Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Ida

Stargate: Ida

Příspěvek 07.7.2010 12:34:27
SETHman Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Rozhodl jsem se udělat povídku o kolonizaci asgardské galaxie. Je to zasazené do roku 2014. Zatím plánuji 1 sérii

1. Série

1x1 Nové kraje (part1)
1x2 Nové kraje (part2)
1x3 Vysvoboditelé POKRAČOVÁNÍ NA PODZIM
1x4 Oběti války
1x5
1x6
1x7
1x8
1x9
1x10
1x11
1x12
1x13
1x14
1x15
1x16

Díl:1 Nové kraje (part1)
Píše se rok 2014. Program Hvězdné brány a všeho kolem bylo odhaleno veřejnosti. Před půl rokem byla vyslána kolonizační expedice do galaxie Ida, kde žily Asgardové. Hlavní účel je zkoumat tuto zatím neprozkoumanou galaxii. Expedici velí Nataly Smitt z IOA. Vojenským velitelem základny je Steaw River. Tito dva byli v první vlně kolonizace, ale teď se připravuje vlna druhá, která má dorazit na nejnovější lodi třídy 304+. Loď se jmenuje Maia vypadá úplně stejně jako normální loď třídy Daedalos, ale je vybavena nejnovějšími pulsními kanony pozemské výroby a dalšími a dalšími vylepšení ve všech směrech.Je čas vyrazit...
Vojenská základna Brown:
Vedle základny stojí vesmírná loď. Všude okolo ní se to hemží lidmi a malými auty co jsou plně naložená bednami.
Mezi tím na můstku lodi. Kapitán lodi plukovník Joe Eagl sedí ve svém křesle a říká "Dříve to bylo lepší teď sem pustí každý dítě a každýho počítačovýho maniaka, kterýmu teče mlíko po bradě. Nikdy neměli tendle program odhalovat." Major jenž stojí po Joeově pravici odpovídá "Pane, myslím že dříve nebo později by si lidi stejně něčeho všimli, úbytky obyvatel až moc rychlý vědecký pokrok atd." "Neříkám že ne" Ohrazuje se plukovník "Ale prostě se s tím nemělo pospíchat. Franku už jsou zásoby a lidé na palubě?" Frank byl jeden z pilotů ten co seděl u pravého pultu. Na rozdíl od maj. Winterse a pl. Eagla, kteří měli vyholené hlavy s milimetrovými vlasy měl Frank delší rozcuchané vlasy a celkově vypadal tak na 23 let. Frank odpovídá na plukovníkovu otázku "Chybí už jen několik lidí, jinak všechny zásoby už máme." "Zapni mi lodní rozhlas" řekl Joe. Frank něco zmáčkl na svém pultu. Joe začal mluvit "Mluví k vám kapitán lodi. Všichni se připravte na opuštění planety za 5 minut opouštíme povrch!" Plukovník domluvil otočil se na Ronalda a říká" Jdi zkontrolovat jestli mi ti usmrkánci nedělají bordel na lodi." Ronald přikývl a vydal se z můstku asi ve třetí chodbě narazil na ženu a muže kteří se spolu bavili. Muž vypadal tak na 22 a žena asi tak stejně. Na ženě bylo poznat, že je to doktorka nebo lékařka měla na sobě lodní lékařskou kombinézu. Když se na ní Ron lépe podíval poznal novou hlavní lékařku Clair. Muž, který k němu byl zatím zády na sobě měl basketbalový dres na hlavě černou kšiltovku s rovným kšiltem otočenou dozadu. Na nohách kalhoty stažené skoro až ke kolenům.
"André si to ty?" Promluvil na muže Ronald.
Muž který zřejmě byl André se otočil a rozpřáhl ruce. "Bratranče" vrhl se na Rona "Hledam tě všude abys mě vzal na můstek až budem startovat." Ronald Andrease trochu odstrčil podíval se mu do očí a řekl "No tak jo ale žádný potíže nebo tě kapitán vyhodí." André rychle přikývl a ještě než odešly z chodby tak zvedl ruku na pozdrav " Zatím čus Clair ještě se uvidíme." Clair se usmála a také pozvedla ruku k pozdravu.
Můstek:
Ze dveří vyjde Ronald s Andreasem. "Právě v čas majore zrovna odlétáme a kdo je ten hoper?" Ronald bleskově odpovídá "To je můj bratranec Andreas je tu přes astrofyziku a ovládání cizích technologií ručím za něj." Plukovník se na něj zahledí "Astrofyzika tenhle? No dobrá věřím ti." Otočil se od nich a podíval se na piloty. "Tak pánové podsvětelné motory a dostaňte nás na orbitu.
Loď se začala zvedat příď mířila nahoru. Mraky se po chvíli rozplynuli a objevil se vesmír.
plk. Eagl: "Franku směr Ida." Frank začal odpočítávat:" Vstup do hyperprostoru za 3,2,1"
Před lodí se objevilo modré hyperprostorové okno a loď do něj vlétla
POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ

Díl:2 Nové kraje (part2)
O několik týdnů později
Ida, kolonizovaná planeta Norma
Nad planetou se náhle otevře hyperprostorové okno a z něj vyskočí Maia.
Můstek:
"Pane, Norma je před námi" Říká Frank. "Spojte mě s doktorkou Smittovou" Na to Joe. "Éé Pane?" "Co je?" zeptá se plukovník ženy sedící u druhého ovládacího pultu. "Projela jsem celou planetu biosenzory. Dvakrát! Nejsou tam žádné známky života!" Eagl přistoupil k čelnímu sklu a zahleděl se na planetu to není možné, kam mohlo 100 lidí jen tak zmizet, měli jen tři F-302. Vy to projeďte ještě jednou a ty Ronalde si vem tým mariňáku a leťte zamaskovaným jumperem na planetu." O několik minut později...
Plukovník stále stojí u skla a hledí na planetu v tom se z vysílačky ozve Ron."Pane, myslím, že byli napadeni" Joe znervózněl "To není dokázané a podle čeho tohle můžeš usoudit. Nesmíme hned dělat ukvapené závěry." Ron znovu promluvil do vysílačky. "Až tohle uvidíte změníte názor, přeneste mě." Plukovník kývl hlavou na Franka.
Na můstku se objevil modrý asgardský transportní paprsek. Když zmizel, stál tam major Winters a u nohou mu ležel nějaký člověk. Vypadal jako voják měl kožené brnění dva chrániče předloktí. Ten druhý vypadal trochu jinak měl na sobě nějaká tlačítka. Ten voják budeme-li mu tak říkat byl očividně zabit střelbou z P-90ky. Dlouhou chvíli bylo ticho. "Je jich tam víc a pár našich" Prolomil ticho Ronald. "Co je tohle?" Přistoupil k tomu vojákovi Joe a vzal si ten chránič s tlačítky. Zadíval se na to. Náhle se chránič rozsvítil a začal blikat. "Pane!!" Zařval Frank. "Vydáváme signál a hodně daleko." Andreas, který zatím stál dál ode všeho dění, rychle přispěchal k plukovníkovi. Ten se tvářil úplně zmateně. "Dejte mi to honem" zařval André a vytrhl plukovníkovi blikající náramek z ruky. Začal se hrabat na povrchu, kde byla tlačítka. "Stále vysíláme" Křičí Frank. Ronald viděl, že jeho bratranec toho nejspíš moc nezmůže. Vyrazil mu předmět z ruky ten spadl na podlahu. Ron trochu odstoupil a namířil svojí P-90ku na chránič."Kryjte se!" Pronesl a vypálil salvu nábojů.
Frank:"Přestali jsme vysílat!" Všichni si zhluboka oddechli.
Plukovník přistoupil ke svému tradičnímu místu u okna a sledoval vše venku.
"Doufejme, že nepřátelé nezachytily ten signál" Říká.
Obraz venku se náhle změní. Na dohled od lodi se objeví 3 hyperprostorová okna z nichž vyletí tři lodě hruškovitého tvaru velké asi jako 2/3 Maii. Okamžitě po výskoku začínají střílet. Celá loď sebou cukla a odhodila plukovníka nejméně 4 metry daleko. Jak do lodi naráželi střeli protivníků pořád se otřásala. Ronald si rychle uvědomil situaci propletl se mezi jiskrami a spadlými dráty k velitelskému křeslu: "Přebírám velení, vy dva" Ukázal na dva vojáky u dveří, "Odneste plukovníka na ošetřovnu. A Franku rychle potřebujem štíty!!" Frank se vzpamatoval a okamžitě začal něco mačkat na klávesnici. "Máme je!" Otřesy přestali byly tlumeny štítem. "Byly jsme moc poškozeni dlouho je neudržíme." Obrací se na Rona Frank. "Máme asgardský paprsek?" "Ano, nabíjím pal!!" paprsek vyletěl z boku a trefil první nepřátelskou loď. "Jejich štíty kolísají." "Palte dál, palte dál!" Křičí Ronald. Tentokrát vyletěl z každého boku jeden. První prorazil štít a napáchal menší škody. Druhý narazil do lodi a způsobil ohromný výbuch. Další dva loď roztrhali na malé kousíčky. Frank hlásí: "Jedna loď zničena, pane.Ty dvě vstupují do hyperprostoru.Jsou pryč." Maia byla sama s troskami nad planetou. Major si otřel čelo, promnul oči a podepře si hlavu. Po chvíli říká: "Loď je poškozená.-------Přistaňte s tou plechovkou na planetě."
Po pár minutách se ocitli na přistávacím molu zdejší základny. Ronald vstal z kapitánského křesla vzal Andrease za rameno a vedl ho směrem z můstku. "Jdi do řídící místnosti základny a obnov všechny funkce já zatím zajdu za plukovníkem jak mu je" André přikývl "Jasně, jasně už pádim." A odběhl pryč.
Za chvíli na ošetřovně...
Všude leží zranění a pobíhají doktoři. Ronald uvidí plukovníka a u něj Clair. Dojde k onomu lůžku. "Jak mu je" Zeptá se a přitom hle na jeho tvář. "Má jen otřes mozku, žádná vnitřní zranění. Bude v pořádku. Teď mě omluvte majore mám tady hodně práce." Odpoví mu doktorka.
V tom ve vysílačce uslyší Andrease. "Hej, vim co se stalo, podle všeho sem přiletělo 5 lodí a začali přenášet lidi na jejich palubu. Zbytek co nepobrali. Pobily!" "Dík" Odpovídá do vysílačky. Sám pro sebe si říká: "Takže všichni nejsou mrtví. Musíme je zachránit!!"

PŘÍŠTĚ:
Plk. Eagl: "Naši lidé se nám vrátí"
André: "Asgardi se pokoušeli vybudovat vlastní systém bran."
Ronald: "Vemte si vše co máme deme si pro naše lidi!!"
André: "Podle toho co tu za poslední půlrok vyzkoumali, je ta rasa mocná.
Mají tisíce lodí a ovládají nejméně půlku galaxie!!"
Naposledy upravil SETHman dne 09.7.2010 07:55:36, celkově upraveno 9
2012- tik ťak, hodiny tikají.

Obrázek
UZNÁVÁM:
|SG-1||SGA||SGU||SGO||SGCA|
SG: Explorers má povídka
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=8547&p=303309#p303309

Příspěvek 07.7.2010 12:57:49
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak to jsi nás doslova zahltil informacemi :D

Příspěvek 07.7.2010 13:39:27
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mno...šup sem s prologem bo rovnou s prvním dílem..takhle ti o tvé povídce víc asi neřeknu..:) kromě toho že to má 16 dílů (podle délky řeknu jestli málo nebo moc)

Příspěvek 07.7.2010 13:47:35
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tendle díl je krátkej je jen na úvod ostatní budou o dost delší

Obrázek
UZNÁVÁM:

Příspěvek 07.7.2010 13:56:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No raději nechám vyjádření na někom jiném. Já už mám dneska na kontě dvě, teď si zamknu klávesnici do skříně...
Jinak co se obsahu týče, takové nějaké, nevím jaké. Ale to jsou všechny první díly, takže "go go power rangers" :D

Příspěvek 07.7.2010 14:33:17
Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno hodnocení už mám taky dneska plný kecky...ale potenciál to má...jen na to deš docela hrr...nová loď??? popsat vylepšení..:) kolonizace?? super popsat...xD ale jinak dobrý...a dej větší písmo z toho malýho mě boleli oči když sem to četl...envím proč ale zkus dat větší

Příspěvek 07.7.2010 14:51:30
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Gratuluji Ti. Tvoje povídka je věcí, která mě donutila se po několika měsících opět přihlásit. Sice jsem na ní nenarazil já, byl jsem na ní upozorněn, ale přesto.

Ted k hodnocení - předem upozorňuji, že gramatické chyby (kterých tam bylo dost nejen v i/y a čárkách, ale třeba i uvozovkách) nechávám stranou

Expedici velí Nataly Smitt ...... velitelem základny je Steaw River

Zajímavá neotřelá jména. Kromě jména River, které jsem nicméně jako příjmení neviděl, ale věřím, že by mohlo existovat, vidím takováto jména poprvé v životě. A nejen je – později ještě přibude Clair a další. - ale to nemyslím jako klad - příjmení si můžeš vymyslet téměř jakákoliv (v rozumné míře reálnosti samozřejmě), protože příjmení je na světě jednoduše mnoho, ale křestní jména by chtělo aspoň nějaká reálná .....kdyžtak mi to vyvrať, ale jména jako Nataly, Steaw si myslím, že jsou smyšlená

na nejnovější lodi třídy 304+.

Co máš proti číslu 305?

Vojenská základna Brown

Vojáci většinou používají řeckou alfabetu, ale budiž

"André si to ty?" Promluvil na muže Ronald.
Muž který zřejmě byl André se otočil a rozpřáhl ruce

Ta zřejmost je očividná i bez připomenutí, aneb já se tedy když na mě volají cizím jménem moc neotáčím

K bližšímu a rozsáhlejšímu hodnocení je zatím ten text příliš krátký. Jako většina prvních dílů je vesměs seznamovací a proto nemohu posoudit děj. Každopádně uvidíme jak se to vyvine...
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 07.7.2010 16:46:14
Airman
Airman

Odpovědět s citací

přijde mi zbytečný zakládat novou třídu jen kvůli tomu že ta loď nový kanóny a primárním zdrojem je ZMP jinak vypadá úplně stejně jako Daedalus či Apollo. Jo a neberte to zas tak vážně ten námět mě napad když sem hrál fotbal tak sem to ňáko rychle napsal a začal přemýšlet nad hlubším dějem a za ty chyby se omlouvám ale zrovna v češtině nevynikám a uvozovky a jejich pravidla jsem si tu trochu zjednodušil

Obrázek
UZNÁVÁM:

Příspěvek 07.7.2010 17:14:33
Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno...sme zvědavej jak chceš porazit tisíce lodí ale fandím ti..:) na díly nespěchej.:) pěkně pomaloučku ale dobrý potenciál to určitě má

Příspěvek 07.7.2010 18:12:55
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Zdravím,
první věc co ti vytknu...viděl jsem jak se to tady mění...nejdříve povídka a vše velké...potom jsi vše zmenšil a následně dal do citace....ale velikosti bys mohl krapet zvětšit, takto se to blbe čte... aha promiň vidím že jsi napravil... (tento příspěvek píšu už hooodně dlouho...nebyl jsem u pc)

čistě teoreticky..tu galaxii mají teoreticky prozkoumanou díky jádru od šedivců .)
jména, a podobně... k tomu se vyjadřovat nebudu
ale teď se připravuje vlna druhá, která má dorazit na nejnovější lodi třídy 304+.

no jak jsem pochopil tak nejde tedy o novou třídu lodí..tedy 305 a pdobně, ale jen "generaci"....už jsi slyšel o značce Mk.? tedy 304-Mk.II, nebo 304 druhé generace a podobně?...popřemýšlej o tom...304+ je kýč

u přímých řečí to víc čleň na odstavce..
." Plukovník se na něj zahledí "Astrofyzika tenhle? No dobrá věřím ti." Otočil se od nich a podíval se na piloty. "Tak pánové podsvětelné motory a dostaňte nás na orbitu.

jednou vyká jednou tyká... no myslím že bys měl zůstat u vykání...alespoň v téhle situaci...

O několik týdnů později

opět krapet TEORIE...teoreticky mají lepší pohony než mohli mít lid´=e v SG..teoreticky (fakt jsi to neurčil, jestli jo, nebo ne) mají přístup k té databázi, takže by to měli teoreticky po tolika letech zvládnout za pár hodin...max dní, ale to by byl asi už extrém...

zkus používat více entru...čleň to na odstavce a podnadpisy taky entruj
zamaskovaným jumperem na planetu." O několik minut později...

;)
Celá loď sebou cukla a odhodila plukovníka nejméně 4 metry daleko. Jak do lodi naráželi střeli protivníků pořád se otřásala

jsem dokonale zmaten...z textu vyplívá že je plukovník na planetě, zatím co tobě stačila jedna tečka aby byl na lodi, která je pod útokem...
protivníků pořád se otřásala. Ronald si rychle uvědomil situaci propletl se mezi jiskrami a

ani neví v jakém je plukovník stavu a hned přebírá velení..jako proč ne je to zapotřebí, ale dokud nemá jistotu že je plukovník nemehlo a neumí se postavit na nohy, tak je to nadbytečná věta (navíc v této situaci) prostě měl hned vydat rozkaz...velitel je prozatím mimo, tak co...
A Franku rychle potřebujem štíty!!" Frank se vzpamatoval a okamžitě začal něco mačkat na klávesnici. "Máme je!" Otřesy přestali byly tlumeny štítem.

:shock: super logika nádhera.... už to vidím v další akci... "pane, naše loď je pod útokem a hrozí nám zničení a bezprostřední smrt..mám aktivovat štíty?"
pecková posádka..za takovou bych dal život.... abych jí, ale neměl...

sakra chlape ten ENTR je v povídkách...v jejich čtivosti jako kouzelná hůlka...moc používáš je to špatné ale ne tak jako když nepoužíváš vůbec nebo málo..to je katastrofa...
vstupují do hyperprostoru.Jsou pryč." Maia byla sama s troskami nad planetou. Major si otřel čelo, promnul oči a podepře si hlavu. Po chvíli říká: "Loď je poškozená.-------Přistaňte s tou plechovkou na planetě."

óo ano zahnali jsem nepřátelskou rasu, která je pravděpodobně velmi agresivní jen díky tomu že jse jí překvapily a tak si sedneme na planetu..jen ať přiletí a natrhnou nám prdel... :yahoo:
Dojde k onomu lůžku. "Jak mu je" Zeptá se a přitom hle na jeho tvář. "Má j

... původně jsem si chtěl rýpnout, ale beru to jako "překlep"...prostě ti chybí dvě písmena... to se stává... .)
mno dobře víc komentovat nebudu...jen se to blbě čte...chce to více odstavců.... jo a moulo (myšleno v dobrém) když edituješ první post, tak se neukazuje že přibyl další díl..dávej aspoň další post jako upozornění nebo něco... jinak ti to za chvíli zapadne..stačí půl roku a je to na druhé straně...přes prázdniny to možná bude rychlejší, možná pomalejší....

btw: neber to jako útok..jen jako kritiku...snad si z ní něco odneseš ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 07.7.2010 20:22:52
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Osobne nebudem hodnotiť jednotiť jednotlivé časti príbehu, ale ako celok je to dosť chaotické a slabšie a to aj vrátane :hmmm: jednania :jako: profesionálnej :jako: posádky (je úplne jedno či civilnej, alebo vojenskej a tom v druhom prípade ju rovno postavím k múru).
Mať v posádke ľudí ktorý nevedia čo robiť a ako majú konať v určitých situáciách, to radšej ostanem na Zemi a budem si istý vlastným životom.
:scratchanym: Možno si chcel navodiť pocit napätia alebo stresu posádky, to neviem, ale nie takto. :scared:
Veľká škoda. Táto poviedka môže byť veľmi, veľmi dobrá. Je tam miesto na veľmi dobré rozvinutie deja.
Možno som sa prenáhlil v hodnotení, ale doteraz čo som čítal ma príliš nepresvedčilo. :sorry:
Naozaj budem veľmi rád ak som sa v príspevku zmýlil. :yes:
:write: :arrow: :bye:

Příspěvek 08.7.2010 07:59:39
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no asi se na to vybodnu bylo to jen takový chvilkový nadšení a sami vidíte že je to hůře propracované. takže konec

Obrázek
UZNÁVÁM:

Příspěvek 08.7.2010 09:21:45
Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bejt tebou tak skouším dál, najdi si někoho kdo ti pomůže a opravý chyby-jako mě.
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Příspěvek 08.7.2010 09:29:50
Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak se vzdávat :?: Styď se :!: Začátky nejsou jednoduché, ale to není důvod zkončit, stačí se řídit radami zkušenějších pisatelů a pisatelek tady na foru a ono to pujde. Začatek moji povidky nebyla taky žádná sláva, ale teď si myslim že jsem se zlepšil. Takže žádný fňukání že ti to nejde nebo že končíš a padej psát další díl :!:
Warning: My post´s can kill you!

Příspěvek 08.7.2010 10:20:45
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no, když ho do toho zase udete nutit, tak mu zrovna moc nepomůžete. Jen mu to znechutíte.
Obrázek

Další

Zpět na Mrtvé povídky