Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate New Space

StarGate New Space

Příspěvek 09.10.2010 21:10:18
Veris Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Stargate New Space (SGS) je - nebo se snaží být - novým spin-offem k původním seriálům Stargate.

Dějová linie:
Děj začíná pár měsíců po přistání Atlantidy na Zemi a jejím následném návratu zpět do galaxie Pegasus. Po lodi U.S.S. George Hammond byla postavena další loď stejné třídy pokřtěná U.S.S. Thor. Její posádku tvořili jedni z nejzkušenějších důstojníků americké (ale i ostatních) armády. Loď se po dokončení a primárním vycvičení posádky v ovládáních lodních systémů vydává na svou první misi do galaxie Pegasus... něco se ale zvrtne...

Projekt Stargate New Space je zatím nedokončený, uvítáme jakoukoli pomoc z vaší strany, případně vaše komentáře, postřehy atd. Najdete nás na stránce

http://sgs.webz.cz

S pozdravem SGS Production
Obrázek
Obrázek

1. díl SGS - 1. 10. 2010!!!
http://sgs.webz.cz/epizody_1serie.html

Příspěvek 10.10.2010 12:48:31
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Hned ze začátku vytknu příšernosti.
Příšernost číslo 1 - povídka na jiném webu. Myslím, že není těžké jí překopírovat sem. Dělají to všichni tak nevím, proč bys Ty nemohl.
Příšernost číslo 2 - Ta navazuje přímo na jedničku - i když už se člověk rozhodne si ji na jiném webu přečíst, tak se musí proklikat asi přes 4 stránky. Co třeba aspoň přímý odkaz, když už ji nejsi schopný dát sem.
Příšernost číslo 3 - když se člověk prokliká přes ty odkazy a nechce povídku v pdf, vyběhne mu že se musí registrovat, aby viděl nějaký odkaz, který podle mě stejně nakonec povede na pdf. Sakra trochu soudnosti člověče

Teď, když jsem se konečně dostal k povídce. Je to hoooodně dlouhé (38 stran myslím). Možná by bylo lepší dát to po částech, místo toho všechny strany najednou a další díl vydat za měsíc (tedy jinak řečeno třeba co týden to 8 nebo 9 stránek - čtenáři by to možná ocenili)

Povídka:
Je to zajímavý námět, který jsem tady na fóru ještě nečetl. Forma zpracování scénářem není má nejoblíbenější, ale nic proti ní nemám.
Nicméně teď jak se dostávám dál, mi přijde, že to zapadá do starých kolejí -tedy posádka lodi, co se dostanu úplně do neznáma, kde narazí na supersilného nepřítele, který jim dělá nesnesitelné problémy. Naštěstí nacházejí antickou základnu, kterou dokáží během několika sekund ovládnout a nepřítele zničit. Nyní ale začínají boj o přežití v neznámé galaxii s jedinou touhou - dostat se domů.....kde jsem to jen viděl? A jooooo, to je vlastně to samé jako SGA a SGU....

Epizoda s tím, že vezou z Thora ZPM je uhozená v tom ohledu, že ta cesta červí dírou by ho (z toho co známe z SGA) musela kompletně vyčerpat.

Celkově to není špatné - což dokazuje i to, že jsem se dostal až k tomu přečíst to všechno. Je to čtivé, akorát to chce dost času k přečtení, což nepovažuji za ideální stav.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 10.10.2010 15:26:57
Veris Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tákže - děkuju za komentář. Dál :
Povídka je na jiném webu kvůli délce.
Problém s proklikáváním přes čtyři stránky odstraněn, admin to okamžitě poupravil :)
Ten poslední problém odstraněn taky, podobným způsobem.

Souhlasím s tebou, že to zapadá do starých kolejí, postupem času se budeme snažit tenhle nedostatek odstranit.
To s tím ZPM - je možné že jsem si trošku poupravil jeho kapacitu, ale ZPM zatím drží i když je téměř prázdné, jen to posádka ještě neví.

Ještě jednou moc děkuji za reakci a (podle mě kvalitní) kritiku. :)
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 23.12.2010 11:58:28
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem si přečet ten první díl,a celkem se mi líbil. :) Měli byjste v tom pokračovat,a taky byste podle mě mohli přidat nějaké ty obrázky-jak vypadá ta new brána,jak vypadá ta základna,jak vypadá ta loď a případně letouny Wellonů... :) Ehm a mám jednu otázku možná jsem to přehlídnul-ta základna je na planetě nebo na orbitě? :)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 23.12.2010 14:55:22
Veris Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Základna je volně ve vesmíru, jestli jsem to nenapsal dost jasně tak se omlouvám... pár obrázků už na webu je, na dalších se pracuje. Pokračování se trošku zaseklo ve výrobně a to hlavně kvůli vytíženosti školou a nedostatku času vůbec.
Obrázek
Obrázek

Zpět na Mrtvé povídky