Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SSG Ida- druhý díl

SSG Ida- druhý díl

Příspěvek 10.10.2010 11:42:58
1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahojky.. První díl mám již napsaný ale potřeboval bych korektora. Jestli by se někdo nabídnul, byl bych rád.. Ale zatím vám sem hodim úvod:

Lidé sebou s městem Atlantis když letěli k Zemi vzali i několik vzorků DNA Wraithů. Rozhodli se udělat novou základnu a to daleko od obyvatelstva. Tedy v galaxii Ida. Z těchto vzorků se pokoušeli vzít několik genů a dát tak lidským tvorům dlouhověkost rovnající se téměř nesmrtelnosti. K tomuto ale museli udělat pokusné objekty a tak si vytvořili několik klonů, na kterých prováděli své pokusy. Když už si konečně mysleli, že dosáhli toho, čeho chtěli, byl to omil. Dobře vypadající pokusy se zvrkly a z klonů se staly Wraithové - ale né jako takové, které známe. Byli více zuřiví. Více silní a více odolní i bez potravy. Postupně ovládli celou lidskou základnu a jejich bývali pozemští vědci, nyní přetvoření na wraithské, Včlenili všechny lidské databáze do své a vylepšili si své technologie. Vytvářeli si prve jednoduché šipky, ale později přišli i na to, jak vytvářet i křižníky. Z pomocí klonovací technologie se z několika zdatných pěšáků stala početná stráž a později na trůn usedla královna. Lidé na Zemi mezi tím vyslali dvě svoje lodě typu MidC-205. Tyto lodě při bitvě s flotilou těžkých křižníků se silnějším trupem a silnějšími střely utrpěly těžké ztráty a ukryly se ve vedlejší sluneční soustavě za měsícem obyvatelné planety. Založili zde základnu a bránou kontaktovali Zem. Ta jim poslala zásoby a vojenský personál a vyslala na pomoc Druhou zásahovou flotilu. A zde začíná náš příběh.

Promiňte ale nevěděl jsem to jak napsat tak to možná vypadá trošku divně. Dát to z hlavy na papír (respektive obrazovku) jde trošku hůře.. První díl bych sem dal rád co nevidět, ale potřebuju toho korektora no.. Díky..
Naposledy upravil 1011 dne 07.12.2010 20:39:32, celkově upraveno 1
Pokud tě štve,že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.

99% lidí si po po přečtení nezadá odkaz
natypolis.myminicity.com

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zatím nemůžu posuzovat, ale co se týče opravy chyb, doporučuji ti word 07. Ten opraví jak gramatické chyby, tak upozorní, že někde chybí čárka apod..
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ten mám a používám ho.. Ale čárky a pod mi teda nenajde.. a jinak, tenhle úvod je s chybama, ten nikdo neupravil.. A posuzovat zatím není co, není zde ani jeden díl.

natypolis.myminicity.com

Odpovědět s citací

No já ho taky mám, a když někde chybí čárka, tak se mi věta podtrhne zeleně, když mám chybu ve slovu tak se mi podrthne červeně. Je dost možné, že si to musíš zapnout.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak takhle mi to ukazuje.. Ale čárku mi to zatím nikdy neukázalo.. Zeleně jsem viděl jenom třeba že jsem tam měl delší mezeru, nebo že to tam nepasuje a tak.. Ale.. A koukám, už 31 zobrazení..

natypolis.myminicity.com

Odpovědět s citací

Když to máš zeleně, klikni na to pravým a tam máš návrh na řešení.

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to dělám.. Všechno, červené i zelené opravuju.. Ale někde mi napíšou (u zeleného) ať dám více pozornosti tomu podtrženému.. A to už nevim, co je..

natypolis.myminicity.com

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahoj.. Nějak jsem zapomněl heslo sem na účet.. Tak vám sem dávám první díl, a vy mi prosím řekněte, co si o tom myslíte.. Omluvte mne prosím, že přímou řeč dávám všechno do jednoho řádku a proto to není tak dlouhé.. Ale když si vemete jiné povídky, které mají třeba 5 stránek, a odškrtáte všechny ty mezery mezi řádky a mezi tou řečí, tak délka je zhruba (nebo spíš průměrně, možná trošku podprůměrně) stejná..

Část 1., díl 1., Předehra

Místo velitele flotily na vlajkové lodi bylo prázdné. Adm David While, který ho měl zahřívat, byl totiž na cestě k zasedací místnosti, aby přivítal nové cestující po dobu několika týdnů.
„Dámy a pánové, vítejte na pozemské lodi Saurus. Já jsem admirál David While, velitel druhé zásahové flotily. Jak už jistě víte, našim cílem je planeta Q1R-153, jinak známá jako Airo, která se nachází na samém okraji sousední galaxie Ida. Po celou dobu cesty, trvající asi dvou týdnů, můžete využívat všech služeb lodi a dále se můžete přesněji informovat o projektu Airo. Slovo předávám seržantu Taylorovi, který vás zavede do svých ubikací.“ a jak admirál řekl, tak také vykonal.
Jedni z dočasné posádky byli také budoucí členové nového zabezpečujícího týmu Airra hlídající řídící místnost základny. Byli to čtyři mariňáci, jeden vojenský technik, medik a velící kapitán.
Airra jedna a dva další týmy stejného uskupení měli původně letět jinou lodí z flotily mířící na základnu. Admirál však na své vlajkové lodi převážel 3 nalezená ZPM a dva hybridy jumperu a chtěl mít na svých palubách spolehlivý vojenský personál.
„Pane! Dostali jsme zprávu z lodi Fiketa. Plukovník Hawkins se za pět minut dostaví na palubu Saurusu s pomocí vylepšené kruhové platformy.“ hlásal pracovník Admirálovy. Ten ho přestal vnímat a přemýšlel o důvodu. „Že by snad šlo o ten incident v hospodě?“ si převaloval v hlavě a pozval plukovníka do zasedačky.

II.

„Mohu promluvit?“ řekl Hawkins na admirála v zasedací místnosti po hodině debatování.
David While ho ale neposlouchal. Byl až celý rudý špatnou zprávou z jedné z jeho lodi. „Mluvte.“ řekl pitochu několik minut po tom, co si uvědomil plukovníkovu otázku. Ten ani neváhal a hned říkal: „Takže: Asi 190 minut od naší současné polohy je planeta Erebus. Její povrch tvoří z deseti procent ohromné sladkovodní jezero a je daleko od jakékoliv civilizace. Navrhuji přistát poblíž a po opravách nádrže je doplnit.“ „A jak dlouho to bude trvat?“ přerušil ho admirál. „Podle plánu nás to zdrží asi o dva dny.“ D. While se tím dál nezabýval. Pouze kývl hlavou na souhlas a příslušná posádka přístrojů vše zařídila. Akorát velitele lodí musel kontaktovat sám.
Budoucí tým ochranky Airy jedna už pár hodin trénoval v tělocvičně. „Podej mi vodu!“ vykřiknul vojín Block a odpočinul si od trénování břišních svalů. „To už končíš?“ divil se jeho velitel kpt Mark Driver, hodil mu flašku a dál povídal: „Takhle s tím svým pěchotním kulometem moc nepochodíš.“ a dál se jen ušklíbl. Mike Block dělal souhlasícího a šel do sprch. Technik seržant Jack Gym a další dva vojíni se přidali.
Vojín Poole a kapitán nakonec taky opustili tělocvičnu a šli se podívat za Medikem Andreew Smitem. On byl potřebným článkem týmu a museli spolu probrat nějaké papírování.
„Georgy! Běž si alespoň do střílny procvičit střelbu ze své M4 a nech mne tu s kapitánem osamotě.“ pověděl vysokým tónem medik.
Poole ale místo na střelnici šel do místnosti s kruhy. Na displeji si namačkal souřadnice kruhů na druhé straně MidC-205 Saurus a ihned po transportu běžel na můstek. „Admirále. Tady z té lodi se zblázním. Kdy už konečně budeme na základně Airra?“ vykřikl s nedočkavostí.
„Jen klid, vojíne. Za tři hodiny se musíme zastavit na planetě Erebus a opravit vodní nádrže naší MidC-205 Fiketa. Navíc několik techniků z BC-304 Stuart by rádo zkontrolovalo stavy zbraní.“ řekl utahaně Admirál David. Chvíli přemýšlel a pak poslal Poola na pomoc do hangáru BC-304 Fregaty. Dalších několik chvil koukal na okno můstku a ještě dodal: „Jo a řekněte veliteli, že mi dluží dvacku.“ To už však byl, G. Poole pryč.
Seržant Gym a vojíni Jim a Stephen už vylezli ze sprch a oblékli se. Měli v plánu přidat se k Georgovi na střelnici. Oba dva mají P90 a chtějí si zkusit ta nová vylepšení, co jim byli namontovány na zbraně. Netrpělivě chtěli zkusit, jak poletí ty nové triniové náboje a jak se míří s tím zabudovaným zatem.

Všichni tři došli do střelnice. Očekávali, že alespoň G. Pole tu bude ale nikdo nikde. „Když je teda všude volno, alespoň si můžeme vybírat.“ zažertoval kapitán a sám si vybral třetí kabinku. Ještě ani nevystřelil a se smíchem se obrátil na Huttona: „Hej Jime, kdo bude nejlepší, dá jednu svoji výplatu tomu druhému.“ a nechal ho střílet jako prvního. Jim byl ale třiceti pěti letý lišák.
Zapnul si svůj zelený laser a přepnul na jednotlivé výstřely. Na čtyři rány střelil třikrát střed a jednou kraj. „Tak teď to zkusím já.“ řekl kpt. Drive a zandal si čerstvý zásobník.
Celá loď sebou ale trhla. Dříve, než Mark stačil vystřelit, nahodil ho ráz pravým ramenem na stěnu místnosti. Jeho druhové k němu ihned přeskočily a začali mu pomáhat na nohy. „Radši byste měl jít na ošetřovnu“ řekl vojín Hutton.
„Vše je v pořádku, jen naražené rameno. Než přiletíme na základnu, už to bude dobré. Ale měl byste se jít provětrat na čerstvý vzduch.“ řekla doktorka kapitánovi.
Celá flotila už usedla na povrchu planety Ereba a začala s opravami. Civilisté a volné týmy se procházeli po krajině a užívali si možná naposledy krajinu v Mléčné dráze. Jedním z těchto týmů byl i Airy jedna.

III.

Jeden ze členů týmu, vojín Mike Block položil zbytku otázku: „Víte někdo, že tohle dříve býval goaldský pracovní tábor? Zajatci se zde při opravách lodí upracovali k smrti.“. Nikdo ovšem neodpovídal a tak se tím dál nezabýval. Po chvilce se všichni zastavili u nemalého jezírka. „Pane, žádám o povolení o přenocování na našem stanovišti. Jsme 10 km severo-východně od flotily u velkého jezera.“ žádal velitel jednotky. Z vysílačky mu admirál odpověděl: „Povolení uděleno, zítra do deseti nula-nula se hlaste na svých pozicích.“
Mark se hluboce nadechl čerstvého vzduchu a pak zavelel: „Tak bando, tady rozděláme tábor. Andreew, Georgi, vy běžte nasbírat dřevo a rozdělejte oheň. Miky, Jime, vy běžte připravit jídlo a zbytek rozdělá stany.“. A každý doopravdy poslechl. „Plukovníku?“ zavolal seržant Jack: „Admirál s vámi chce mluvit“a podal kapitánovi jeho daleko-dosahovou vysílačku.
„Kapitáne! Sbalte si všechny věci a připravte se na transport, jsme pod palbou luciánů.“
Celý tým do písmene uposlechl rozkaz a do několika se přenesli na palubu Fikety. Admirál pak zavelel pracovníkům můstku: „Nařiďte flotile, aby se přemístila na orbitu planety a ať se připraví všichni piloti F-302. Energii do předních baterií a nabít asgardské paprsky.“
Stephen najednou chytl kapitána Marka Drivera a vojína Mikeho Blocka a ukázal, ať jdou všichni za ním. Celý tým ho teda následoval až do Hangáru dva. Zde ukázal na jednotlivé členy týmu a ukázal: Vojíni Poole, Block a on půjdou do Jumperu 1 a kapitán Driver, seržant Gym a vojín Hutton půjdou do Jumperu 2.
Tentokrát už slovy řekl: „Jumper dva, vy nás budete krýt. My obstaráme pozemní základnu.“ Dveře hangáru se najednou otevřeli a oba dva jumpery mohli proletět. Oba dva hybridi si to namířili k atmosféře. To už admirál ale opravdu potřeboval vědět a zavolal kapitánovi na vysílačku: „Kapitáne Drivere! Vysvětlete mi, co děláte!“. Po chvilce šumu se mu dostalo odpovědi: „Pane! Vojín Block našel na senzorech pozemní základnu Luciánské aliance. Žádáme o povolení v pokračování mise a o použití hybridních raket na proniknutí štítu stanoviště.“
Jumpery dostali kladnou odpověď a pokračovali dál v misi. Georg a Jack, kteří si sedli na místo vojenských poradců, si už několik kilometrů nad povrchem planety přichystali rakety Sisi E6.
Piloti lodě pak už jen řekli: „Pal!“ a každý hybrid vyslal po dvou z těchto raket. Tyto nejnovější výtvory vojenských laboratoří dokážou proniknout až na konec štítu a tam explodují. Zvyšuje se tak jejich účinnost o 120%.
Na orbitu planety se mezi tím schyluje bitva ke konci. Luciánská aliance zaskočila pozemskou flotu nepřipravenou a než lodě Tauri´ů zapli štíty, několik z nich měli lehké až střední poškození.
Při boji se už skóre vyrovnalo. Luciáni zaútočily s pěti hataky a flotilou kluzáků a dvěmi eskadrami bombardérů. Tento počet byl již snížen pouze na dva Hataky a dvě eskadry bombardérů. Mezi oběma flotilami probíhali boje mezi menšími plavidlami. Bojovali proti sobě lidské bezpilotní F-302 proti už postarším kluzákům.
„Pane! Pplk. Adams z letky Sirena nám posílá dva stíhače na pomoc. Podle senzorů se k nám blíží tři kluzáci.“ oznámil vojín Jim Hutton svému nadřízenému.
Zbraně luciánů už poškodily štíty jumperu 2 a hyperpohon jumperu 1. Dvě lidské stíhačky ale už sestřelily jednu nepřátelskou a teď jdou po druhé. „Reli, uskupilo se za tebou šest kluzáků.“ řekl major Belinkson. Ty ale ze senzorů zmizeli tak rychle, jak se objevili. Plukovník Long z BC-304 Armagedon dal totiž za primární cíle všechny malé objekty patřící Luciánské alianci. Snaží se takhle nahradit F-302, které mají příležitost vrátit se do hangárů a doplnit si munici a palivo.
„Cíl na dostřel na dvacet vteřin.“ Oznámil vojín Black Admirálovi. Vojenští poradci obou Jumperů si připravili rakety a odpočítávaly.
Bitva mezi křižníky skončila úspěchem pro lidi. Díky bitevnímu křižníku Armagedon byly rozdrceny i bombardéry a většina kluzáků. Těch několik zbylých se ale rozhodlo dál pokračovat za nedalekým pásem asteroidů, kde byli lidské naváděcí rakety k ničemu.
Jumpery mezi tím už sledovali několik výbuchů z bývalého luciánského odpalovacího stanoviště. Namířili si to zpátky na orbitu přidat se do boje proti zbylým stíhačům.
Nedlouho po tom, co se všechny F-302 a jumpery vrátili do hangárů, vstoupila Druhá zásahová flotila zpět do hyperprostoru. Pět zajatých členů Luciánské aliance byli transportováni k bráně a pozemské jednotky si je vyzvedli.

natypolis.myminicity.com

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Rovnou vám sem dávám i druhý díl. Na třetím pořád pracuju (téměř pořád se zasekávám na prázdném bodu). Ještě bych dodal: Berte i ohled na to, že jsem v osmé třídě tak čárky a přímou řeč jsme se ještě neučili..

Část 1., díl 2., Napadení

Druhá zásahová flotila vyskočila z hyperporostoru na orbitu planety Airo. Admirál While poručil začít s transportováním zásob a vojáků na povrch a dal rozkaz týmům Ary dva a tři zaparkovat jumpery do hangárů základny. Ary jedna měla za úkol chránit ZPM.
Dva křiníky MidC-205 Penelope a Caesar už byli téměř opraveni a oba dva byli zatím zamaskování poblíž základny.
Plukovník Libray, který momentálně řídil sestup na planety, náhle zapnul vysílačku a mluvil: „Pane! Útočí Wraithové! Senzory ukazují pět křižníků a jednu mateřskou loď. Nařizuji plnou bojovou pohotovost a povolávám do boje i Penelope a Caesara. Připravte se na transport.“.
Wraithové poslali jako první plnu svoje šipky. Lidé jako odpověď poslali proti stovkám šipek
několik desítek F-302 z lodí.
Po deseti minutách boů ohlašoval pplk Erich Maas Admirálovi: „Pane! Naše štíty jsou proti nepřátelským stíhačům k ničemu. Šipky mají silnější zbraně a i se štíty nás druhá nebo třetí rána vyřadí z boje. Nařizuji se stáhnout do hangárů.“ Admirál souhlasil a nařídil všem BC-304 stáhonut své letky.
Wraithské lodě začali se svou palbou. Lodím Saurus a Fiketa byli zapojeny ZPM a bylo jim přikázáno krýt ostatní lodě.
Adm While přikázal dvoum Batlle cruis Armagedon a Stuart dostat se nepříteli do zad a zničit jejich mateřskou loď.
„Pane! Levé zbraňové baterie a všechny hangáry Wraithské mateřské lodě jsou zničeny. Štíty Stuarta na pět a třiceti procentech a Armagedonu na padesáti. Nepřátelská flotila na nás vypouští všechny zbylé šipky a zaměřují nás další da křižníky. Žádám o povolení o ústup do hyperprostoru.“ Vyrušeně oznamoval plukovník Edwart Style, velitel pozemského bitevního křižníku Stuart. Admirál chápal rychle a povolil ústup do hyperprostoru pod manévrem Křídlo 3.
Obě dvě pozemské BC-304 nabrali rychlost a letěli po délce Wraithského úlu. Veškěrou dostupnou palebnou silou se pokoušeli ničit vše důležité. Až na konci obě dvě lodě vytvořili hyperporostorová okna a pokoušeli se do inch vletět.
„Pane! Nepřáteské lodě do nás sřílí vším co mají k dispozici. Stuart už přišel o veškeré zbraně a hyperprostorové krystaly jsou spálené. Podsvětelný pohon pracuje na 20% a štít selhává. Veškerou energii přesměrovávám na transport posádky na pozemní základnu. Přeřizuji kurz lodě na nejbližší křižník. Britský plukovník a lodě Stuart, Edward Style, konec.“ a několik vteřin na to se loď srazila s řižníkem Wraithů. Tento výuch zničil další už rozbitý křižník poblíž a poškodil i v několika částech trup mateřské lodě.
Další lidská loď, italská MidC-205 Caesar, žádala o povolení o sestup do jejího hangáru na základně. Polovina její zbraňových systémů je nefunkčních a štít na třinácti procentech. Wraithové si toho všimli a upřeli na tuto loď svoji pozornost. Než dokázala uniknout pod štít základny, většina lodi se stala neobyvatelná a téměř žádný z programů nefungoval.
Batlle cruis Fregata díky své rychlosti a s pomocí Middle cruis Saurusu zničila další křižník. Obě lodě teď upřeli veškerou sílu jenom na Úl. Na druhé straně bojiště zahánějí Penelope a s části i Fiketa další ze dvou posledních Wraithských křižníků do kouta. Palbu z posledního křižníků kryje díky ZPM Fiketa.
Admirál byl znovu ochoten zkusit poslat proti nepřátelským šipkám, které kryjí jejich lodě před pozemskými střelami, F - tři nula dvojky. Počet šipek se snížil na méně než pětinu jejich původního počtu.
Německo-Rakosuká letka, která vylétla ze základny, měla krýt další letky vylátající z BC-304 Fregata. Na podplukovníka Erika Maase, kapitána Stocka a kapitána Klaina se ale zaměřilo uskupení deseti šipek a jejich F-302 byli zničeni. Zbytek jejich letky byl zničen během boje.
„Pane! Senzory odhalil další dvě plavidla o velikosti Wraithského křižníků v hyperprostoru. Při současné dráze letu zde budou do několika minut.“
Do několika chvil se na scéně objevili Wraithské posily. Se svými, oproti předešlým generacím, více účinými plasmovými ranami se spojili s dalším křižníkem a zaměřili si to přímo proti Fiketě. I se svým zapojeným ZPM nemůže pozemská vlajková loď ignorovat desítky rudě zbarvených střel a obrátila svoji pozornost na jeden z křižníků. Penelope, která byla hned vedle, se plně zaměřila na jiný, už poničenější wraithskou loď a zabránila ji tak se přidat ke skáze Fikety.
Nepřátelské mateřské lodi už začínali selhávat i některé baterie na pravé straně a proto se zaměřila jen na Midlle cruis Saurus. BC-304 Fregata využila situace a šla se radši přidat na pomoc Fikety. Když ale měnila pozice, zasáhlo jí několik ran z nepřátelského křižníku. Střely dopadly přímo na pilotní sekci a veškeré spojení mezi piloty a F - tři nula dvojky se přerušilo. Automatický program poslal všechny stíhačky zpátky, ale byli lehkým cílem všude prolétavajících šipek.
Palba ze všech lidských lodí najednou utichla a jakoby se celé vypli. Několik okamžiků na to se z místa, kde dříve býval wraithský Úl, ozval výbuch a začala se odtamtud šířit tlaková vlna. Všechny lidské lodě převedli veškerou energii do štítů a přenesli všechen nepotřebný personál na základnu.
Po chvíli ticha se admirálovi začali ozývat všichni velitelé lodí jeho flotily. Žádná z nich není zničená, ale v blíské době nebudou ani jedna v bojeschopném stavu.
„Pane. Jeden z wraithských křižníků, schovaných za Fiketou, přežil náraz. Senzory ale ukazují, že loď není schopna letu ani palby.“ ozval se pilot vlajkové lodě. Admirál se rozhodnul a poslal na křižník oba dva hybridy Jumpery a tými Ary jedna a dva.

II.

„Kapitáne. Váš úkol je dostat se z hangárů do strojovny wraithského křižníku a vyřadit rušičku proti asgardskému transportu. Po dobu letu vás bude doprovázet letka Sirena pod velením podplukovníka Stuarta Adamse. Hlaste se až v hangáru. Admirál konec.“
Výsadek se zdál být nespatřen. Vojíni Oliver Jackson, Steve Brain a Mark Long z Ary 2 mají za úkol zamaskovat a hlídat jumpery. Pokud se ostatní neozvou, mají rozkaz vrátit se zpět na základnu. Zbylí členové týmů pak pokračovali dál. O to, aby se setkali s co nejmenším počtem Wraithů, se staral vojín George Poole, který měl u sebe lidskou verzy antického detektoru života. Veškerá nepřátelská posádka byla na nohou a bylo téměř nepravděpodobné, že by nenarazili na žádného z Wraithských bojovníků.
„Kapitáne?“ Otázal se vojín Poole, když došli ke křižovatce. Když si všimnul, že ho mark Driver poslouchá, dál pokračoval: „Kdybychom šli do prava, mohli bychom dojít ke transportétu a nemuseli by jsme chodit v těsné blískosti s několika více střeženými místami. Je ale možné, že transportéry můžou být dobře hlídané.“
Kapitán byl ochoten riziko podstoupit. Nařídil vojínu Huttonovy a sežantu Syttsovi krýt jim záda a dal pokyn vydat se k transportéru.
Přenášedlo hlídalo šest Wraithů. Ceký tým otvořil krycí postavení a hodilo kousek od wraithů dva slabší granáty, aby to přístroj nepoškodilo. Po výbuchu začali střílet křížovou palbou proti zmateným Wraithům. Aby někdo nezjistil jejich polohu kvůli mrtvolám, využili zabudovaných zatů a po každém tělu třikrát vystřelili. Dříve, než se začali přemisťovat, poslali jako první další tři slabší granáty kvůli strážím. Velitel týmu pak všechny ostatní upozornil: „Výbuch zřejmně přilákal okolní stráže. Transportér není velký pro všechny, proto se budeme muset přemisťovat postupně. Ti první, kteří tam budou, zaujmou pozice a počkají na zbytek.“
Vojín Hutton a seržant Sytts prošli jako poslední. Kolem sebe uviděli pouze tři mrtvé Wraithy. Krom Kapitána Bluwera, kterého poškrábal jeden z nepřátelských důjstojníků, nebyl nikdo jiný zraněn.
Medik Smith Bluwerovu ránu vyčistil a obvázal. Kapitán Driver mezi tím dal pokyn ohlásit se jumperům a nechal mluvit vojína george: „Dobrá, teď už jsme na tom správném patře. Strojovna je už jenom několik chodeb do prava odtud. Nejméně vojáků je jít po rozcestí vedoucí do hybernačních komor a chodbou vedoucí do strojovny.“
Andrew Smith přestal s léčením a tým mohl pokračovat. Každého wraitha, kterého cestou potkali, zastřelili a nechali zmizet. Když se dostali na rozcestí, na vysílačku se mu ozval Admirál While: „Kapitáne. Naše senzory zachytily hromadění energie v oblasti pohonu. Pokuste se ho vypojit dřív, než vystoupíte z našeho dosahu a než vstoupíte do Hyperprostoru. Pohoné články lodě jsou jen kousek od strojovny.“
Jednotka se dala kupředu. Na místo strojovny hodili omračujicí granát a pak všechny omráčili zatem. Na admirálův rozkaz zde nechali technika Jacka Gyma a dva vojíny Mikeho Blocka a Stephena Blacka jako ochranku a vydali se dál chodbou k pohonu.
Nedlouho potom, co zbytek týmu došel ke generátoru pohonu, zaslechl palbu z lidských zbraní.
Kapitán Driver zkusil kotaktovat admirála, jestli jde už transportovat, admirál však odpověděl záporně. Rušička ještě nebyla deaktivována. Jeden z vojínů dal na kapitánův pokyn několik výbušnin C4 s rozbuškou na motory. Spínač si schoval do kapsy a všichni se pak vrátili do strojovny.
Ve strojovně byli vidět známky boje. Několik černých míst po granátu byli všude kolem značně poškozené konzole a hojící se stěny. Kapitán vzal od vojína Poola detektor života a lokalizoval zbytek jeho týmu. Byl ve vězení o dvě patra níž.
Kapitán se chtěl dostat do patra s vězením transportérem, kterým přišli. Po pěti minutách se mu ozval jeden z jeho lidí, kterého poslal na průzkum: „Kapitáne! Na chodbách je více stráží a transportéry jsou více chráněné. Budeme muset jít po žebříku několik chodeb k pravé části lodě.“
Kapián návrh zamítnul. Nařídil zůstat ve strojovně a zneškodnit transportní rušičky.
Kolem jejich pozic se sešlo na třicet wraithů. Vojíni Jackson, Brain a Long dostali za rozkaz odletět s jumpery. Zbylí členi týmu, kteří byli ve strojovně, zaujali obrané pozice.
Před dveře strojovny přišel jeden z wraithských důjstojníků. Bělovlasý wraith chtěl se svou skupinkou pěšáků vyjednávat o kapitánově kapitulaci. Kapitán ale dal pokyn k palbě.
Tými Ary jedna i Ary dva se objevili na můstku neznámé pozemské lodě. Proti všem ostatním můstkům byl ale rozdíl v tom, že se nacházeli v obrovské místnosti bez oken a uprostřed lodi. Roli oken nahradili velké obrazovky po stěnách, které moniturují loď ze všech stran. Před obrazovkami je celkem pět asgardských holografických zařízeních, umožňující svolání všech velitelů flotily.
V zadní části je velký stůl, schopen pormítat celou bitvu ve 3D.
„Vítejte na palubě Hardship jedna nula jedničce Ottawa. Já jsem admirál Wohnson.“
„Jak jste nás přenesl?“ otázal se kpt Driver. Admirál mu odpověděl: „Naše vědecké tými přepsali několik bodů transportních senzorů, které již projdou wraithskými rušičkami.“

Jo promiňte, ale když dám odeslat, tak všechny mé pracně vytvořené odstavce zmizí tak i na todle dávejte prosím zřetel..Když si takto čtu, tak to pak nedává smysl tak snad pochopíte, kdy tam mají být..

natypolis.myminicity.com

Zpět na Mrtvé povídky