Tak a jsme tu s pokračováním.
Stargate Babylon
díl 2x08
Builder
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost
"Plánovaná aktivace brány z SGC", volal Radek do intercomu. U brány stála Sam s Rodneym, Tomem a Jackam po boku.
"Babylone, tady major Portugen, mám dát povel k transportu?", ozvalo se z vysílačky.
"Pozitivní, majore", odvětil Jack. Po chvilce se uprostřed místnosti objevil v záři Asgardských transportních paprsků jumper. Vedle něho se pak objevil další a vedle něj zase další.
"Byl transport bez obtíží?", ozval se zase major.
"Ano, majore. Končíme", řekl Jack a po jeho kývnutí na Radka se brána zase zavřela. K jumperům pak napochodoval John, doktor a nějaký neznámý voják. Otevřeli si dveře pomocí ovladače, který byl přilepen na boku jumperu a vešli dovnitř. Rodney se díval na svůj tablet a potichu říkal: "Babylon navazuje spojení..."
"Co to znamená, Carterová?", zeptal se Jack Sam.
"V podstatě se do jumperů instalují nové programy na ovládání Babylonu"
"Aha"
"A...je to", usmál se Rodney, když mu tablet zapípal. V tu chvíli se jumpery zvedly do vzduchu a strop se najednou jakoby rozevřel a do místosti vniklo světlo zapadajicího slunce.
"Takže to asi nebude ono", klesl Rodney.
"Rodney, nemám tu žádný příkaz na otevření hangárových vrat", ozval se z vysílačky John.
"Chviličku!"
"Rodney, jak se vůbec dostala Xana se svou lodí na orbitu?", zeptala se náhle Sam.
"Nějaký druh transportéru její loď přenesl na orbitu...stejně tak jako ten bitevní křížník...nebo jak jste se dostali poprvé sem dovnitř"
"Takže transport"
"Nemyslíš si snad..."
"No je to reálná možnost", pokývla rameny a Rodney se zase zahleděl do tabletu.
"Takže...hledáme transport", řekl a něco na tabletu klikl. V tu chvíli se rozevřely vrata od transportéru. "To asi nebude ono", pokračoval. Po chvilce přišel do hlavní místosti Daniel.
"Ahoj...lidi", řekl pomalu, když uviděl ty tři jumpery vznášet se asi 5 cm nad zemí.
"Danieli, jak je ve furlingštině transport?", zeptala se Sam.
"Gerumn. Proč?"
"Rodney, hledej odkazy na G, když tak hledej Gerumn", řekla rychle a Rodney začal na tabletu klikat jako zběsilý.
"Gerumn, mám to!"
"Jumpere 1,2,3, hledejte odkazy na Gerumn", řekla Sam do vysílačky. Po chviličce jumpery začaly zářit a zmizely.
"Myslím, že to fungovalo", ozval se John.
"Kde jste?", zajímalo Tomase.
"No, vidím červený jumper, takže hádám, že jsme asi v tom hangáru, kde jste přistáli poprvé"
"Dobrá, takže to funguje", oddechl si McKay.
"Johne, za hodinu letíš na průzkum planety, tak buď připraven", řekl ještě Jack do vysílačky a odešel.
O 39 minut později
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost
"Carterová, prý máte nějaké noviny", přišel Jack.
"Ano, pane. Dostali jsme jakýsi nouzový signál z bojového křížníku Furlingů"
"A?"
"To znamená, že tam někde je Furlingská loď "
"A v ní jsou Furlingové"
"To pochybuji, pane"
"Proč?"
"tento nouzový signál letěl přes 3 milióny let dlouho"
"To mají Furlingové tak pomalé vysílání?"
"Loď musela mít poškozený vysílač"
"Aha. Kde ta loď je?"
"To je jedna z výhod. Asi hodinu cesty od sluneční soustavy Kommos...ve které je také planetka s branou...S-011 - Itor"
"To je výhoda? Nemáme loď Carterová!"
"Máme jumpery"
"Ty byly dodány kvůli průzkumu planety. Navíc...jumper neproletí bránou, vzpomínáte? Je moc úzká!"
"Pane, trasport bude určitě fungovat i tím způsobem, že nás dopraví na druhý konec díry"
"Ať se plukovník Sheppard okamžitě hlásí v hangáru jumperů", řekl Jack Radkovi a odešel.
O pět minut později v hlavní místnosti
"Itor", ozval se hluboký hlas a brána se otevřela. V tu chvíli se před ní objevil jumper, jenž byl ovládán Johnem. Jako Kopilot seděl Tomas a za ním seděla Sam, naproti níž seděl Rodney. Vzadu seděl Ronon, Torrment, Daniel a Mephala.
"Tak jo...vhůru děcka...Gerumn", řekl John a v tu chvíli se objevili na druhé straně brány uprostřed poště. "Mířím ven z atmosféry planety", řekl ještě a vlétl k nebi.
O pár minut později
"Výborně, už máme na obrazovce tu loď a...", chtěl něco říct, ale přerušilo ho zapípání tabletu. "Co? To není možné", říkal.
"Co?", zajímala se Sam.
"Skenery zachitily i další loď "
"Dobrá, letíme tam", řekl John a letěl dál.
Přibližně o hodinu později
"Vidíte to, co já?", žasl Tom.
"Myslím, že ano", řekl vyjeveně Rodney. Ve vesmíru lítaly vedle sebe dvě lodě. Furlingský křížník a...loď třídy Aurora. Obědvě byly velmi poškozeně a Furlingský křížník měl v sobě obrovskou díru...jako od paprsku. Aurora byla celá černá od střel a čas od času byly vidět i zřetelné díry.
"Obědvě dostaly pěkně na frak", řekla Sam.
"Ta díra ve Furlingském křížníku je jako od Dronského paprsku", díval se žasle Tomas.
"Tyto dvě lodě spolu očividně válčily. Přišla dronská loď a pomohla Auroře zničit křížník Furlingů. Pak nechala Auroru v ošklivém stavu a odletěla. Zazvonil zvonec a pohádky je konec", řekl John.
"Půjdeme nejdřív prozkoumat tu Furlingskou", přikázal Tomas.
"To bych neradil", řekl Rodney, když mu zapípal Tablet.
"Proč?"
"Ta loď je na pokraji kolapsu. Naše hmotnost by to ještě zhoršila. Ta loď by serozpadla i s náma"
"Dobrá, tak jdeme na tu Antickou", řekl a John zamířil přímo k hangáru, který byl otevřený. Sam najednou zapípalo PDA.
"Co se děje?", zajímalo Rodneyho.
"To není možné", říkala si pro sebe a kontrolovala data na PDA-
"Co se děje?!"
"Zachytávám známky života"
"Kolik?", zeptal se John.
"Jedna...hodně slabá"
Po přistání v hangáru všichni vyšli ven a dali se dveřmi dál do chodby.
"Tady", zastavila je po chvilce Sam a otevřela dveře, u níchž stála. Za nimi byla místnost, v jejíchž zdích byly stázové komory. Jedna byla aktivní a byl v ní starý muž okolo 60, možná více. Měl dlouhé šedé vlasy a vousy. Najednou se loď zatřásla a Sam se ihned podívala na PDA.
"Tato loď taky moc dlouho nevydrží", řekla.
"Musíme ho odtamtud vytáhnout", prohlížel si stázové komory Torrment.
"Pravda", klesla Sam a přišla k panelu uprostřed. Pomalu zmáčkla červené tlačítko uprostřed a stázová komora se odmrazila. Muž, jenž v ní byl okamžitě padal k zemi. John jej však stačil zachytit. Chlap se poté vzpamatoval a pomalu se postavil na vlastní nohy.
"Me clementia Meiles. Oportuna estomolis", pouklonil se.
"Co to říkal, Danieli?", zeptal se Tomas.
"Ah...jazyk dětí. Tak dlouho jsem ho již neslyšel", usmál se. "Jmenuji se Meiles. Jsem stvořitel bran"
"Takže...Meilesi. Pověz nám svůj příběh", žádal Daniel za pochodu k jumperu.
"No, kdysi, když jsme ještě žili v rodné galaxii jsem se zabýval převážně výzkumem zbraní, které bychom mohli použít proti naším bratřím. Když byl můj návrh na použití jedné zbraně - Archy pravdy zamítnout a my jsme se chystali odletět, dostal jsem geniální myšlenku. Napadlo mne použití Pax Eltos v praxi. Poté co jsem stvořil první dvě brány a dal jsem je na planetu, jíž nám věnovali Furlingové. Fungovaly dokonale. Proto jsme vyslali několik lodí s cílem zasadit brány po celé galaxii. Věděli jsme, že to bude trvat několik tisíciletí, tak mne uložili do stáze, abych byl u nejduležitějších chvil Alteránského národa. Vzbudili mne za 2548 let, když už bylo postaveno Dakarské zařízení a my jsme se chystali na zasetí života po celé galaxii. Taky jsme už byli v jakési alianci 4, kde byly další mocné národy. Tak byl zaset život po galaxii a já jsem se zase dal do stáze. Byl jsem vzbuzen po 4621 letech, kdy nějaká Furlingská královna v podstatě začala válku. Odlétali jsme do jiné galaxie...utíkali jsme před morem. Tam jsem byl zase uspán. probudil jsem se asi za 12000 let. Wraithové útočili na Atlantis a my jsme se chystali město opustit. Většina Lantianů už byla povznesených a zbytek bud odletěl loďmi, nebo se chystal projít branou na Tauris. Přidal jsem se ke skupině, která odlétala s poslední lodí Kutlamantikus. Ti se ale odchýlili od kurzu. Říkali, že mi ukážou pravdu. Vstoupil jsem opět do stáze a probudil jsem se tady. S vědomím, že celá posádka byla zmasakrována Furlingy, kterým se nemohu pomstít, protože jsou na cucky, nebo povznesení na úrovni boha. To je můj příběh", dovyprávěl.
"Fascinující", žasl Daniel, ale to už byly u jumperu.
"Takže zase hodinku zpět", klesl John a sedl si na míst pilota
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedací místnost
"Vezmou vás za pravdou?", zechápal Jack, když Meiles opět dovyprávěl svůj příběh.
"Taky jsem to nepochopil, ale myslím, že mne chtěli vzít sem - do Babylonu"
"Řekli vám ještě něco?", zeptala se Mephala.
"Jenom, že k nim promluvili povznesení a dali jim radu"
"A nemáte tušení, čeho by se ta pravda mohla týkat?"
"No prozatím mne nenapá nic"
"Přemýšlejte. Je vám něco neznáme? Cítil jste se někdy, jako by vám všichni lhali?"
"No, jsem sirotek. Možná to bude ono"
"To by ale znamenalo...", přemýšlel Tomas.
"Měla bych provést nějaké testy", ozvala se Kellerová a všichni přikývli.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylósnká věž, 3. patro
"Tak, mám tady výsledky krevních testů", usmála se Kellerová na svého prvního Antickho pacienta.
"A?"
"No, původně jsem našla poze Antickou DNA strukturu. Později jsem však zjistila, že ta zakrývá tu Furlingskou"
"Takže jsem..."
"Ano"
"Ale to není možné!"
"No, známe někoho, kdo by to mohl vysvětlit", ozval se Daniel ode dveří.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylósnká věž, 4. patro
Daniel došel spolu s Meilesem do salónku bohů. Daniel se trochu pouklinil před kruhem a špitl: "Xano". V tom obrovském zeleném kruhu se začaly rýsovat obrysy ženy. Po chvíli z nich v záři vystoupila Xana, až se Meiles ulekl.
"Alterán?", zeptala se.
"Ne, Furling", odvětil Daniel.
"Nemožné. Neznám jeho tvář"
"Nemůžeš znát všechny Furlingy ve vesmíru"
"Ale ano, můžu. Povznesení mají společné vědomosti, jestli si nepamatuješ, Danieli"
"Nevzpomínám si na nic z povznesení"
"To se dostaví"
"Doufám. Jeho jméno je Meiles. Je to stvořitel bran. Celou dobu žil mezi Lantiany"
"Hmmm Meiles...Napadá mě...no vlastně!"
"Co?"
"Poté co v nás Lantiané udělali pojistku chtěli dva z našeho druhu, aby se jejich syn mohl normálně standartně povznést. Proto sestrojili..."
"Jsi si jistý, že to bude fungovat?", zeptala se mladá žena držící dítě.
"Nadio, bude to fungovat", odvětil ji muž stojící u malého zařízení na stole.
"Jsi si jistý?"
"A jsi si ty jistá, že jsi mu zakryla Furlingskou Datis potentis grat?"
"Ano. Bude vypadat jako Alterán v plném slova smyslu", usmála se žena. Muž pak vzal dítě do náručí a řekl mu: "Kostrusi, budeš si myslet, že tě někdo pohodil. Tak to není. Kentreum verdi, stolom gates ostrim"
"Farhi, dej ho tam", řekla Nadia a po tváři ji začaly stékat slzy. Farhi pak dal dítě do přístroje a zapnul ho.
...proto je mi divné, proč ještě je tady a není povznesený", dokončila vyprávění Xana.
"Já asi vím proč"
"A?"
"Jeho rodiče doufali, že se povznese ihned, jakmile to bude možné. Přitom on kvůli svým povinnostem byl pořád ve stázi a když se po několikáté probudil, Furlingové už v sobě měli pojistku, která jim bránila v povznesení..."
"Tak proto jsem se nikdy nemohl povznést?", ozval se Meiles.
"Ty jses snažil?", divil se Daniel.
"No aby ne. Něco mi v tom ale bránilo"
"Svolám tedy radu. Kostrum lethis hames", řekla stroze Xana a zmizela.
"Co to řekla?", zajímal se Meiles.
"řekla: 'Na boží hod příjďte sami'"
"A to znamená?"
"Nemám ponětí"
"Neplánovaná aktivace brány!", ozvalo se z intercomu.
"Pojď !", křikl Daniel a pomalu běžel se starým Meilesem k transportéru.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylóská věž, hlavní místnost
"Co to je?", zeptal se úžasle Daniel, když viděl, jak hranice červí díry (Ta voda, nevím jak to nazvat) svítí zeleně.
"Ze které planety to přichází?", zeptal se Tomas stojící na druhé straně místnosti.
"Nic, pane, všechny počítače se vypnuly!", zařval Radek. Zničeho nic pak branou prošla Xana a za ní i tucet dalších povznesených Furlingů.
"Kdo není hoden pozorování, nechť odejde", řekla, když uviděla ty davy lidí. Jack pokynul, ať tak všichni udělají a nakonec byli v místnost jen povznesení, Meiles, Daniel, Jack, Tomas a Sam.
"Co chcete?", zajímal se Tomas.
"Svolali jsme radu bohů. Vyřkneme verdikt"
"Danieli?", nechápal Jack.
"Byli jsme s Meilesem v salónku bohů. Mluvili jsme s Xanou a povyprávěli ji o Meilesovi"
"Aha. Mohl jsi říct"
"Kostrusi, postav se do kruhu", řekl jeden z Furlingů. Chvíli bylo ticho a pak se ozval Daniel
"Myslím že myslí tebe", pošeptal Meilesovi do ucha a ten se postavil tam, kde kdysi stála Ištařina socha. Všichni Furlingové se pak kolem něj postavili a začali mumlat nějaké věty ve Furlingštině. Pak se ozval hluboký hlas muže, který přímo zářil smaragdy, jež měl na celé róbě.
"Já Marduk spolu s radou mocných jsem rozhodl. Kostrus zvaný Meiles byl uznán za Furlinga, avšak naší úrovně se mu nedostane"
"A proč?", nechápal Meiles.
"Tvůj mozek by to nevydržel. Avšak máme jiný návrh"
"Jaký?"
"Pošleme tě do úrovně těch, které jsi miloval...Alteránů. Nechť jsou všechny tvé dny moudré", dořekl a zmizel. Zbylých jedenát Furlingů pak proti Meilesovi napřáhli ruce a zvolali: "Pax tibico, etum Korabs!" Místnost zazářila a po Meilesovi zbyly jen šaty. Furlingové pak zmizeli a brána se zavřela.
Doufám, že to je dobré, a že napíšete co nejvíce ohodnoťovacích zpráv.