Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Povídky-UPIRIK2

Povídky-UPIRIK2

Příspěvek 02.1.2011 14:23:31
UPIRIK2 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Zde budu postupně přidávat své povídky.Chtěl bych abyste my tu napsali chválu i krytiku.
Má první povídka:

ATLANTIDSKÝ SOUBOJ
Rodney McKay VS Radek Zelenka

,,Pošlete my sem toho Zelenku!‘‘ Doktor McKay byl velmi rozhořčen když zjistil že doktor Zelenka ještě není na východním molu.Rodney McKay chtěl vytvořit zbraň proti Wraitům,
ale neuměl si poradit.Zavolal si doktora Zelenku, ale neprozradil že si neví rady.Radek vešel do místnosti a ptal se ,, Tak co budeme kutit?‘‘ , Rodney opáčil ,,Vyvineme zbraň která donutí Wraitský enzym pracovat proti osobě co ho v sobě má!‘‘ . Na to Radek řekl ,, No to se máme na co těšit.‘‘ a nato si zamumlal sám pro sebe ,, Ty nás jednou přivedeš do hrobu doprdele.‘‘
Pak usedli k monitorům svých počítačů a začali zkoumat, Rodney přišel s tím že vivinou tepelné zařízení které přinutí enzym aby se rozehřál na teplotu 400 stupňů Celsia a tím pak uvaří Wraita který tuto zbraň okusí, jenže materiál na tuto zbraň není dostupný v Pegasu, ani v Mléčné dráze. Potřebovali by na to čtyři plně funkční ZPM. Radek zase vymyslel přístroj který by reguloval zvukové vlny tak že by omráčily a pak na vyšší frekvenci i zabily Wraita.
Tento návrh byl přijat, Deadalos doletěl za čtrnáct dní se vším potřebným. Zelenka s McKayem se dali do práce, ovšem každý sám. Vedení jim totiž řeklo že ten z nich kdo zbraň vynalezne dřív má měsíc dovolené na Zemi. Rodney už byl v polovině když se jeho výpočty a průzkumy zhroutily, proto-že nepočítal s výpadkem energie a tak si soubor s názvem Psycholocke neuložil.To Radek už dodělával poslední část testů. Začal svolávat nejlepší techniky Atlantidy Aby začali pracovat na realizaci.Přivolal i Rodneyho. Za necelí týden byl uskutečněn první test, na živém Wraitovi, úspěšný! Tak doktor Radek Zelenka zase vyhrál nad doktorem Rodneym McKayem. A Radek nedokázal odolat, musel si prostě rýpnout ,,Tak kdo teď bude sledovat celý měsíc vědecký kanál vlez do prdelko?‘‘

Příspěvek 02.1.2011 14:31:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

povídka patří do citace, ale vzhledem k délce to je jedno... Z toho co jsi tady natloukl do dvou set znaků by se dalo udělat patnáct stránek.

Mluvnice- katastrofa
Sloh- o stupeň pod katastrofou
obsah- Zařízení, které zahřeje svůj cíl na 400 stupňů nemusí být vázáno na nějaký enzym, natož aby potřebovalo ZPM, ještě k tomu čtyři. :D
Závod ve vývoji? Ale notak.

Příspěvek 02.1.2011 14:51:18
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1. do citace.
2. moc krátké
3. zlepši se
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 02.1.2011 16:43:30
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Do citace, sloh nic moc, všechno na jednou řádku, žádné odstavce, chyby v mezerách, ale to by se dalo odpustit, čárky, tečky a ani dvojtečky ti asi nic neříkají. Jako povídka mi to rozhodně nepřipadá, nezlob se. Celé mě to přijde naprosto nesmyslné, rychlé, bez děje, nepromyšlené. Zbytečně použitá sprostá slova, slova se ti stále opakují... Mimochodem Američané nemají stupně Celsia, ale Fahrenheita.

Příspěvek 02.1.2011 17:14:51
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ja osobne nepíšem, ale pozri si toto:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=8578
Určite by Ti pomohlo, ak by si si stiahol jazykový balík a povolil "Kontrolu pravopisu počas písania", alebo ak píšeš vo Worde prípadne OO, zapni kontrolu pravopisu.
:sorry: a :bye:

Příspěvek 02.1.2011 17:25:02
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

SGA-Project: Nová Generace
Jsou mladší, jsou hezčí, jsou nadšenější, ale čeština už jim nic neříká.

Bez urážky, ale co vás to dneska na tý základce učí?
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 02.1.2011 17:30:13
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Asi nic no naše účitelka češtiny si chlastá kafé a na nás kašle.
A tu povídku jsem psal asi před třema rokama.

Příspěvek 02.1.2011 17:33:35
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mooony píše:
Do citace, sloh nic moc, všechno na jednou řádku, žádné odstavce, chyby v mezerách, ale to by se dalo odpustit, čárky, tečky a ani dvojtečky ti asi nic neříkají. Jako povídka mi to rozhodně nepřipadá, nezlob se. Celé mě to přijde naprosto nesmyslné, rychlé, bez děje, nepromyšlené. Zbytečně použitá sprostá slova, slova se ti stále opakují... Mimochodem Američané nemají stupně Celsia, ale Fahrenheita.

Já se tu nebudu pachtit s přepočítáváním jednotek prostě píšu.

Příspěvek 02.1.2011 18:29:00
Mackenzie Uživatelský avatar

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

UPIRIK2: Chápu (dobře, nechápu, já tyhle pocity neměla), že puberta je těžká období a momentálně máš pocit, že je tvoje dílo nedoceněné (což skutečně není, protože i můj o osm let mladší bratr by to napsal líp - bez urážky), ale je pravda, co ti tady napsali přede mnou.

To, že má být povídka v citaci a ona není, tak to je jedno, ale to, že ve svých 14 letech nedokážeš napsat skoro větu bez chyby (a ano, každý dělá chyby, i v jiných povídkách chyby najdeš, ale ty povídky mají většinou několik stran a v takové záplavě textu se všechny chyby najít nedají, i když ti tu povídku někdo kontroluje, a to vím to z vlastní zkušenosti) a to ani nemluvím hned o úvodní, kde ty chyby udeřily do očí okamžitě, a to jsem je ani nehledala, není zrovna dobré.

Další věc je, že pokud chceš, aby ti povídky někdo četl, zkus sem tam pohledat, jak to mají v Americe...protože ne všechno je stejné jako u nás.

Potom tam píšeš, že jsi ji psal před ttřemi lety? Tak proč si ji teď neupravil? Nezlepšil?

A poslední věc: Sprosté slova jsou fajn jenom ve chvíli, kdy se hodí. Ne že tam jsou 2x za asi stránkový (možná půl stránkový) wordový formát. Ano, kdyby tam byla nějaká přestřelka (dobře popsaná), tak proč by to tam být nemohlo (taky to tam sem tam mám), ale musí se to tam hodit a ne to tam dát jenom proto, že tam chci nutně mít sprosté slovo, protože to bude děsně cool. Nebude.
Naposledy upravil Mackenzie dne 02.1.2011 18:30:32, celkově upraveno 1

Příspěvek 02.1.2011 18:29:45
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

UPIRIK2 píše:
Já se tu nebudu pachtit s přepočítáváním jednotek prostě píšu.

prostě píšeš...ono je to dost vidět....

Já bych se tu dost opakoval po předchozích, takže si dovolím jen říct, že to co psali St0rm, Nohajc a Mooony, pod to bych se mohl podepsat, protože s nimi naprosto souhlasím
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 02.1.2011 18:30:57
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím s Mackenzie. :scratchanym:
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 02.1.2011 18:35:46
Mooony Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jak vidím, očividně po třech letech jsi to po sobě ani nenašel čas přečíst, což je mi líto, než něco vdáš, měl bys být se svým dílem spokojen. Možná by sis mohl přečíst pravidla Povídkové sekce, pak ještě tě bolí přepočítávat (obávám se, že asi ano, ale kalkulačka to umí za tebe), tak ti mile ráda napíšu kolik je 400° ve Fahrenheitech ( je to teoreticky 720 Fahrenheitů) to že ty se nechceš "pachtit" s přepočítáváním, značí něco o tobě, což je mi tě docela líto. Protože s tímto přístupem povídky brát nemůžeš.
Prvně si přečti pár povídek, možná i pár knih a sleduj úpravu textu, délku děje a zápletky. Možná bys pak ještě mohl skočit do povídkové poradny. Zkus povídku delší, délka je na zápletku docela krátká.
Pak samozřejmě, pokud můžu poradit, bylo by fajn, kdybys neustále neopakoval ty samé jména, zkusil více popisovat...ale je to tvá volba.
Pak ty sprosté slova, prosím, nikdo na ně není zvědavý, chápu, že vojáci mluví drsně, dospělí taky, ale pokud to tam dáš násilně, pak je to docela nechutné.

Příspěvek 02.1.2011 19:43:52
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Absolutně souhlasím se vším co tu bylo řečeno.

Promiň, ale tvá gramatika není jen chyba tvé učitelky. Musíš taky přemýšlet co píšeš. Navíc píšeš nesmyslně a zmateně.

Neříkám, že by to byl špatný nápad, to co jsi napsal, ale úplně si ignoroval povahu postav. To že Radek používá v češtině sprostý slova, tak to neznamená, že to dělá pořád. Povídka takhle prostě nevypadá ( a věř mi přečetla jsem jich už hodně)

Napsaly ti sem názory autorky skvělých povídek, tak by sis měl jejich rady vzít k srdci.
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 04.1.2011 17:32:53
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Povídky patří do citace
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=2821

jednak je to přehlednější a taky se to lépe čte

víc čleň na odstavce, takhle se to opravdu nedá pořádně přečíst

A co se děje týče...
je to velmi krátké (což není nutně špatně) ale místy by se to dalo v pohodě a čitelně rozepsat, popřípadě natáhnout na velkou povídku o x stranách

má to jaký si potenciál, ale jinak je to... nic moc, zkus zapracovat na úpravě textu a použít alespoň word nebo něco co vezme aspoň část chyba překlepů...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Zpět na Mrtvé povídky