Tak je tu ďalšia časť no aj keď je trochu nudná je to úvod do zaujimavejších častí veď posúďte sami a soory za pravopis alebo preklepy a dúfam že takéto čosi tu ešte nebolo mam aj part 2 a pisem part 3
04Ori a spol part1
Daniel vstúpil do prístroja, podobného tomu, čo používala Nirti na vytvorenie ideálneho hostitela. Tento však ovládal antik a ovládal ho s kreslom. „Je to isto bezpečné?“ spýtal sa Daniel plný obáv. „Stopercentne. Už sme to skúšali.“ odpovedal mu antik ovládajúci prístroj“Začneme?“ „Myslím, že som pripravený začnite.“oznámil Daniel.
MD Zem SGC zasadacia miestnosť
„Daniel sa odvtedy ešte neozval??“pýtal sa gen. Landry „Nie podla toho čo vieme od generála O’Niella „ušiel“ za antikmi no je možné...“ Cartrová však nedokázala povedať že zomrel. Vala ju však podržala keď povedala „Asi len nevie nájsť cestu speť alebo sa mu tam tak páči...“ V tom sa však ozvalo „Neohlásená vonkajšia aktivácia. Gen. Landry do riadiacej miestnosti!“ O chvíľu bol gen. Landry aj so súčastným SG-1 v riadiacej miestnosti. „Kto to je?“ihneď vypálil svoju otázku „Atlantická expedícia mám správu. Podarilo sa im nahradiť DHD a nájsť nové ZPM ale Daniel sa im ešte tiež neozval. Posielajú nám ZPM otváram iris.“
Cez bránu prešla sonda so ZPM a lístočkom na ňom. „Všetko najlepšie k narodeninám. Dok. Weirová. Ha čo tej neunikne. Odneste to do antarktídy“ zasmial sa Landry. Brána sa však skoro okamžite znova aktivovala. „Kto to je teraz?!“ „To sú Jaffovia pane vraj majú pre nás dôležité informácie ohľadom Oriov.“ „Otvorte iris!“rozkázal Landry.
Z brány vyšiel Breitak a hneď spustil: „Gen. Landry Oriovia vytvorili novú väčšiu bránu. Musíme ich zastaviť ak sem vyšlú väčšie lode budeme v koncoch“ „Odysea pôjde ihneď do pohotovosti o hodinu odlietame“oznámil Landry ustaranému Breitakoci ktorému sa po týchto slovách aspom trochu ulavilo. O 3 hodiny sa Odysea vynorila z HP pred 3galaktickou bránou. Hneď dostali správu „Skúšali sme ju zničiť ale má štít“ hovoril jeden Jaffa. „Nebezpečne to pripomína prvý incident s Orijdkými loďmi“povedal si sám pre seba Landry. „Pokúsime sa zadať súradnice.“začala Carterová „Vysielam súradnice no ak bránu nenapája čierna diera tak spojenie udržíme len 1,5 sekundy kvoli energii. Potom sa brána začala rozsvecovať. Keďm sa celá rozsvirtila vytvorila obrovskú ČD a po 1.5 sekunde sa zase zavrela. To je veľmi zlé“ povedala si Carterová
Antická galaxia, riadiaca miesstnosť(s kreslom) nového carrnifexu
„Ideme do MD skontrolovať postup Oriov. Na toto ste sa chcel spýtať Cagro?“ ozval sa známy Danielov hlas. „Ano na toto som sa chcel spýtať. Mám zadať adresu??“ spýtal sa Cagro nespokojným tónom. „Nie už som začal ja“ V tom sa však brána rozsvietila, vytvorila sa ČD a po 1.5s sa zavrela. „Čo to?? Skúsim pokračovať v zadávaní.“oznámil Daniel vystrašeným kapitánom a kapitánkam dvoch patronusov a štyroch auror. Brána sa však bez problémov otvorila a oni prešli do MD. „Pálte!“zahučal gen. Landry nespoznávajúci aurory. Svoj rozkaz nemusel kôli zdeseniu posádky opakovať dvakrát. Proti antickým lodiam letel roj nemilosrdných striel. Celý roj sa však neškodne roztrieštil na ich štítoch. „Pane máme správu od najväčšej z lodí“ „Dajte to na obrazovku desiatnik.“ Rozkázal Landry. Na obrazovke sa ukázal Daniel sediaci v antickom ovládacom kresle. „Prišli sme v mieri“začal pomerne diplomatickým tónom Daniel, „Niesme spojenci Oriov zastavte paľbu lebo budeme nútení ju opätovať!“teraz však dodal aj trochu výhražného zafarbenia hlasu. Keď všetky lode zastavili palbu Daniel pokračoval: „Pre tých ktorí ma nepoznajú ja som Daniel Jackson nový velitel Lantianskej bojovej flotyly. Žiadam o povolenie preniesť sa na Odyseu a všetko vám vysvetliť.“ „Povolujem“bez váhania oznámil Landry kedze Daniela uz dobre poznal aj ked necakal ze tentoraz sa objaví ako velitel Lantianskej flotyly. Daniel sa pomocov kruhov preniesol na Odyseu a čo najstručnejšie sa snažil vysvetliť Landrymu a SG-1 týmu čo sa stlo.
Potom sa preniesol na svoj carrnifex a poslal im rozlúčkovú správu „Ešte sa uvidíme“. Potom celá flotylka zmyzla v HP.
O mesiac neskôr
Danielova loď sa vynorila z HP pri Zemi a hneď začala vysielať.
„Máte jedinečnú príležitosť pozrieť sa do našej galaxie ale musíte ísť hneď. Informácie kt. sme zistili ohladom orijskeho postupu v tejto galaxii sú velmi znepokojivé a okrem toho už deň mesškáme. Ak máte záujem prenesiem vás na palubu.“
„Iste že máme a môžeme ísť okamžite.“ Oznámil Danielovi prekvapený Landry
Daniel preniesol na palubu gen. Landryho gen O’Niella kt. mu celú cestu vyčítal prečo ušiel k antikom, tým vedcov z oblasti 51 a SG-1,2,5,12 a 13. O chvíľu už prechádzali cez 3Gbránu.
Potom im Daniel oznámil: „Cesta ku centrálnej sústave bude trvať hodinu. Zatial sa môžete poprechádzať po lodi a pozrieť si databázu a doporučujem vám nechať si nahrať do mozgu antičtinu a Jack nevyrušuj ma v kuse brzdí nás to a ak chcete môžete si do pameti nahrať aj konštrukciu našich štítov tak príjemnú zábavu“ Asi o 30minút však zachytili neobvyklý signál. „Čo je to?“ spýtala sa jednoducho Carterová Daniela ked nevedela signál rozlúštiť.
„je to núdzový sognál. Boli napadnutý a žiadajú o pomoc. Prevádzam čo najviac energie do HP mali by sme tam tak byť do 10minút ak to vydrží trup lode bez štítov“ odpovedal Daniel a nútene sa usmial.
ocenim nazory a aj na to ako sa mi dari s nepodobnosťou a či mam vobec pokračovať. každopadne ešte dokončim všetky časti ori a spol