Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Survive [1x07-The Battle]

Stargate Survive [1x07-The Battle]

Příspěvek 19.9.2010 16:08:01
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No, dejme tomu, já bych třeba svému korektorovi nikdy povídku takhle neposlala, ale záleží na každém. Jsem si taky všimla, že nabízíš pár lidem korekci, tak :wink: pak je důležité myslet na tyhle věci. Jinak v tom případě mám jen jedinou radu: Sežeň si korektora, který to za tebe opraví.

Příspěvek 19.9.2010 16:18:21
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak vzhledem k tomu, že korektora pro pár lidí dělám, tak mohu ze zkušenosti říct, že když se mi objeví povídka, u které je vidět, že se to autor neobtěžoval číst ani jednou, že to prostě jen nasmolil a řekl si: "na to je tu korektor", tak se ani já neobtěžuju to číst. A nebo nechám autora vycukat tím, že mu to pošlu až za sakra dlouhou dobu. Pravda, dělám to z dobré vůle, kdybych za to byla placená, asi bych si takový luxus nemohla dovolit, ale jen varuju. Pokud nehodláš korektorovi platit, tak se připrav na to, že ho může brzy začít obtěžovat, když na něj hodíš i to, co by sis zvládl v poho opravit sám, jenom to přečíst. :wink:

Příspěvek 19.9.2010 16:21:28
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

:offtopic:
Eleira: Já tím, taky dělám několik korekcí, tak i mě se tam objevují čárky, ale jsou to jen drobné chybky, protože naštěstí ty pro který korekce dělám hodně opraví sami :-)
:offtopic:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 19.9.2010 16:43:39

Odpovědět s citací

jakop: Ale pár čárek není to, že musíš za každou čárkou a tečkou udělat mezeru a skoro do každé přímé věty doplnit čárku. Jde jen o to, jestli tohle lidi ví a čtou to po sobě.

Příspěvek 19.9.2010 16:59:27
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

já to vím,a čtu.jestli to opravdu mám opravit,budiž.ale mě se to čte stejně dobře. :wink:

Příspěvek 26.9.2010 10:05:16

Odpovědět s citací

No, já být tebou bych to opravila, protože každý text, pokud ho zveřejňuješ, je dobré, aby byl ve slušné formě.
Přečti si pár knih a tam se podívej, jak je to uspořádané a jak vypadá zpracovaný text. Protože případné chyby odrazují čtenáře od toho, co píšeš, ať je sebelepší děj.

Příspěvek 03.10.2010 11:33:41
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1x06-Spy

...Tým vyšel z brány.Kolem sebe opravdu uviděl jen trosky.
"Nevypadá to,že bysme tu měli něco najít." řekl pochybně Leer.
"Ale no tak,Leere,vždy to není na první pohled tak,jak to třeba je." odpověděl poučně Cam.
"Hm,dobře.Tak deme hledat.Charlie,jdeme na západ!" přikázal Leer.
"No dobrá,Valo!" zavolal Cam.
"Já vím,my na východ." odpověděla Vala.
Asi po minutě zaslechli v dáli takový divný zvuk.Slyšeli ho stále blíž.Po chvilce z mraku vyletěla stíhačka podobná gripenu.
Hnede za ní další dvě. A jedna si jich všimla,vyletěla z formace a zatáčela zpět k týmu.
"Rychle pryč!!!" zařval jako nikdy Cam.
Všichni utíkali k bráně.Stíhačka nad nimi přeletěla,a vystřílela na ně mnoho kulek.Naštěstí žádná nikoho netrefila.
"Zadejte alphu!" řval Cam,a střílel po právě prolétající stíhačce.
K týmu se blížila další.Brána se aktivovala,tým běžel k ní.Charlie zadal rychle kód.Ze stíhačky se uvolnila raketa,
zažehla a plnou ryclostí letěla na bránu.V poslední chvilce stihla Vala projít.
Tým vystoupil,a vteřinu za Valou se brána zavřela.
"Co se stalo?" ptal se generál.
"Nevím.Vypadá to,že se tam válčí,a někdo si nás spletl s nepřáteli." odpověděl Cam.
"Dobře.Chcete si odpočinout?" ptal se generál.
"Trochu." odpověděl Leer.
"Tak za 6 hodin zase u brány,mezitím pošlu jiné týmy." řekl generál.
Tým se rozešel do šaten.Až všichni byli převlečení,šli do Camova pokoje,jak se v šatně domluvili.Jelikož se moc neznali,chtěli se poznat.
"Takže,mě asi znáte moc dobře..." řekl Cam.
"Ano,známe vaše hlášení,složky,vše..." přerušil ho Charlie James.
"Ano.Víte,když jsmem se dozvěděl o Hvězdné bráně,byl jsem strašně zvědavý.Chtěl jsem všechny informace,co jen bylo povolené." odpověděl Leer.
"Jo,to dobře chápu." odpověděl Cam.
"Ale my bychom rádi poznali vás." řekla Vala.
"Složky jste snad viděli,ne?" ptal se Leer.
"Vala ne." odpověděl krátce Cam.
"Ale,asi nejde jen o informace.Když spolu budeme chodit na mise,měli bychom se,ehm... spřátelit." řekl Charlie.
"No.Asi to není vhodné,když se snažíme zachránit 8 miliard lidí,ale..." řekl Cam.
"Ale když máme tolik času!" přerušila ho Vala.
"To jsem chtěl teď říct." řekl naštvaně Cam.
"Nedá si někdo buráky?" nabídl Leer.
"Kde jste je proboha sehnal?" ptal se Cam.
"Přeci jsem zde pracoval.Nepřišel jsem ze země." odpověděl Leer.
"Aha,promiň." řekl Cam.
"Díky,já je nemám rád." řekl Charlie.
"Buráky?Tohle pozemské jídlo jsem ještě neměla." řekla Vala.
"Ochutnej,nejsou špatné." odpověděl Cam,a jeden si právě házel do pusy.
Vala když viděla,jak to Cam konzumuje,skusila to také.Hodila.Spadlo to někam za gauč.Znovu.Tentokrát burák přistál Vale na hlavě.Vala se naštvala,vykašlala se na házení a normálně si to do pusy strčila.
"No ble!" vyhrkla ze sebe Vala a vyprskla burák přímo na Leera sedící na gauči naproti ní. Ten se zaksichtil,něco žblebtnul a hodil burák do koše.
"Co je to za firmu,jsou hodně slaný." řekl Cam.
"Silver Peanuts,neznáš? Prodávájí to u nás v Deatroitu."odpověděl Leer.
"Ty bydlíš v Deatroitu?" ptal se udiveně Cam.
"Jo,mám to ve složce." odpověděl Leer.
"Kdo si to má všechno pamatovat..." řekl s úsměvem Cam.
"Máš vlastně rodiče?" zeptal se mimo téma Charlie.
"Proč?" řekl Leer.
"Nevím,jen tak mě to napadlo." odpověděl Charlie.
"Mámu ne,a tátu..." Leer se ztichl.
"Mmmm?" žblebtnul něco takového Charlie.
"Toho teď vlastně asi taky ne." odpověděl Leer.
"Asi? Jo... aha,už,no nic..." zase žbleptal Charlie.
V tom se ozval alarm.Všichni se samozřejmě hnali k bráně-každý chtěl vědět,co se děje.Než tam SG-1 dorazila,už tam byla půlka personálu.
Brána se aktivovala.
"Přijmám kód SG-6."
"Waltere!" s úsměvem na tváři napomínal Landry.
"Ano pane,já vím." také s úsměvem odpověděl Walter.
Samozřejmě Walter otevřel Iris. Vystoupili všichni členové týmu.
"Jéjda to je lidí.Má někdo z vás snad narozeniny?" ptal se Ben členů svého týmu.
Všichni pokrčili rameny,zadívali se na sebe,a pak upřeli takový divný pohled na Bena,a poté na lidi v okolí.
"Ne,jen jsou všichni zvědaví.Co jste našli?" odpověděl a ptal se Cam.
"Nic.Opuštěná planeta,žádné známky života."
"Cože? Vždyť teprve před měsícem tam byla SG-15,a bylo tam tvorů jak v ZOO." divil se generál.
"Taky to nechápeme." odpověděl Ben.
"Waltere,nezadal jste špatnou adresu?"
"Ne pane,byla naprosto správná..." odpověděl Walter.
"Ukažte mi prosím hisorii brány,a porovnejte adresu co jsme zadali s adrsou P2X-448." rozkázal generál.
V tom Walter vytáhnul pistoli,namířil jí na generála.
"Zkuste něco,a zastřelím ho!" zařval na celou místnost Walter.
A jéje,je to špeh,pomyslel si Cam. Všichni na Waltera namířili zbraně,a začali vyjednávat.
"Co chcte?" ptal se Leer.
"Nic,jen toto." odpověděl Walter,a vytáhl nějakou vysílačku.
"Můžeme..." řekl do vysílačky.
Jeden strážný už ale nečekal a zasáhl Waltera zakňaktelem.Výstřel se ale přesunul i na generála.Oba dva byly v bezvědomí.Jeden strážný slyšel v počítači něco blikat a pípat.
"Pojďte sem někdo,prosím." řekl strážný.
Cameron nemeškal a šel.Podíval se do počítače.
"Nepřátelská loď právě vystoupila z hyperprostoru!"
V tom se na bráně rozsvítil symbol,a ozval se nám známý zvuk zapadajícího symbolu. Ozval se alarm. Po chvíli zapadl další symbol.
"Neplánovaná mimozemská aktivace!" ozvalo se z mikrofnu.
Lidé začali panikařit.Ječeli,utíkali od brány.
"Zavírám iris!" zařval Cam do mikrofonu.
Iris se zavřela,a těsne poté se aktivovala brána. Nic z ní nevycházelo.
"Snaží se nám zabránit v útěku!" řval v tom zmatku Leer.
Cam věděl,že jediná šance jsou teď F-302ky.Rozhlásil to všem do vysílačky.Po chvíli byli všichni zkušení i méně zkušení piloti v F-302kách.
Startovala jedna po druhé.Aby byli pospolu,ty,co už byli ve vzduchu,kroužili nad stanovištěm.
Po několika minutách už byly ve vzduchu všechny.Letěly k nepřátelské lodi.
"Zaznamenávám menší lodě vylétající z hlavní." hlásil Cameron do mikrofonu ostatním pilotům.
"To budou určitě F-302ky." odpověděl Leer,sedící za Cameronem.
"Ano.Tohle bude hrozná bitva.Máme snad jen jeden pokus,pak nebudeme vědět,do koho střílíme." řekl Cam.
Vystřelte toho co nejvíc,jakmile poletíme přímo proti nim." radil Cam.
"Střetneme se za půl minuty." hlásil Leer.
"20 sekund,odjistětě zbraně." řekl Cam.
"10 sekund,ruce na spoušť. hlásil Cam.
"Pal!!!" zařval,a stiskl červené tlačítko.

TO BE CONTINUDED...
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 03.10.2010 20:06:51
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1x07-The Battle

Jakmile se tlačítko stisklo,raketa se uvolnila.Setiny na to se raketa zažehla,a tryskově vyletěla před stíhačku. Poté vystřelily všechny ostatní stíhačky.Hned na to se uvolňovaly další rakety.Každá stíhačka vystřelila alespoň 4 rakety.Všechy letěly v jednom velikém houfu,a za ním se linuly kouřové čáry.Aby lidé viděli,vyletěli vedle kouře.Hned na to vystřelili i nepřátelé.Oni ale měli stíhaček 2x míň,a nevystřelili tolik raket.Rakety se střetly uprostřed.Všechny kolem sebe těsně proletěli,až na dvě.Ty se srazily a vybouchly dřív než měly.První rakety narážely do nepřátel.Jelikož jsou řízené,dostaly všechny nepřátelé kromě třech.S těmi už si však poradily kulomety.Skoro zevšech stíhaček jich vyletěla taková sprcha,že nepřátelé neměli šanci.Lidé ale bohužel ztratily 2 stíhačky.
"Výborně,lidi,vedli jste si skvěle.Teď poletíme na tu hlavní loď." hlásil Cam.
Trvalo to několik minut,než vyletěli z atmosféry,a v dálce už viděli tu loď.Samozřejmě,to mohli čekat.Je to BC-304 Hammond.
"A jéje,tohle bude problém.Myslím,že byjsme se měli vrátit."hlásil Leer.
"Jo,jasně,ale co budeme dělat? Necháme je?" řval Cam.
"Co budeme dělat?!" řval nějaký pilot.
Nemohli nic dělat.Nemohli utéct bránou,nemohli zničit loď,mohli už jen letět F-302kama do hyperprostoru.Jenže co Alpha? Zničili by jí.Cam si pomyslel,že jediná šance už je jen skočit do hyperprostoru.
"Počkejte,loď je nová,v tom případě je velmi zranitelná." řekl Leer.
"Chcete tedy zaútočit?" ptal se Cam.
"Ano." odpověděl Leer.
"Ano!"ozvalo se ve ve sluchátkách,které mají piloti v přilbách.
"Dobře,připravte se!" hlásil Cam.
Letěli k lodi,a v dostatečné blízkosti vypustili rakety.Hned na to vystřelily s lodi railguny do všech stran,a několik raket.Lidé ztratily 2 stíhačky,
nepřátelské štíy na 85%.
A další salva raket,a další.
"Štíty na 70%,už jsme ztratili 5 stíhaček,munice dochází!" řval Cam,když se právě otáčel,aby vytřelil poslední dvě rakety,co mu zbývaly.
Posledních celkem 14 raket.Poslední 3.Otočka,poslední výstřely a munice došla.
"Nepřátelské štíty na 20 %,už nemáme žádnou munici!" hlásil Cam.
Bohužel,nepřátelé měli,a vystřelili 4 rakety a salvu z railgunů. Ozvalo se několik výbuchů.Už zbývá jen 6 F-302ek. Další výbuch,už jen 5. Cam začal střílet z kulometů,a za chvíli se přidali další.Jenže jim to nebylo moc platné.Neubrali ani 2 procenta. Jeden pilot ale věděl,o co se tu jedná,a tak udělal kamikadze. Následovali ho další dva.
Štíty byly konečně zničeny.
Pak to udělala další stíhačka,která vletěla do můstku. Ten vybouchl,takže byla loď znehybněna.
"Výborně,zvládli jsme to!" zařval Cam radostně do vysílačky.Celé stanoviště se začalo radovat.
Po chvíli přstály přeživší stíhačky na přistávací ploše.
Jakmile Cam vystupoval z F-302ky,rozběhla se k němu Vala,a objala ho...
"Ach Came,žiješ,žiješ..." řekla tiše v jeho náručí.
"Takže,co se děje s nepřátelskou lodí?" zeptal se generál,když se potkal s Camem.
"Je znehybněná,nemá F-302ky,vlastně tam jen trčí." odpověděl Cam.
"Hm,doufám,že se o nic nepokusí,ale,nemůžem jí tam jen tak nechat." řekl generál.
"Jak jí zničíme?" ptala se Vala.
"Nevím,necháme jí prozatím být." řekl Leer.
"Měli byjsme pokračovat v akci s tím..,ahm,časem." řekl Cam.
"Dobře,odpočiňte si,za 2 hodiny u brány." přikázal generál a odešel.

TO BE CONTINUDED...

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky