Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky STÅRGÅTE Pinwheel

STÅRGÅTE Pinwheel

Příspěvek 04.8.2010 19:29:59
Pafis Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Toto je moje 1. povídka, doufám, že se bude líbit. Doufám, že jsem někomu nesebral něco z jeho povídky. Pokud se tak stalo, tak se omlouvám, ale je to čistě náhodné. Uvítám všechny komentáře.

1.Náhoda

„Neplánovaná aktivace zvenčí.“
„Vždyť se touhle dobou nemá nikdo vracet“ řekl generál Hammond.
„ Přijímám kód, je to SG-1, pane“.
„Generále, otevřete iris, jde po nás asi 30 jaffů a už nám dochází munice“, skoro vykřikl na generála Jack. Jakmile poslední z týmu vyskočil z brány, iris se zavřela, chvíli ještě bylo slyšet bušení od toho, jak jaffové naráželi do iris.
Generál ihned sešel do prostoru brány a začal vyzvídat „ Co se stalo? Vždyť nám senzory ukázali, že na této planetě není žádný život.“
„Když jsme se vraceli k bráně, zaznamenali jsme Ha´tac vylétávající z hyperprostoru. Než jsme se stačili dostat k bráně, major Carterová zahlédla kluzáky, jak míří naším směrem. Za nimi letěly 2 nákladní lodě, ty aktivovaly kruhy, vyslali jaffy aby nás zabily. Zbytek již znáte, generále“ řekl T´ealc.
Daniel oznámil, že našli něco úžasného a že to má něco společného s antiky. „Pane, mohlo by to být hodně zajímavé, ale ještě nevím, o co přesně se jedná, nejdřív musím přeložit tuto tabulku“. Daniel vyndal z batohu hliněnou tabulku a ukázal ji generálovi.
„Ať je tam co je tam, ty na to určitě přijdeš“ řekl mu Jack a šel se s T´ealcem trochu umýt. Carterová šla pracovat na nějakém převratném vynálezu a Daniel mohl jít překládat.
„Hlášení podáte v 5“ stihl už jen generál zakřičet na Jacka.

O týden později, Danielova pracovna

„HEURÉKA“ vykřikl radostně Daniel a běžel říct ostatním, že to konečně přeložil. Generál svolal poradu a Daniel jim to tam vše přednesl. „Zjistil jsem, že někteří antikové před tím, než se z atlantidy „odstěhovali“ na Zemi, odletěli v jakési lodi, podle všeho obrovských rozměrů, do galaxie Pinwheel neboli galaxie Větrníku. Podle všeho zde již nějakou dobu před nimi byla nějaká větev antiků, kteří zde zbudovali i systém bran. Je zde adresa jedné planety, která by měla být v této galaxii, ale je tu jeden malý problém. Nemáme momentálně k dispozici žádné ZPM na cestu na tuto planetu“
„A co Atlantida, ta by nějaké mohla mít, ne?“ navrhl Jack.
„Ano pane, ale to je zcela vybité“ odvětila mu Carterová. „Mám ovšem jiný nápad. Již měsíce pracuji na novém napájení, které vyrobí energii srovnatelnou se ZPM, ovšem bude mi ještě pár dní trvat, než jej dokončím.“

O tři dny později, Zasedací místnost

„Nevíte někdo, proč nás generál svolal?“ zeptal se T´ealc. „Zrovna jsem měl rozkoukaný Star Trek.“
„To kvůli mně“, ozvala se Carterová, která zrovna přicházela. „Výroba toho přístroje mi zabere více času, než jsem si myslela.“
„O kolik víc“, zeptal se Jack
„Pane, budu ráda, když to stihnu do půl roku. Ale přišla jsem na docela dobrou alternativu.“
V tom dorazil do místnosti i generál a schůze mohla oficiálně začít.
„Jakou alternativu“, zeptal se Hammond, který slyšel, co Carterová říkala.
„Vyrobila jsem energetický generátor, který vyrobil plukovník při jeho „potyčce“ s Archivem Antiků.“
„A není to nebezpečné?“ Zeptal se starostlivě Hammond.
„Vychytala jsem tomu mouchy a po testech se ukázalo, že je bezpečnější, než židle, na které právě sedíte. Jedinou nevýhodou je, že potřebuje pro svůj provoz „tekutý naquadah“, kterého máme málo.“
„Majore, není to ten naquadah, který dodává energii tyčovým zbraním?“ Zeptal se T´ealc.
„Ano pane a zjistila jsem, jak se z nich dá získat.“
„Tak dobře SG-1 sežeňte lidi ochotné riskovat cestu do jiné galaxie, protože vás nepustím, potřebuji vás tady.“Řekl Hammond.
„Ale pane, vždyť to už je podruhé, co…“ Nestačil to doříct a generál ho přerušil.
„Žádné ale, jste mí nejlepší lidé a nemohu vás postrádat.“ Hned jak to dořekl, vstal a jen dodal „až budete mít sestavený tým alespoň o třiceti lidech, dejte mi vědět a já svolám poradu na které se dohodneme na detailech.“ Dořekl a odešel.
Po dlouhých dnech strávených pročítáním spisů se povedlo vytvořit tým, který souhlasil a který byl schopný. SG-1 svolala poradu a přednesla generálovi kandidáty. Týmy se budou jmenovat PW-číslo týmu (podle pinwheel).

Velitel
Catherine Langfordová
PW-1
Paul Davis
Jennifer Haileyová
Dr. Lee
Rya´c

Dále zde byly čtyři PW týmy tři lékaři, dva jaffové, šest vědců a mnoho dalších lidí. Generál Hammond napočítal 48 lidí.
„Tak hojnou účast jsem nečekal, ale nomohu říci, že by mě netěšila.“
„No, snažili jsme se, pane“ řekl Jack.
„Dostal jsem povolení z Pentagonu, kdy budou ti lidé schopni vyrazit?“zeptal se Hammond
„Do 48 hodin“ řekla s úsměvem Carterová.

Za 2 dny, místnost s bránou

„Páni, tady je ale narváno.“ Řekl si „pod vousy“ Jack.
Generál stál jako vždy u Waltera, zmáčkl tlačítko a začal mluvit „Dámy a pánové, chci, abyste věděli, že není jisté, co vás na druhé straně čeká. Je jen na vás, jestli půjdete, a pochopím, pokud ne. Kdo projde bránou, nemusí se již nikdy vrátit. Major Carterová sestrojila ještě jeden energetický generátor. Přibalila vám také tři lahvičky tekutého naquadahu.
„Seržante, začněte zadávat“ Řekl George
„Symbol jedna-zadán, symbol dva-zadán, symbol tři-zadán…….., symbol osm a start“
Generál Hammond si neodpustil „Mise Pinwheel : Máte ZELENOU“

Další povídka bude buď zítra, nebo po 22.8. z důvodu dovolené bez přístupu k internetu. Děkuji za pochopení
Naposledy upravil Pafis dne 04.8.2010 21:32:49, celkově upraveno 1

Příspěvek 04.8.2010 19:56:07
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen jeden dotaz, kdy se tento děj odehrává? O´neill v SG-1, Jaffové co se snažej zabít dokonce i T´ealca. Nápad, pěkný, jen mi vrtá hlavou jak může Carterová sestrojit něco podobného ZPM :stupid:

Příspěvek 04.8.2010 20:01:36
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak rozhodně dobrá povídka, i když to má pár much, ale rozhodně pokračuj :wink:
Freizy píše:
Jak může Carterová sestrojit něco podobného ZPM :stupid:

Tak, když můžeme stavět vesmírné lodě, proč si neudělat vlastní ZPM? :)

A Velitelkou mise do galaxie větrníku je Catherine Langfordová?
Není už mrtvá? Kolik jí může být let? :smile:

Příspěvek 04.8.2010 20:05:05
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

No... jsem kapku tvrdší kritik než většina ostatních tady a rozhodně ode mě málokdy čekejte reakci typu "Výborný díl, dávej další!". ;) Ale k věci... gramatika ti zase tak problém nedělá, i když diakritická znaménka ano.
Určitě by jsi mohl více rozvést "jak a proč", zdá se mi to moc hrr. Není tam vůbec vysvětleno, jak se k expedici dostala Catherine (která už je přecijen na takové cesty příliš stará a má přítele), Davis (který je zase pravou rukou Hammonda - pochybuji, že by ho kdy pustil) nebo Rya´c (vždyť podle informací, které jsi dal, mu může být sotva patnáct!)? Na vše moc spěcháš. I expedice Atlantis se plánovala pár měsíců i když se to v seriálu zdálo, jakoby to bylo ze dne na den. A máš vůbec jasno v době, kdy se příběh odehrává? Atlantida na Zemi, Hammond i Langfordová na živu, O´Neill jako velitel SG-1, ... hrozně moc "WTF?".

Otázka sestrojení ZPM podle O´Neillova modelu mě netrápí, už kdysi ho dokázali nabít a měli přesné technické informace o jeho výrobě. ;-)

Příspěvek 04.8.2010 20:05:40
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no jen mě trochu zaujal jako velitel týmu Davis. Pravda sice nějaký vojenský výcvik má, ale on je spíš taková kancelářská krysa.
Obrázek

Příspěvek 04.8.2010 20:20:25
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

DAVE!: Přesně tak! :wink:
Navíc rozdíl mezi složitostí stavby vesmírného plavidla a ZPM bych přirovnal ke srovnávání složitosti vynázelu žárovny a atomové bomby... :roll: :lol:
Každopádně Langfordová i Hammond už jsou nějakou dobou pod drnem, píšu to tu znovu jen abych to zdůraznil - buď upřesni dobu a nebo to vysvětli (či lépe - změň)... :scratchanym:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 04.8.2010 20:42:35
Pafis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vše ohledně Catherine a Davise se vyjasní v dalším(ch) díle(ch). S tím ZPM se nechte překvapit. Přiznávám, že jsem nedomyslel Rya´ca. Odehrává se to koncem 7. sezóny a začátkem 8., kdy je Hammond ještě na živu. Rya´c se v 8. sezóně žení, takže také není až tak mimo mísu. Atlantis na Zemi? Kdes to četl?

Děkuji vám i za tyto komentáře a doufám, že alespoň některé otázky jsem zodpověděl.

Příspěvek 04.8.2010 20:59:05
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jen vysvětluj a zítra ať je tu další díl :twisted: :D . A trochu to protáhni, Ať to není tak krátké :) Povídka má rozhodně potenciál.

Edit:
Tak, když můžeme stavět vesmírné lodě, proč si neudělat vlastní ZPM?

To by jsme potom mohli stavět i města typu Atlantis, štíty jako na Atlantis, drony a pohon červí díry, nemyslíš? :idea:

Příspěvek 04.8.2010 21:07:38
Pafis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlasím Freizy, že by to bylo dost dobrý stavět Atlantidy, drony a podobný vymoženosti.

Ještě nějaký dotaz, který bych mohl vysvětlit popř. dovysvětlit?

Freizy-rád bych vyhověl s dalším dílem, ale myslím si, že by to bylo na úkor délky. Uvidím, kolik bude času.

Příspěvek 04.8.2010 21:23:11
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

„A co Atlantida, ta snad jedno našla, ne“ navrhl Jack.

Dobrá, asi jsem to špatně pochopil. Přesto ti tam ale plno věcí nesedí. Hammond už v té době SGC nevelel (ok, beru žes místo Jackova povýšení raději vrátil do hry George). Po celou osmou sérii neměli kontakt s Atlantidou, ten navázali až před začátkem událostí z deváté.

Příspěvek 04.8.2010 21:42:45
Pafis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Prostě mám rád Hammonda a Jacka jako velitele SG-1. Oni taky s Atlantidou nemají kontakt, to jenom Jack navrhl.

Příspěvek 05.8.2010 05:40:08
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Aha, Jack si jen tak vymyslel, že jejich ztracená expedice našla někde v jiné galaxii, kam se nemají jak dostat, ZPM? Geniální... nebylo lepší tu Atlantidu prostě vyřadit?

EDIT: s Rya´cem jsem trochu ulítnul (kvůli Catherine jsem myslel, že se to odehrává o něco dřív než říkáš), ale stále pochybuji, že by opustil MW. Má přece ženu a své povinnosti Jaffy. To prostě za ním přišel Teal´c a řekl: "Synku, potřebujeme pár lidí poslat na takovou sebevražednou misi do jiný galaxie. Chci abys šel s nima!" :?:
Opomíjím logické chyby, jakože v tak krátkém sledu za sebou by určitě neposlali dvě expedice do jiné galaxie. Tím spíš, když s jednou už ztratili kontakt ihned po vypnutí brány. ;)

Příspěvek 05.8.2010 08:35:28
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

ALe jo...určitě to má nějakej potenciál když tomu pořádně dupneš..:D, ale je zde pár nesrovnalostí které mi vrtají hlavou

1. Naši jsem Atlantidu nebo ne? Předpokládám že jo...
2. Jenom 48 lidí? 6 vědců? s takovou by tam moc dlouho nepřežili....ale budiž

Zpět na Mrtvé povídky