rozhodl jsem se že budeme používat tyto vysílačky místo nich,protože jsou integrovány do městského systému a mají spoustu výhod proti našim.“
Smith: „Neměli by být ovládány antickým genem?“
Karl: „Taky sem se divil,ale ty vysílačky nepotřebují antický gen. Dále jsme našli zbraně. Ty ale antický gen potřebují. Vypadají jako zbraně Kull bojovníků s rozdílem že jsou nastavitelné i na omráčení. A teď k vaší misi. Pověste mi co se tam sakra dělo.“

Tak mu tedy řekli co se stalo. Každý přidal svůj kousek vyprávění. Jakmile dovyprávějí,Karl se zeptá: „A nemohli jste ohlásit že jste pod palbou?“
Will na svou obhajobu řekne: „Nebyli jsme,vyřídili jsme je všechny,ale nějaká nás musela sledovat,které jsme si na skenerech nevšimli.“
Karl: „Hmm,to by jako omluva šlo,teď k Richingsnovi a Petersnovi.Nevšimli jste si na nich něčeho
zvláštního?“
Will: „Absolutně ne,chovali se plně normálně. Dělali přesně to co měli.“
Karl: „Dobře,všichni kromě Will rozchod.“ a poté pouze k Willovi: „Chtěl bych,aby jsi vyslechnul naše vězně. Vyzkoušej všechny metody dorozumívání. Nechci žádné mučení,ale to by mělo být jasné.“

Will se tedy šel odzbrojit,nechal si u sebe pouze Colt v holením pouzdře a Berettu ve stehením. Cestou k vězení si ještě došel na záchod. Obdivoval jeho styl. Byl úžasný.“Tady je to snad ještě větší úleva než na normálním záchodě“ pomyslel si.
Po chviličce kochání záchodem se vydal dál do vězení. U vchodu stali dva vojáci. Will se jednoho zeptal: „Nějaké problémy?“.On odpověděl: „Je klidný jako beránek,pane!“.Will se zasmál a řekl: „Jednou na mě jeden v Iráku zaútočil. Řeknu vám,ten nebyl klidný. Zklidnil se až po ráně pažbou. Toto přirovnání už prosím nepoužívejte. Málem mi zlomil nohu.“

Podíval se na vězení. Byla to obdélníková místnost s obdélníkovou klecí chráněnou modrým štítem.

FLASHBACK-před pěti lety,irácké vězení.

Will byl nervózní. Jeho irácký spoluvězeň nic netušil,a kdyby ano,pokusil by se to Willovi rozmluvit. Will v tomhle vězení byl už dlouho,a armáda nedělala nic pro jeho osvobození. Dneska uteče,nebo zemře.

Naplánoval si to takhle:Jakmile přijde stráž k mříži,chytne ho a bouchne mu hlavou o mříž. Sebere mu pistoli a odstřelí zámek od mříže. To přivolá ostatní strážce. Ty zastřelí a pak pouze půjde k východu kde ukradne auto. Základna vojáků je 15 km rovně a pak doprava.

Už jde. Naštestí je to nováček,nebude mít šanci. První krok šel podle plánu,bachař se sesunul na zem a pistole už byla ve Willově ruce. Zámek už byl odstřelený vteřinu potom,co Will ukradla bachaři zbraň. Všichni se na Willa podívali a začali na něj něco řvát v neznámých jazicích. Asi prosili o otevřen jejich cel. Willův spoluvězeň vzal strážcovi klíče a začal odemykat cely.

Další bachaři se blížili. Oba dva byli dole v okamžiku kdy se objevili ve dveřích. Vězením se začala rozeznívat siréna. Will už byl u dveři. Stoupnul si za ně,aby na něj nebylo vidět. Vyběhli další dva bachaři. Prvnímu Will podrazil nohy a střelil do hlavy,druhého praštil pistolí do hlavy. Will se zase podíval za roh. Nikdo tam nebyl. Vzal oboum vojákům pistole a tu starou odhodil. Díval se do všech dveří,potřeboval zbrojnici. Když jí najde,bude mít větší šanci. Cestou zastřelil dalšího vojáka. U jedněch dveří byl plánek budovy. Byl blíž východu než si myslel. Už málem vkročil do dveří,když si všiml lejzru na stěně za dveřma. Lehl si na zem a přeplazil se na druhou stranu dveří,na konci chodby byly další dveře ven.

Podíval se dveřmi ven. Asi 200 metrů od budovy stála věž. Po pár sekundách z ní letěl sniper dolů. Na druhém konci dvora stál džíp. „Už jenom k džípu a je to“ řekl si. Rozhlídl se po dvoře. Rozhodně čekal víc jednotek,Sadám asi potřebuje vše co má. Rozeběhl se k džípu a překvapivě tam doběhl beze střelby.

O pár hodin později

Will se konečně dostával do známých krajin. Jel dost rychle. Vidí nějaký americký tank,který jede proti němu. Rychle zastaví a vystoupí z auta. Z tanku Vykoukli nějací vojáci. Hulákali na něj. Rozeběhl se k nim a vyskočil si na tank.
Nějaký plukovník: „Hlášeni!“
Will: „Plukovní William Hornet,kód 5A665D7,Letectvo spojených států“
Nicolass: „Plukovník Nicolass Rofriguez,kód N5SE58E,3. Armáda“
Will: „Rád váz poznávám,svezli by jste mě prosím do jakékoliv velící centra,právě sem utekl z vězení.“
Nicolass: „Velice rádi. Nastupte si. Jen tak mimochodem,jak jste se tam dostal.“
Will: „Sestřelili mě asi tak před měsícem“

Na velitelství Amerických jednotek v Iráku

Nějaký vojín: „Generále,právě přijel ten sestřelený pilot,co právě utekl z vězení.“
Generál: „Pusťte ho dovnitř vojíne.“
Will: „Plukovník William Hornet,pane.“
Generál: „Pohov.“

Will si ulevil

Generál: „Jaké to bylo ve vězení.“
Will: „Výcvik byl horší,pane“
Generál: „Kolik jste zabil bachařů při útěku?“
Will: „3 mrtví,2 omráčení+asi 100 zběhlých vězňů,kteří možná omráčené bachaře zabili,pane.“
Generál: „Tak to je špatné,za týden by vás propustili,kdyby jste neutekl. Plánovali jsme za vás vyměnit pár zajatců.“
Will: „To jsem nevěděl,pane“
Generál: „Nemohl jste. Tohle nepůjde jen tak vyžehlit. Dám vám na výběr. Předčasný důchod bez možnosti pracovat v jakýkoliv ozbrojených složkách,nebo vězení na rok s možností návratu.“
Will: „Do vězení se mi znova nechce,vybírám si samozřejmě důchod.“
Generál: „Letíte prvním spojem domů plukovníku,Odchod.“
Will: „Ano,pane.“

Současnost

„Ani silové pole by mi tehdy nezabránilo utéct.“ řekl si Will.
Will: „Otevřete to,prosím seržante.“
Seržant: „Co kdyby zaútočil pane?“
Will. „Zvládnu to. Zvládl jsem i berana,zvládnu i tohoto“ a zasmál se vlastnímu vtipu.

Silové pole se vylo a začali se otvírat. Vězni pouze zvedli hlavu, ale nestoupli si ani neudělali jediný pohyb. Oba vojáci na ně začali mířit.

Will: „Takže začneme od základu. Kdo jste.“
Najednou slyšel 2 věci zároveň.
1.Vězeň: „MHMMHH,MHHMHMH,MHMH“
2.Vězeň: „Jsme představitelé odpůrců. Žádáme o azyl.“
Will: „Počkejte prosím chviličku.“

Odešel z místnosti a zavolal Karlovi
Will: „Karle,ta antická vysílačka je pravděpodobně i překladač. Protože teď jim rozumím.“
Karl. „To je skvělé,v tom případě je vyslechnu sám.“
Will: „Děkuji“

Vrátil se do místnosti a řek ochrance: „Zavřete,přijde si je vyslechnout Agathon.“
Počkal na něj a řekl: „Půjdu se trochu proletět,ano?“
Karl: „Povoluji.“

Will tedy šel k transportéru a klik na hlavní věž. Zamíříl ke schodům,ale jakmile jich pár vyšlápl,ozval se alarm. Will se téměř v mžiku objevil u DHD a zavelel: „Zapněte štít“ a obsluhujícího technika se zeptal: „Jak se jmenujete?“
Malcom: „Malcom,pane“
Will: „Malocme, IDC?“
Malcom: „Ano,IDC kapitána Petersna.“
Will: „Ochranka!Otevřete štít!“

Dva udýchaní mariňáci beze zbraní proběhli bránou. Jeden zařval: „Zavřete štít,pronásledují nás stíhačky.“
Will: „Udělejte to!“
a při nárazu řekl: „Promiňte,už jednu máme!“
Do vysílačky: „Karle,vrátil Richings a Petersn.“
Z vysílačky: „Oni říkali,že by se měli vrátil. O důvod víc jim věřit.“
Do vysílačky: „Jdu se tedy proletět. Vrátím se tak za hodinu“

Tentokrát nerušeně vyšel po schodech a sedl do jumperu. Tentokrát už neškrábl o střechu a rozletěl se plnou parou směrem pryč od Triangulum.
Asi po deseti minutách,uviděl nějakou obruč vznášející se ve vzduchu. Pomyslel na ní a na sklu se mu o ní objevilo pár informací v antičtině. Řekl si: „Budu si muset dát pár lekcí antičtini a letěl dál.

P.S.1.ten humanoid je ta potvůrka z SG-1 3x14,vysvětlení v dalších dílech

P.S.2.kámoš pracuje na 3D modelu té stíhačky,jinak jí mám v blbé kvalitě na mobilu vyfocenou,kdo chce,PM

P.S.3obrázky těch děl pouze ilustrační,na představení,jak asi ta děla vypadala

P.S.4 znovu říkám,že jakákoliv podobnost na jakoukoliv povídku je náhodná

P.S.5 asi budou i negativní reakce :(

Naposledy upravil miki dne 10.6.2009 18:53:04, celkově upraveno 2
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

s P.S.5 musím bohužel souhlasit.....tento díl jsem sice dočetl, ale jen za cenu několika přeskočených částí....byl to takový hodně zvláštní styl - kombinace scénáře, normálního.....gramatických chyb si dovolím tvrdit bylo trochu víc, než minule a celkově mě tento díl moc nezaujal....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

na gramatice už pracuji
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nezlob se, ale tenhle díl byl naprosto promrhán. Začátek slibný, zbytek opět jenom nuda a spousta nelogičností...

forces Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak já sem ten "kamarád" co dělal triangulum z vesmíru a při pohledu na tu posledni verzi se mi udelalo zle - žádný stíny vod základny! Tady je novější reupload, doufám že nevidíte nějaký další chyby.

[img][./images/thumbs/triangulum_1244648652.jpg]http://img61.imageshack.us/img61/2285/triangulum.jpg[/img]

P.S.: na tý stíhačce se pracuje.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Nezlob se, ale tenhle díl byl naprosto promrhán. Začátek slibný, zbytek opět jenom nuda a spousta nelogičností...

můžeš mi je prozradit prosím?třeba vysvětlím,nebo řeknu zda se vysvětlení objeví v dalším díle

BTW:opravená gramatika u dvojky

BTW:spoiler na další díl
Toto je spoiler!!!:
1.odhalení tajemství humanoidů(budu jím říkat Vetřelci)
2.odhalení tejemství vznášejícíh obručí
3.uvedení doktorky
4.bude tam jedno tělotenství:),chci aby tam vyrůstalo nějaké dítě,aby T znalo jako svoje boty
5.proč se povídka jmenuje triangulum
6.možně ještě něco navíc
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

k těm chybám
třeba to, že jumper pálí drony jak z kulometu - někde jsem myslím slyšel (nejsem si tím teď zas tak jist - ale má mít zásobník snad jen na 12 dronů.....tady jich bylo vypáleno mnohem ví....)
dále Zelenka - děláš z něho až moc velkou lamu. Že by se lekl odmaskovaného jumperu, to bylo trochu moc....
stíhačka, která by přiletěla za jumperem, by se tak maximálně narvala k němu do "kufru" - jedoduše by neměla kudy ho obletět
......
ke spoileru
Toto je spoiler!!!:
4 - nééééé, jen to ne, to už by bylo moc.... :)
5 - traingulum - žeby proto, že má 3 pilíře? :-D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Dál třeba že některé dialogy se mi zdály hodně pitomé, nebo to jak tam vybuchla ta stíhačka. Tak jim tam vybuchne stíhačka a jediné co se stane je, že mají pár rozbitých skel, jinak jsou všichni úplně v pořádku? Taky se mi nezdá že by ho vyrazili z armády za to, že utekl ze zajetí.
Jinak ta rasa se jmenuje Reelou(nevím jak se to přesně píše), je to primitivní rasa, která nevlastní vůbec žádné technologie(podle toho co o sobě řekli) a jejich jedinou zbraní je tekutina, kterou vylučují. Právě ta způsobuje ty halucinace, ale ten člověk s ní musí přijít do kontaktu.
Další díl si určitě přečtu, ale dej to radši někomu na korekci.

Jinak mám ještě pár připomínek k první části.
Ta hádanka. Pochybuju, že by Antikové nazývali Blaník Blaníkem.
Dál jsem se dost válel smíchy u té scény kdy se ozve CVAK. :rflmao: :rflmao: :rflmao:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky