Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Příspěvek 15.7.2008 21:20:59
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

2Mark Jackob:
Neboj, ono se to nakonec vyvrbí.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 16.7.2008 12:15:08
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

v to doufám :)
a jen bych se chtěl zeptat kdy bude další díl :?: :?: :?:
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 17.7.2008 09:53:51
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

óooo tak jsme se posunuli zas o kus dál, paráda.. :D
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 17.7.2008 10:14:12
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak a je tady další povídka

Stargate Babylon
díl 1x07
Samragd expedition

Mléčná dráha, Země, SGC, místnost s branou

"Neplánovaná aktivace brány", řekl Walter do intercomu
"Kdo to je?", zeptal se Landry
"Příjímám identifikační kód plukovníka Smitha", řekl Walter
"Cože?Otevřete iris", pokynul Landry a odešel směrem k bráně
"Generále", pozdravil Tomas, když všichni prošli branou
"Plukovníku...já nechápu", nechápal Landry
"Carterová", pokynul Tom
"Když jsme doletěli, dostali jsme souřadnice k přistání.Později jsme zjistili, že v Babylonu žije po tisíce let vědomí Furlinga, které nás po hodině dějepisu poslalo bránou sem", vysvětlila Sam
"Jmenuje se Xana", upozornil ji Daniel
"To zní jako dobré zprávy, teď mě prosím doprovoďte do zasedačky, kde už po hodiny čeká pan Peterson z IOA", řekl nadšeně generál Landry

Mléčná dráha, Země, SGC, zasedačka

"Dámo a pánové, vítejte zpět v SGC", přivítal překvapeně pan Peterson přicházející ST
"Pane", pozdravili všichni naráz
"Abych tak začal, nejdřív plukovníku Smithe, chtěl bych od vás do 24 hodin plnohodnotnou zprávu, dále IOA se rozhodla, že Smaragdová expedice pravděpodobně vyslána bude, ale nebude mít naši plnou podporu, jelikož už tak plně podporujeme Atlantis a dalšího příživníka si dovolit nemůžeme.Za týden se bude konat závěrečné zasedání před odjezdem, kde vám mimo jiné také oznámíme, kdo bude velitelem Smaragdové expedice", řekl naráz s úsměvem Peterson

O TÝDEN POZDĚJI

Mléčná dráha, Země, SGC, zasedačka

"Vítejte na závěrečné schůzi před odjezdem do Smaragdové galaxie", přivítal všechny přítomně Peterson, posadil se a pokračoval: "Vzhledem k událostem, které se odehrály v posledních třech dnech se IOA rozhodla, že Smaragdová expedice bude mít její plnou podporu, a že velení se bude rozdělovat následovně: o velení Babylonu se budou dělit dva lidé, a to plukovník Tomas Smith a plukovník John Sheppard."
"Cože, John?Ale ten přece patří na Atlantis!", nechápal Tom
"Ty jsi o tom ještě neslyšel?", ozvalo se ode dveří, kam se všichni otočili.Stál tam Sheppard a vedle něj Rodney
"Ne, co jsem měl slyšet", pořád nechápal Tom
"Žádné Atlantis už není, bylo zničeno, Baalem", vysvětlil John
"Podařilo se evkuovat celé Atlantis a zadat autodestrukci, takže Baal nemá šanci něco z Atlantis vytěžit", doplnil Rodney
"Nicméně, teď není čas řešit Atlantis", vložil se do toho Peterson, upravil se a pokračoval: "Jak jsem říkal, velení je svěřeno do rukou plukovníků Smitha a Shepparda.Velení Vědecké sekce mají na starosti plukovník Carterová a doktor McKay.Nakone Archeologickou sekci má pod rukou dr. Jackson a ochranné a záchranné týmy major Lorn.Nejdříve vás projde branou deset a po desítkách budeme posílat co jednu hodinu.Nyní se přemístěte do prostorů brány a...hodně štěstí", zakončil Peterson, všichni popadli své kufry a šli směrem k bráně.

Mléčná dráha, Země, SGC, místnost s branou

"Ševron devět zapadnul, ZMP je aktivováno a vy máte zelenou", řekl Walter do Intercomu a všichni se začali tahat bránou.Když Tomas šel jako poslední ještě se poohlédl a prošel

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, místnost s branou

Jakmile vyšel Tom branou, zavřela se za ním a on řekl: "Přátelé, za chvíli tato velká socha začne svítit a mluvit, nebojte se, nemáte halucinace, ale uvidíte...nebo spíše uslyšíte posledního Furlinga...či Furlingku".Chvíli všichni napjatě čekali a poté se rozsvítili oči od sochy a promluvila: "Vítejte, cestovatelé z Tauris.Mé jméno je Xana a jsem vědomí poslední zástupkyně Furlingů...ehm nepovznesené zástupkyně Furlingů".Všichni se na sochu otočili a strnule na ní zírali a i přes Tomovo upozornění sebou někteří cukli.
Jakmile se všichni vzpamatovali ozval se Rodney: "Vypadá to tu přesně jako v Atlantis.Ale nechápu, proč tu jsou okna a neprosvítá skrz ně světlo"
"Babylon jsem dala pod ochranný štít, který napodobuje horu a zároveň vytváří iluzi. že celá planeta je písečná", vysvětlila Xana
"Jo aa...ehm...nedal by se ten štít nějak...odstranit?", zeptal se Zelenka
"Ano, ale k tomu potřebujeme provést operaci zvanou "svěží vlna", vysvětlila Xana.
"Svěží vlna?No, co máme udělat?", ptal se Tom
"Vše co k tomu potřebujete je ZPM a někoho, kdo má Furlingský gen", objasnila Xana
"Aha", klesl Tom
"Jenom sežeňte ZPM z vašeho miniletounu a já vám dám přesné instrukce", řekla Xana
"Dobrá, Sam, pojď se mnou", pokynul Tom

Přibližně o 3 minuty později

"Tak a jsme tady", řekl Tom, když dorazili do hangáru a Sam honem přiběhla k jumperu, vešla dovnitř a začala odmontovávat ZPM.Asi o další dvě minuty později jej držela v ruce a řekla: "Můžeme jít"

Ještě o 3 minuty později

"Konečně!", přivítal je John, když se objevili ve dveřích
"Tak, vyjděte po schodech nahoru a poté po schodech do prava", řekla Xana a Tom spolu se Sam tak udělali
"Teď vidíte tři panely, dva jsou blíže k bráně a jeden úplně vzadu.Mezi nimi je jakýsi pravidelný trojboký hranol.Na něm jsou tři sloty pro ZPM a jeden pro náš zdroj energie.Dejte vaše ZPM do jednoho ze slotů u jednotlivých vrcholů", říkala Xana, Sam k tomu hranolu přišla a strčila do jednoho ze slotů ZPM, pak jej zatlačila dolů.
"Teď pošlete někoho, kdo může ovládat Furlingskou technologii na trů.To je to křeslo, které stojí u zdi naproti Ištařiny sochy", pokračovala Xana a Tom si na ten trů šel sednout.Jakmile tak udělal šlo slyšet jak nabíhá ZPM a rozsvěcují se světla
"Teď mysli na slovo 'Lantithorum'", pokynula Xana
Chvíli bylo ticho a pak...oslepující záblesk.
Jakmile se všichni vzpamatovali do hlavní místnosti už pronikalo denní světlo.Daniel přišel ke dveřím na balkón a ty se otevřely.Uviděl nekončící oceán a řekl: "Jak veliké je tohle místo?"
"Základem je Babylónská věž o průměru 2-3 km s 16 patry a pod vodou je komplex, který je v podstatě jako Atlantis", vysvětlila Xana
"Kopírovali jste Antickou technologii?", dlubal Rodney
"Ne...Než nás Alteráné potkali neměli vůbec žádný styl", řekla Xana a zasmála se.
"Co teď?", zeptala se Sam
"No, měli by jste se ubytovat, pokoje jsou v 5. patře a do podvodního komplexu bych doporučovala ještě nevstupovat, jelikož si nejsem jistá, zdalipak tam funguje štít", vysvětlila Xana
"Ne, myslela jsem, jestli nám třeba neporadíš, jak spravovat tuhle základnu", řekla Sam
"No, je to celkem jednoduché.Základní věci se spravují na třech konzolích.Ta nejblíže schodům slouží k ovládání brány.Ta vedle ní má za úkol spravovat podporu života a ta úplně vzadu senzory", objasnila Xana
"To je vše?Žádné štíty, ani zbraně?", nechápala Sam
"Vše ostatní se ovládá na trůnu", objasnila Xana
"No, ať je to jak chce, já se jdu ubytovat", řekl Tom
"Já taky", řekl John a šel ke dveřím, kde na atlantis býval výtah a Tom jej následoval.
"A co jinak?", zeptal se Tom, když nastoupilo do výtahu
"Ale..znáš to", řekl John, odpočítal na obrazovce 5. patro (Byla tam zobrazena Babylónská věž a pod ní obrazec jako v Atlantis) a zmáčkl jej.Najednou záblesk a otevřely se dveře do dlouhé chodby s dveřmi po obouch stranách
"To je výběr, cítím se jako v cukrárně", řekl John

To be continue

Zas komentáře pls
Jo a ještě se omlouvám, že je tento díl takřka o ničem, ale příští díl by měl být o něco lepší.

Příspěvek 18.7.2008 21:44:05
Oshiraban Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo dobré to je. Jen tam někdy ti schází písmenko a máš tam par typografických chyb.
V životě je mnoho otázek, ale málo odpovědí.

Příspěvek 18.7.2008 23:13:36
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

S tím už se bohužel budou muset všichni srovnat, jelikož téměř všechny díly píšu v noci (Nebo večer) a to není zrovna příjemné na oči, ale díky za kritiku.
Jinak mám tu další spoiler
Toto je spoiler!!!:
díl 1x08
Eye of fear
(málem) získáme mocný artefakt
Probudí se dronové

Tento díl bude pravděpodobně napsán v sobotu, či neděli (Mám ho už na papíře, takže už jenom ten čas)

Příspěvek 22.7.2008 13:05:26
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mám tady další díl, snad se bude líbit.

Stargate Babylon
díl 1x08
eye of fear

Smaragdová galaxie, Babylon, hlavní místnost (s branou)

"Tak co, jaký je váš pokoj?", zeptal se John Sam, když se potkali v hlavní místnosti
"Jo, jde to.A co váš?", optala se na oplátku Sam
"Skvělý, naštěstí jsem si vybíral jako první", usmál se John
"Výborně, kam máte namířeno?", ptala se Sam
"Ále, příjde poslední skupina expedice, tak je musím přivítat", objasnil John
"Aha", klesla Sam
"A kam vy?", oplatil ji otázku John
"Do řídící místnosti, Rodney prý něco má", řekla nadšeně Sam
"No...tak zatím", rozloučil se John
"Zatím", řekla na to Sam a vyšla po schodech nahoru, kde na trůnu seděl Tom a říkal: "Sam, vítám tě v mém pokorném království"
"Tome?", nechápala Sam
"Co?Sedím na trůnu, mám celé město pod palcem.Už zbývá jen koruna, abych byl plnohodnotným králem", zasmál se Tom
Sam se zasmála a najednou se rozezněl Xanin hlas: "Plukovníku Smithe, můžete začít"
"A s čím můžeš začít?", nechápala Sam
"V podvodním komplexu nefungují štíty.Mým úkolem je je zprovoznit, odčerpat vodu a opravit poškozené sekce", vysvětlil Tomas
Sam pokývla hlavou, jakože chápe a šla po scodech do řídící místnosti říkaje: "Zlom vaz"
"Co máte?", zeptala se, když přišla do řídící místnosti
"Dvě nedůležité informace a trhák, co chceš slyšt dříve?", provokoval McKay
"Rodney", řekla výhružně Sam
"Jo...no, zjistil jsem, že nebudu schopen utvořit adaptér na instantní ovládání štítů zbraní a všech věcí, které se vykonávají pomocí trůnu.A za druhé...Zelenko", pokynul Rodney
"Jo, takže zjistili jsme, že DHD Babylonu je rozdílné od klasického nám známého DHD", říkal Radek
"A jak?", ptala se Sam
"V místní databázi je asi 100 planet z této galaxie a Země.Pkaždé, když chceme vytočit třeba Zemi stačí pouze zmáčknout jedno tlačítko a brána se automaticky...", nedokončil Radek, jelikož mu do řeči skočil Rodney
"Jo, jo, jo, to vše je velmi hezké a nádherné, ale já bych se už rád dostal k tomu trháku", řekl nabroušeně McKay
"Dobrá, Rodney, co máš za trhák?", zeptala se Sam
"Skvělé...takže, v databázi jsme našli zmínku o mocném artefaktu nacházejícího se zde ve městě, který je schopen zvýšit účinnost lidských schopnosí a technologiíí o 5000%", řekl s úsměvem Rodney
"5000%?", nemohla uvěřit Sam
"5000%", potvrdil Rodney
"A ptali jste se Xany na její názor?", zeptala se Sam a dříve než stačil Rodney něco namítnout ozval se Xanin hlas: "Ano, ptali"
"A?", ptala se Sa,
"Řekla jsem jim, že je to na 50% dobrý nápad a na 50 špatný", řekla Xana
"A proč?", zeptala se Sam
"Špatný nápad je to proto, že jakmile se vytáhne ze speciálního boxu začne vysílat signál, který moho zachytit Dronové, koneckonců byl tento vynález určený pro ně", vysvětlila Xana
"Tak proč je tedy na 50% dobrý?", nechápala Sam
"Protože Dronové už beztak vyhynuli", objasnila Xana
"Tak co?", naléhal Rodney
"Svolám zasedání", rozhodla se Sam

Smaragdová galaxie, Babylon, Zasedací místnost

..."A jak se ten artefakt vůbec jmenuje", chtěl vědět John
"Maska naděje", odpověděl Daniel
"A vy říkáte, že by mohla posílit naše technologie o 5000%?", otázal se Tom
"Ano...ale", chtěla něco navrhnout Sam
"To je 50x", doplnil Rodney
"Dík, Rodney, ale myslím, že všichni počítat umí", usmál se John
"Je tady...", zase chtěla něco navrhnout Sam
"Bereme to", rozhodl se Tomas
"Má to háček", vykřikla Sam a všichni utichli
"Proč jste nic neřekla?", nechápal John
"Protože jste mě nenechali", běsnila Sam
"O jaký háček tu jde?", ptal se Tom
"Xana si myslí, že je tu riziku nálezu Drony", objasnila Sam
"Dronové, to jsou ty postavy z příběhu Xany", ptal se John
"Není to příběh, ale historická fakta", opravil ho Daniel
"Promiň", omluvil se John
"To nic", přijal Daniel
"Johne, co myslíš?", ptal se Tom
"Jaká je šance, že Dronové přiletí", ptal se John
"Xana říká 50%". řekla Sam
Tom s Johnem si navzájem vyměnili pohledy a Tom řekl: "Bereme"

Smaragdová galaxie, Babylon, hlavní místnost

"Tak, Xano, kde se ta maska ukrývá", zeptal se Tom, když všichni dorazili do hlavní místnosti
"Tady, v Ištařině soše", řekla Xana
"A jak ji odtamtud dostanem?", ptal se Tom
"Vteřinku", řekla Xana.Po chvilce z podstavce sochu vyjelo něco jako šuplík a v něm byl válec (ai 1cm tlustý o poloměru 2.5cm) s velikým rubínem uprostřed
"To je ta maska?", nechápal Rodney
"Pro svatou Ištaru, že já blbá jsem si nevzpoměla", klela Xana
"Co je?", nechápal Daniel
"To moje sestra, zničila masku, aby nepadla do ruk Dronům.Jednu část však nerozbila, jenom ji uschovala.Díváte se na ní, na oko strachu", vysvětlovala Xana
"A co to oko dělá?", ptala se Sam
"Tato část je určená přímo pro Drony, pomocí ní můžou vysát strach z celé planety, tudíž její existenci.V oku je taky miniaturní sub-prostorový vysílač, který se teď uvedl do provozu", vyprávěla Xana
"A žádná loď na obzoru", jásal Rodney a zničeho nic šlo slyšet hlasité pípání.Pak vyběhl Radek z řídící místnosti a řekl: "Máme problém, je to loď"

To be continue

Pravděpodobně je to poslední díl v tomto měsíci, jelikož ve čtvrtek jedu do Ruska a vracím se až začátkem srpna.
Komentáře pls.

Příspěvek 22.7.2008 21:43:15
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem se vrátil a čekali tu na mě 4 díly :) . Jenom musím říct, že mi to až moc připomíná historii Antiků. Poté mni přijde zvláštní, že Furling, který ve stázi musel být hooodně dlouho hned ochotně dělá vše aby pomohl nějakým neznámým cestovatelů....Navíc mi přijde divné, že jestli byli ve válce s Antiky (což z toho co píšeš byli) tak používali zrovna ZPM...A jako poslední věc - je škoda, že si více nerozvedl 9.ševron - alespon něco jak funguje a tak. Na druhou stranu musím říct, že u tvé povídky je velká škoda, že dosti věci nerozebíráš do větších podrobností...K Atlantis zničené Baalem se snad ani nebudu vyjadřovat (ale naštvalo mě to :smile: )

PS: Ted, když to po sobě čtu, si připadám jako kritik kritizující něco co se mu nelíbilo, což ale není pravda..Tvá povídka je výborná a těším se na další pokračování, ikdyž si na něj asi budu muset počkat :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 22.7.2008 23:22:57
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dík za kritiku a tady je pár argumentů k tvé kritice:
Furling, který ve stázi musel být hooodně dlouho hned ochotně dělá vše aby pomohl nějakým neznámým cestovatelů

Tímto se snažím naznačit rozdíl mezi Antiky a Furlingy.

Furling, který ve stázi musel být hooodně dlouho hned ochotně dělá vše aby pomohl nějakým neznámým cestovatelů

Nebyli přímo v otevřené válce s Antiky a ZPM měli možnost používat, jelikož byli s Antiky v alianci (Výměna informací)

A jako poslední věc - je škoda, že si více nerozvedl 9.ševron - alespon něco jak funguje a tak

Věř mi, že vskutku bych rád vysvětlil jak funguje, ale nemohu, protože nevím jak. A kdybych si vymyslel jak funguje, tak si představ, že devátý ševron by se objevil v (možná) chystaném třetím dílu a vysvětlili by jak funguje a každý by si stěžoval, že to mám špatně :-)

K Atlantis zničené Baalem se snad ani nebudu vyjadřovat

Za to se opravdu omlouvám, ale nutně jsem potřeboval postavy a nechtěl jsem zavádět nové postavy.

Příspěvek 23.7.2008 11:23:18
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tka jsem dal dohromady další díl
Dal jsem tam malinký Easter egg týkající se jednoho jména.
Tak jsem se řekonal a v rychlosti napsal už opravdu poslední díl v tomto měsíci.
Stargate Babylon
díl 1x09
Spider queen

Smaragdová galaxie, Babylon, řídící místnost

"Jak je asi velká?", ptal se Tom, když všichni stáli u senzorů
"Velikost se dá srovnat s Wraithskou hive, možná meší", řekla Sam
"To je dost velká", žasl John
"Možná o té lodi něco bude vědět Xana", říkal George
"Možná, Xano", pokynul Tom
"Ano?"
"Co o té lodi víš?", ptal se Tomas
"Pravděpodobně to bude mateřská loď královny. Neviděla jsem takovou akci po tři tísíce let, ale myslím, že jejich technologie se moc nezlepšily.", říkala Xana
"Proč?", nechápal Daniel
"Jsou to v podstatě stroje, boilogické, ale stroje. Nedokáží se vyvinout, stejně tak jako jim nemohou vlivem evoluce narůst ploutve. Naši biotechnici je nastavili na určitou úroveň, kde také zůstanou", pokračovala Xana
"Takže nemohou ohrozit Babylon?", ptal se John
"Ale mohou, alespoň do té doby. než zprovozníme štít a zbraně", řekla Xana
"Zbraňe také nefungujou?", divila se Sam
"Zbraně fungují, avšak tady na Babylonu nemáme luky a šípy. Máme tady velmi vyspělé zbraně, které však potřebují napájení z Furlingského zdroje", vysvětlovala Xana
"A nachází se tady v Babylonu tento zdroj?", ptal se Rodney
"Ne, poslední byl vyčerpán, když moje sestra použila přístroj na povznesení", odpověděla Xana
"A existuje ještě někde ten Furlingský zdroj?", ptal se Tom
"Za jak dlouho tu budou?", ptala se Xana
"Podle mých výpočtů do 12 hodin", odpověděl Radek
"To by jste ještě mohli stihnout. Na některých planetách jsme nechali ukryté tyto zdroje pouze pro případ nutné potřeby.", řekla nadšeně Xana
"Tohle je případ nutné potřeby", říkal John
"Jedna z planet se nazývá Portos, kdysi sloužila jako vědecká stanice, dnes je už zničena, Drony", vyprávěla Xana
"To by šlo, půjde tam ST", rozhodl John.
"Dobrá, Sam, Danieli a Georgi, za půl hodinu u brány", řekl Tomas

O půl hodiny později

"Jsme tu všichni, vytočte bránu!", zařval Tom
"Místo, kde jsme zdroj nechali je asi hodinu na sever", oznámila Xana
"Dobrá, hodinu severně, jsně", konstatoval Tomas s najednou se ozval hluboký hlas: "Portos", brána se rozzářila a otevřela se.
"Máte 5 hodin", zařval ještě John a ST vešla do brány.Vyšli v hlubokém lese, dlažděnácesta vedla od brány rovně směrem na sever a st se po ní vydala.

O jednu hodinu později

"Už by jsme tu měli být a já stále nedostávám energetické údaje", běsnila Sam. Najednou se ozval svištivý zvuk a Daniel se chytl za krk... měl tam šipku, podíval se na ní a spadl na zem. Než někdo stačil zachápat ozvaly se tři další svištivé zvuky a celá ST už ležela na zemi.

Všichni se probudili v malé cele s malinkou náplastí na krku.
"Co se stalo?", zajímal se George, když se probudil jako poslední.
"Napadli nás", shrnul to Tom. Najednou se začaly ozívat kroky a po chvilce přišel k cele vypracovaný vysoký muž oblečený v jakémsi červeném brnění s dlouhým černým plášěm a pozlacenou tyčí v ruce. Otevřel celu a on se zeptal hlubokým hlasem: "Kdo jste a co tady chcete?"
"Jsme cestovatelé, přišli jsme v míru, abychom našli jeden... artefakt, který by nám pomohl zahubit naše nepřátele", vysvětloval Daniel
"Lžete", řekl se znechuceným výrazem muž
"Ne, nelžeme", řekl Daniel
"Zpochybňuješ slovo velkého kněze slunce?", zeptal se muž
"Kněze...ne, to bych si nedovolil", odpověděl Daniel
"Nechť svaté slunce rozhodne, jaký bude váš rozsudek", řekl muž."Vstaňte, budete čelit soudu".Jamile se všichni postavili muž jim pokynul, aby jej následovali. Cestou se k němu přidali ještě 4 lidé v róbě a s připrveným mečem v ruce. Asi po minutě všichni vyšli ven z budovy do velkého náměstí, jehož střed tvořila socha nastavené ruky, nad kterou se vznášela zářivá zlatá koule. Muž, jenž ST vyvedl z cely si vzal od jednoho člověka v róbě Skener energetických známek a řekl: "Řekněte mi co je tohle, bylo to nalezeno v jedné z vašich brašen. Jaktože pokaždé, když je to v blízkosti svatého slunce to začne pípat?"
"Je to...", snažila se vysvětlit Sam, ale z davu lidí v róbě se ozvalo: "Je to nástroj démonů, aby mohli pokořit naše slunce!"
"Ne, přišli jsme ze vzdálených zemí, abychom našli artefakt, tento artefakt", snažil se Daniel
"Takže přiznáváš, že máte co dočinění s démony", řekl muž, který ST odvedl z cely (odteď jen Muž)
"Ne!", odpověděl Daniel
"Tak v tom případě, kdo jste"
"Jak jsem říkal, jsme cestovatelé", řekl Daniel
"A odkud cestujete", zajímalo Muže
"Přišli jsme branou, z jiného světa", objasnil Daniel
"Cože? Přišli jste pekelnou bránou?", běsnil Muž
"Upálit!!!!", ozvalo se z davu
"Ne, přišli jsme z Babylonu!", snažil se ještě Daniel
"Lžeš! Město stavitelů je zde v našem světě, ne tom pekelném!", řval Muž
"Kolik je to hodin?", zeptal se potichu Tom Sam
"Už jsme měli být tři hodiny v Babylonu", odpověděla mu Sam
Najednou se ozvaly výstřely Zatu a všichni muži v róbě padali omráčení k zemi, jenom Muž stačil uniknout.
"Jste v pořádku?", ptal se John, když se s záchranným týmem ukázali
"Jo, málem z nás byla pečínka", řekl Tom
"Jestli tito lidé nemají kečup, tak by to bylo stejně o ničem", usmál se George
"Zdroj", vykřikla Sam, přiběhla k soše a opatrně sebrala Furlingský zdroj a zabalila ho do batohu, který ležel vedle jednoho muže v róbě a řekla: "Můžeme".

Zpět v Babylonu

"Tak co, jak to šlo?", ptala se Xana, když všichni prošli branou
"Máme to", řekla Sam
"Výborně, jděte do řídící místnosti, tam zdroj položte do slotu uprostřed energetického panelu", navigovala Xana
Sam vytáhla z batohu zdroj a vyšla po schodech do řídící místnosti, tam došla k panelu a doprostřed vložila tu kouli, která hned vylétla asi půl metru vzhůru a začala zářit.
"Funguje!", radovala se Sam
"Ale né", ozvala se Xana
"Co je?", ptal se John
"Pod 1%", řekla jednosuše Xana
"To znamená?", ptal se Tom
"To znamená, že si nezastřílíme", odpověděla Xana
"To jako že jsme šli na tu planetu zbatečně?", běsnil Tom
"Ne tak docela", řekla Xana
"Proč?", ptal se Rodney
"Alespoň můžeme na 100% opravit štíty, takže vydrží mnohem déle", objasnila Xana
"Takže opravíme štíty a budem čekat?", ptal se John
"Jo, přesně tak. Tome, na trůn", pokynula Xana

O 4 hodiny později

"Mateřská loď Dronů právě vystoupila z hyperprostoru", oznámil seržant Hamster do interkomu
"Příchozí videovysílání", řekl pak Zelenka Tomovi
"Na obrazovku", přikázal Tom. Na obrazovce se objevila žena v dlouhé červené tunice, s červenými vlasy.
"Drazí kdokoliv, já jsem Lloth, královna všech pavouků"

To be continue

Komenty pls.

Příspěvek 23.7.2008 12:09:11
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

rocketman píše:
Tímto se snažím naznačit rozdíl mezi Antiky a Furlingy.

Upřímně to mě nenapadlo, ale je to fakt :-)

rocketman píše:
Nebyli přímo v otevřené válce s Antiky a ZPM měli možnost používat, jelikož byli s Antiky v alianci (Výměna informací)

Mě přijde poslání viru, který má zabít všechny Antiky a vybije populaci v celé galaxii jako akt otevřené války, ale to je jedno :-)

rocketman píše:
Za to se opravdu omlouvám, ale nutně jsem potřeboval postavy a nechtěl jsem zavádět nové postavy.

To chápu - to nebyla výtka, spíš konstatování, že je Atlantis škoda :-)

Jinak jak koukám to už zase vypadá jako tvrdá kritika, ale toho jsem vážně nechtěl docílit. A k 9.ševronu - vždyt je to úplně jedno, jestli by to odpovídalo seriálu nebo ne - vždyt je to tvoje povídka a máš právo měnit fakta podle tvých potřeb....

A ted již konečně k povídce. Tato část byla opět velmi stručná, ale i přesto byla velmi dobrá a já se těším na další díly :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 26.7.2008 22:12:27
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Chtělo by to víc rozvést děj, klidně si ty díly udělej jak chceš dlouhý já si to přečtu a nemusíš pokaždé psát kdo co řekl. Když vedou dialog sam a John tak nemusíš psít pokaždé řekla Sam oplatil jí otázku John. Je to zbytěčný.

Jinak taková připomínka. mohlbys udělat víc týmů a pojmenovávat je ST-1, ST-2, atd. Já mám sice v Solaris taky ST-1, atd., ale do povídky se to víc hodí a vypadá to líp.

Ale jinak pokračuj v psaní.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 11.8.2008 22:51:53
tokik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Páni tenhle spin-off se fakt dobrej :D

Jinak mě lehce překvapilo jméno královny pavoučků (jméno drowské bohyně, co má pavoučí podobu, z jisté RPG hry...ikdyž tak přemejšlim celkem sedí :) ) , ale co, kdo má pořád vymejšlet jména to chápu. Takže určitě piš dál a nenech se vytočit rejpalama jako já :wink: :

Příspěvek 13.8.2008 11:14:11
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Další díl mám na papíře a sem ho plánuji dát dnes večer.
Jinak moc děkuji všem za kritiku, připomínky a pochvaly (Ty se mi líví nejvíc :) )

Příspěvek 14.8.2008 11:46:34
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak po dlouhé přestávce tu mám další díl

Stargate Babylon
díl 1x10
Baal, god of spiders

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost

"Co chcete?", ptal se John
"Pouze to oko", odpověděla Lloth
"A proč bychom vám jej měli dávat?", zeptal se Tom
"Protože jestli nám jej nedáte, tak okamžitě načneme palbu", odvětila jednoduše Lloth
"Xano, co myslíš?", zajímalo Toma
"To oko ji nesmíte vydat, ihned jakmile jej bude mít v ruce stejně zaútočí", hysterčila Xana.
"Máte jednu hodinu", řekla ještě Lloth a ukončila vysílání.
"Co tedy navrhuješ?", ptal se John
"Zbraně Babylonu nemůžeme použít, kvůli nedostatku energie, není-li pravda?", říkala Xana
"Jo", potvrdila Sam
"Tak tedy budeme muset použít něco, co má samostatný zdroj energie a velikou palebnou sílu", pokračovala Xana
"Nechápu", řekl John
"Válečná furlingská loď třídy Semiramis", řekla Xana
"Vy tady máte válečné lodě?", hleděla Sam
"Tahle je jediná, a je poškozená", odvětila Xana
"A k čemu nám je poškozená loď?", zeptal se George
"Můžete ji opravit", řekla na to Xana
"Dobrá, kde je?", zajímalo Johna
"V nejspodnějším patru věže", řekla Xana
"Dobrá, Tome, Sam a Rodney, pojďte se mnou", pokynul John a šel směrem k transportéru. Sam a Rodney ještě vzali své tablety a následovali ho v těsném závěsu s Tomem. Jakmile John zmáčkl nejspodnější patro věže na obrazovce nastal opět oslepující záblesk a dveře transportéru se otevřely do krátké chodby se 4-mi exity. 2 byly na pravé a 2 na levé straně.
"Skvělé, kudy teď?", klesl Rodney
"Není to jedno?", řekl John
"Ne není", odpověděl Rodney
"Jenom na konci jedné chodby je ta loď ", doplnila ho Sam
"Tak jo, máte všichni vysílačky?", zeptal se Tom a všichni pokývli na souhlas. "Tak tedy každý se vydá jednou chodbou, a když na něco narazíte zavolejte", pokynul ještě a všichni se rozešli.
Asi po 4 minutách se ve vysílačce ozvalo: "Tady plukovník Smith, něco mám"
Jamile byli všichni přítomni v tom hangáru Rodney žasl hlasitým wow a Sam řekla: "Už jednou jsem tuto loď viděla"
"Nemožné", uchichtl se Rodney
"Nedělám si legraci, když Odyssea uvízla v jedné mlhovině, stejná loď tam byla taky.", řekla velmi vážně Sam.
"Myslíš, že to byli..", říkal Tom, ale byl přerušen Johnem: "Nebudeme teď spekulovat, hodinové ručičky stále tikají."
"Jo, takže do práce", pokynul Tom a Sam se s Rodneym rozběhli k lodi.
"Jako malí", usmál se Tom
"Plukovníku Smithe", ozvalo se z vysílačky.
"Slyším, pokračujte", Pokynul Tom
"Nepřítel nabíjí zbraně, za jak dlouho budete hotovi?", ozvalo se
"Hotovi? Ještě jsme ani nezačali!", hystečil Rodney
"Uklidni se Rodney", přikázal John
"Takže, Rodney, ty budeš pracovat tady na lodi a ty Sam..", nedokončil větu, jelikož byl přerušen McKayem: "Sám? Bez Sam?"
"Pošlu ti tady vědecký tým", uklidnil jej Tom
"Takže co mám dělat?", ptala se Sam
"Tvým úkolem bude co nejvíce zvýšit účinnost štítů", povelel Tom
"Dobrá", souhlasila Sam a řekla do vysílačky: "Prosím, někdo v hlavní místnosti, můžete se zeptat Xany, kde se nachází štítový emulátor?"
"Chviličku", ozval se Radek z vysílačky a asi po pěti vteřinách se znova ozval: "Patnácté patro"
"Dobrá, jdu tam", odcházala Sam.
"A co teď budeme dělat my?", zajímal se Tom
"Znáš to, chození po základně, ptaní se, jak jsme na tom, otravování nějakého Kanadského Astrofyzika", usmál se John
"Aha", klesl Tom.

Smaragdová galaxie, Babylon, řídící místnost Babylónské věže.

"Jak jsme na tom?", zeptal se John Zelenky, když spolu s Tomem přišli do řídící místnosti.
"Štíty teprve na 98% a klesá", informoval Radek
"Jaká je jejich palebná síla?", zajímalo Toma
"Vystřeluje nějaký druh paprsku co pět minut, dále střílí nějaké plasmatické střely ze dvou odstřelovačů po dvou vteřinách", řekl Radek
"Přijímám videovisi¨ílání", řekl seržant obsluhující senzory.
"Na obrazovku", poručil Tom
"Tady opět královna Lloth, není nutno zacházet k násilí, dejte nám to oko a budete ušetřeni", řekla
"Nikdy", odvětil v klidu John
"Z vašeho hlasu slyším jistotu, jste plný naděje. Ale já přísahám, že to oko dostanu", řekla ještě Lloth
"To se ještě uvidí", řekl John a pokynul k ukončení vysílání.

O 1 hodinu později

"McKayi, jak jsi na tom?", zeptal se Tom
"No, zajistil jsem, že tato loď nevybuchne, sotva se nastartuje", řekl Rodney
"To je dobré, ne?", rozzářil se Tom
"Vlastně ne, zbraně, štíty, podpora života a dokonce i podsvětelné motory jsou velmi poškozené", vysvětlil Rodney
"Takže?"
"Takže jednoduše budu se pokoušet ji ještě opravit, ale moc velké naděje si nedělejte", shrnul
"Kolik ještě potřebuješ?"
"8 hodin nejméně"
"8, tolik ani nemáme!", vykřikl Tom
"Co se děje? Štít selhává rychle?"
"Ne, štít je v pořádku, a Sam jeho účinnost stále zvyšuje. Problém je v ZPM, jeho energie pomalu ale jistě uniká", řekl Tom
"Dobrá, vydrží 4 hodiny?"
"Až pět"
"Pokusím se to stihnout, do té doby s pokuste omezit nežádoucí parazity energie", řekl Rodney a ukončil spojení.
"Tak co, kontaktoval si McKaye?", zeptal se John, když vešel do řídící místnosti.
"Jo, bude se snažit to stihnout"
"Dobrá. A co Sam?", ptal se John
"Právě ji budu kontaktovat", odpovděl Tom. "Sam, slyšíš mě?"
"Ano, Tome, pokračuj", ozvala se z vysílačky
"Jak jsi na tom?"
"Už budu hotová...ne, oprava, už jsem hotová"
"Výborně, běž teď pomoci Rodneymu s lodí"
"Rozumím, Carterová končí", ukončila Sam spojení.
Najednou se ozvalo hlasité pípnutí a Radek řekl: "Ou, ou, další loď na obzoru"
"Dronové?", ptal se John
"Nemyslím si", odpověděla Xana
"Proč?", nechápal Tom
"Rychlost této lodě je šílená", odpověděla Xana
"Za jak dlouho tady budou?", zeptal se Tom
"Nejpozději do půl hodiny", odpověděl Radek.

O čtvrt hodiny později

"Otevírání hyperprostorového okna", informoval Zelenka
"Cože? Tak brzo?", divil se John
"Víme, kdo to je?", zajímalo Toma
"Máme obrázek", řekl Radek a něco naklikal na panelu. Po chviličce se na obrazovce objevila loď - Ha'tak.
"Co tady dělá Ha'tak?", divil se Tom
"Baal", odpověděl John
"Mateřská loď Lloth otevírá Hyperprostotové okno, Baal má nabité zbraně a vystřeluje...Rána zasáhla Llothin hyperpohon", říkal Radek
"Rodney, kdy to budeš mít?", ptal se Tom
"Neříkal jsem ještě před chvílí...ehm 4 hodiny?"
"Situace se změnila, je tu Baal", řekl Tom
"Baal?", divil se Rodney
"Baal", potvrdil John
"Tak či onak, už tak tu se Sam pracujeme dost rychle a dříve než za 4 hodiny to určitě nebude"
"Mateřská loď Lloth pálí vší silou po Baalově lodi", řekl Zelenka
"A co Baal?", zajímalo Toma
"Zničil Llothiiny sekundární zbraně", odpověděl Radek
"Nesnaží se její loď zničit?", divil se John
"Ne", odvětil Radek
"Baal do sebe nechá jen tak střílet?", nechápal Tom. Najednou se ozvalo dvojité pípnutí a Radek řekl: "Senzory zaznamenaly transport mezi loďmi"
"Nemožné, Lloth má zaplé štíty", říkal John
"Nezapomeň, že Baal má vědomosti Antiků", řekl mu Tom
"Přijímám videovysílání", řekl seržant obsluhující senzory
"Už zase...na obrazovku", řekl znuděně John
"Ah, plukovníku Shepparde", řekla Lloth, když se objevila na obrazovce
"Lloth...jak...nechápu", nechápal John
"Protože jste v omylu. Já jsem Baal, bůh všech pavouků"

To be continue

Nezapomeňte na kritiku a komentaci a hlavně mě neukamenujte za to, že ty povídky nerozvíjím. :|

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky