Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: SG-4 a Illumination

Stargate: SG-4 a Illumination

Příspěvek 31.10.2006 17:35:04
DaveMirra2 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Malas91: Dělám co můžu, ale díky jiným povinnostem tomu nemůžu věnovat tolik času, co dřív. Stále mám hotovou jen polovinu, která byla napsána před dvěma měsíci, ale dnes k tomu na tři hoďky konečně sednu a uvidím, co se dá dělat. Jako reálný cíl vydání bych si stanovil tento pátek.
Hlavním důvodem tohoto katastrofického zdržení je zreznutí mých nástrojů. Kdo někdy něco psal (nebo má rád S.Kinga), ví, o čem mluvím.
No nic, dost řečí, jdu na to. :D

P.S.: Čím více si budete stěžovat, tím dříve budu hotov. Protože já osobně podávám nejlepší výkony právě pod tlakem. :lol:
Život je jen sled smutných a bolestivých událostí pospojovaných chabým dějem.

Stargate: SG-4 homepage:
sg-4.ic.cz

[img][images/thumbs/DaveMirra2_fenixki2.png]images/thumbs/DaveMirra2_fenixki2.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/DaveMirra2_641163007120.png]http://sg-4.ic.cz/641163007120.png[/img]

Příspěvek 01.11.2006 16:01:45
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dobře, díkes za odpověď, ale znáš to. Když si člověk něco oblíbý nemůže bez toho bejt. Jako já bez SG-4!!!
Obrázek

Příspěvek 06.11.2006 23:17:34
DaveMirra2 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak lidičky, poslední vzkříšení SG-4ky je tady. Tentokrát snad definitivní a poslední.
Tým se nám rozrostl na 4 členy, a navíc, a to je podle mého názoru hlavní:
Rozjíždí se další ryze česká spin-off série pojmenovaná Illumination:
http://sg-4.ic.cz/forum/viewtopic.php?t=13

kterou píše můj nový kolega Fenixp. Úvod jsem již četl, a musím říci, že jeho příběh má obrovský potenciál.
A poznámka pod čarou: Osmá epizoda SG-4 je hotová, vydání je na 100% v pátek 10.11.2006, tak vydržte.

A nakonec tu máme vzkaz od Paulla, našeho nového beta-readera:
Zdravím všechny, mám tu čest pracovat pro tento projekt jako beta-reader. Není to zrovna job, na kterém stojí celý svět, ale budu se snažit co nejlepší práci. Těšte na nové díly.

EDIT: Mjr. M. Kouba: Nene, v Bladeovi hrál Stephen Dorff. Ten film jsem ale viděl už hodně dávno, takže si nepamatuju, koho přesně.
Život je jen sled smutných a bolestivých událostí pospojovaných chabým dějem.

Stargate: SG-4 homepage:
sg-4.ic.cz

[img][images/thumbs/DaveMirra2_fenixki2.png]images/thumbs/DaveMirra2_fenixki2.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/DaveMirra2_641163007120.png]http://sg-4.ic.cz/641163007120.png[/img]

Příspěvek 10.11.2006 21:19:39
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ty kecy jak všechno obnovujeme a bůhvíco ještě vám musely jen lézt na nervy, pže tenhle topic předběhl vaše oblíbené, takže konečně přicházíme s hmotnými výsledky:

StarGate: SG 4 se vrátli se čtvrtou epizodou a stejně tak přišel StarGate: Illumination! Tak a teď už vám popřeji klidné a ničím nerušené čtení.

I tohle se dalo napsat do jednoho příspěvku. Klenotka
eh... To byl jeden a ten samej příspěvek :)
Takhle je to doufám v pořádku. Nezlobte se, ale mám poněkud jiné návyky na odesílání aktualizací z jiných fór.
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Paull Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně vyšel první díl Illumination. Toto "sgéčko" se trochu liší od původní SG-4, a to nejen autorem.

Zatímco SG-4 se snaží o reálný děj z prostředí Země za časů plukovníka O'Neilla, Illumination se vrací do doby, kdy si pozemšťané ještě neuměli vyrobit ani lžičku (buďme proto autorovi vděčni za to, že umístil příběh na jinou planetu :) ). Některé části vyznívají jako útřžky z hlášení, takže se čtenář dostane do děje. Není nouze o překvapivé rozuzlení či vtipné dialogy, na kterých si autor dosti zakládá. Právě tento kontrast mezi humorem a akcíí příběhu dodává odlehčovací tón, který je v tomto typu četby potřeba. Story je psána v pohodovém jazykovém stylu. Objevují se zde nespisovné výrazy v kontrastu s odbornými pojmy - každý se tedy cítí jako doma.

SG-4 má nevýhodu omezeného děje, protože se autor zavázal, že se bude držet základních stavebních kamenů děje původního seriálu (Stargate SG-1), to jej poněkud znevýhodňuje, ne ovšem natolik, aby to ubralo na kvalitě díla. Takže vás asi nepřekvapí, když se zničehonic objeví replikátoři nebo přilétne Prometheus. Příběh nepopisuje SG jako celek, ale SG-4 jako skupinu týmových kolegů. Nejste proto zatěžováni osudem celé Země (plus podzemí), ale pouze vztahy mezi těmito čtyřmi hrdiny 4. jednotky. Není ovšem pravda, že se tyto příběhy stanou stereotypem. Dostanou se Vám informace, na které jste v televizní verzi SG-1 ani nepomysleli. Tím spíše budete překvapeni, co všechno mohou hrdinové zažít a přitom nevypadnout z děje klasické sg jedničky.Autor důrazně dbá na správnost jazyka a pravopisu. Pokud tedy najdete jakoukoli mluvnickou chybu, tak mě prosím ihned kontaktujte a mu pořádně vyčiním :lol: . Všechny určitě potěší dodatky ve formě obrázků, poznámek či banerů, které můžete najít na na sg-4.ic.cz .

Připojením Stargate Illumination chytá celý tento projekt nový dech. Doufejme jen, že budou tvůrci ve svém zdařilém díle i nadále pokračovat a vytrvají ve svém úsilí. Hodně štestí!
Paull

Příspěvek 12.11.2006 09:58:31
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Err... Heh... Odkazy na Illumination už fungujou :D
Jenom tak mimochoem, čte to tady někdo?
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 13.11.2008 14:42:13
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Jen tak náhodou nové díly nebudou?
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 13.11.2008 15:35:47
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

To máš trošku zpožděnou reakci... tak o dva roky... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 13.11.2008 15:45:00
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

JJ, já vím, ted jsem si toho všiml v odkazech na stránce SGH :-), že tam je link na další spin-off seriály :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky