Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Vaše vysněná epizoda aneb povídky na přání (1.2.2009 NEW)

Vaše vysněná epizoda aneb povídky na přání (1.2.2009 NEW)

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Lidi velmi moc se vám omlouvám, ale musím ještě více zbrzdit.
Je to kvůli škole, a to z důvodu blížících se závěrečný zkoušek.
tímto se vám tedy moc a moc omlouvám rostoucí prodlevu, ale pokusím se ve volnu psát dál, alespoň něco :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak koukám, že tolik chytrejch lidí jsem už dlouho nepotkal. Každej jen škola, škola, škola. No neva, ale hlavně jen přibrzdi opatrně abys nezastavil. to by nebylo příjemné! :palka:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

věř že ani mě to není příjemné, ale jelikož bych chtěl jít i dál, tak se musím trefit nejen do závěreček, ale i do pololetního vysvědčení.
jinak myslím že by se to dalo zvládnout, jen musím mít nato čas a náladu napsaní, protože není možné přijít ze školy naštvanej a s myšlenkami na zabití učitelů začít psát :?
takže vás prosím aby jste to se mnou u všech povídek vydržely (neplatí i Borealis, protože tam by mě Vlad Dracul zabil a věřím že ani moje úmrtí by ho nezastavilo (joke))
ještě jednou se omlouvám.

edit:
konečně mi někdo po dlouhé době řekl že jsem chytrej :rflmao:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

no taková nálada pro psaní, když přijdeš domů a máš chuť zabít učitele nebo i jiné, nemusí být pro tvorbu špatná. Třeba zrovna dostaneš obohacující nápad a zrovna to může být impuls k další velké povídce :wink:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:rflmao: jen ne prosím další povídky už teď se mi v "šuplíku válí" asi tři vlastní náměty :lol:

ale následující týden bych měl mýt (musím) po hromadě jednu pětinu neodkladných věcí, takže by se mi to mohlo opět krapet uvolnit ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pěkná povídka dragone povedla se ti (mě se sice líbí většina povídek o atlantis a tak), ale tahle je fakt boží už se nemůžu dočkat dalšího dílu

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Jak jste si mohli již všimnout, tak Sedm stran má nový díl což znamená že se nyní moje pozornost převážně obrací sem :)

Daedalos304:
:) jsem opravdu rád že se ti to líbí :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak tady je další díl :)
doufám že se vám bude líbit :)

Poslední naděje – 02

Sheppard si je pozorně prohlížel.
„Admirále, z HP právě vystoupilo několik lodí organického původu.“ Sheppard se ihned otočil, aby viděl, kdo to říká, ale dřív, než dotyčného stačil najít, tak se loď dostalo pod palbu.
„Pane, UI navrhuje odpoutání Mystik od nás, podle propočtů to zvýší bojeschopnost až o patnáct procent.“
Na to kapitán jen kývnul. Sheppard se ihned otočil k průzoru, o kterém již věděl. Místo vraku tam byla na pohled úplně nová loď třídy Aurora.
Sheppard přišel blíž k průzoru a spatřil, jak všechny úchyty, které loď držely, náhle zajiskřily a zatáhly se blíže k trupu, ale loď přitom nepustily…

John se probudil na podlaze můstku a okamžitě se rozhodl vstát. Ronon a McKay na něj už starostlivě koukali.
„Jak dlouho jsem byl…“ zeptal se Sheppard.
„Slabou vteřinu.“ Odpověděl mu McKay.
„Divný, mě to připadalo jako mnohem delší doba.“
Na to se na něj jeho kolegové podezíravě podívali a John hned vysvětlil.
„Měl jsem vidění…záblesk minulosti.“ Ronon se už chtěl ptát, co viděl, ale Sheppard ho předběhl a odpověděl na nevyřčenou otázku.
„Ocitnul jsem se v době, kdy tu uvízla Mystik…“ a přitom ukázal na vrak lodi „…Došlo k nějaké poruše mechanizmu a pak jsem se probudil...“

McKay se zatvářil starostlivě, ale než si toho Sheppard stačil všimnout, tak se otočil ke konzoli a dělal, že dělá.
Sheppard se na něj kouknul a pronesl nahlas.
„Rád bych z tohohle vraku odešel celý.“
Na to se z reproduktorů lodi opět ozval onen „šramot“, ale tentokrát v něm bylo poznat, že se jedná o slova.
McKay kouknul na Johna a odpověděl mu na jeho nezodpovězenou otázku.
„Hned se na to vrhnu.“

Sheppard s Rononem zatím kapitána a jeho prvního důstojníka položili na zem a přikryli je. Poté si Sheppard na chvíli sednul do kapitánského křesla a znovu ztratil vědomí.

Sheppard byl opět na můstku za doby Antiků, ale plno věcí bylo jinak.
Na můstku kromě kapitána a prvního důstojníka nikdo nebyl a loď stála proti přesile několika Wraithských lodí, které nepřestávaly bombardovat již slabý štít Araguse.
Sheppard se podíval skrze průzor na vrak Mystik. Vrak měl už skoro podobu, kterou Sheppard znal ze skutečnosti.
„Pane, ztrácíme štíty.“ oznámil první důstojník Admirálovi. Ten mu jednoduše odpověděl.
„Ochranný manévr a nepřestávat s palbou.“
Sheppard čekal od prvního důstojníka potvrzení rozkazu, ale místo toho se ozval hlas z palubních reproduktorů
„Rozkaz, Admirále.“ A aniž by kdokoliv ze dvou Antiků sáhnul na řízení lodi, tak se loď začala natáčet tak, aby vrak Mystik byl mezi Aragusem a Wraithskou flotilou.
Aragus ale nebyla jediná loď, která měla problémy. Se značnými problémy se potýkala i Wraithská flotila, protože třída lodí Ultor, kam Aragus patřil, nespadala zrovna mezi lehké lodě. Ve skutečnosti to byla nejsilnější bojová loď, jakou kdy Antikové postavili.
„Pane, výrobna dronů ztrácí energii.“ Oznámil hlas patřící Umělé inteligenci.
Kapitán chvíli přemýšlel a poté odpověděl.
„Nabijte generátor Praetorie na jedno procento a energii přeneste do modulů energie, to by mělo na chvíli stačit“

Sheppard se probral v křesle. Bolela ho celá hlava, jako by před chvílí dostal pořádnou ránu.
Ronon a McKay jeho omdlení očividně nezaznamenali, což Sheppard uvítal.
John se zvedl a šel k McKayovi.
„Rodney? Je možné, aby ta loď měla umělou inteligenci?“
Rodney se na něj podíval jako na blázna.
„Kam na ty nápady chodíš?“
Sheppard už chtěl vysvětlovat, když vtom Mckay, jako vždy, zvednul svůj ukazováček.
„I když je to možné, byli to přeci Antikové“ a dál se věnoval své práci.
John se chtěl ptát dál, ale Rodney ho předběhl.
„Ale jestli je to pravda, tak nás může klidně zabít.“ A jeho radostný výraz z nebývalého objevu se zhroutil do obličeje člověka, který trpí panickým strachem.
Sheppard nevěděl, co říct, když se z palubních reproduktorů ozval hlas.
„Loď detoxikována.“
Ten hlas Sheppard dobře znal a opět usedl na křeslo kapitána. Tentokrát ovšem neztratil vědomí.
„UI, jaký je vnitřní stav této lodi?“ Sheppard vše vsadil na jednu kartu. Ronon a McKay na něj upřeně koukali a čekali na odpověď, ale místo ní se ozval opět jen šum.
„Koukej to opravit.“ Přikázal Sheppard McKayovi a odešel s Rononem na průzkum lodě.

Chodby byly naprosto zdevastované. Ochrany vodičů byly popadané a ze stěn tak koukala pestrá kabeláž lodi.
Na některých místech byl strop dokonce propadlý, což zamezovalo cestu.
Navíc chodby a kajuty byly plné mrtvých Antiků, tedy původní posádky.

Náhle se ve vysílačce ozval McKay.
„Měl jsi pravdu, je tu AI a pokouší se nás kontaktovat, ale její systémy jsou značně rozházené, takže nevím, jestli jí dokážu spravit, každopádně rozhlas už funguje.“

Sheppard se podíval na Ronona, ten mu pohled oplatil a šel dál.
Nikdo neměl tušení, kam vlastně jdou, ale kvůli poruchám na dveřích a nečekaných „závalech“ si ani moc vybírat nemohli.
Po cca deseti minutách došli do něčeho, co připomínalo hangár.

V hangáru bylo již na první pohled mnoho nejrůznějších létajících strojů, které byly po všech těch bitvách značně zdevastované.
Sheppard opatrně šel doprostřed hangáru, kde byl jakýsi stroj, který byl nejvíce zachovalý.
Ronon šel opatrně za ním a neustále někam mířil svou zbraní, pro případ, že by zrovna tam odtud vyběhl nějaký Wraith či Antik s nepřátelskými úmysly.

Onen stroj vypadal podobně jako Jumper, jen s jinými proporcemi.
Kostra byla stejná, ale křídla byla viditelně napevno venku, ale Sheppard na nich neviděl žádné drony, nýbrž nějaké energetické děla.
Jak Stroj obcházel, tak si všimnul, že vepředu, hned pod průzorem, má otvor podobný tomu na odpálení dronů, ale tento byl mnohem menší. Otvor byl tak malý, že i minidrony, na které již narazili, byly příliš velké.

Ronon, který to obcházel z druhé strany, si hned Shepparda zavolal.
Na jeho straně totiž na tom stroji leželo nějaké těžké zařízení, které dokonce protrhlo trup.
Sheppard si to chvíli prohlížel a poté do díry strčil ruku. Ronon už chtěl protestovat, když vtom ji vytáhl a hrst měl plnou miniaturních dronů, které velikostí odpovídaly půlpalcovým střelám do velkorážních kulometů.
Ronon nevěřil vlastním očím a hned se do díry podíval zblízka. Sheppard ale nečekal a šel k zádi, kde očekával dveře.
Sheppard se nespletl. Vstup tam opravdu byl, ale když se vrata otevřela, tak si teprve uvědomil, jak moc se to liší od Jumperů.
Loď byla mnohem delší a robustnější. Stejně tak i trup, který byl přibližně dvakrát tlustší, nežli u Jumperů, a též podle všeho i z jiné slitiny.

Vevnitř onoho stroje se válelo několik osobních štítů, které zřejmě vypadly ze své přihrádky, která byla naprosto prázdná.

Sheppard s Rononem v zádech opatrně vešel dovnitř a baterkou na své P-90 si svítil.
Jak pomalu postupoval dopředu, každým krokem a pohybem P-90 s baterkou objevoval další štíty válející se na zemi.
Po pár krocích Sheppardovi Ronon zaklepal na rameno a ukázal na jednu stěnu.
Na stěně byl upevňovací mechanismus a v něm několik Antických pušek.
Pomalu se na ně podíval a začal si je prohlížet, když vtom se ozval další výbuch, ale tentokrát byl blízko.
Sheppard hned vzal do ruky jednu pušku a ze země shrábl pár štítů a běžel s Rononem pryč, ale po chvíli se zastavil a vrátil se pro pár dronů.
Ronon toho využil a vzal si dvě pušky a též vzal několik štítů a potom se Sheppardem rychle utíkali pryč.
Hned, jak vyběhli z hangáru, tak se dveře uzavřely.
„To bylo těsný“ poznamenal Ronon.
„Ani ne“ odpověděl Sheppard a ukázal za jeho záda, kde se právě zavřely dveře.
Ronon se k nim přiblížil a dveře se otevřely.
Oba se v tu chvíli rozeběhli jak nejrychleji mohli zpět k můstku.
Dveře se před nimi otevíraly a za nimi opět zavíraly.
Sheppard zkusil kontaktovat Mckaye, ale vysílačky byly hluché.

McKay se mezitím na můstku přehraboval v palubním počítači a snažil se získat co nejvíce informací o lodi, ale něco ho zarazilo.
Plány lodí se neshodovaly s údaji z Apolla.
Chvíli si ty údaje prohlížel.
Rodney aktivoval svou vysílačku.
„Johne…“ ale nikdo se mu neozýval. Mckay si začal dělat starosti, když na můstek vlétnuli John a Ronon.
Oba byli značně udýchaní, ale první věc, které si Mckay všimnul, byly předměty, které měli v ruce.
„Kde jste to vzali?“
Zeptal se po chvíli, sotva John stačil vydechnout.
McKayovi nikdo nestačil a John se opět složil na zem,
Hudba k tomu co bude následovat
http://www.youtube.com/watch?v=2W0Oqp2_CFQ&feature=related

John se opět ve svém podvědomí nacházel na můstku lodi v době, kdy jí ovládali Antikové.
Na lodi byla ještě posádka.
John viděl na obrazovkách typický znak cesty Hyperprostorem. Sheppard byl již zvyklý, že ho v těchto „vidinách“ nikdo nevidí ani neslyší. Bral to jako náhled do minulosti.
Kapitán se obrátil na Antika v rohu můstku. Úloha Antika byla jistě složitá, protože Antik měl u sebe tři velké konzole.
„Dakane, připrav se na použití Praetorie, maximální silou. Zkusíme zasáhnout Střed flotily než se rozdělí.“
Poté se kapitán obrátil na svého prvního důstojníka.
„Plná bojová pohotovost.“
Kapitán byl zcela klidný, ale Sheppard už ne.
Celý můstek se najednou změnil. Plocha zdí, ale i strop a podlaha, se změnily na velké „obrazovky“, jako by tam žádné stěny nebyly a posádka koukala přímo do vesmíru. Nikde nebyla žádná překážka. Ať už se John kouknul kamkoliv, tak neviděl nic, co by naznačovalo, že se kouká na zeď.
Když to vstřebal, tak si pohled začínal užívat a pořádně se koukal kolem sebe. Po chvíli si všimnul, že na Aragu je přichyceno šest zvláštních lodí. Po další chvíli zaostřování si všimnul dalších letících objektů v Hyperprostotu, ale nemohl je rozeznat. Přesto jich napočítal minimálně patnáct.

Aragus vystoupil z HP.
Kapitán jen zařval
„teď!“ a na jeho pokyn všechny palebné pozice zahájily palbu, dokonce i Dakan nemeškal a honem vystřelil.
Po výstřelu zahalilo můstek prudké světlo, které vycházelo z paprsku, plného smrtící radiace. Paprsek si to směřoval na Wraithské pozice, hned za radiací v témže paprsku letěly super částice.
Wraithské lodě se ale s neočekávanou rychlostí stočily a paprsku uhly.
Paprsek si to tedy nezadržitelně směřoval na planetu opodál, ale i přes úhybný manévr radiace zasáhla okolní lodě, které se s ohromnou rychlostí začaly rozpadat.
Teprve teď si John všimnul, že je to pro něj dosuď neznámá třída Wraithských lodí.

Wraithové, kteří se již vzpamatovali z náhlého útoku ze zálohy, začali opětovat svou palbu. V té chvíli se odpoutaly i lodě kotvící na Aragu. Lodě od trupu Araga vystřelily velkou rychlostí a okamžitě začaly s palbou.
Lodě byly velmi pohyblivé a rychlé, jejich arzenál byl převážně dronový, ale na jejich přídi se nacházela velká platforma.
Když z ní zahájili palbu, tak si to John spojil s velkým rotačním kulometem. Platforma měla patnáct otvorů, které se velkou rychlostí roztočily kolem středového bodu platformy a velkou rychlostí pálily středně dlouhé energetické pulzy.

Než se John stačil zorientovat, tak se v dáli objevilo další světlo.
To paprsek Praetorie narazil do planety.

Na planetě začala ukrutná terraformace. Po celé planetě okamžitě začaly zuřit silné radioaktivní větry. Sama radiace během setin zabíjela vše, čeho se dotkla, a super částice rovnaly povrch celé planety.

[img][./images/thumbs/28043401df2_1232561446.jpg]http://img253.imageshack.us/img253/2131/28043401df2.jpg[/img]

Po celkovém dopadu paprsku na planetu se na můstku náhle objevil hologram umělé inteligence
„Pane, zasáhli jsme planetu“ Kapitán se podíval na hologram a odpověděl
„Nevadí, aspoň o Wraithskou planetu míň a navíc za pár měsíců bude opět obyvatelná.“

Sheppard se náhle probudil a bolela ho celá pusa. Když se rozhlédnul, tak si to hned domyslel. Kousek od něj totiž stál McKay, který si mnul dlaň ruky. Sheppard si ihned ulevil, že místo Rodneyho ho nepropleskával Ronon.

Opatrně se postavil na nohy a ani se už radši neptal, jak dlouho byl mimo.
Rodney se na něj podíval, ale Sheppard ho hned nasměroval na jiné téma.
„Co to je?“ zeptal se a přitom ukázal na velkou obrazovku
Mckay se hned otočil na obrazovku, ale nevysvětloval, místo toho se opět podíval na Shepparda a přitom si pomyslel, že by se měl Sheppard vrátit na Apollo. Přeci Rodney s Rononem na to stačí sami, nebo ne?
Pocítil, že se něco děje, a hned se začal bránit.
„Nic mi není. A řekneš mi konečně, co to je?“ ujistil ho a hned se i opětovně zeptal.
McKay přistoupil k obrazu a dal se do vysvětlování.
„Toto je hrubý obraz lodi, který nám zaslalo Apollo.“ Sheppard si ho prohlídnul a nasadil nechápavý výraz, ale McKay se už věnoval konzoli.
Během chvíle se obraz změnil a to, co měl Sheppard za příď, se zvětšilo.
Příď byla velmi členitá a nerovnoměrně zakončená. Jak Mckay dál zvětšoval, tak si i všimnul, že na výkresu je několik částí lodě „zohýbáno“ mimo loď. Když přibližování skončilo, tak McKay s maximálním vážností oznámil.
„Chybí nám kus lodě.“
Sheppard i Ronon se ze zájmem dívali na obrazovku a pak se svorně zeptali.
„Kolik?“ Mckay otázku čekal a jedním stiskem vrátil nákres do původní velikosti a po chvíli přetáhl jiný a větší nákres přes něj, ale tak, aby byly vidět oba dva.
Nákresy se až na porušené oblasti shodovaly, ale absence přídi byla velmi výrazná.
„Rodney! Vždyť to je třetina lodě!“ zahučel Sheppard.

Korekci provedl Dark Angel za což mu opravdu moc děkuji :)

BTW:
obrázky a hudbu vybírá Ice :)
A komentáře potěší :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak doufám že se další díl bude líbit alespoň jako ten předchozí. No snad i obrázek a hudba pomohou k dobré náladě po přečtení. Jinak díky Dragonovi za jeho zajímavé nápady :bravo:

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Skvělá povídka, skvělá hudba, skvělý obrázek....tím jsem vyčerpal dnešní zásobu slov skvělý :)
Ty záblesky minulosti byl výborný nápad (dle mého skromného názoru) a co se mi hlavně líbilo, byl jumper plný osobních štítů.
Jenom, plánujete ukázat někdy ty pušky? Ať už v akci nebo alespon na obrázku? :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

úžasný, prsotě luxusní, moc se mi to líbilo a doufám že brzo bude další výbornej díl :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

No jak to čtu, tak mě napadáže jsi na něco zapomněl :D
Dark Angel píše:
Skvělá povídka, skvělá hudba, skvělý obrázek...

,Skvělý korektor, skvělá práce, super rychle :)

pravda to poslední není skvěle, ale to nevadí :lol:

No obrázek jestli Ice Najde, tak by mohl být, jinak si pohrávám s myšlenkou na jejich použítí, ale k tomu musím vymyslet popis...což nebude takový problém, ale taky vytvořit situaci což se dost možná stane :)

A jsem samozřejmě rád že se vám to líbí :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pokud jde o tu loď tak sice je trochu podobná jumperu, ale NENÍ opakuji NENÍ to jumper.
Toto je spoiler!!!:
Jedná se o jinou třídu antických plavidel.
jinak pokud jde o ty zbraně tak obrázek asi nebude, jelikož já umělecky zdatný nejsem a myslím že i Dragon na tom nebude líp. No a použití??? Nechte se překvapit :D

EDIT: Dragon byl v něčem rychlejší :)

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

jej, já vím, že to nebyl jumper, ale prostě jsem to tam napsal :(
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:yahoo: :yahoo: :yahoo:
lidi slavte se mnou, konečně mi funguje net a pingy jsou dvojmístní a ne čtyř :D
omlouvám se za offtopick :) :oops: :oops: :oops:

jinak k tématu :)

V tomhle opravdu nejsem umělecky zdatný :( , ale to snad nevadí ne :)

Dark Angel:
mezi námi já tomu taky říkám "Jumper", ale Ice se to nesmí dozvědět :D :pst:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky