Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Vaše vysněná epizoda aneb povídky na přání (1.2.2009 NEW)

Vaše vysněná epizoda aneb povídky na přání (1.2.2009 NEW)

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak a je to tady. moje letos poslední překvapení pro čtenáře :)
Jedná se o povídky na přání (jak název napovídá :D)
na fóru si vždy vyberu námět.
prioritně zde
Nápady na epizody aneb jaká je vaše vysněná epizoda?
viewtopic.php?f=3&t=4573
nebo zde
Jaká mohla být 6. série SGA?
viewtopic.php?f=3&t=6778
ale taky i od tuď
Jak si představujete smrt Teyly
viewtopic.php?f=53&t=6149
vždy si někoho vyberu (podle námětu) a následně se sním spojím. a spolu dáme dohromady povídku (já píšu vy "kibicujete" :D
Vše bude ve stylu krátkých povídek, takže bych chtěl dodržet 4 max. 5 částí na povídku :wink:

napsáno je toto:
Poslední naděje (dokončeno), námět od Ice - akční drama
01 - zde
02 - zde
03 - zde

Tato povídka pochází z námětu, který napsal Ice
Poslední naděje – 01

Na Atlantis v řídící místnosti McKay se Zelenkou prováděli úplnou diagnostiku rozvodné sítě.
„Máš něco?“ zeptal se otráveně Rodney Zelenky. Zelenka ani nezvednul hlavu a naprosto rezignovaně zakroutil hlavou.
Sheppard se snažení vědců rozhodl osobně zkontrolovat a tak se vydal za nimi do kontrolní místnosti.
„Tak co, jak vám to jde?“ Zeptal se vědců hned jak dorazil.
Zelenka zvednul hlavu a chystal se mu odpovědět.
Světla ve městě zablikaly.
„Takže špatně.“ Odpověděl si John sám.
Zelenka ale místo toho, aby se dal zpátky do práce, tak se postavil a upřeně se koukal kamsi za McKaye. Ten si toho samozřejmě všimnul a okamžitě začal hledat, co českého vědce tak zaujalo.
Světla na Atlantis opět problikla a vtom to spatřil i Rodney.
Údaje na hlavní obrazové tabuli se v době přepětí změnily.
„Viděl jsi to taky?“ zeptal se ho Radek.
Mckay se na něj jen zmateně kouknul.
„Bylo to…“ ale než stačil domluvit, tak mu Zelenka odpověděl.
„Ano, Rodney.“
V tom okamžiku světla na Atlantis vypadla úplně a na tabuli se opět změnily údaje.
„Co se děje?“ zeptal se zmateně Sheppard a podle toho, jak to v kontrolní místnosti vypadalo, si stejnou otázku kladli i ostatní.
„Já nevím.“ Odpověděl téměř vyděšeně Rodney. Ale Zelenka nemeškal a už pobíhal po řídící místnosti.
„Můžeš mi říct, co děláš?“ Zeptal se ho Rodney a Zelenka mu odpověděl.
„Nahazuji zpátky naší rozvodnou síť.“
„Co?“ zeptal se nevěřícně Rodney. „vždyť ani nevíme, co se děje.“
Zelenka mu ale již neodpověděl a jen prohodil českou větičku.
„Ty možná ne.“ A nenechal se dál rušit
McKay prohodil o Zelenkovi taky hlášku.
„Asi se zbláznil, chudák.“ A začal se věnovat hlavní obrazovce a Shepparda si přestal všímat.
„Rodney, co to je?“
v tom se světla na Atlantis opět rozsvítila a obrazovka zůstala beze změn.
„Co jsi udělal?“ Zeptal se Zelenky Mckay.
Ta loď si od nás odebírala energii a jelikož…“
„Jaká loď?“ Zeptal se zmateně Sheppard.
„A jelikož jsme systém pomocného napájení měli deaktivovaný, tak jsi ho aktivoval...Geniální“ Dokončil za Radka Mckay.
Slovo geniální od McKaye Zelenku překvapilo, ale než stačil poděkovat, nebo jinak zareagovat, tak McKay pokračoval.
„Ale i nehorázně debilní, teď má ta loď neomezený přístup k našemu cennému ZPM.“
„Neboj Rodney. Na to jsem taky myslel, má jen tolik energie aby mohla vysílat“
„Aha.“ Odsekl Rodney a rychle se sklonil
„Tak řekne mi konečně někdo o jaké lodi se vy dva bavíte?!“ Zařval svou otázku Sheppard
„Dobrá otázka.“ To přišel generálmajor Dean Simon, současný velitel města Atlantis.
„Pane.“ pozdravil Sheppard svého velícího
„Pohov Shepparde. A vy, doktore, prosím odpovězte.“ McKay se nadechnul a dal se do své „řeči“
„Stejně jako před lety jsme zaznamenaly Antickou loď, ale na rozdíl od Aurory, tato loď si od nás odebírala energii, čímž přetěžovala naší rozvodnou síť.“
Simon jen zakýval hlavou a vystřelil další otázku.
„A to jste kvůli tomu museli dělat tolik rozruchu? Stačilo jen rovnou odpovědět na otázku.“
„Ano,“ odpověděl Rodney útočným tónem. „…ale není normální, aby nějaká loď sama od sebe začala brát energii, a už vůbec není normální, aby Antická válečná loď vystoupila z HP deset tisíc let potom, co Antici opustili Pegasus!“ ´Dokončil Rodney s nezměněným útočným tónem.
„Počkejte moment, chcete říct, že ta loď právě vystoupila z HP?“ zeptal se zmateně Simon.
„Velmi rád bych s vámi o tom diskutoval, ale nemám čas!“ obořil se McKay nečekaně na generála a začal zjišťovat souřadnice lodě.
Není divu, že velení generála nepřijal, zvlášť když ho hned první den odloučil od týmu a nebýt IOA a prezidenta, tak by nejspíš skončil na Atlantis jako Zelenka.

O několik minut později Rodney se Sheppardem a Rononem byli již na palubě Apolla.
Když Apollo vystoupilo z HP, tak plukovník Ellis nevěřícně vstal ze svého křesla a nechal vyvolat McKaye.
Spolu s McKayem přišel i Sheppard a Ronon.
Když dorazili na můstek, tak celá posádka nevěřícně zírala na loď
„To už jsme tady?“ zeptal se McKay Ellise, ale ten mu nedal žádnou konkrétní odpověď.
„Tohle doktore budete chtít vidět.“ A uhnul tak, aby McKay viděl průzorem na loď.
Rodneymu okamžitě poklesla brada. To, co viděl, bylo neskutečné.
Naskytl se mu pohled na loď fantastických rozměrů.
Trup lodě se dal rozdělit na dvě části.
První část byly motory, které byly neuvěřitelně velké a už na pohled velmi výkonné. Zadek lodě měl trojúhelníkový průřez, který se velmi pozvolna sbíhal a navazoval na střed lodě. Tato druhá část byla válcovitého tvaru a již na první pohled šla vidět její bohatá členitost.

McKay se ještě na můstku Apolla osobně ujal veškerého skenování lodě.
„Hh, zajímavé.“
„Co jsi našel?“ Zeptal se ho pohotově Sheppard.
„Je tam spousta rušení, ale i tak zaznamenávám mnoho upevňovacích mechanizmů.“
„Takže letadlová loď?“ vystřelil pohotově svou otázku Sheppard, aniž by se stačil zamyslet.
„NE…“ odpověděl mu zaraženě McKay „…Jak tě vůbec mohlo napadnout takové přirovnání?“
„Řekl jsi, že jsi našel upevňovací mechanizmy a vzhledem k tomu, jak je ta loď velká….“
„Ale Antici neměli letadla“ odseknul McKay dříve než Sheppard stačil domluvit.
„Tak měli třeba Puddle Jumpery, nebo něco podobného!“ odpověděl mu již podrážděně Sheppard.
„Pokud to něco bylo velké jako Aurora, tak máš pravdu.“ Nepřímo Rodney potvrdil myšlenku letadlové lodě.
„McKayi, chcete říct, že na tomhle parkovaly Antické Aurory?“ Zeptal se překvapeně přítomný Ellis.
„Ano, podle těchto údajů se na to vešlo až šest najednou.“
Na můstku bylo chvíli ticho, které rozseknul až Sheppard.
„Pojď se připravit na transport.“ Řekl směrem k Rodneymu a přitom ho plácl do ramene, ale McKay se ani nehnul.
„Nechceš počkat až zjistím, co způsobuje to rušení?“
Sheppard mu hned gestem ruky naznačil, že má pravdu a chystal se na odchod, ale můstek zalilo jasné světlo. Sheppard se ihned otočil k průzoru na můstku a hned vyzvídal, co se stalo.
„Na lodi došlo k explozi.“ Hlásil hned důstojník, který měl na starosti senzory.
Mckay neváhal a dál se šťoural ve skenování lodi a po chvíli začal podávat hlášení.
„Už vím, co způsobuje to rušení a mám dobrou a špatnou zprávu. Ta špatná je, že je to radiace v takovém množství, že ani naše ochranné obleky nebudou stačit. Dobrá, že jsem našel bezpečné místo s nulovou radiací.“
Sheppard neváhal a okamžitě vyběhl z můstku se připravit. McKay chvíli stál jak přibitý, ale po chvíli mu to došlo a vyběhl taky.

Za pár minut už byli s Rononem transportováni do bezpečné oblasti.
Nacházeli se v temné a tmavé místnosti, a tak byli donuceni svítit si baterkami. Všichni opatrně prozkoumávali každý metr tmavé místnosti.
„Jsme na můstku“ oznámil Ronon a nasměroval svou baterku na jednu z mnoha ovládacích konzolí.
McKay to vzal na vědomí a postupoval dál. Po chvíli došel ke křeslu a nakouknul do něj.
To, co tam spatřil, ho zaskočilo a vyděsilo, že okamžitě couvnul a přitom zakopnul o schůdek za ním. V nastalém pádu si neodpustil výkřik a nechtěně dokonce zmáčknul i spoušť své zbraně.
Ronon se Sheppardem se okamžitě přikrčili a otočili se ke směru palby, ale neviděli žádné světlo.
„McKayi!!“ zařval Sheppard v naději, že se ozve.
„jsem v pohodě.“ Ozval se Rodney a zvednul ruku tak, aby ho mohli najít, a druhou přitom hledal svou baterku, která se nejspíše pádem rozbila.
Ronon se jen pousmál a šel za jeho hlasem a zvednutou rukou.
„něco jsem našel“ oznámil přítomným, když se konečně postavil na nohy a ukázal jim mrtvolu na kapitánském křesle.

Sheppard se opřel o jednu z blízkých konzolí a chtěl přemýšlet, ale loď dotykem vycítila přítomnost jeho silného ATA genu a na můstku se rozsvítila veškerá světla.
Rodney se okamžitě vrhnul na nejbližší ovládací panel, jak to má ve zvyku, a Sheppard s Rononem našli další mrtvolu. Tentokrát po kapitánově pravici.
Sheppard se otočil na McKaye a zeptal se ho:
„Víš už něco o tomhle vraku?“
„Podle těchto údajů je to loď třídy Ultor se jménem Aragus a kapitán byl ve skutečnosti Antický Admirál, ale o něm zatím nemám nic.“
Sheppard to nekomentoval a dál prohledával můstek.
„Shepparde“ to se najednou ozval Ronon.
John se na něj otočil, ale Ronon stál nezvykle strnule a díval se něčím, co připomínalo boční průzor.
Když John došel blíž, tak nevěřil vlastním očím.
„Rodney? Neříkal jsi náhodou, že ta místnost, do které nás chceš transportovat je v přesným středu lodě?“
McKay se na něj jen nechápavě otočil a Sheppard mu to hned vysvětlil.
„Já jen, že se právě díváme z bočního průzoru na jednu zcela zdevastovanou Auroru, která je ukotvená na tomhle vraku.“
Mckay chtěl hned odpovědět, ale z lodního „rozhlasu“ se náhle ozval šum a několik výrazných zvukových poruch. To ho na chvíli zadrželo, ale nakonec odpověděl
„To, čím se díváte, je jen obrazovka, která má ten boční průzor nahrazovat a o té Auroře už taky vím. Byla uvězněna během nějaké bitvy a kvůli neustálé palbě Wraithů byl poškozen uvolňovací mechanizmus, takže tam zůstala napořád.“
„A kdy jsi nám to chtěl říct?“ Zeptal se Sheppard
„teď?!“ odpověděl pohotově Rodney a dál se věnoval konzolím na můstku.
Sheppard to opět přešel bez komentáře a díval se na obrazovku, kde byla vidět ona Aurora.
Loď třídy Aurora, která byla uvězněna na trupu téhle lodě, byla značně zdevastovaná. Vlastně spíš připomínala pravý ementál.
Sheppard si najednou něčeho všimnul na té obrazovce a ihned se jí dotknul.
„Au!“ zařval náhle Sheppard a rychle prstem ucuknul zpátky.
Ronon s Mckayem se na něj podívali, ale Sheppard je hned ujistil, že to byl nejspíše jen statický výboj.

Sheppard se rozhodl zkontrolovat McKaye a vydal se přes můstek za ním, ale cestou se mu podlomila kolena a samovolně zavřely oči. Během chvíle se ocitnul na zemi.
Ale jeho podvědomí dál stálo na nohou.
Byl uprostřed můstku, který byl plný Antiků.
Sheppard jednomu z nich zamával před očima, ale Antik si jej nevšimnul.

Korekci provedl Dark Angel za což mu děkuji
Naposledy upravil Dragon dne 07.2.2009 18:38:43, celkově upraveno 9
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Blackburn Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Napadlo mě tohle Rodney se Zelenkou budou soupeřit o nejlepšího vědce na Atlantis, zatímco vsichni fandí rodneymu to vyhraje zelenka. :D

Berte to s nadhledem :D
Gilbertsonův zákon: Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem.

Eureka SGA SG1 SGU

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

paráda....super....prostě parádní začátek, jsem zvědav jak se to dál vyvrbí :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Earman: To jsme dva :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

MarcoR Airman
Airman

Odpovědět s citací

Musím souhlasit. doufám Že ostatní pokračování bude stejně tak dobré ne-li lepší. :bravo:

Smarel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Skvělej začátek povídky pokračování bude určitě zítra viď :)
Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organizmů a jejich Rehabilitaci ve Společnosti. Má to jednu nevýhodu zkratka je KLITORIS.
Druhý technik Arnold Rimmer - IQ neznámé

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jsem rád že se námět i začátek povídky líbí. Moc na Dragona netlačte. Má toho dost a jsem rád že dokázal, alespoň první část uveřejnit do konce roku. Tímto mu veřejně děkuji :bravo:

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

tak já jsem velmi spokojenej že se vám to líbí a až se Ice připojí, tak bude taky určitě rád :)

Smarel:
je sice pravda že mám cca dvě stránky dalšího dílu, ale zítra to určitě nestíhám, ale jelikož silvestra už tradičně, jako každej roku budu trávit doma, tak určitě něco napíšu :)

Blackburn:
tvůj nápad beru do budoucnosti v potaz, ale všechny ostatní snažně moc prosím, aby své nápady psaly do výše zmiňovaného topicku, kde se v současnosti nenacházejí žádné spoilery a pochybuji že ještě nikdy budou :)
popřípadě to tam napiš i ty, a trochu se tam o tom rozepiš, ať v případě výběru (až dodělám tuto) mám alespoň nějakou představu :)

EDIT:
Ice byl rychlejší :)
a samozřejmě děkuji za veřejnou chválu a díky, které příjmám :) (jak jinak že :) )
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Málem bych zapomněl. Ještě mi je velkou ctí že si Dragon můj námět vybral jako první. :thumbsup:
Tak všem hezké počteníčko 8)

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No je to zajímavej nápad a dobrý začátek povídky... :)
O tomto nápadu už chvíli vím a osobně se mi zdál docela originální, no uvidíme co z toho vyleze... :wink:
K námětu: Nevím co od toho mám čekat, jestli remake dílu SGA Aurora nebo snad něco nového originálního (neříkám, že se mi díl Aurora nelíbil, cením ho u sebe docela vysoko :)) ?
Jinak ke konstruktivní kritice ohledně zpracování, jestli je zájem. Hodilo by se, aby si postavy vzájemně víc vysvětlovali co se děje a co se stalo, protože sem se v tom chvílema taky ztrácel, ne jen Generálmajor Simon... :wink: Ale to se dá i vystát, když má člověk trpělivost, ale rozhodně by to neuškodilo. Pak asi k dialogům už nic nemám, protože vím, že ty je zrovna moc nemusí a seš spíš přes nápady a akce... takže celkově dobrý (může bejt i lepší)... 8)
Na závěr sorry všem za ten sloh, ale řekl sem si, že by Dragona potěšilo víc než jen: "Skvělý jen tak dál, těším se na další díl!!! :D :D :D" i když nepochybuju, že to povzbudí, ale těžko si z toho třeba něco vezme nebo třeba nepozná, jestli jste to fakt četli... Nebo snad ne? :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

*Jack*:
No remake. Jak se to vezme.
Ano dalo by se to tak možná považovat, ale věř že tohle by mělo být úplně jiný něž najdeme loď-antiky a Wraitha-zničíme loď :), takže spíš něco originálnějšího (snad to tak tedy dopadne)

add vysvětlovat...
no jak jsi si sám odpověděl tak dialogi nejsou moje hobi a dávají mi na povídce nejvíce zabrat :scratchanym: ...
Ale to jak neodpověděli, tedy Rod a Zelenka Sheppovi, bylo naschvál :wink:
jinak pokud ses někde ztrácel, tak mi napiš sem, nebo do SZ v čem, a kde, abych věděl :)

jinak díky za kritiku máš naprostou pravdu
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Miss_Atlantis Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A nešlo by to stylem "já píšu a vy taky"? :-D Jenom se ptám, protože spoluautorství mě baví víc... takže lanařím všude... :oops: :write: Tyjo ale toto je fakt rafinovaný, to je způsob, jak se zabavit psaním, aniž by sis musel vymýšlet zápletku! Někdo má teda kuráž :lol: :lol: :lol: :wink:
Tok'ra: "Takže... proč jste tady? Proč jste sem přišli, přes celou galaxii?"
O'Neill: "Jenom tak! My to děláme pořád..."

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:smile: :lol:
tak když dojde i na tvůj nápad, tak by i to spolu-psaní bylo nejspíš možný, jen by se to muselo nějak rozvrhnout :)
ale to jak to mám momentálně s Ice/m k tomu nemá daleko, protože mě ještě před uveřejněním zasypal fůrou nápadů, které nemám ještě ani roztříděné :oops: :lol:

jinak u mě spíš platí to že vymýšlení mě baví víc než psaní, ale i tak mě to psaní baví :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Miss_Atlantis Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Když má tolik nápadů, tak proč si to rovnou nenapíše sám? :P No, nevadí, nebudu rejpat, protože do toho stejně nemám co kecat :-) Tak pěkné psaní přeju!
Tok'ra: "Takže... proč jste tady? Proč jste sem přišli, přes celou galaxii?"
O'Neill: "Jenom tak! My to děláme pořád..."

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nápady byly, jsou a snad i budou jenže to tak nějak neumím propoji aby to dávalo smysl. Ale každopádně už zkouším něco taky sepsat

Další

Zpět na Mrtvé povídky