Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate new enemy - 14 CZ + SK verzia

Stargate new enemy - 14 CZ + SK verzia

bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak istá podobnost v tejdruhej je aj v tej technologii cital som si to potom ako mi napisali ze sa to podoba ale o tejnovi neznami som nemal ani potuchy a co kym sa to paci mne to je jedno prva verzia by sa asi nepodobala na nic ale ta sa mi moc nelubila
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

jn sgcatlantis ma pravdu mas az moc stejnou predstavu jako autori techto dvou povidet :D :D :D

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

sorry ale mam pocit ze len jednej
Naposledy upravil bananman dne 30.8.2008 11:43:08, celkově upraveno 1
Online stargate hra:

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mám ďalší diel ale dam ho sem asi az nekedy na vecer lebo mam vela prace a este ho nemam cely prepisany
Online stargate hra:

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak je tu ďalšia časť no aj keď je trochu nudná je to úvod do zaujimavejších častí veď posúďte sami a soory za pravopis alebo preklepy a dúfam že takéto čosi tu ešte nebolo mam aj part 2 a pisem part 3

04Ori a spol part1

Daniel vstúpil do prístroja, podobného tomu, čo používala Nirti na vytvorenie ideálneho hostitela. Tento však ovládal antik a ovládal ho s kreslom. „Je to isto bezpečné?“ spýtal sa Daniel plný obáv. „Stopercentne. Už sme to skúšali.“ odpovedal mu antik ovládajúci prístroj“Začneme?“ „Myslím, že som pripravený začnite.“oznámil Daniel.
MD Zem SGC zasadacia miestnosť
„Daniel sa odvtedy ešte neozval??“pýtal sa gen. Landry „Nie podla toho čo vieme od generála O’Niella „ušiel“ za antikmi no je možné...“ Cartrová však nedokázala povedať že zomrel. Vala ju však podržala keď povedala „Asi len nevie nájsť cestu speť alebo sa mu tam tak páči...“ V tom sa však ozvalo „Neohlásená vonkajšia aktivácia. Gen. Landry do riadiacej miestnosti!“ O chvíľu bol gen. Landry aj so súčastným SG-1 v riadiacej miestnosti. „Kto to je?“ihneď vypálil svoju otázku „Atlantická expedícia mám správu. Podarilo sa im nahradiť DHD a nájsť nové ZPM ale Daniel sa im ešte tiež neozval. Posielajú nám ZPM otváram iris.“
Cez bránu prešla sonda so ZPM a lístočkom na ňom. „Všetko najlepšie k narodeninám. Dok. Weirová. Ha čo tej neunikne. Odneste to do antarktídy“ zasmial sa Landry. Brána sa však skoro okamžite znova aktivovala. „Kto to je teraz?!“ „To sú Jaffovia pane vraj majú pre nás dôležité informácie ohľadom Oriov.“ „Otvorte iris!“rozkázal Landry.
Z brány vyšiel Breitak a hneď spustil: „Gen. Landry Oriovia vytvorili novú väčšiu bránu. Musíme ich zastaviť ak sem vyšlú väčšie lode budeme v koncoch“ „Odysea pôjde ihneď do pohotovosti o hodinu odlietame“oznámil Landry ustaranému Breitakoci ktorému sa po týchto slovách aspom trochu ulavilo. O 3 hodiny sa Odysea vynorila z HP pred 3galaktickou bránou. Hneď dostali správu „Skúšali sme ju zničiť ale má štít“ hovoril jeden Jaffa. „Nebezpečne to pripomína prvý incident s Orijdkými loďmi“povedal si sám pre seba Landry. „Pokúsime sa zadať súradnice.“začala Carterová „Vysielam súradnice no ak bránu nenapája čierna diera tak spojenie udržíme len 1,5 sekundy kvoli energii. Potom sa brána začala rozsvecovať. Keďm sa celá rozsvirtila vytvorila obrovskú ČD a po 1.5 sekunde sa zase zavrela. To je veľmi zlé“ povedala si Carterová
Antická galaxia, riadiaca miesstnosť(s kreslom) nového carrnifexu
„Ideme do MD skontrolovať postup Oriov. Na toto ste sa chcel spýtať Cagro?“ ozval sa známy Danielov hlas. „Ano na toto som sa chcel spýtať. Mám zadať adresu??“ spýtal sa Cagro nespokojným tónom. „Nie už som začal ja“ V tom sa však brána rozsvietila, vytvorila sa ČD a po 1.5s sa zavrela. „Čo to?? Skúsim pokračovať v zadávaní.“oznámil Daniel vystrašeným kapitánom a kapitánkam dvoch patronusov a štyroch auror. Brána sa však bez problémov otvorila a oni prešli do MD. „Pálte!“zahučal gen. Landry nespoznávajúci aurory. Svoj rozkaz nemusel kôli zdeseniu posádky opakovať dvakrát. Proti antickým lodiam letel roj nemilosrdných striel. Celý roj sa však neškodne roztrieštil na ich štítoch. „Pane máme správu od najväčšej z lodí“ „Dajte to na obrazovku desiatnik.“ Rozkázal Landry. Na obrazovke sa ukázal Daniel sediaci v antickom ovládacom kresle. „Prišli sme v mieri“začal pomerne diplomatickým tónom Daniel, „Niesme spojenci Oriov zastavte paľbu lebo budeme nútení ju opätovať!“teraz však dodal aj trochu výhražného zafarbenia hlasu. Keď všetky lode zastavili palbu Daniel pokračoval: „Pre tých ktorí ma nepoznajú ja som Daniel Jackson nový velitel Lantianskej bojovej flotyly. Žiadam o povolenie preniesť sa na Odyseu a všetko vám vysvetliť.“ „Povolujem“bez váhania oznámil Landry kedze Daniela uz dobre poznal aj ked necakal ze tentoraz sa objaví ako velitel Lantianskej flotyly. Daniel sa pomocov kruhov preniesol na Odyseu a čo najstručnejšie sa snažil vysvetliť Landrymu a SG-1 týmu čo sa stlo.
Potom sa preniesol na svoj carrnifex a poslal im rozlúčkovú správu „Ešte sa uvidíme“. Potom celá flotylka zmyzla v HP.
O mesiac neskôr
Danielova loď sa vynorila z HP pri Zemi a hneď začala vysielať.
„Máte jedinečnú príležitosť pozrieť sa do našej galaxie ale musíte ísť hneď. Informácie kt. sme zistili ohladom orijskeho postupu v tejto galaxii sú velmi znepokojivé a okrem toho už deň mesškáme. Ak máte záujem prenesiem vás na palubu.“
„Iste že máme a môžeme ísť okamžite.“ Oznámil Danielovi prekvapený Landry
Daniel preniesol na palubu gen. Landryho gen O’Niella kt. mu celú cestu vyčítal prečo ušiel k antikom, tým vedcov z oblasti 51 a SG-1,2,5,12 a 13. O chvíľu už prechádzali cez 3Gbránu.
Potom im Daniel oznámil: „Cesta ku centrálnej sústave bude trvať hodinu. Zatial sa môžete poprechádzať po lodi a pozrieť si databázu a doporučujem vám nechať si nahrať do mozgu antičtinu a Jack nevyrušuj ma v kuse brzdí nás to a ak chcete môžete si do pameti nahrať aj konštrukciu našich štítov tak príjemnú zábavu“ Asi o 30minút však zachytili neobvyklý signál. „Čo je to?“ spýtala sa jednoducho Carterová Daniela ked nevedela signál rozlúštiť.
„je to núdzový sognál. Boli napadnutý a žiadajú o pomoc. Prevádzam čo najviac energie do HP mali by sme tam tak byť do 10minút ak to vydrží trup lode bez štítov“ odpovedal Daniel a nútene sa usmial.

ocenim nazory a aj na to ako sa mi dari s nepodobnosťou a či mam vobec pokračovať. každopadne ešte dokončim všetky časti ori a spol
Naposledy upravil bananman dne 03.1.2009 22:06:03, celkově upraveno 1
Online stargate hra:

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Daniel velitelem lantiánské flotily :shock: mno dobrý to je, pokračuj
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no mal som v úmysle čitateľov prekvypiť v dalšej časti je to pekne zdovodnene este ju tam hadam dnes vecer dam
Online stargate hra:

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no zajímavý..jsem zvědav na to vysvětlení jak se aniel dostal do velení flotily....přitom mi přišel vždycky takovej...nearmádní :D
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no v dalsej casti je ze oni si velitelov nevyberali nahodne ale to by som predbiehal
Online stargate hra:

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak je tu ďalšia veľmi zaujímavá časť a dúfam že sa to už nepodobá na nič čo tu kedy bolo ale pls. čítajte postupne

05 ori a spol part2

Keď sa Danielova flotyla vynorila z HP naskytol sa im zaujímavý pohľad. Bola to zúrivá bitka Orijských a antických lodí ale Oriovia tu mali aj Vlajkovú loď. Tá vyzerala ako disk s tromi dierami ktoré vypľňali tri bodré svetlá ako bolo jedno u klasickej. Okrem toho bola omnoho väčšia a mala päťkrát väčšiu palebnú silu ako obyčajná. Zelenobiele a žltomodré lúče mali tak málo priestoru, že dochádzalo aj ku zrážke piatich výstrelov a takáto mohutná tlaková vlna okrem zaťažovania štítov odtláčala všetky strely preč. Medzi lúčmi klučkovali drony ktoré si len občas našli cestu k lodi a ešte menejkrát sa im podarilo preniknúť za štít.
Z planéty začali vylietať mestá a aj keď ešte vynovovacie práce neboli hotové tak mali velkú palebnú silu ale aj tak im chýbala ničivá hlavná zbraň. „Všetkým Lantianským lodiam hovorí velitel Jackson nabite zbrane a pálte po najbližšej Orijskej lodi“ vydal rozkaz ohromený Daniel. Lúče a drony ďalej poletovali z jednej strany na druhú, občas vybuchla nejaká tá loď no aj napriek vyspelej technológii mali oriovia obrovskú prevahu. Danielovi a desiatim najlepším lodiam a mestám už zostali iba jedny štíty keď sa otvorilo HP okno. Z neho začali vylietať stovky auror 200 patronusov 150 bellatorov a 97 carrnifexov v doprovode 57mich miest a hlavného mesta. „Prišli sme vám na pomoc ochrániť centrálnu sústavu“ oznámil Orbitos ktorý ešte stále velil HM. Vtom však vlajková orijská loď vystrelila na planétu a zničila Sieň rady aj SIEŇ NAJVYŽŠIEHO CIEĽA „Orbitos musíme ich čo najkôr zničiť! Práve zavraždili všetkých členov rady až na vás a zničili sieň najvyžšieho cieľa bez nej sa ostatní nedokážu povzniesť“ zakryčal zhrozený Daniel „Zistil som nabíjam hlavnú zbraň čakajte.“ Odpovedal Orbitos hodil sa do kresla a čakal kým sa zbraň nabije. „Zbraň je nabitá pane.“ „Rozumiem „ stručne jasne odpovedal sústredený Orbitos. Obrovská stredná veža v HM sa rozsvietila. Potom sa vrchol onej veže „roztrhol“ na 8 častí a na mieste bývalej veže zostal len zbraňový kryštál. Z každej zo vzniknutých pidivežičiek prúdil prúd červenofialovej hmoty ku zbraňovému kryštálu. Kryštál sa začal rozsvecovať a hmota ho priebežne obalovala takže kryštálové svetlo neboo skoro vôbec vidieť. Za ďaľších pár sekúnd už kryštál svietil tak jasne, že jeho biele svetlo prenikalo aj cez vrstvu podivnej hmoty. Vtedy si prevori uvedomili čo sa deje a začali ignorovať antické lode a strielali len na hlavné mesto. No neskoro. Z kryštálu vyšlahol lúč červeno-fialovo-bilej farby. Úplne odignoroval Orijské štíty a začal trhať niektoré lode na kusy. Danielovy to pripomínalo incident keď porazili anubisa s obranou planéty. Už bola zničená skoro polovica orijskej flotyly keď sa z ničoho nič otvorilo HP okno. Z neho začali vylietať lode typu ANUBIS’SMOTHRSHIP. Tieto však mali aj Orijské štíty a zbrane. Avšak pre antikov to nebol problém. HM ešte zopárkrát vypálilo z HZ a ich počet sa výrazne znížil. Daniel poslal už skoro rozprášenej flotyle oriov správu: „Vzdajte sa a ušetríme vás. Sme v prevahe.“ Takmer ihneď však dostal odpoveď: „Nie to vy sa vzdajte a my ušetríme vás ak prijmete Origin ako jedinú pravú vieru“ Túto správu odrecitoval už dobre známy nepriateľ Anubis ale bol obklopený ohňom. Jeho správu však rýchlo doplnila druhá „horiaca“ postava : „Nemáte viac času ako pár chvíľ. Podvolte sa nesmiernej moci nás, posledných Oriov a prijmite origin.“ Toto hovorila Adria „Orbitos bez siene povznesenia nemáme šancu!“ vrieskal Daniel. „To nie ale celé HM je veľká sieň povznesenia. O chvíľu dorazí posledná loď plná našich velitelov. Musíme sa dovtedy udržať“ odpovedal mu na jeho krik Orbitos. Daniel pochopil čo to znamená no keď videl nechápavú Sgjednotku tak im to vysvetlil: „Velitelov si nevberajú náhodne, sú to tí, ktorích delí už len malí krôčik od povznesenia. Sieň je prístroj, kt. urobí tento krok za nich . Mňa vybrali preto, lebo som už povznesený bol. Dokázali si z môjho podvedomia vybrať vela informácií a teraz letí najvyspelejšie mesto s flotylov plné antikov na zem ako posledná nádej ich rasy ak by sa oriom podarilo ich v tejto galaxii vyhladiť.“ Carterová mala vela otázok kt. nepoložila len preto, lebo sa otvorili súčasne dve HP okná. Jedno obrovské a to druhé v porovnaní s prvým doslova trpasličie. Z trpasličieho vyletela antická transportná loď a z obrovského začali vylietať stovky neznámich lodí. Neznáme lode vyzerali ako dve kovové obrovské lopty niekoľko desiatok metrov od seba vzdialené s kopou antén a satelitov na nich a prepojené boli kovovou konštrukciou tvaru kvádra. Takto vyzerala jedna zo stoviek rovnakých lodí. Z HP však vyletelo aj 6 väčších lodí podobnej konštrukcie. Až na to že jednu loď tvorila jedna obrovská guľa a okolo nej sa točili dva kovové hrube prstnece. „Dostal som správu z jednej z tých neznámich lodí púšťam ju“ oznámil Daniel. Na antickej obrazovke sa objavil akýsi čierny dym kt bol ako bolo na prvý pohľad vidieť v podivnej riadiacej miestnosti. Z jeho výzoru nebolo poznať kde má oči hlavu a či to vôbec má hmotné telo. „Podvolte sa Oriom jediným bytostiam v celom vesmíre zasluhujúcim si náš rešpekt“ táto entita hovorila až ku podivu príliš dobre po anticky. Orbitos poslal bleskurýchle odpoveď „To s nestane!!!“
Entita na to odpovedala jednou vetou: „Zvolili ste si teda smrť.“ Potom vletela do akéhosi štítového stĺpu ktorý pravdepodobne plnil funkciu antického kresla na antických lodiach a spojenie sa prerušilo.
Naposledy upravil bananman dne 03.1.2009 22:06:51, celkově upraveno 1
Online stargate hra:

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

hmmm....nejni to špatný no..jenom mi ta slovenština dělá někdy ptoblémy takže to musim číst víckrát :D
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mne robi problem len po česky pisat a gramatika ako je Ř Ě to u s gulickou ale ak by si bol ochotny tak to mozes prepisat
Online stargate hra:

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak mě osobně slovenština nevadí - já jí rozumím (horší by bylo, kdybych měl mluvit...), ale tento díl mi nepřišel nějak výrazně dobrý. Přišlo mi to trochu zmatečné a hlavně zvláštní - myšleno typy lodí a vůbec chování Lantiánů
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pls. upresni aké bolo ich chovanie zlé aby som takú chybu už nespravil.
a v jednoduchych stručnych a 100percentne jasnych popisoch nesom zase až tak dobry skor všetko vysvetlim až priliš zložito ono tie lode vlastne vyzerali ako dve lopty prepojené hranatou tyčou (vodorovne)
Online stargate hra:

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

já nevím přesně v čem, že bych řekl - tohle měl udělat jinak... prostě tak obecně mi to přišlo zvláštní (asi chyba na mém "přijímači" :D )

Mé Povídky ZDE

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky