Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Bod zvratu

Bod zvratu

Příspěvek 08.10.2006 14:31:34
Parapsycho Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Bod zvratu díl první

V galaxii zuřila strašná válka mezi spojenými silami lidi, Jaffů, Wraithů a Asgadů proti mocnému nepříteli ORI. Vše viselo na vlásku a přestože ORI byli velice silnými soupeři, měli své slabiny. Díky těmto slabinám aliance vyhrála kličové bitvy, ale konec se bližil velmi rychle pro aliaci. Ori poslali do mléčné dráhy další lodě, ale tentokrát to měl být rozhodující úder. Ale ještě byl čas. Čas odvrátit zkázu. Čas, jenž aliace potřebovala. Nyní se vrátíme do jednoho z mála světů, kde byli lidé svobodní. Země. Sídlo aliance. Na velitelství hvězdné brány četl Daniel knížku, kterou zdědil po své staré přítelkyni Catherine Langfordové. Tato knížka byla oproti ostatním velice zajímavá. Byla v antickém jazyce. Co víc, psalo se tam o sousední galaxii, kde lidé dokazali lidé pomocí jakési síly zvratit průběh bitev. Kde i sebemenší flotila dokázala porazit mnohonásobně větší flotilu. Daniel neváhal a rychle běžel do zasedačky, kde zrovna probíhalo zasedání aliance. Zástupci Wraithů, Jaffů a Asgardů zde projednávali poslední obranu proti ORI.
„Zástupci aliance navrhuji seskupit všechny lodě v naší galaxii na orbitu naší planety a čekat až ORI dorazí.“ Řekl prezident spojených Národů Země.
„Se vší úctou pane Prezidente“ Řekl vrchní velitel asgardské flotily Thor. „Nemůžeme poslat všechny lodě do prohrané bitvy.“
„Souhlasím“ řekla Wraithská královna.
„Tohle bude naše jediná šance ukázat ORI že budeme bojovat do posledního dechu“ Řekl trošku vyšším tónem prezident.
„Souhlasím s vámi, ale naše flotily utrpěly těžké ztráty. Máme jen půlku toho co jsme měli na začátku. A to zde měli ORI jen 50 lodí. Jak máme bojovat, když jich bude víc.“ Řekl jaffský vůdce. Když v tom přiběhl Daniel a řekl.
„Pane prezidente, vážení zástupci ,možná vím jak ORI porazit“. Všichni v sále ztichli.
„A jak ?“ Zeptala se královna Wraithů. Daniel rázně odpověděl.
„Jak víte, Antici odešli z naší galaxie před dávnými časy do galaxie Pegasus. Ale jedna skupina Antik narazila na společenství, které bylo na stejné technické úrovni, ba co víc, dokázali splynout s vesmírem. To jim dávalo neuvěřitelnou sílu. A právě jedna z jejich dovedností byla bojová meditace.“ Dořekl Daniel a hned ho přerušil Thor.
„Doktore Jacksone, můžete nám prozradit co je bitevní meditace?“ zeptal se zvědavě Thor.
„Samozřejmě Thore.“ Odpověděl slušně Daniel a pokračoval ve výkladu.
„Jak jsem řekl, tito lidé dokázali splynout s vesmírem, tak dokázali mnohé věci. Mnohem víc než Prior od ORI. A bitevní meditace dokázala celé armádě dát chuť do boje, ale nejen to. Vojáci dokázali předvídat manévry nepřátel a mnoho dalších věcí, ale hlavně to dokázalo ovlivnit i nepřátelskou stranu, která dělala fatální chyby ve své taktice. Ztratili vůli bojovat a další věci. A myslím, že by nám tato vlastnost velmi pomohla.“ Dořekl Daniel
V tom řekla královna Wraithů „ A vy víte Danieli Jacksone, kde se tito lidé nacházejí?“
„V tom je ten problém Podle výpočtů, které mi udělala Sam, je tato vzdálená naší nejrychlejší lodí 2 týdny od Země.“ Řekl Daniel. „To je dlouhá doba, pane Jacksone“ řekl slabě prezident. „Nemůžeme postrádat ani jednu loď.“
„Vím pane prezidente, ale také víme jak dobu zkrátit o třičtvrtě.“ Odpověděl Daniel.
„Jak?“ Tázal se prezident. „Máme ZPM, tím by nám cesta vyšla jen na necelých 10 dní tam i zpátky.
„Vy chcete vzít naše ZPM a vypotřebovat ho pro zcela možná zbytečnou cestu? Jste si vědom, že by možná díky ZPM bychom měli větší šanci na úspěch? Chcete všechno riskovat kvůli jedné misi?."
Tázal se zcela jasně prezident.
„Ano pane prezidente." Opověděl velmi hrdě Daniel.
„Dobře máte ode mě povolení. Můžete vzít naši novou loď a také ZPM. Pokud to schvalí zástupci aliance.“ Řekl prezident a odpověď byla velmi rychlá. Všichni kývli na souhlas mise.

Pokračování příště. (teda pokud chcete)
:D

Příspěvek 08.10.2006 14:46:47
Aiden_Ford Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrý teď jsem to dočetl a myslím že pokračování by bylo dobré
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.png]images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gif]images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gifhttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpg]images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpghttp://[/img][img]images/broken_link.gif[/img]

Příspěvek 08.10.2006 14:49:20
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak za prvé: Přečti si pravidla:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=2821

Pak, když se jimi budeš obtěžovat, udělej, co v nich stojí.
Dej to do citace, oprav ty strašné chyby a udělej to přehlednější. Oddělování odstavců je taky dobrý vynález.

Pokud to nedodržíš, smažu to
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.10.2006 15:00:07
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pokračuj není to špatné, ale fakt oprav ty chyby trochu se s tím pobav :roll:

Příspěvek 08.10.2006 16:03:26
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No...chtělo by to pár korektur, jak již řekli předchozí. Ale námět je zajímavý. Jsem zvědavá, jak to vyhrotíš.
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 09.10.2006 06:56:32
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moc se omlouvam ale pisu na toto forum poprvy. budu se snazit aby se to neopakovalo :(

Příspěvek 09.10.2006 07:41:51

Odpovědět s citací

JO a pravopisné chyby za ty se omlouvám též ale 4 z českého jazyka není nejlepší vizitka:)

No tak tím bych se moc nechlubil :oops:

Jinak celkem zajímavé, ale ta bojová meditace mi připomíná schopnost Bastily z Knights of the Old Republic , která taky dokázala zvrátit výsledek bitvy.
ARS OBLIVIONALIS

Síla našeho přesvědčení není důkazem jeho správnosti.

In omnibus requiem quaesivi, et nusquam inveni nisi in angulo cum libro.

Příspěvek 09.10.2006 08:19:21
Airman
Airman

Odpovědět s citací

TofuToNikuDonburi píše:
JO a pravopisné chyby za ty se omlouvám též ale 4 z českého jazyka není nejlepší vizitka:)

No tak tím bych se moc nechlubil :oops:

Jinak celkem zajímavé, ale ta bojová meditace mi připomíná schopnost Bastily z Knights of the Old Republic , která taky dokázala zvrátit výsledek bitvy.

Ja vím :( Ale budu se snažit

Příspěvek 09.10.2006 09:51:42
Kalen Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Čtu si většinu povídek, co tady na fóru lidé zveřejní, ale tvoje dílo bohužel patří mezi tu nevětšinu... kvůli těm chybám, protože to číst, přemýšlet nad obsahem a zároveň nad tím, jak mělo asi každé druhé slovo vypadat se mi opravdu nechce. Vždyť stačí udělat ctrl+c ctrl+v do MS Wordu nebo podobného textového editoru a věnovat tomu 5 minut a hned by to bylo lepší.
[img][http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.png]http://img227.imageshack.us/img227/8425/writertd1.pnghttp://[/img]
[img][http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpg]http://img161.imageshack.us/img161/6084/32268991rd2.jpghttp://[/img]

Příspěvek 09.10.2006 12:00:14
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak jsem ti to opravila, ale upřímně, ani já jsem nebyla schopná to celé opravit kvůli množství chyb.
Slohové chyby nechám na tobě, i když jsem ti někde prohodila slova, aby věty vůbec dávaly smysl.
Propříště tě prosím, abys povídku poslal dřív než ji zveřejníš, aby ses tomuhle vyhnul.
A taky si přečti pravidla, kde je to přesné napsáno.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.10.2006 12:50:55
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pokračování
Moc se omlouvám za předchozí dílo všem. Teprve se učím psát povídky, ale jsem velmi rád že jste řekli že jsou tam chyby. Příště budu opartnější. Dále bych chtěl poděkovat Klenotce že mi opravila jak první tak druhej díl. A pokud tam budou nesrovnalosti piště prosím hned zlobit se nebudu a naopak budu velice rád.

Bod zvratu díl druhý (Cesta do neznáma)

„Ahoj. Už máš sbaleno?“ Ptala se Sam a vešla do Danielova pokoje.
Viděla, jak Daniel balí své věci.
„Jo ahoj. Ještě ne. Nevíš jestli letí Teal'C a Mitchell?“ Zeptal se Daniel.
„Ne neletí. Mitchell byl převelen do velitelské letky a Teal´C se taky připojil k letce.“
„Aha a Vala?“
„Už má sbaleno. Jo mimochodem, letí s námi ještě někdo.“ Řekla velmi jemně Sam.
„Kdo?“ Tázal se Daniel a na chvilku otočil hlavu Sam.
„Doktorka Elizabeth Weir.“ řekla nadšeně Sam.
„Wow…..To je skvělé.“ řekl s údivem Daniel.
„Danieli, musím jít. Setkáme se nahoře.“ Řekla Sam a odešla.
Daniel se mezitím vrátil k balení věcí, ale měl zvláštní pocit. Zvláštní pocit, který v životě neměl. Nevěděl, co ho čeká. Úplně nová galaxie. A co najdou. A hlavně co je čeká. Mezitím Daniel sbalil poslední věci. Dal si svůj batoh na záda a vyrazil rovnou k výtahu.
Na povrchu mezitím stáli Sam, doktorka Elizabeth Weir , Vala a Ronon. A netrpělivě čekali až dorazí Daniel. Vala se samozřejmě snažila promluvit s Rononem, ale odpovědí jí byl jen jeho zlý pohled. Doktorka se snažila Valu trochu uklidnit. Když už Vala konečně ztichla, doktorka si myslela že ji uklidnila. Ve skutečnosti ji uklidnil příchod Daniela.
„Doktore Jacksone. Jak koukám, už můžeme vyrazit.“ Uvítala ho příjemně Elizabeth.
„Ano můžeme.“ Odpověděl Daniel. ale zarazil ho pohled na Ronona.
„Ehm, můžu se zeptat kdo je on?“ Zeptal se Elizabeth.
„O pardon, zapomněla jsem vám představit Ronona. Plukovník Sheppard ho sem poslal, aby se podíval na Zem a samozřejmě, abychom měli doprovod.“ Odpověděla Elizabeth.
„Aha myslím, že můžeme vyrazit..“ Řekl nadšeně Daniel. Společně nasedli do auta a vyrazili k letišti.
Cesta se zdála být nekonečná. A hlavně otravná. Daniel se snažil číst knížku, ale Vala ho neustále vyrušovala. Elizabeth a Sam si povídaly o možnostech, co je může potkat v nové galaxii a Ronon jen zíral neustále na Valu a duchu si říkal, jestli ji nemá omráčit.
„Valo, prosím tě. Můžeš být zticha aspoň na chvilku?“ Řekl velmi silným hlasem Daniel.
„ Ale Danieli, tuhle knížku už jsi četl.“ Řekla Vala.
„A navíc j…“ Než stihla Vala doříct větu tak jí Ronon dal ruku přes pusu a řekl:
„Pšššš.“ Vala razně pochopila a snažila se spát. Ronon se zdál být velice spokojený a koukal na krajinu kolem sebe. A všimli si v dáli vesmírného přístavu. Vesmírné přístavy sloužily k překládání věcí mezi Zemí a orbitem. Kde čekali mateřské, obchodní nebo diplomatické lodě. Dále zde byl hangár pro X-302 a plošina pro X-303. Ale Ronona zaujala jedna loď. X-308. Poslední tip bojového lidského křižníku. Dost se podobal X-303, ale byl mnohonásobně větší. A výzbroj byla téže na lepší úrovni. Tato loď byla stejně velká jako mateřská loď Wraithů. Bohužel, loď neměla zbraně proti rychle se pohybujícím objektům jako stíhačky. K tomu ji sloužil jako doprovod tři X-303. Navíc jako doprovod mohla jak X-308 a i X-303 mít na palubě stíhačky.
„Jsme tu.“ Řekl řidič a zastavil těsně u X-308. Všichni společně vystoupili a čekalo je velké překvapení. Daniel a Sam byli překvapeni nejvíc, když viděli kapitána lodi. Muž s veselou tváří. A již vrásky na čele. Kapitánem byl Jack O'Neill.
„Ahoj lidi. Vítejte na palubě Freedom Messangeru. Jaká byla cesta?“ Řekl velmi přátelsky a nadšeně O'neill .
„Nudná Jacku. Velmi nudná.“ Odpověděl Daniel.
„Pane. Blahopřeji k povýšení.“ Řekla Sam.
„Ale Carterová, kolikrát vám mám říkat abyste mi říkala Jack“ Řekl O'neill.
„O promiňte pane ehm Jacku.“ Řekla velmi zmateně Carterová.
„Generále O'Neille, nechci vás vyrušovat, ale čeká nás dlouhá cesta. Můžeme vyrazit?“ zeptala se doktorka Elizabeth Weir.
„O pardon.“ Řekl Jack a stiskl tlačítko na vysílačce „Můstku tady kapitán, přeneste nás prosím na palubu.“
Jen co O'Neill dořekl větu, všichni se transportovali na palubu.
„Majore, jsme tady všichni. Vyrážíme.“ Řekl Jack a pokračoval „No tak jsme na cestě. Kajuty máte kousek odtud.“ Řekl Jack. A zavolal k sobě jednoho vojáka.
„Desátníku, prosím vás abyste dovedl hosty do jejich pokojů.“
„Ano Pane“ Odpověděl hrdě desátník. „Prosím za mnou.“
Desátník vedl skupinku po lodi a zároveň se snažil vysvětlit kde co najdou. Mezitím už byla loď na orbitě a Generál O'Neill žádal letovou kontrolu k opuštění orbitu. „Freedom Messangere, můžete pokračovat. A máme tu pro vás zprávu od prezidenta.“
„Co v ní je letová kontrolo?“ ptal se zvědavě O'Neill.
„Hodně štěstí a Bůh s vámi“. Ozvalo se z reproduktoru.
„Dobře, děkujeme.“ Řekl nadšeně O'Neill. A vydal svůj poslední rozkaz na orbitě.
„Zde je kapitán. Vstupujeme do hyper prostoru. Všichni na svá místa.“ Řekl O'Neill posádce.
„Majore, zadejte kurs.“ Řekl O'Neill. A loď nabrala rychlost a otevřela hyper prostorové okno.

Po pětii dnech

„Zde je kapitán. Za pár minut vystoupíme z hyper prostoru.“ Řekl O'Neill. Celá posádka se radši připravila do bojových pozic. Piloti byli připraveni ke startu. Po pár minutách loď vystoupila z hyper prostoru a byla v nové galaxii.

Pokračování příště.
Naposledy upravil Parapsycho dne 09.10.2006 14:57:20, celkově upraveno 1

Příspěvek 09.10.2006 13:03:29
Alda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jen tak dal!!! uz se tesim na dalsi dil
Aurum potestas est.
--------------------------------------------------------------------------
Optimista se uci anglicky,pesimista se uci rusky a realista se uci strilet.
--------------------------------------------------------------------------
Dulce et decorum est pro patria mori.

Příspěvek 09.10.2006 13:35:36
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

piš piš už se těším na pokračování :lol:

Příspěvek 09.10.2006 13:39:47
McBeck.C Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Moc se mi to líbí. Jen jsem tam našla pár nepřesností...doufám, že mě někdo neukamenuje, že když čtu, tak si všímám detailů... :oops:

„Máme ZPM, tím by nám cesta vyšla jen na necelých 10 dní tam i zpátky."....
„Dobře máte ode mě povolení. Můžete vzít naši novou loď a také ZPM.

Po deseti dnech

„Zde je kapitán. Za pár minut vystoupíme z hyper prostoru.“ Řekl O'Neill.

Nejsem sice matematik, ale podle mých výpočtů by za 10 dní měli být již zpátky. Teda podle toho, co jsi napsal v 1. díle. :wink:
Doufám, že chyba není na mém přijímači... :D :wink:
Veliká věc na zemi a ve věčnosti je MUŽ, ale každá částečka velikosti muže pochází od ŽENY.

"Ty vole, ty vůbec neumíš ženské kroky!"

Příspěvek 09.10.2006 15:58:26
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslím, že ne, nedává to smysl.

Další

Zpět na Mrtvé povídky