Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate

Stargate

Příspěvek 14.11.2011 16:54:28
-krulik120- Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Stargate glee
Je krásné sobotní ráno a plukovník Sheppard si užívá zasloužené volno.
Tu náhle se ozve nemilý zvuk interkomu.
Chuck: (z interkomu) Plukovník Sheppard s teamem okamžitě do řídící místnosti!
Sheppard:A to mělo být volno. Už jsem na cestě!
Sheppard: (už dorazil) Co to má být?
Dívá se na zdánlivě nepochopitelné znaky.
Rodney: (poučně)Dálkové senzory zachytily 2 Cestovatelské lodě v hyperprostoru. Dorazí za 8 hodin.
Sheppard:Tak to mám čas si zahrát golf.
Po osmi hodinách a pěti prohraných zápasů v golfu s Rononem…
Rodney: Kontaktují nás. Máme jim odpovědět?
Woolsey:Dobrá, odpovíme jim.
Sheppard:Larrin,co ty tu děláš?
Larrin:Při jedné misi na okraji galaxie jsme objevili loď bez známek života. Podle databáze je to loď svobodných jaffů.Víš o nich něco?
Sheppard:Jsou to naši spojenci. Pochází z mléčné dráhy.
Larrin:Jak se sem dostali? Jejich hyperpohon není schopný cestu mezi galaxiemi.
Sheppard:To nevím. Ale při misi jednoho týmu v mléčné dráze se stala podobná věc.Po výbuchu slunce museli zapnout hyperpohon a subprostorová deformace je odmrštila do jiné galaxie.
Larrin:Už chápu. Nechceš to se svým teamem obhlídnout? Nejspíše se v jejich technologii vyznáte a taková pomoc by se nám hodila
Sheppard:Tak jo,Daedalus přiletí za hodinu. Doufám, že to nebude vadit.
Po hodině…
Caldwell:Chcete po mě abychom společně s cestovateli prozkoumali loď svobodných jaffů?
Sheppard:Přesně tak. Přece jenom jsou to spojenci.
Caldwell:Tak dobrá, připravte se, odlétáme za 10 minut. Cesta bude trvat přibližně 5 hodin.
Po 5 hodinách.
Záběr na Daedalus vystupující z hyperprostoru společně s Cestovatelskými loděmi. Vidíme očividně poškozenou loď třídy Ha“tak. Některé paluby jsou dokonce zničeny.
Sheppard:Plukovníku Caldwelli,přeneste mě,Larrin a mariňáky na tu loď.
Caldwell:To nepůjde. Zachycujeme nějaké rušení, které zabraňuje transportu. Musíte tam jumperem.
Sheppard:Jdeme Larrin,mariňáci a team už na nás čekají v jumpru.
Sheppard a Larrin vejdou do jujmpru a usednou do křesel.
Sheppard:Vyrážíme, přidržte se něčeho! Bude to hodně drncat. Je tu gravitační pole.
Jumper dorazí a vlétne do hangáru.
Sheppard:Deme lidi,podívame se co se tu stalo.
Sheppardův team,Larrin a mariňáci vystoupí z jumperu. A díky plánům od Rodneyho se zanedlouho dostali do řídící místnosti.
Sheppard:Rodney,zjisti co se tu stalo.
Rodney:(připojí si tablet k řídící konzoli)Máme štěstí, že jede podpora života, jinak nic nejde.
Sheppard:Díky Sherlocku, to bych taky vědel ale co se tu stalo?
Rodney:Provděpodobně je napadla jínčí loď.
Sheppard:No to už víme.
Rodney:A sakra!
Shppard:Co se stalo?
Rodney: Podpora života vydrží jen 10 minut!
Sheppard:Rodney zapni tam autodestrukci a mizíme!
Rodney:Hotovo.
Sheppard:Plukovníku Caldwelli tramsportujte nás, loď vypouchne!
Plukovník Caldwell přenesl Shepparda a spol na Daedalus.
Sheppard: Plukovník Caldwelli kontaktujte Cestovatele, aby letěli na Atlantis
Caldwell:(Už kontaktoval Cestovatele)Marksy skočte do hyperprostoru.
Marks:Hotovo. Bude to trvat 5hodin.
Po 5 hodinách.
Marks:Už jsme tady.
Larrin:(do visílačky Woolsymu)Tak to mě tu už nepotřebu…
Woolsey:(Přeruší ji)Omyl budete tu muset zůstat
Larrin:Proč?
Woolsey:Protože k nám letí reprikátoři.Taže tu budete muset zůstat.
Larrin:No tak jo zůstanu. A kdy přiletí?
Woolsey:Za 2 hodiny.
Po 2 hodinách.
Woolsey:Už přiletěli!
Sheppard:Střílí…
Chuck:(Přeruší ho)Kontaktují nás.
Woolsey:Co? Na obrazovku!
Replikátor:Předejte nám Atlantis a budete ušetřeni. Rozhodněte se do 10 minut!
Woolsey:A když ne?
Replikátor:Tak vás zničíme!
Po 10 minutách.
Replikátor:Tak, jak jste se rozhodli?
Woolsey:Nedáme naši Atlantis bez boje! A proč ji chcete?
Replikátor:Jak si přejete, zničíme vás. Prostě ji chceme!
Woolsey:Jak chcete, jdeme do boje! Shepparde, střílejte do nich!
Replikátor:Techniku, střílejte do nich!
Technik:Naše štíty jsou v tahu.
Replikátor:Zapněte hyperpohon a mizíme!
Woolsey:Shepparde, nestřílejte! Skočili do hyperprostoru.
Sheppard:Hm, ti už toho mají asi dost.
Woolsey:(Do vysílačky)Larrin už můžete odejí…
Chuck:(Přeruší ho)Pane Woolsey míří k nám 10 replikátorských lodí.
Woolsey:(Do vysílačky)Larrin tak, asi tu budete muset ještě zůstat.
Larrin:A proč?
Woolsey:Protože k nám míří 10 replikátorských lodí.
Larrin:Kdy dorazí?
Woolsey:Za 2 hodiny.
Po 2 hodinách.
Woolsey:Larrin, už jsou tady.
Chuck: Kontaktují nás.
Woolsey:Na obrazovku.
Replikátor:Tak, teď už vás doopravdy zničíme.
Woolsey:Nechte nás odejít a nechte si Atlantis!
Replikátor:Máte 1 hodinu. Po 1 hodině se zase ozveme!
Woolsey:Ano. Shepparde, dohlédněte na to, aby se všichni sbalili do 1 hodiny.
Sheppard: Dohlédnu.
Sheppard dohlíží na to, aby se všichni sbalili do jedné hodiny. Za 1 hodinu všichni stojí před bránou.
Chuck: Kontaktují nás.
The end.

////dal jsem ti to do citace, ale dal jsem ti tam naprosto vše! Takže si to ještě uprav a příště si to pohlídej

Dragon

Příspěvek 14.11.2011 17:12:07
Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

CITACE hergot, přečti si pravidla http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=6847

dovolím si tě opravit...
Pravidla pro povídkovou sekci jsou ZDE na tvém odkazu jsou globální pravidla tohoto fóra ;)

Dragon

Jasně. Pardon, moje chyba. :oops:

však se nic neděje .)

Příspěvek 14.11.2011 17:57:08
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

-krulik120-

Takže do citace jsem ti to dal (viz edit), jen si to poprav... - příště si to pohlídej sám

Udělej úvod do povídky (stačí pár slov/vět o čem to bude, do jakého období se povídka bude řadit... cokoliv tě napadne...

doporučuji ti změnit název povídky o hvězdné braně je tu většina povídek, takže pokud v povídce nebudeš rozebírat jen hvězdnou bránu a věci okolo ní, tak to změň...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.11.2011 18:53:32
mynymony Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já ti nechci nic řikat, ale nevim co chceš dělat dál povídka je zmatená divná atd co přikazujou cestovatelům aby zůstali jak rodrtili repl. lod za 0,nic??????

Příspěvek 14.11.2011 19:02:50
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

osobně mám velké podezření že se jedná o krulika
viz
memberlist.php?mode=viewprofile&u=15475
or
viewtopic.php?t=9198

což kapku nechápu..
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 15.11.2011 15:02:02
krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

nejsem to já,ale je to můj bratr :( :( :( oh my god!
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Příspěvek 15.11.2011 16:14:05
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

-krulik120-: Takže... ani nevím kde začít, možná u úpravy textu... uvozovky jsou fajn věc, existuje povídková poradna, kde se projednávají všemožná témata ohledně povídek :) . Stačí napsat jakýkoliv dotaz a většinou jej někdo zodpoví :wink: (PRVNĚ SI VŠAK PŘEČTI PRAVIDLA FÓRA a možná i pro psaní přímé řeči a nebo se podívej do textu jak co se píše za čárkou, tečkou a dalšími věcmi), tak, samozřejmě je dobré si před jakýmkoliv vložení povídky si přečíst pravidla, kterými se tu řídí všichni a opravdu není dobré je obcházet :bounce: .
Nu, to je tak vše k úpravám a přeskočíme rovnou k textu.
Úvod... hm, chybí tu, hodí se pár vět, o čem to je, samozřejmě někteří jej nepíšou, ale u nové povídky (a zvlášť, když jsi tu nový) by se hodilo pár větami říct o čem to, je kdy a jak se to odehrává a tak.
Povídka začala zajímavě, v přítomném čase v er formě, no, není to nejlehčí, ale proč ne, ale hned u třetí věty jsem došla k názoru, že tohle pojetí je velmi jednoduché. On žádný popis celková povídka ani neobsahuje, to se nám pěkně zjednodušilo.
Pro slovo team máme v čj taky slovo tým :) , ale budiž, je to věc názoru :), někdo taky raději používá slovo Přízrak a ne Wraith :wink: .
No, dobře, pár palub u Hataku je zničených... vzduch je v lodi všechen? :shock:
So... celkově k ději, omlouvám se, pokud je to tvá prvotina, ale něco tak odfláklého, nesmyslného jsem dlouho nečetla. Působí to dojmem psaní přes koleno, když jsi prostě něco chtěl napsat, ale nevěděl jsi co, tak jsi to sem naházel, lidi poperte se. Upřímně, já na děj nejsem náročná, ale tohle ho nemá. Jde jen o přímou řeč a sem tam nějakou větičku na obohacení, ale celkově to nemá logiku, nic a už sám název... nechápu, proč to nese takový šílený název.
Celkově, co takhle si to po sobě přečíst, přečíst si pár knih, nechat tomu pár týdnů pak se k tomu vrátit a napsat to celé od znova? Možná budeš mít i nápad, který bude i dávat smysl (neuraz se, ale já ho v tomhle nevidím, někdo přiletí, hodí řeč, osm hodin hrají golf, nebo dvě hodiny nic, pak někdo přiletí vyhrožuje, ale nic neudělá a se staženým vocáskem odběhne...). Na mě to působí dojmem WTF? ? :shock:

Příspěvek 15.11.2011 18:49:58
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

krulik píše:
nejsem to já,ale je to můj bratr :( :( :( oh my god!

jeli-tomu opravdu tak, tak se omlouvám..

každopádně:
doplnit onen úvod (viz. pravidla)
dávat do citace (viz. pravidla)

vzít si k srdci rady čtenářů/zkušenějších autorů .)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 15.11.2011 19:22:46
samo1995 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:wall: :wall: :wall: Ty vole chlape... nič v zlo ale toto bola tá najväčšia blbosť, akú somkedy čítal. :wall: Naozaj. Príde mi to ako dobrý žart alebo tragický skon. Skús si to po sebe najprv prečítať. :wall: :wall: :wall:

P.S. Dúfam, že je to fakt len vtip :wall: :wall:
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Příspěvek 15.11.2011 20:26:07
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Upřímně, s takhle kvalitní povídkou jsem se snad od dob Sokara a jeho nezapomenutelného Deníku (i když, pravda, nezapomenutelného zejména díky Angmarovým glosám) nesetkal. Děkuju za oživení dne :D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 15.11.2011 20:37:57
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

No tě....

no každopádně jsem si to přečetl...
pokud přimhouřím oči... tedy tak nějak oslepnu, tak ti v bodovém ohodnocení musím dát 15/10, ovšem s podmínkou že to měl být vtip (jak již někdo napsal) pokud ne, tak je tu "problém"
neříkám že se nemůžeš zlepšit... každej se může zlepšit, ale tohle je s prominutím běs... jestli chceš psát, tak se musíš krutě zlepšit...

Jako tohle mi přijde jak hrubá osnova, kterou si někdo vycucal z prstu když nemohl spát, nebo když se nudil ve škole a následně to přepsal aniž by koukal na uvozovky, úpravu textu.... přijde mi to jak kdybys to chtěl mít co nejrychleji za sebou, jako bylo psaní bylo pro tebe hotovým utrpením...

Máš tam fůru nelogičností, jako třeba proč tam vůbec letěli a co zjistili (to s hatakem) - mohli ho sestřelit... kde Larin zjistila že jde o Jaffy (v životě jejich loď neviděla)
Co jí bránilo odletět když se blížili Replici? to by museli sundat štít a dát na sebe ceduli znič mě? Jen aby cestovatelská plechovka mohla odletět? Přičemž nahození štítu a sundání cedule by trvalo dvě hodiny, nebo jak dlouho to bylo do příletu

a pak to jak se rychle vzdali... ok, ale Atlantis bych zničil, a vymazal databázi a kdo ví co vše... a od kdy replici dávají na vybranou? a vůbec ad kdy se ptají? ......

no je tam toho fůra jak říkám velmi hrubá osnova, která potřebuje razantně upravit, přičemž působí dojmem že jí "někdo" narychlo vyblil jen aby měl klid a mohl se věnovat něčemu jinému...

pokud bych to měl srovnat, tak myslím že "StarGate Lincoln" a deník lorda... (nevzpomenu si na název) a několik nejmenovaných mají krutou konkurenci...

doporučuji si nechat nápad uležet v hlavě a pak přepsat - klidně si založ nové téma a tam se rozjeď na novo a v lepším (samozřejmě i s lepším názvem atd.)- nebude to asi hned ono, ale důležitá je snaha a chuť....

s přáním hezkého dne Dragon
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Zpět na Mrtvé povídky