Stargate Babylon
díl 2x11
S.A.A
Mléčná dráha, Země, U.S.A, Washington D.C, Panství Johnatana Kellera
"Sešli jsme se tady, abychom uzavřeli sňatek tohoto mladého páru. Prosím ženicha o slib", říkal s úsměvem právník na zahradě velkého panství na okraji Washingtonu.
"Já, Meridith Rodney McKay, odevzdávám se tobě, Jennifer Abigail Keller a přijímám tě za manželku. Slibuji ti, že ti zachovám lásku, úsctu i věrnosti, že tě nikdy neopustím, a že s tebou ponesu vše dobré i zlé až do smrti. Na znamení mé lásky k tobě ti předávám svůj prsten...a tím i svou duši", pronesl Rodney a nasadil Jennifer prsten, který držel na hedvábném polštáři malý chlapec.
"Nevěsto", pousmál se právník.
"Já, Jennifer Abigail Keller, odevzdávám se tobě, Meridithe Rodney McKayi a přijímám tě za svého manžela. Slibuji ti, že ti zachovám lásku, úctu i věrnost, že tě nikdy neopustím, a že s tebou ponesu vše dobré i zlé až do smrti. Na znamení mé lásky k tobě ti předávám svůj prsten...a tím i svou duši", pronesla s úsměvem Jennifer, vzala si prsten z hedvábného polštáře, který vedle ní držela malá holka v bílých šatech a nasadila jej Rodneymu.
"Dr. McKayi, přijímáte tedy zde dr. Keller za svou právoplatnou manželku?", zeptal se ještě právník.
"Ano"
"A vy, dr. Keller, berete si zde přítomného dr. McKaye za svého právoplatného mažela?"
"Ano"
"Doktore, můžete políbit nevěstu", řekl ten právní, Rodney chytl Jennifer kolem ramen a políbil ji. V tom okamžiku se všichni roztleskali.
Po tom nekonečně dlouhém polibku a svatebním večírku
"Takže asi si berete volno", pousmál se Tomas, když vyšel s Rodneym ven z oslavní místnosti panství na čerstvý vzduch.
"Jo, zítra v poledne nám odlétá letadlo na líbánky"
"Kam jedete?"
"Nejdříve Paříž, poté Benátky, Řím, Praha, st. Petersburg, Moskva, Konstantinopolis, Atény, Madrid, Barcelona, New York, Torronto, Quebec a nakonec zpět do SGC"
"Máte nabitý program. A jde vidět, že vás dobře platí"
"Platí to její brácha"
"Cože?"
"Nedal se přemluvit. Původně jsme chtěli jet pouze do Paříže na týden. Teď jedeme na takovou malou cestu kolem světa na 2 měsíce"
"2 měsíce vás postrádat nemůžeme"
"Radek za mne určitě rád vezme všechny směny v řídící místnosti", pousmál se Rodney.
"To asi ne. No, ale už nebudete mít ani jedno volno"
"To je fér"
"Ne, to je naddržování. Limit jsou 4 týdny. Já vám dávám o 4 víc"
"Díky"
"Máte za co"
O dva dny později
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost
"Neplánovaná aktivace brány", řekl Radek do intercomu.
"Nikoho nečekáme", řekl přicházející John. Tomas, který tam už stál spolu s gen. O'neillem.
"Nic neprochází?", zeptal se Jack, když se nic nedělo.
"Prozatím nic, ale s bránou se něco děje", řekl Radek.
"A co?"
"Nějak se nabíjí energií"
"Co?! Může to být nebezpečné?", zhrozil se John.
"No, kdyby to trvalo delší dobu, tak ano, jenže brána neudrží stabilní díru déle než 38 minut. Takže ne, není to životu nebezpečné"
"A může to být něčemu jinému nebezpečné?"
"Ne, je to absolutně...", začal Radek, když tu počítače zapípaly.
"Co je?"
"Dochází k přetížení"
"Cože?"
"Štít brány se co nevidět zhroutí"
"Ochranný tým 1,2,3 a 4 do prostorů brány...ihned", zareagoval Jack a seběhl dolů k bráně spolu s Tomasem a Johnem. Jakmile byli dole ozval se grčivý zvuk, štít zazrněl a zmizel. Pár vteřin na to prošli branou 4 lidé v kožené zbroji. Přes pusu měli roušku a na hlavě měli kapuci. Na jejich brnění bylo hned několik zařízení, které se pdobaly Furlingskému designu. V ruce srřeli stříbrné kopí. Ten, který prošel branou první zamířil své kopí na jednoho člena ochranky a zmáčkl nějaké tlačítko. Z kopí vyšlehl proud jasné energie a usmažil toho vojáka na popel. Všichni poté začali střílet, ale kulky se jen odrážely od štítu, který se kolem těch dobyvatelů objevil. Jeden z nich poté zmáčkl tlačítko na jednom z zařízení na jeho ruce. Hlavní místností se pak rozlehl bzučivý zvuk a všichni kolem padli omráčení k zemi. Dobyvatelé se pak rozutekli po městě.
O pár minut později se všichni probrali. Zorientoval se nejdříve generál O'neill, ihned vyběhl do řdící místnosti, kde se právě probouzel Radek a naklikal na jednom z notebooku stav nouze. Ozval se alarm a všechny dveře v celém zařízení byly uzavřeny.
"Co se stalo?", nechápal Radek.
"Vnikli k nám nějací mimozemšťni"
"A co udělali?"
"Pomocí nějakého zařízení nás všechny omráčili"
"Nevíme, kde jsou teď"
"Doufal jsem, že budou na senzorech"
"O tom, jak senzory dokáží snímat a rozpoznávat jednotlivé objekty měl mít přednášku Rodney až se vrátí. Nikdo tady neví, jak to udělat"
"Sakra!", klesl Jack.
"Můžete na to přijít?", zeptal se Tomas přicházejíc do řídící místnosti.
"Chvilku to potrvá. Furlingské programy jsou složitější, než ty antické"
"Tak začněte", přikázal Jack
"A co budeme dělat my?"
"Utvoříme týmy, dáme jim přístup ke všem dveřím a začneme hledat, dokud je nenajdeme"
"Dobrá. S Johnem když dovolíte sestavíme plán"
"Není problém. Stejně ještě musím kontaktovat zemi"
O pět minut později
"Tak jo, generál Landry neotevře Iris dokud nezadáme dva kódy vyšších důstojníků", řekl generál, když přišel do své kanceláře, kde Tom polemizoval s Johnem o strategii.
"A posily nám asi nepošlou, že?", doufal Tomas
"Jenom balíček P-90 a nábojnice nám dali"
"To bude muset stačit"
"Máte strategii?"
"No, nejdříve bychom měli zabrat 1 .patro, kde je stále ještě dosti Furlingských lodí, 5. a 3. patro a nakonec bychom měli postupně procházet jednotlivé patra"
"Do té doby bude mít snad Zelenka zjištěné, jak je sledovat"
"Snad", zdůraznil John a vzal si svou P-90. Všichni poté vyšli ven do prostoru brány.
"Tak jo, odbojový tým plk. Shepparda bude tady strážit za každou cenu řídící místnost. Babylon se jim nesmí dostat pod kontrolu. Můj odbojový tým půjde zabezpečovat jednotlivé oblasti", řekl Tomas, nabil si P-90 a vyrazil s týmem mariňáků do transportéru.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 1. patro
"Tak jo, prozkoumáme to postupně. Nejdřív levou, pak pravou stranu", přikázal Tomas, když se ocitli v krátké chodbě se 4 exity a vytáhl si skener známek života.
"Tak začneme", řekl a otevřel první dveře.
Asi o patnáct minut později
Když už všichni znuděně prozkoumávali poslední hangár, který byl plný Furlingských stíhačů.
"Taky nic", řekl jeden mariňák a chystal se na odchod, když tu ho zasáhl blesk do zad. Zbyl po něm jenom prach. Střelec stál za jedním ze stíhačů a jakmile po něm zase začali střílet zase se kulky jenom odrážely od štítu, který se kolem něj objevil. Nakonec byl Tomas sám mezi hromádkami popela. Vytáhl granát a hodil ho po útočníkovi. Granát bez problému proletěl štítem a vybuchl. Na místě útočníka zůstaly jen jeho boty.
"Plukovníku", ozvalo se z vysílačky.
"Poslouchám", řekl unaveně.
"Už máme způsob, jak je stopovat"
"Ano?"
"Ano. Jeden je teď v 5. patře, jeden v 3. patře, jeden v 8. patře a poslední...byl ve vašem patře"
"Ano,zneškodnil jsem ho...za cenu života 5 mariňáků"
"Jaká byla vaše taktika?"
"Tím štítem jsem prohodil granát"
"Aha, takže živý asi není"
"To ne"
"Ale nezapomeňte, ednoho z nich potřebujeme živého"
"Ten v 8. patře se mi zamlouvá. Rodney mi nedávno říkal, že zdejší věznice mají speciální vlastnosti, které se ovládají z řídící místnosti"
"Ano, prý mají transportovací, omračovací, lečící a další vlastnosti"
"Toho můžeme využít. Nalákám ho dovnitř, pak vám dám signál a vy věznici uzavřete. Mne poté trasportujete spolu s jeho vybavením"
"A na co vám bude jeho vybavení?"
"To ještě uvidíte. Smith konec", ukončil Tom vysílání a vešel do trasportéru. Zde zmáčkl 8. patro.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 8. patro - věznice
"Na detektoru známek vám ho označíme", řekl ještě Radek potichu do vysílačky, když Tomas vyšel z transportéru. Pomalu se plížil chodbami až ho uviděl, jak něco kliká na nějakém panelu. Schválně udělal nějaký zvuk a rozběhl se směem k věznici jedna. Útočník jej následoval. Po chvilce doběhl do věznící místnosti. Útočník doběhl za ním a pomalu vstoupil do vězení.
"Proč utíkáš", pronesl hlubokým hlasem.
"Jste nepřátelé", odvětil Tom.
"A vy jste potomci Antiků"
"Jste Hassassini?"
"Ne"
"Tak mi povězte proč..."
"Nejste v postavení, abyjste kladl dotazy", odsekl stroze.
"Právě naopak", pusmál se Tomas. "Teď!", zařval do vysílačky. V tu chvíli se dveře věznice uzavřely a Tomas byl přenesen do hlavní místnosti. Vedle něj se po chvíli objevilo i vybavení toho chlápka.
"Tomasi, povíš mi už co máš za plán?", zeptal se generál, když sestoupil z řídící místnosti a uviděl, jak si Tomas navlíká to kožené brnění.
"Budu vypadat jako oni a všechny je postupně pozabíjím", řekl Tomas.
"Snad to vyjde"
"Snad", řekl si potichu Tomas a nasadil si roušku.
O pár minut později
"Vypadáš jako oni", pochválil jej po chvilce John.
"Dík", řekl Tomas a vyrazil do transportéru, kde zmáčkl 5. patro.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónsá věž, 5. patro
"Seulusi. Proč jse neozýval?", ozývalo se z vysílačky na ruce.
"Zdržel mne nějaký voják. Už je to vyřízené. Mířím k tobě, kde jsi?"
"V nějakém pokoji. Měl označení Postriius. Je tu Rebelka a příslušník nějaké divné rasy"
"Dobré, jdu k tobě"
"Pospěš", ozvalo se ještě a spojení bylo ukončeno. Po chvilce došel Tomas ke dveřím, jenž byly označeny velkým řeckým písmenem PÍ. Otevřel je a uviděl toho chlápka v lehké zbroji, jak míří na Mephalu, která seděla vedle Torrmenta.
"Tady jsi", pootočil útočník hlavu.
"Astalavista", řekl potichu Tomas, namířil na něj kopí a vystřelil jasný blesk. Po útočníkovi zbyl jen prach.
"Nechápu..", vyvalila Mephala oči.
"Neměli by jste to dělat ve stavu nouze", pohrozil jim Tomas prstem a odešel.
"Hej, Tome, co se děje?", zeptal se ještě Torrment.
"Zneškodňujeme jejich jednotky", pousmál se Tomas a odešel.
Zamířil zase do transportéru, kde zmáčkl třetí patro.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 3. patro
"Tak jo, jdu na poslední cíl", řekl Tomas do vysílačky a pokračoval dál v cestě. Po chvíli došel do lékařské laboratoře. Zde bylo pár lékařů jako rukojmí útočníka.
"Co se děje, pane?", zeptal se útočník. Toho tomas využil a pronesl: "Mají všechny ostatní, vracíme se"
"Ale nejdříve musíme splnit misi. Získat informace o štítu je zásada"
"Mají mnohem vyspělejší technologii. Přemohou nás"
"Jak říkáte, pane", řekl útočník a vydal se ke dveřím. Jakmile byl u nich, Tomas ho střelil do zad. Zbyl jen prach. Poté si sundal roušku a pronesl: "Fuj v tom se nedá dýchat"...
Smaragodvá galaxie, Babylon, Babylónská věž, 8. patro
Do věznící místnosti vešel Gen. O'Neill, Tomas a John.
"Tak, co nám o vás povíte?", zeptal se John.
"Všechno. Můžu ale dostat sklenici vody?", poprosil útočník.
"Radku, transportuj mu do vězení sklenici vody, prosím", řekl Tom do vysílačky.
"Ano", ozvalo se.
"Dobrá. Mé jméno je Keghat. Pocházím ze Akkadu a jsem služebník Sargona. Patřím do speciální jednotky, S.A.A, neboli Special Akkad Agency. Našim úkolem bylo zjistit, kdo obývá Babylon a jak se sem dostat. Nejdůležitějš byly informace o štítu, které jsme museli získat za každou cenu", řekl a chtěl pokračovat, jenže v tu chvíli se na lavičku z ním přenesla sklenka vody.
"Přesně tak", klesl, vzal sklenici a hodil ji do mříží věznice. Rozbila se o energetický štít.
"To vám nepomůže", usmál se Tomas.
"Právě naopak", řekl Keghat, vzal střep a sebevědomě si sním v bolestech rozřízl břicho.
"Co to?", nechápal John. Keghat pak z břicha vytáhl jakési kulovité zařízení a vší silou jej stiskl. Okamžitě vybuchnul.
"A sakra", klesnul jenom Tomas...
Dávejte sem co nejvíce komentářů pls.