Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG - Technology - vyšel 15.díl

SG - Technology - vyšel 15.díl

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

[img][images/thumbs/Sirius_sgtech.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sgtech.png[/img]

SG - Technology 1.díl (moje první povídka, už pár let stará)

Jednací sál Sboru náčelníků [SN]
15.ledna 2001 14:00

Bod:
1) vyhodnocení získaných technologií SG
2) ukončení programu SG
3) zveřejnění programu SG OSN a NATO

Předseda SN gen. Conor
k bodu 1)
Technologie získané SG se ukázaly jako nedostatečné ve zbrojním průmyslu. Za poslední rok nebyla získaná žádná cenná technologie, která by pomohla v boji proti Goauldům a jiným nepřátelům. Z tohoto důvodu se bude hlasovat o skončení programu SG ( bod 2. ) a o jejím zveřejnění OSN a NATO ( bod 3. )
Dodatek k hlasování: Byla uzavřena smlouva s Goauldy o ochraně planety Země. Uzavřením jsme zajistily ochranu naší planety samotnými Goauldy a Asgardy.

Důvody k hlasování:
a) Smlouva o ochraně planety.
b) Velká možnost napadení planety přes bránu neznámými rasami.
c) Možnost zavlečení smrtelných chorob.

Navrhuji hlasovat o všech bodech jednání.

Místopředseda SN plkv. Right:
Souhlasím o hlasování k bodu 1. a 2. , ale zveřejnění SG je s politického hlediska nepřípustné, s tím souhlasí i prezident a proto je bod 3. vyškrtnut s hlasování.

Člen SN mjr. Stone:
Navrhuji pokračovat v programu SG, protože je to nejdůležitější program v dějinách země. A osobně si myslím, po důkladném prostudování hlášení SG, že smlouva nás neochrání pokud nějaký Goauld získá moc nad ostatními vládci goualdího sytému. Z tohoto důvodu si myslím, že nesmíme uzavřít program SG.

Předseda SN:
Dodatek k proslovu mjr. Stone:
Tato možnost vlády jediného Goaulda bude projednána. Kontaktujeme Tok´ry a zeptáme se jich, jak je tato možnost pravděpodobná. Z tohoto důvodu se schůze odkládá na zítřek 15:00

Jednací síň SGC
15.ledna 2001 19:00
Gen. Hammond, mjr. Carterová a místopředseda SN plkv. Right

Plkv.Right:Gen. Hammonde SN potřebuje kontaktovat Tok´ry. A zeptat se jich a možnost vlády jediného Goaulda, který by mohl ohrozit Zemi.
Gen.Hammond: Kontaktovat Tok´ry není problém. Zavoláme je ještě dnes.
Mjr.Carterová: Plkv. Righte proč SN, tak najednou potřebuje vědět tuto informaci ?
Plkv.Right: SN uvažuje o zrušení programu SG. Je tu hned několik důvodů jako je Smlouva o ochraně planety, velká rizika ohledně napadení jiných neznámých ras a výskyt smrtelných nemocí.
Mjr.Carterová: Cože ?!? To nesmíte dovolit. Tento program je nejdůležitější na této planetě.
Plkv.Right: Je mi líto, ale zítra se hlasuje o tomto programu. Teď prosím kontaktujte Tok´ry.

Prostor brány. Příchod Jacoba/Selmak
15.ledna 2001 19:30
Jacob/Selmak, gen Hammond, mjr. Carterová

Jacob/S: Zdravím Georgi. Rád tě vidím.
Mjr. Carterová: Ahoj tati. Ráda tě vidím.
Gen.Hammond: Taky tě rád vidím Jacobe. Jak se máš ?
Jacob/S: Nic nového se neděje ani goauldi nic nepodnikají, zřejmě ze strachu z Apophise.
gen.Hammod: Máme tu problém, pojď do jednací místnosti všechno ti vysvětlím.

Jednací síň SGC
15.ledna 2001 19:35
Jacob/Selmak, gen Hammond, mjr. Carterová, plkv. Right

Jacob/S: Tak co máte za problém Georgi ?
Gen. Hammond: SN chce uzavřít program SG.
- Jacobovi probleskli oči
J/Selmak: Proč to chtějí udělat ? Tento program je pro vás velmi důležitý i pro nás.
Mjr. Carterová: Je to tak Selmak. SN chce uzavřít bránu. Víc vám řekne plkv. Right.
- plkv. Right Jacobovi a Selmak vše vysvětlil.
Jacob/S: To je nepřípustné. Kde je O´Neill, Teal'c a Daniel ?
Mjr. Carterová: Já vím tati a proto musíme udělat vše proti tomu. Oni jsou mimo Zemi na misi s SG-8.
Plkv. Right: gen. Jacobe jaká je možnost, že se Apophis ovládne vládce soustavy ?
J/Selmak: tato možnost je málo pravděpodobná, protože vládci o Sókarově síle nevěděli, ale o Apophisově vědí, proto jsou na to připravení a jsou ochotni se proti němu i spojit. Apophis má teď malou možnost na zničení vládců.
Plkv Right: Děkuji za informaci Selmak nyní se s vámi rozloučím a půjdu to oznámit předsedovy SN.
- Plkv. Right odešel
Mjr. Carterová: Nevypadá to dobře, musíme něco udělat.
Gen. Hammond: Zavolám prezidentovy.
- Gen. Hammod odešel.
- Mjr. Carterová a Jacob dál probírají své rodinné záležitosti.

Kancelář gen. Hammonda SGC
15.ledna 2001 20:00
Gen. Hammond, prezident USA

Gen. Hammond: Pane prezidente zdravím vás, ale je to za špatných okolností protože…..
- Ani nedořekl a prezident ho přerušil.
Prezident USA: Vím proč voláte, ale musím vám oznámit, že vše sem přenechal SN, je mi líto.
Gen. Hammond: Ale pane prezidente to ……
- prezident zavěsil
- přišla mjr. Carterová
Mjr.Carterová: Tak jak to dopadlo generále ?
Gen. Hammond: Špatně majore, prezident nechal vše na SN, musíme počkat, jak dopadne zítřejší schůze.
Mjr.Carterová: Nesmíme dovolit, aby zavřely bránu.
Gen. Hammond: Já vím. Půjdu zítra na schůzi SN a pokusím se je přesvědčit.

Jednací síň SN
16.ledna 2001 15:00
Gen. Hammond, předseda SN gen. Conor, místopředseda SN plkv. Right, mjr. Stone a členové SN

Předseda SN gen. Conor:
Dnes budeme hlasovat o konci programu SG. Problém, že by jeden Goauld získal nadvládu nad ostatními byl shledán neuskutečnitelným po poradě s Tok´ry. Proto navrhuji hlasovat.

Gen. Hammond: Promiňte, ale nemůžete ukončit program SG, je to nejdůležitější program na Zemi.
Mjr. Stone: Souhlasím s generálem Hammondem, tento program má pro Zemi obrovský význam.
Plkv. Right: generále co můžete uvést za příklady co přináší SG ?
Gen. Hammond: Po otevření brány, jsme získali nové informace o vesmíru, o historii naší planety, máme diplomatické vztahy s mnoha rasami, některým jsme velmi pomohli, také jsme získali nové přírodní léky, několik nových prvků do periodické tabulky, především naqudah a jiné výhody.
Gen. Conor: Uznávám, že naqudah je cenný, což jsou i spojenci, ale kolik našich spojenců je technicky vyspělých pro boj s Goauldy a jsou ochotni se o techniku podělit ? Povězte mi to gen. Hammonde.
Gen. Hammond: Uznávám, že rasy vyspělé na boj pro ti goauldům, známe jen tři, což jsou Toláni, Asgardi a Noxové, ale zase jsou o hodně vyspělejší než Goauldi.
Gen. Conor: To je sice pěkné, že jsou vyspělejší než Goauldi, ale jsou ochotni se podělit o své technologie ?
Gen. Hammod: To bohužel nejsou ale…..
- gen. Hammond ani nedořekl a gen. Conor už mluvil
Gen. Conor: Tak vidíte gen. Hammonde, nejsou ochotni se podělit. Když nás teď chrání smlouva o ochraně planety budeme hlasovat o ukončení programu SG.
- gen. Hammond odešel čekat na výsledky hlasování
Gen. Conor: Budeme hlasovat. Přítomno je 23 členů. Máte 20 minut na rozmyšlenou pak se sečtou hlasy a bude rozhodnuto o existenci SGC.
- po dvaceti minutách

Hlasy byli sečteny pro uzavření programu je 16 členů SN z 23 členů.

Dne 16.ledna 2001 16:00 prohlašuji program SG uzavřený. Obě dvě brány budou zapečetěny, zality do betonu a zakopány v oblasti 51. Konec schůze.

Konec 1.dílu

Edit ///:Povídky do citace.
Forďa
Naposledy upravil Sirius dne 12.10.2006 14:57:33, celkově upraveno 2
Za blbost se platí.

Příspěvek 05.3.2006 22:26:28
Jamesonkkk Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

To né to je moc pesimistický. Navíc by to byla hrozná škoda, bo bychom se nemohli koukat na SGA :wink:
So say we all.
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/jameson.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/jameson.pnghttp://[/img]

Příspěvek 05.3.2006 22:27:33
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Jamesonkkk píše:
To né to je moc pesimistický. Navíc by to byla hrozná škoda, bo bychom se nemohli koukat na SGA :wink:

Má pokračování, samozřejmě, že to takhle blbě nekončí.
Za blbost se platí.

Příspěvek 05.3.2006 22:28:13
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Tak na co čekáš? Sem s ním :lol:
So say we all.
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/jameson.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/jameson.pnghttp://[/img]

Příspěvek 05.3.2006 22:29:12
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Jamesonkkk píše:
Tak na co čekáš? Sem s ním :lol:

To už jsi to přečetl ??
Za blbost se platí.

Příspěvek 05.3.2006 22:32:10
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Myslíš ten první díl? No jistěže, jinak bych nepsal, že chci další :lol:
So say we all.

Příspěvek 05.3.2006 22:33:41
Technical Sergeant
Technical Sergeant

SG - Technology 2.díl

Jednací síň SGC
16.ledna 2001 20:00
- Po návratu SG-8
- Jacob/Selmak se vrátil na základnu Tok´rů
Gen. Hammond, tým SG-1

Gen. Hammond: Jacku, Teal´cu, Samantho a Danieli mám pro vás špatnou zprávu program SG byl dnes s okamžitou platností ukončen. Je mi líto, ale už to nejde zvrátit toto rozhodnutí je konečné.
Plkv. O´Neill: Cože ?!?
Dr. Jackson: To nemůžou. Vždyť to je jediná naděje pro porážku goauldů a osvobození mnoha světů.
Gen. Hammond: S okamžitou platností rozpouštím všechny SG týmy. Zabalte si všechny věci a připravte se na opuštění tohoto zařízení. Brány budou zakopány. Teal´cku máte povoleno vrátit se na Chulak. Konec schůze.

Šatna v SGC
16.ledna 2001 20:30
Tým SG-1, dr. Fraiserová

Plkv. O´Neill: Teal´cu já s tebou půjdu na Chulak, kdybych tady zůstal šel bych do důchodu a to ještě neplánuji.
Dr. Jackson: Já tu nikoho nemám mimo Zemi mám víc přátel, půjdu s vámi. Chci porážku Goauldů.
Teal´c: A co vy Samantho ? Půjdete s námi ?
Mjr. Carterová: Já nevím. Natrvalo opustit Zemi ? To asi nebude pro mě. Musím si to promyslet, ale venku je zase můj otec. Dejte mi čas.
- Mjr. Carterová odešla
Dr. Fraiserová: Jestli opustíte Zemi bude potřebovat velké množství různých zásob. Kde to seženete ?
Plkv. O´Neill: Janet jsem si jist. Že gen. Hammond nám dá zásoby. Jak vojenské tak i lékařské. Nemějte strach.
Dr. Fraiserová: Práce doktorky u SGC bylo to nejzajímavější co jsem za svůj život zažila. Přinesli jste mnoho léků. Já chci jít s vámi…..
- Dr. Fraiserová nedořekla a Plkv. O´Neill ji skočil do řeči
Plkv. O´Neill: To nepůjde Janet, je to velké nebezpečí. Je tu i možnost, že se na Zemi nikdy nevrátíme. A vy tu máte slibnou doktorskou kariéru.
Dr. Fraiserová: Nepřemluvíte mě Jacku, půjdu s vámi ať se vám to líbí nebo ne. Venku je mnoho neznámých nemocí a také léků. Budete mě potřebovat, jdu s vámi. Je to moje práce.
Teal´c: Jacku i když zde budou brány zapečetěny, tak se na Zem můžeme vrátit lodí pomocí Jacoba.
Plkv. O´Neill: Dobře Janet. Vidím, že vás nepřesvědčím. Počkáme na rozhodnutí Samanthy.
- Mjr. Carterová přišla
Dr. Jackson: Tak jak si se rozhodla Sam ?
Mjr. Carterová: Já nemůžu opustit Zemi. Je mi líto.
Plkv. O´Neill: Dobře Sam. Jdu za gen. Hammondem. Sdělit mu naše rozhodnutí.

Kancelář gen. Hammonda
16.ledna 2001 21:00
Plkv. O´Neill, gen. Hammond

Gen. Hammond: Co potřebujete Jacku ?
Plkv. O´Neill: Musím vám oznámit pane. Že Já, Daniel Jackson a Dr. Fraiserová odcházíme s Teal´ckem odcházíme na Chulak.
Gen. Hammond: Jste si jist Jacku ? Možná že vás chápu, ale co Dr. Fraiserová a Samantha ?
Plkv. O´Neill: Janet chce poznat nové nemoci, léky a chce nám pomáhat. Nepřesvědčil jsem ji, aby zůstala. Sam chce zůstat. Ještě jsem vás chtěl požádat o nějaké zásoby.
Gen. Hammond: Jsou tu nějaké záložní zásoby. Dám vám je všechny, snad na to nikdo nepřijde a co se týče lékařských přístrojů ty pomohu Dr. Fraiserové sehnat. Promyslete si to ještě Jacku.
Plkv. O´Neill: Už jsme se rozhodli, zítra ve 12:00 odcházíme. Děkuji za zásoby. Potřeboval bych se spojit s Bra´tackem. Je to možné ?
Gen. Hammond: Brána vám je k dispozici, kontaktujte Bra´tacka

Jednací síň SGC
17.ledna 2001 11:00
Gen. Hammond, plkv. O´Neill, Teal´c, Dr. Jackson, Dr. Fraiserová

Gen. Hammond: Vaše zásoby jsou připraveny u brány. Jste si jisti odchodem ?
Plkv. O´Neill: Ano
Dr. Fraiserová: Ano
Dr. Jackson: Ano
Teal´c: Ano
Gen. Hammond: Dobře tady je seznam zásob, které jsem mohl poskytnou z našich nouzových skladů a které jsem zajistil s Dr. Fraiserovou.
Plkv. O´Neill: Děkuji pane za zásoby, budeme s ni my šetřit.
Gen. Hammond: To doufám Jacku, ale mám pro vás něco speciálního. Kontaktoval jsem své dobře postavené známé a získal jsem pro vás jednu instalační sadu IRIS + 20 nastavytelnývch vysílačů kódu.
Plkv. O´Neill: Jak jste to dokázal generále ? To se bude náramně hodit.
Gen. Hammond: Šlo to sehnat těžce. Hlavně si vyberte správnou planetu pro použití Iris.
Teal´c: Už jsme vybraly planetu z originální mapy Antiků, kterou goauldi neznají a je několik týdnů cesty Goauldskou mateřskou lodí od goauldího systému. Jsou tam ruiny obyvatelných budov z oceli a jiných materiálů, hodláme je opravit s pomocí Bra´taca a jeho Jaffů, kteří nám budou pomáhat v boji pro ti goauldům. Sama brána je umístěna ve starém chrámu v podzemí což je strategicky výhodné.
Gen. Hammond: Dobře váš odchod je připraven za půl hodiny u brány. Konec schůze.

Prostor Brány
17.leden 2001 11:50
- všichni připraveni na odchod
- do prostoru brány přiběhla mjr. Carterová a mjr. David Stone v plné zbroji
Gen. Hammond, plkv. O´Neill, Teal´c, Dr. Jackson, Dr. Fraiserová, Mjr. Carterová

Plkv. O´Neill: Co se děje Sam, vždyť jsme se už rozloučili ?
Mjr. Carterová: Já vím Jacku. Chci jít s vámi, už jsem se rozhodla.
Dr. Fraiserová: To jsem ráda Samantho aspoň tam nebudu jediná žena.
Dr. Jackson: Jste si jistá Sam ?
Mjr. Carterová: Ano jsem si jistá Danieli. Chci vám pomoct proti Goauldům.
Plkv. O´Neill: A vy Davide ?
Mjr. Stone: Já jdu také s vámi Jacku.
Plkv. O´Neill: Dobře Sam a Davide. Sam, Janet, Daniel a David půjdete se zásobami na náš nový tábor, na planetu, které budem říkat ,,Antik“ Tam na nás počkáte. Já a Teal´c půjdem na Chulak pro Bra´tacka a jeho Jaffskou posilu. Sejdem se na Antiku do pěti hodin.

Základna SGC
17.leden 2001 13:00
Poslední team SGC se vrátil. Nový a poslední team Jacka O´Neilla odešel již před hodinou. Brána byla odpojena a odvezena. Komplex byl uzavřen a zapečetěn navždy. Gen. Hammond odešel do důchodu. Veškeré informace o SG byly zničeny, kromě technologií, které se dál zkoumají v oblasti 51.

Základna SGC ,,Antik“
17.leden 2001 16:30
Plkv. O´Neill přišel s Teal´ckem o něco dříve. Přivedli sebou Bra´tacka a 10 Jaffů, 4 jaffské ženy a jedna 100 let starou goauldskou stíhačku. Okamžitě byla zahájena instalace IRIS a základního vybavení. Za 2 hodiny byla IRIS nainstalována a základní počítačové vybavení instalováno, to měl na starost mjr. Stone. Nastala hodinová přestávka.

Plkv. O´Neill: Teď by jsme měly probrat na kterou planetu půjdem jako první.
Dr. Jackson: Já bych navrhoval P3R-626, těží se tam naqudah a vládne tam má přítelkyně Shyla. Mohli by jsme získat nějaký naqudach.
Plkv. O´Neill: To není špatný nápad Danieli. Půjdeme tam.
Dr. Jackson: Půjdu tam sám, kvůli Shyle.
Plkv. O´Neill: Můžeš jít sám, ale nejdříve pošleme sondu, jestli se tam něco nezměnilo.
Mjr. Carterová: Já bych navrhla P3X-979, to je planeta „Čistých“, ty nám jsou hodně vděční za záchranu svých blízkých. Mohli by nás zásobovat potravinami.
Plkv. O´Neill: S tím souhlasím Sam. Teal´c a já kontaktujeme Tok´ry a Tolány a sdělíme jim naši situaci třeba nijak pomůžou. Teď si odpočiňte, přestávka je až do zítřka.

Konec 2.dílu
Za blbost se platí.

Příspěvek 05.3.2006 22:41:31
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Máš pokračování? Ale co se ptám, určitě máš, tak jedeeem :thumbsup:
So say we all.

Příspěvek 05.3.2006 22:41:59
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Tohle je rozhodně zajímavé :wink: SG-1 se osamostatnila od Země, je to bomba, piš rychle další

Příspěvek 05.3.2006 22:45:39
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Proč psát? jestli to napsal už před pár lety, tak se vsadím, že má na kompu celý seriál :D , takže Siriusy nenech se prosit a hoď sem další díl :wink:
So say we all.

Příspěvek 06.3.2006 06:17:29
Technical Sergeant
Technical Sergeant

SG - Tecnology 3.díl

Základna SGC ,,Antik“
18.leden 2001 10:00
Opravy budov jsou v plném proudu. Dr. Jackson a dva jaffové jako doprovod se vydali na P3R-626. Sam se vydala na P3X-979 pokusit se domluvit zásobování potravin. Dr. Fraiserová a jaffské ženy se vydaly do kuchyně připravit něco k jídlu. S komunikací jim pomohl Teal´c a domluvil se s jaffskýma ženami, že je naučí základy angličtiny.

Planeta P3R-626
18.leden 2001 10:00
Jídelna goauldského paláce princezny Shyly.
Shyla, Dr. Jackson.

Shyla: Ráda tě vidím. Proč ten skleslý výraz Daniely ? Stalo se něco ?
Dr. Jackson: Taky tě rád vidím Shylo. Naše vláda se rozhodla uzavřít naši bránu. Proto já a pár mých kolegů jsme se rozhodli opustit Zemi, abychom mohli pokračovat v boji proti goauldům.
Shyla: To je mi líto. Můžu nějak pomoc ? Potřebujete nove místo kde byste se usadily ? Nebo něco jiného?
Dr. Jackson: Svoji novou planetu už máme, ale potřebujeme naqudah. Můžeš nám nějaký poskytnout ?
Shyla: Po té co jste my poskytly své těžební technologie se naše těžba zněkolikanásobila. Můžu vám poskytnout 2kg naqudahu jednou za pět dní.
Dr. Jackson: Děkuji Shylo. Teď musím odejít, pomoct mým přátelům s budováním základny. Pro první naqudach si přijdeme zítra. Moc ti děkuji.
Shyla: Sbohem Danieli a někdy se ukaž.

Planeta P3X-979
18.ledna 10:00
Místní vládce Myhto, Mjr. Carterová.

Myhto: Zdravím mjr. Carterová, proč jste nás poctila svou návštěvou ?
- Mjr. Carterová vysvětlila Myhtovy všechny novinky ohledně Země a její brány.
Myhto: Jak můžu pomoci majore ?
Mjr. Carterová: Potřebovali bychom pravidelné zásoby potravin pro 20 lidí. Pokuď byste nám to mohli poskytnout ?
Myhto: Pro nás není problém poskytnout vám zásoby potravin klidně každý den, potom co jste pro nás udělali je tohle minimum co můžeme udělat mi pro vás.
Mjr. Carterová: Děkuji Myhto. Pro zásoby si budem chodit vždy ráno. Poprvé za 13 dní. Teď již musím odejít. Nashledanou.
Myhto: Za 13 dní bude o brány připravenu jídlo. Nashledanou.

Základna SGC ,,Antik“
18.ledna 2001 12:00
Mjr. Carterová i Dr. Jackson řekli o svých uspěších plkv. O´Neillovy.
Plkv. O´Neill a Teal´c kontaktovali Tok´ry a Tolány. Informovali je o svoji situaci.
Tok´rové dostali vysílač kódu a slíbili pravidelné informování. Tolán Narim řekl plkv. O´Neillovy, že se musí o něčem poradit s radou.

Rekonstrukce budov, ošetřovny, vědecké laboratoře a instalace veškerého vybavení trvala týden. SGC dostala první dodávku naqudahu. Nyní využívá solární energie a naqudahové generátory. Byl vytvořen nový tým SG-1, který měl za členy plkv. O´Neill, mjr. Carterová, Dr. Jacksona, Teal´ca. Byl vytvořen i SG-2, který měl za členy Bra´taca a 7 jaffů. Tři zbylí jaffové, se střídaly s někým v SG-2, na hlídání a pomoc v základně, chodily pro naqudah a potraviny. Základní vybavení SG-1 bylo MP5 ( 5x zásobník ), Bereta ( 5x zásobník ), Zakňaktel, nůž, 2x granát X5, 1x C4 a neprůstřelná vesta. Základní vybavení SG-2 bylo Tyčová zbraň, Zakňaktel, 1x goauldský šokový granát, 1x granát X5. Mjr. Stone měl na starost bránu a IRIS.

Základna SGC ,,Antik“
25.ledna 2001 15:00
- všechny opravné a instalační práce jsou skončeny, nová základna SGC ,,Antik“ je plně v provozu.

Řídící centrum brány SGC ,,Antik“
26.ledna 2001 11:00
Mjr. Stone, plkv. O´Neill.

- spustil se poplach
Mjr. Stone: Kontakt venčí, nikdo z našich není mimo Antik.
Plkv. O´Neill: Nějaký vysílací signál.
Mjr. Stone: Ano Jacku, obraz i zvuk jsou to Toláni.
Narim: Zdravím vás Jacku. Jak se vede ?
Plkv. O´Neill: Naše základna je konečně v provozu a už se chystáme na první průzkumné mise. Co potřebujete ?
Narim: Týká se to spíše toho co potřebujete vy. Mám dva dotazy. Jaké je vaše spojení se Zemí ? A jestli vás budou někdy kontaktovat ?
- přišel zbytek týmu SG-1
Plkv. O´Neill: Nemáme se Zemí žádné spojení. Brána na Zemi byla zapečetěna a zakopána. Nikdy nás nekontaktují. Proč to chcete vědět ? Chcete nám pomoct s komunikací ?
Narim: Daniely a Sam můžete odpřísáhnout co řekl Jack ?
Dr. Jackson a mjr. Carterová: Ano, to vám odpřísáhneme.
Narim: Budu vám věřit. S komunikací vám nechceme pomoci, ale když nemáte kontakt se Zemí, tak se rada rozhodla vašemu SGC pomoci. Na vaši planetu budou bránou dopraveny a nainstalovány, pod podmínkou, že nekontaktujete Zemi, Iontové děla. Další podporu rada probírá.
Mjr. Carterová: To je úžasné, to bych od Tolánu nečekala. Pardon Narime. To nám zajistí ochranu před Mateřskými loděmi goauldů. Apophis má maskované Mateřské lodě, nebude to problém ??
Narim: S Iontovými děly bude nainstalována i senzorová mřížka, která odhalí vesmírnou loď na dva světelné dny daleko. Ať je jakkoliv maskovaná. Dopravíme a nainstalujeme je dnes v 18:00 vašeho času. Končím.

Jednací síň SGC ,,Antik“
26.ledna 2001 12:00
Plkv. O´Neill, Dr. Jackson, mjr. Carterová, Bra´tac, Teal´c.

Plkv. O´Neill: Dnes máme všichni štastný den. Upravená Iontová děla nám zajistí ochranu.
Mjr. Carterová: Ano to je dobře, ale nesmíme kontaktovat Zemi, jinak by jsme o vše přišly a ztratily spojence.
Plkv. O´Neill: Slib dodržíme a Zemi kontaktovat nebudeme. Teď musíme probrat na jakou planetu se vydáme. Přijímám návrhy.
Mjr. Carterová: Navrhla bych A4E-151. Tato planeta je na hranicích sektoru bran, kde se musí zadávat 8 symbolů, také není na Abydosské kartuši.
Teal´c: U Asgardského prostoru ?
Mjr. Carterová: Ano Teal´cu. Proto doufám, že tam najdeme Asgardy, kteří by nám byly ochotni pomoci.
Dr. Jackson: Ale nezapomeňte, jsou to hranice Goauldské a Asgardského prostoru, také tam může být vojenská základna Goauldů.
Bra´tac: To si nemyslím Daniely. Podle symbolů je to sektor zakázaných planet. Ale nevím proč.
Plkv. O´Neill: Že by se tam Goauldi báli jít, tak je tam možná něco co by je mohlo zničit. Zítra ve 14:00 tam pošleme sondu, připravte se. Oba dva týmy.

Prostor brány SGC ,, Antik“
26.ledna 2001 18:00
- spuštěn poplach

Mjr. Stone: Neznámý příchozí
Plkv. O´Neill: To budou Toláni otevřete IRIS
- byly to Toláni a přinesli sebou i díly na Iontové kanóny
Narim: Zdravím vás Jacku, mi postavíme ty kanóny kolem základny.
Plkv. O´Neill: Znovu ti děkuji Narime tohle nás ochrání před Goauldy.
Narim: Zachránili jste naši planetu, tohle poděkování pro vás, ale nezapomeňte, tato technika se nesmí dostat na Zem.
Plkv. O´Neill: My slib dodržíme. Ještě jednou děkuji.
- Iontové kanóny byli nainstalováni za necelou hodinu a Toláni zase odešli zpět na svou planetu

Řídící místnost brány SGC ,,Antik“
27.ledna 2001 14:00
- brána spojena s A4E-151, oba dva týmy připraveny na odchod
- sonda je na startovací rampě

Plkv. O´Neill: Pošlete sondu
Mjr. Stone: Posílám sondu.
- sonda prošla, je na kopci s obrovským rozhledem
Mjr. Stone: Přijímáme obraz i zvuk
- na obrazovce jsou vidět obrovské fialové kopule, pokryté mechanickými pavouky
Plkv. O´Neill: To není to co si myslím, viďte Sam ?
Mjr. Carterová: Replikátoři. A je jich plná planeta. Tahle planeta z průzkumu odpadá.
Dr. Jackson: Co když je to domovská planeta replikátorů ? To město je obrovské. Tohle musíme prozkoumat, mohlo by to pomoct Asgardům. To by nám byly hodně vděčný.
Plkv. O´Neill: To nejde Daniely. Je to moc nebezpečné.
Teal´c: Daniel má pravdu Jacku, Replikátoři nehlídají bránu, ani neútočí na sondu. Mise na tuhle planetu by mohla být důležitá.
Plkv. O´Neill: Dobře půjdem tam, ale při první náznaku agrese planetu opustíme a vymažeme ji ze zadávacího programu.
Mjr. Carterová: Mohli bychom jednoho chytit, jeden není nebezpečný a můžeme ho kdykoliv zničit našimi střelnými zbraněmi.
Dr. Jackson: Asgardům utekli, protože neměli střelné zbraně a jejich energetické zbraně je nezastavili. Když jednoho důkladně prostudujeme mohli bychom pomoct Asgardům a ty by pak jistě pomohli nám.
Plkv. O´Neill: Dobře jednoho chytíme. Ale jak ?
Mjr. Carterová: Lákají je suroviny. Postavíme klec a dáme do ní naqudah. To nějakého replikátora přiláká. Vezmu si sebou notebook třeba v tom městě narazíme na nějaké komunikační porty.
Teal´c: A co průzkum toho města ?
Plkv. O´Neill: Bránu budeš hlídat ty Bra´tacu a 3 Jaffové, 4 jaffové půjdou s SG-1 do toho města chytit jednoho replikátora a dva ho pak eskortují k bráně. Zbytek půjde na průzkum. Všichni se vybavte střelnými zbraněmi. Za půl hodiny před bránou.
Bra´tac: Dobře. Přikážu svým Jaffům, aby si vzali střelné zbraně.
- brána uzavřena

Prostor brány SGC ,,Antik“
27.ledna 2001 14:45
- brána znovu spojena s planetou Replikátorů
- týmy jsou nastoupeny a plně vyzbrojeny

Konec 3.dílu
Za blbost se platí.

Příspěvek 06.3.2006 12:16:17
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Já to říkal, že to máš na kompu, kolik dílů máš napsaných Siriusy?
Tak to jsem zvědavý jestli je replikátoři roztrhaj na kusy :wink: . Každopádně tadle mise je celkem sebevražedná :) .
So say we all.

Příspěvek 06.3.2006 13:41:41
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Nemám to na díly, když to sem dávám tak to rozdějuji, aby to nebylo tak dlouhé. Mám toho asi 20 stránek a ještě to není do končený. Musím na tom ještě udělat pár úprav.
Za blbost se platí.

Příspěvek 06.3.2006 13:45:30
Technical Sergeant
Technical Sergeant

SG - Technology 4.díl

Prostor brány SGC ,,Antik“
27.ledna 2001 14:45
- brána znovu spojena s planetou Replikátorů
- týmy jsou nastoupeny a plně vyzbrojeny

Mjr. Stone: Prostor u brány u replikátorů je čistý můžete jít.
Plkv. O´Neill: Tak do toho. A dejte si pozor.
- týmy prošli bránou
- replikátoři, jako by s nehýbali a pozorovali bránu

Dr. Jackson: Myslel jsem, že je lákají zdroje energie, proč tedy nejsou u brány ? A proč se zatavily ?
Mjr. Carterová: Vypadá to, že energie brány pracuje na jiné podstatě než energie vhodná pro replikátory. A jako by nás pozorovali.
- brána se zavřela, replikátoři znovu pokračují ve své práci a už si brány nevšímají
Plkv. O´Neill: Už si nás zase nevšímají, proč sakra ?
Mjr. Carterová: Vypadá to, že brána vysílá nějaký signál, který je láká, nebo prostě se dívají kdo to přišel.
Plkv. O´Neill: To je fajn. Takže Bra´tacku hlídejte bránu mi jdeme do toho pekelného města.
-po deseti minutách došel tým SG-1 k městu, replikátoři si jích stále nevšímají
Plkv: O´Neill: Nastražte tu past.
- po minutě
Mjr. Carterová: Past je nastražena.
Dr. Jackson: A co teď ?
Mjr. Carterová: Počkáme.
- po asi 20 minutách zalezl do klec s kyselině odolnými skly replikátor, klec se uzavřela
Plkv. O´Neill: Jako po másle. Teal´cu řekni těm dvou, ať to odnesou k bráně a ihned dopraví na Antik.
Teal´c: Jaffa kree, korush-nai chaapa´ai Antik
Plkv. O´Neill: Pokračujeme v průzkumu, toho pekelného města.
- tým v klidu procházel město, replikátoři si jích jednoduše nevšímali a dělali v klidu svou práci
- po deseti minutách se replikátoři znovu zastavili, a pozorovali bránu, jakmile se brána zavřela znovu pokračovali
Plkv. O´Neill: Co to sakra bylo ?
Mjr. Carterová: Zřejmě nemají rádi, když je brána aktivovaná, na základně to prozkoumám.
- po 20 minutách procházení města tým narazil na velké náměstí, kde uprostřed byla modrá energetické koule ( tak 10m poloměr ) a byla obklopena počítačovými terminály, a zřejmě hlídaná i nějakými děly a energetickými štíty
Plkv. O´Neill: Tohle se mě přestává líbit. Co ty na to Sam ? Co to asi je ?
Mjr. Carterová: Vypadá to jako nějaký počítač, jdu k tomu. Hlídejte mě záda.
Dr. Jackson: Jsou tam nějaké štíty dejte si pozor.
- Mjr. Carterová prošla štítem a došla až k terminálu
Mjr. Carterová: Daniely pojď sem já nerozumím ten symbolům, ale vypadá to jako nějaká databáze.
Dr. Jackson: Je to směsice několika starých pozemských jazyků, vypadá to i jako upravený antický jazyk. To bych překládal dlouho zkuste si to nahrát na notebook.
- Dr. Jackson vysvětlil mjr. Carterové alespoň nějaké symboly
Mjr. Carterová: Má to komunikační port, který vysílá data po signálu, my takové to porty máme také, zkusím to přehrát.
- po půl hodině práce se mjr. Carterové podařilo přehrát nějakou část databáze
Mjr. Carterová: Mám něco z jejich počítače.
Plkv. O´Neill: Ok, tak vypadneme z téhle planety.
Mjr. Carterová: Ale Jacku, musíme to tady prozkoumat víc, protože…
- Mjr. Carterová ani nedořekla
Plkv. O´Neill: Žádné odmlouvání Sam, ještě se sem můžeme vrátit, teď je na čase prozkoumat to co už máme.
Mjr. Carterová: Dobře Jacku.
- oba dva týmy prošli branou zpět na Antik, Dr. Fraiserová všechny prohlédla a vše bylo v pořádku

Základna SGC ,,Antik“
27.ledna 2001 16:00
- Plkv. O´Neill vyhlásil hodinu pauzu, pak schůzi
- Mjr. Carterová ho samozřejmě neposlechla a šla prozkoumat replikátora
- replikátor byl vpuštěn do větší klece a čekalo se co bude dělat
- replikátor nic nedělal, ani na nic nereagoval
- Mjr. Carterová se rozhodla dám mu do klece trochu naqudahu a 2 kg oceli
- replikátor se po chvíli začal pohybovat a začal něco vyrábět
- po deseti minutách změnil barvu z fialové na šedou ( zřejmě použitím oceli ) a také už byly dva
- Mjr. Carterová je nechala hlídat a odešla prozkoumat databázi co si přinesla z planety Replikátorů, s Dr. Jacksonem se pustily do výroby programu, který měl onu databázi přeložit
- po chvíli práce odešli na schůzi

Jednací síň SGC ,,Antik“
27.ledna 2001 17:00
Plkv. O´Neill, mjr. Carterová, Dr. Jackson, Dr. Fraiserová, Teal´c

Plkv. O´Neill: Předpokládám Samantho, že jsi neposlechla a nedala si pauzu, ale šla jsi zkoumat replikátora. Tak co jsi zjistila ?
Mjr. Carterová: Replikátory Jacku….
Plkv. O´Neill: Co ? Jaké replikátory máme přece jen jednoho ?
Mjr. Carterová: Já jsem mu dala ocel a naqudah a on si vyrobil společnost, ale jsou hlídaný neměj strach.
Plkv. O´Neill: Fajn, ale příště mi o tom řekni předem Sam. A co dělá teď ? A co ta databáze ?
Mjr. Carterová: Nedělá nic, ale jsou velmi inteligentní, takže asi ví, že mi máme střelné zbraně a nechce vyvolat své zničení. Díky předchozím zkušenostem se střelnými zbraněmi.
Teal´c: Nemyslíte, že něco plánuje ? Nezapomeňte že přelstili Asgardy.
Dr. Fraiserová: Souhlasím s Teal´ckem. Měli bychom nechat u něj více Jaffů, vyzbrojených našimi střelnými zbraněmi.
Plkv. O´Neill: Dobře nechám je více hlídat. Teal´cku nauč ty Jaffy základům angličtiny.
Teal´c: To není problém. Už je učím.
Dr. Jackson: Jacku navrhuji ukončení schůzky. A pokračování ve výzkumu replikátorů. Vytváříme se Sam program na překlad té databáze.
Plkv. O´Neill: Pokračování ? Vždyť jsem ho ještě nezahájil. Ale dobře je konec schůze, jděte prozkoumat ty pavouky.

Provizorní Vědecká laboratoř SGC ,,Antik“
27.ledna 2001 17:45
Dr. Jackson, Mjr. Carterová.
- vytvoření programu trvalo ještě 3 hodiny
- když program zahájil překlad oznámil dobu trvání 9 hodin
- všichni se šli prospat a základna utichla v krytu noci

Provizorní Vědecká laboratoř SGC ,,Antik“
28.ledna 2001 8:30
Mjr. Carterová.
- překlad byl dokončen z 59% zbytek nelze přeložit
- Mjr. Carterová si vše přečetla a nechala okamžitě svolat schůzi

Jednací síň SGC ,,Antik“
28.ledna 2001 11:00
tým SG-1

Plkv. O´Neill: Tak co jsi zjistila Sam ?
Mjr. Carterová: Vše co jsem zjistila je z té databáze. Ještě není ale kompletně přeložena. Je to domovská planeta replikátorů, ale jen dočasné bydliště nějaké tajné organizace Antiků. Podle té databáze tam před milióny lety Atikové pracovaly na vývoji technologie dokonalé umělé inteligence [ UI ]. Úspěch zaznamenali po 150 letech výzkumu, kdy byl vytvořen první kybernetický mozek s UI. Dva dny na to byl vložen do ,,pavoučího“ robota, aby prokázal co umí. Robot začal vyrábět své kolegy replikátory. Vyrobil jich několik desítek, když bylo zaznamenáno, že i vyrobení replikátoři mají vlastní UI a začaly vyrábět další a další replikátory. Za několik měsíců byla planeta plná miliónů replikátorů. Antikové byly spokojeni se svým úspěchem. Replikátoři spravovali jejich města a dobře sloužili. Ale po několika letech sloužení, uznal hlavní mozek replikátorů Antiky za podřadné, rozhodl se asimilovat veškerou jejich techniku a napadl je. Veškeré obyvatelstvo bylo zabito během pár minut, protože replikátoři byli úplně všude na planetě, aby mohli udržovat její chod. Jen pár Antiků uprchlo bránou a chystali se zničit celou planetu zabudovaným autodestrukčním systémem, který měl všechny replikátory zničit. Nastavili odpočet do zničení planety a opustili sluneční soustavu. Ale nevěděli, že replikátoři také ovládli tento systém a zneškodnili ho. Antikové se nikdy nedozvěděli, že planeta nebyla zničena a neví ani do teď, že replikátoři existují. Podle replikátorské databáze jsou Antikové v jiné galaxii daleko odsuď, kde přesně to ovšem nevědí. Také tu jsou nějaké informace a Antikách. Antikové nepoužívali vesmírné lodě, proto také vybudovali systém bran, a proto též replikátoři neopustili planetu dříve, neznali totiž konstrukční plány lodí a nemohli je vymyslet. Bylo to jedno ze zabezpečení planety. Také jsem tam nalezla, novější část databáze, kde replikátoři zaznamenali přílet neznáme lodi na orbit planety. Podle pozdějších zjištění to byly Asgardi. Ti vyzvedli několik replikátorů a začaly je zkoumat. Avšak replikátoři Asgardy na jejich lodi napadli a obsadili loď. Asgardi tomu nedokázali zabránit. Dnešní příčiny tohoto jejich omylu dobře známe. Antikové dokázali otevřít červí díru na planetu kde nebyla brána, tak tam mohli dopravit bránu, bylo to sice velmi náročné, ale takhle postavili síť bran, byly opravdu hodně vyspělý. Také jsem zjistila, že komunikaci replikátorů přerušuje signál vysílaný aktivací brány což by se dalo určitě využít, protože je ovládá hlavní mozek na oné planetě. Ale zničení planety je nemožné, má dokonalé obrané systémy, ani Asgardi by to nedokázaly. Ani jste si nevšimly, že nám byly v jejich městě vyřazeny veškeré zbraně a výzbroj. To je vše co zatím vím.

Dr. Jackson: To je úchvatné, co antická UI dokáže, měli bychom si dát pozor na naše replikátory ať neutečou. To by byl konec této části galaxie.
Plkv. O´Neill: Je to zajímavé to uznávám Daniely,
ale pomůže nám to nějak ? Mise na tuto planetu jsou zatím
odloženy musíme prozkoumat nebezpečí, které nám tam hrozí,
když nám nefungují zbraně. Musí si poradit bez návštěvy té planety.
Teal´c: Moc na ně spěcháš Jacku. Nech jim čas. Prozatím nemusíme
chodit na žádná planety, ale mohli bychom kontaktovat Tok´ry,
třeba nám v tom to výzkumu pomohou.
Plkv. O´Neill: Jdi je okamžitě kontaktovat Teal´cku. Ať k nám přijdou.
Schůze končí, pokračujte ve výzkumu.
- Teal´c kontaktoval Tok´ry, ty ho vyslechli a poslali Jacoba/Selmak a 5 jejich vědců.
- Po příchodu Tok´rů se pustili do plného výzkumu replikátorů a nepřeložené části databáze.

Konec 4.dílu
Za blbost se platí.

Příspěvek 06.3.2006 14:03:10
Staff Sergeant
Staff Sergeant

:thumright: Akorát my tam trochu chybý Jackovy hlášky :)
So say we all.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.
Další

Zpět na Mrtvé povídky